vk13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Όχι θα κάτσει ο άλλος να τον βρίζει η γριά και να λέει και ευχαριστώ. Δεν με ενδιαφέρει αν η γριά είναι κακός χαρακτήρας, πιθανόν να έγινε στην ηλικία που βρίσκεται ή να έτυχε εκείνη τη μέρα, αλλά και ανέκαθεν να ήταν πάλι θα τη σεβαστώ λόγω ηλικίας, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε πιθανή προσβολή της απεναντί μου. Ναι σεβασμός για μένα σε αυτή την περίπτωση σημαίνει να αδιαφορήσω κρατώντας το στόμα μου κλειστό χωρίς να απαντήσω. Το "χειρότερο" που θα μπορούσα ίσως να κάνω θα ήταν να της την πω με έξυπνο τρόπο. Αλλά να την μπινελικώσω όσο εύκολο και αν μου είναι να το κάνω το θεωρώ εντελώς ανώριμο και προσβλητικό απέναντι σε μένα. Τώρα αν κάποιος νιώθει θιγμένος επειδή μια γριά 70-80 χρονών του είπε ότι οι φοιτητές είναι γαιδούρια ή επειδή του ζήτησε να σηκωθεί για να κάτσει, τότε αντίστοιχα ας τη βρίσει ή να κάτσει από πείσμα στη θέση του χωρίς να σηκωθεί... Για μένα οι ηλικιωμένοι είναι και αυτοί μια ειδική κατηγορία ανθρώπων όπως και τα ΑΜΕΑ και οι έγκυες γυναίκες, που θα σεβαστώ ακόμα και σε ειδική ππερίπτωση να πέσω. Τεσπα ο καθένας φέρεται όπως θέλει και κρίνει. Απλά ισχύει αυτό που γράφτηκε το ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους έχει αντίκτυπο πανω μας και όχι στους άλλους. 3
Cossutius. Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Τεσπα ο καθένας φέρεται όπως θέλει και κρίνει. Απλά ισχύει αυτό που γράφτηκε το ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους έχει αντίκτυπο πανω μας και όχι στους άλλους. Πολύ σωστά.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δεν με ενδιαφέρει αν η γριά είναι κακός χαρακτήρας, πιθανόν να έγινε στην ηλικία που βρίσκεται ή να έτυχε εκείνη τη μέρα, αλλά και ανέκαθεν να ήταν πάλι θα τη σεβαστώ λόγω ηλικίας, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε πιθανή προσβολή της απεναντί μου. Ναι σεβασμός για μένα σε αυτή την περίπτωση σημαίνει να αδιαφορήσω κρατώντας το στόμα μου κλειστό χωρίς να απαντήσω. Οκ εσύ κάτσε να αδιαφορείς για οποιαδήποτε πιθανή προσβολή απέναντί σου. Εγώ δεν θα αδιαφορήσω καθόλου και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα φανώ ευγενικός ή όχι στους άλλους, με ενδιαφέρει οτι αν ο γέρος έρθει και μου πεί είσαι βλάκας εγώ θα του απαντήσω βλάκας είσαι και φαίνεσαι και ας φανώ κολόπεδο. 1
man of steel Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δεν θα φανείς αλλά θα είσαι στην προκειμένη περίπτωση.Δεν ξέρω πως το έχετε εσείς εκεί στα μεγάλα αστικά κέντρα πάντως εδώ στην επαρχία που χρησιμοποιούμε υπεραστικές συγκοινωνίες δεν ανοίγουμε καθόλου διάλογο με τους παππούδες παρά μόνο τους προσφέρουμε την θέση μας.Αν είναι να ρθει να στην ζητήσει χέσε μέσα μην σηκώνεσαι καθόλου μετά δεν έχει νόημα.Το θέμα είναι με το που δεις κάποιον ηλικιωμένο σηκώνεσαι αμέσως και τους προσφέρεις την θέση ευγενικά.Επίσης άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες δεν ακούνε καλά δεν βλέπουν καλά και δεν καταλαβαίνουν και σωστά σε πολλές περιπτώσεις οπότε αν σου τύχει κανένας που σου χαλάει την μέρα δίνεις την θέση σου και μαζί με αυτήν και τόπο στην οργή και ξεμπερδεύεις.Πάντως πολλά χρόνια που κυκλοφορώ με τρένα με λεωφορεία κ.τ.λ ποτέ δεν έπεσα σε αγενή.Ίσα ίσα που έλεγαν και ευχαριστώ πολύ όταν τους παραχωρούσα την θέση μου.Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα σε βρίσει κάποιος αν σηκωθείς από μόνος σου και προσφέρεις την θέση σου.Τώρα αν έχει καύσωνα 40 βαθμούς έξω και υπάρχει μέσα στο αστικό ηλικιωμένος όρθιος και ο άλλος είναι στο έναν χέρι τον φραπέ αραχτός στο κάθισμα και το άλλο να τα ξύνει και αφήνει το γεράκο να είναι όρθιος τότε μάλλον δεν θα τα ακούσει από τον γεράκο αλλά από όλους τους άλλους επιβάτες.Sorry για το μακρύ post. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δεν θα φανείς αλλά θα είσαι στην προκειμένη περίπτωση.Δεν ξέρω πως το έχετε εσείς εκεί στα μεγάλα αστικά κέντρα πάντως εδώ στην επαρχία που χρησιμοποιούμε υπεραστικές συγκοινωνίες δεν ανοίγουμε καθόλου διάλογο με τους παππούδες παρά μόνο τους προσφέρουμε την θέση μας.Αν είναι να ρθει να στην ζητήσει χέσε μέσα μην σηκώνεσαι καθόλου μετά δεν έχει νόημα.Το θέμα είναι με το που δεις κάποιον ηλικιωμένο σηκώνεσαι αμέσως και τους προσφέρεις την θέση ευγενικά.Επίσης άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες δεν ακούνε καλά δεν βλέπουν καλά και δεν καταλαβαίνουν και σωστά σε πολλές περιπτώσεις οπότε αν σου τύχει κανένας που σου χαλάει την μέρα δίνεις την θέση σου και μαζί με αυτήν και τόπο στην οργή και ξεμπερδεύεις.Πάντως πολλά χρόνια που κυκλοφορώ με τρένα με λεωφορεία κ.τ.λ ποτέ δεν έπεσα σε αγενή.Ίσα ίσα που έλεγαν και ευχαριστώ πολύ όταν τους παραχωρούσα την θέση μου.Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα σε βρίσει κάποιος αν σηκωθείς από μόνος σου και προσφέρεις την θέση σου.Τώρα αν έχει καύσωνα 40 βαθμούς έξω και υπάρχει μέσα στο αστικό ηλικιωμένος όρθιος και ο άλλος είναι στο έναν χέρι τον φραπέ αραχτός στο κάθισμα και το άλλο να τα ξύνει και αφήνει το γεράκο να είναι όρθιος τότε μάλλον δεν θα τα ακούσει από τον γεράκο αλλά από όλους τους άλλους επιβάτες.Sorry για το μακρύ post. Έχεις δίκιο σε αυτό και συμφωνώ, σπάνια τυχαίνει να βρίσει γέρος, μπορεί να φωνάξει, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να βρίσεις τον ηλικιωμένο, όσους τσακωμούς έχω δεί σε ΜΜΜ με βρισίδι ήταν μεταξύ ηλικιωμένων. ΥΓ: Η νοοτροπία μεταξύ μεγαλούπολης και επαρχίας έχει μεγάλη διαφορά. Έχω ακούσει πολλές φορές και αυτό που υπήρχε παλιά στα χωριά και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα κάπου και από πότε καταργήθηκε, υπήρχε πάντοτε στο χωριό ο ποιό ηλικιωμένος άνθρωπος στον οποίο παραχωρούσαν ατύπως κάποια επιπλέον δικαιώματα ή εξουσίες π.χ απονομή δικαιωσύνης ή σε κάποια θέματα οικογενειακής φύσεως των κατοίκων. Μπορεί να μιλάω και για το 1800 βέβαια, δεν ξέρω μέχρι πότε ίσχυαν αυτά στα χωριά.
Anorymous Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Οκ εσύ κάτσε να αδιαφορείς για οποιαδήποτε πιθανή προσβολή απέναντί σου. Εγώ δεν θα αδιαφορήσω καθόλου και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα φανώ ευγενικός ή όχι στους άλλους, με ενδιαφέρει οτι αν ο γέρος έρθει και μου πεί είσαι βλάκας εγώ θα του απαντήσω βλάκας είσαι και φαίνεσαι και ας φανώ κολόπεδο. Εκει που ειλικρινα μου αναβουν τα λαμπακια ειναι οτι δεν βριζει εμενα αλλα την μανα μου με ατακες σε στυλ ωραια διαγωγη σου εδωσε η μανα σου...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Εκει που ειλικρινα μου αναβουν τα λαμπακια ειναι οτι δεν βριζει εμενα αλλα την μανα μου με ατακες σε στυλ ωραια διαγωγη σου εδωσε η μανα σου...Kοιταξε κι εγω αν δω απαιδευτο τυπο γυρω στα 20, να βριζει γερο για οποιοδηποτε λογο (ακομα κι αν εχει αδικο ο γερος), το ιδιο συμπερασμα θα βγαλω περι διαγωγης, απλα δεν θα μπω στη διαδικασια να το πω στον αλλον, γιατι δεν εχω να κερδισω τιποτε. Αγενεστατος εγινε και αγενεστατος θα παραμεινει μεχρις οτου η ιδια η ζωη του δωσει τις σφαλιαρες που πρεπει για να βαλει (αν βαλει) μυαλο. Και ειναι γεγονος οτι η ευγενεια/αγενεια ειναι πρωτιστως θεμα αρχων , για τις οποιες υπευθυνη ειναι στο μεγαλυτερο ποσοστο η οικογενεια. 1
Anorymous Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Kοιταξε κι εγω αν δω απαιδευτο τυπο γυρω στα 20, να βριζει γερο για οποιοδηποτε λογο (ακομα κι αν εχει αδικο ο γερος), το ιδιο συμπερασμα θα βγαλω περι διαγωγης, απλα δεν θα μπω στη διαδικασια να το πω στον αλλον, γιατι δεν εχω να κερδισω τιποτε. Αγενεστατος εγινε και αγενεστατος θα παραμεινει μεχρις οτου η ιδια η ζωη του δωσει τις σφαλιαρες που πρεπει για να βαλει (αν βαλει) μυαλο. Και ειναι γεγονος οτι η ευγενεια/αγενεια ειναι πρωτιστως θεμα αρχων , για τις οποιες υπευθυνη ειναι στο μεγαλυτερο ποσοστο η οικογενεια. Α δηλαδη επειδη ειναι γερος εχει καποιου ειδους ασυλια;;; Οταν μαλωνεις με καποιον εχεις προβλημα με αυτον , αν αυτος ειναι αναγωγος μια φορα αυτος που βριζει την μανα του ειναι δεκα φορες αναγωγος.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Εκει που ειλικρινα μου αναβουν τα λαμπακια ειναι οτι δεν βριζει εμενα αλλα την μανα μου με ατακες σε στυλ ωραια διαγωγη σου εδωσε η μανα σου... Κλασσικό αυτό, εμένα αν μου το έλεγε κανείς θα του έλεγα και καλά έκανε και μου έδωσε κακή διαγωγή.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Α δηλαδη επειδη ειναι γερος εχει καποιου ειδους ασυλια;;; Οταν μαλωνεις με καποιον εχεις προβλημα με αυτον , αν αυτος ειναι αναγωγος μια φορα αυτος που βριζει την μανα του ειναι δεκα φορες αναγωγος. Παρεμπιπτοντως δεν ειναι βρισια προς την μανα σου να σου πουν "ωραια διαγωγη σου εδωσε η μανα σου". Εχεις μπλεξει ορους. Κατα τ'αλλα ξερω οτι στην Ελλαδα οταν μαλωνει καποιος με καποιον, παντα φταιει ο αλλος, οποτε δεν χρειαζεται να το επιβεβαιωνεις σε καθε ποστ. (εκτος Ελλαδας παντως, λενε οτι οταν μαλωνουν δυο, φταινε ΚΑΙ οι δυο, food for thought για ευγενικους τυπους που συμπεριφερονται ασχημα μονο "αν τους προκαλεσουν"). Παντως αν περιμενετε να επιβεβαιωσετε το "εγω" σας απεναντι σε αγενεις ή ευγενικους γερους, τοτε τι να πω, καλη τυχη. Αυτοι μια φορα γερασαν και γινανε αγενεις-στριμενοι-περιεργοι, εσεις που απ'τα νιατα σας συμπεριφερεστε καθ'εικοναν και καθ'ομοιωσιν (και το παραδεχεστε κιολας) ευγε. Μακαρι τις ιδιες μαγκιες να τις κανατε και στους αγενεις φουσκωτους στα μπαρακια που τρωτε πορτα , στους εργοδοτες σας που θα σας πατανε φωνες για το παραμικρο και θα σας αφηνουν απληρωτους, στους πελατες σας που θα σας εχουν επισης απληρωτους, σε αυτους που για να σας εξυπηρετησουν σε κατι σημαντικο θα σας εκβιαζουν κλπ κλπ. Με τους γερους καλα τα πατε, δεν λεω. Δεν αφηνετε να πεσει καρφιτσα κατω ετσι και σας την πουν μεσα στο trollευ. 3
Anorymous Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Παρεμπιπτοντως δεν ειναι βρισια προς την μανα σου να σου πουν "ωραια διαγωγη σου εδωσε η μανα σου". Εχεις μπλεξει ορους. Κατα τ'αλλα ξερω οτι στην Ελλαδα οταν μαλωνει καποιος με καποιον, παντα φταιει ο αλλος, οποτε δεν χρειαζεται να το επιβεβαιωνεις σε καθε ποστ. (εκτος Ελλαδας παντως, λενε οτι οταν μαλωνουν δυο, φταινε ΚΑΙ οι δυο, food for thought για ευγενικους τυπους που συμπεριφερονται ασχημα μονο "αν τους προκαλεσουν"). Παντως αν περιμενετε να επιβεβαιωσετε το "εγω" σας απεναντι σε αγενεις ή ευγενικους γερους, τοτε τι να πω, καλη τυχη. Αυτοι μια φορα γερασαν και γινανε αγενεις-στριμενοι-περιεργοι, εσεις που απ'τα νιατα σας συμπεριφερεστε καθ'εικοναν και καθ'ομοιωσιν (και το παραδεχεστε κιολας) ευγε. Μακαρι τις ιδιες μαγκιες να τις κανατε και στους αγενεις φουσκωτους στα μπαρακια που τρωτε πορτα , στους εργοδοτες σας που θα σας πατανε φωνες για το παραμικρο και θα σας αφηνουν απληρωτους, στους πελατες σας που θα σας εχουν επισης απληρωτους, σε αυτους που για να σας εξυπηρετησουν σε κατι σημαντικο θα σας εκβιαζουν κλπ κλπ. Με τους γερους καλα τα πατε, δεν λεω. Δεν αφηνετε να πεσει καρφιτσα κατω ετσι και σας την πουν μεσα στο trollευ. δεν παω σε κλαμπ, οταν βλεπω αδικια φορτωνω , ναι με γερους σαν και αυτους που την βλεπουν, απαιτουν να σκυβω το κεφαλι και ψηφισαν τοσα χρονια μαυρογιαλουρους και μας οδηγησαν εδω θα ειμαι επιθετικος και χωρις σεβασμο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Παραδειγμα ηταν τα κλαμπ κλπ, θεωρω οτι καταλαβες πως το εννοω: Μακαρι σε ολες τις περιστασεις της ζωης σου να "φορτωνεις" και να "εκδηλωνεσαι" ετσι ευκολα. Αν περιοριζεσαι μονο σε γερους και γενικως σε ανθρωπους που ειναι σε πιο αδυναμη θεση (και δεν εννοω μονο σωματικη) τοτε εισαι επιλεκτικα ευγενικος/οξυθυμος και καταλαβαινεις σε τι παραπεμπει αυτο. *Καλα οτι θα καταληγαμε να μιλαμε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως αιτια-δικαιολογια της αγενειας μας προς τους μεγαλυτερους δε θα το φανταζοταν ουτε η φαντασια η ιδια. Δηλαδη τους ρωτας τι ψηφιζουν πριν τους την μπεις ή τους εχεις δεδομενους ΠΑΣΟΚους και χωνεσαι ευθυς-αμεσως?
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μακαρι τις ιδιες μαγκιες να τις κανατε και στους αγενεις φουσκωτους στα μπαρακια που τρωτε πορτα , στους εργοδοτες σας που θα σας πατανε φωνες για το παραμικρο και θα σας αφηνουν απληρωτους, στους πελατες σας που θα σας εχουν επισης απληρωτους, σε αυτους που για να σας εξυπηρετησουν σε κατι σημαντικο θα σας εκβιαζουν κλπ κλπ. Με τους γερους καλα τα πατε, δεν λεω. Δεν αφηνετε να πεσει καρφιτσα κατω ετσι και σας την πουν μεσα στο trollευ. Έχεις δίκιο με την έννοια που το λές, οτι δηλαδή ο άλλος θα δεί μπροστά του τον γέρο και επειδή γνωρίζει εξ΄αρχής οτι αν προκαλέσει τον γέρο αυτός είναι αδύνατον να ανταπαντήσει τότε εκεί ο νέος θα εξανλτήσει την μαγκιά του, αυτό είναι όντως μεγάλη γαϊδουριά και όποιος το κάνει θέλει ένα χέρι ξύλο ασχέτως του αν θα το κάνει και στον εργοδότη ή στον φουσκωτό.
rus Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Σεβομαι οσους αξιζουν σεβασμο.Αυτα περι ειμαι μεγαλυτερος σου κτλ ειναι ηλιθιοτητες ,και απλα γελαω. Αν εχεις απεναντι σου δυο ατομα που αξιζουν σεβασμο, δεν ειναι δηλαδη κωλοπαιδα, ο ενας ειναι 17 ετων και ο αλλος 77, ποιον θα σεβαστεις περισσοτερο?
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Εγώ και τους δύο. Αν και δεν μπορείς να ξέρεις το "ποιόν" από έναν άγνωστο άνθρωπο που έχεις μπροστά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα