Προς το περιεχόμενο

Samsung. Ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν σε Android KitKat, θολό το τοπίο για το Galaxy S3 [Ενημέρωση]


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτοχος S3 και Lumia 1020. Δεν θα μπω σε συγκρίσεις και λεπτομέρειες, αφού ήδη τα περισσότερα σχόλια έχουν ξεφύγει.

 

Θέλω απλά να πω (ίσως και απαντήσω σε κάποιους) πως η άποψή μου είναι ότι ελάχιστοι περιμένουν το 4.4 για κάποιο χαρακτηριστικό του 4.4.

 

Το S3 είναι αρκετά πλήρες κινητό αν δούμε τι μπορεί να κάνει κάποιος.

 

Εδώ όμως έχουμε το μεγάλο αλλά. Η 4.3 έχει ακόμα πολλά προβλήματα. Στο S3 μόνο μία έκδοση του 4.1.2 είχε πολύ καλή απόδοση. Οτιδήποτε σε 4.3 έχει leaks, crashes, πολύ lag, τεράστιο θέμα με το multitasking και άλλα πολλά που δεν είναι το μέρος να τα πούμε.

Σχετικά με τις custom roms, έχω παίξει με πολλές. Συμφωνώ πως αγαπάμε ελευθερία. Συμφωνώ και πως παίρνουμε κινητό για να κάνουμε την δουλειά μας, την μόστρα μας και ότι του καπνίσει του καθενός. Όμως πέρα από την ενασχόληση με τον χώρο των roms που μπορεί να αρέσει σε πολλούς, το θέμα είναι πως και εκεί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Οι τελευταίες CM 11 έχουν memory leaks. Οι kernels παρότι πολύ εξελιγμένοι, πρέπει να μελετάς κάθε έκδοσή τους για να είσαι σίγουρος πως δεν προέκυψε κάποιο bug. Η κάμερα είναι πολύ χειρότερη από stock, παρότι τελευταία έχουν γίνει καλά βήματα, η αλήθεια είναι πως δεν θα προχωρήσει πολύ ακόμα.

Ακόμη, για πόσο καιρό περιμένετε να ασχολούνται με την συσκευή rom devs που έχουν όντως την συσκευή στα χέρια τους; Γιατί ειδικά όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα πιο διεξοδικά, ξέρουμε πως πολλά πράγματα βγαίνουν, αλλά πολλές φορές δοκιμάζονται για πρώτη φορά από χρήστες γιατί οι devs προχωράνε σε νεότερες συσκευές.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το θέμα με το S3 δεν είναι να πάρει την 4.4, μην τρελαινόμαστε. Τι να την κάνω αν υποφέρω από ότι υποφέρω και τώρα; Το θέμα είναι 1) να αναβαθμιστεί τουλάχιστον η 4.3 για να λυθούν τα προβλήματα πολλών χρηστών, ειδικά αφού υπάρχουν ακόμα πολλές ενεργές συσκευές S3. Και 2) αν θέλετε να μιλάμε και για custom roms, να βγάλει ελεύθερα τα sources. Κάτι που δεν έκανε ποτέ. Και δεν αναφέρομαι στο source code του Android της εκάστοτε συσκευής. Αναφέρομαι σε firmware exynos, κάμερας, ήχου κλπ.

Έχοντας δοκιμάσει οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει σε stock 4.3, μπορώ να πω, πως η κατάσταση είναι ανυπόφορη σε φάσεις. Browsers κλείνουν ενώ τους δουλεύεις, γραφικά περιβάλλοντα κρεμάνε και σε έχουν στο περίμενε 5 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν πάλι, επαφές κάνουν να ανοίξουν 3-4 δευτερόλεπτα, ακόμα και το Play Store πλέον σέρνεται. Και να φανταστείτε πως πλέον έχω απενεργοποιημένο οτιδήποτε Samsung, ακόμα και το Samsung Account και οτιδήποτε process έχει να κάνει με το Cloud τους (ναι ξέρω δεν γλύτωσα χώρο στην ROM, όμως λίγη RAM κερδίζω).

Το 1ο αμφιβάλλω πως θα γίνει. Το 2ο δεν αμφιβάλλω, το θεωρώ σίγουρο πως δεν θα γίνει. Επομένως από το να κράζουμε όλοι ότι δεν θα βγει η 4.4, καλύτερα να κράζουμε που μας αναβαθμίζουν μία συσκευή και η απόδοσή της είναι χειρότερη κάθε φορά (δικαιολογίες του τύπου νεότερες εκδόσεις λογισμικού = βαραίνει, να λείπουν γιατί απλά δεν ισχύουν).

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Έγραψες ακριβός αυτά που λέω πολλά ποστ πίσω, οτι πέρα απο την όποια αναβάθμιση (που πρέπει να δίνεται για λογικό διάστημα) ειναι 2 τα θέματα, η αποτυχία της 4.3 στο S3 και το μπέρδεμα με τις custom.

 

Ειλικρινά, πολλοί θα με σνομπάρετε αλλά πλέον με το Lumia 920 έχω βρει την ησυχία μου... πήρα μέχρι τωρα 3 αναβαθμίσεις, ειδικά η τελευταία είναι σαν να άλλαξα κινητό, κάνω ότι θέλω χωρίς σοβαρές ελλείψεις (κάποια πράγματα που λείπουν δεν είναι τόσο τραγικό) και δεν ασχολούμαι... το βασικότερο.

ασχολήθηκα συνολικά 3 φορές από 30 λεπτά να περάσω τις αναβαθμίσεις. τίποτα άλλο, τώρα περιμένω το 930 απλά και μόνο λόγο μεγέθους οθόνης, η 4,5" μου φαίνονται λίγες, μέχρι να βγει θα πάρω το τέλειο 1520 που θα το έχω για δεύτερο.... κάποτε άλλαζα κάθε 2 μήνες συσκευή γιατί μολις περνούσα μια ρομ άρχιζαν τα μικρά προβλήματα, ξενύχτια και χαμένος χρόνος να δοκιμάσω την μια ρομ να διαβάσω για την άλλη και τελικά έβλεπα οτι δεν γίνεται τίποτα και αναγκαστικά έπαιρνα άλλη συσκευή.... αυτά είναι παρελθόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξαναλεω δεν φταιει το (επαρκες) 1GB ram και ο (πολύ αξιοπρεπής) Α9 quad core exynos. Φταει η βλακεια που λεγεται touch wiz, φταιει το τρελο bloatware που εχει επανω. Θα δειτε τι καρα low specs συσκευες θα βγουν με κιτκατ και θα υπερηφανεύεται η google ότι η νεα σουπερ ντουπερ εκδοση του os της τρεχει ακομη και σε συσκευες με 512ram.

Στον αντιποδα παρατηρήστε οτι εκδοση εχει βγει για το note2 ποσο μελετημενη σταθερη και bug free είναι. Για αυτό δεν πηρα και ποτε δεν θα παρω εκδοση S. Η τελευταια είναι ο κραχτης και οι εκδοσεις Note είναι αυτές που χαιρουν προσοχης της Sammy,,,,, 

Οσοι πηρατε τωρα τελευταια s3 και ειστε από αυτους που θελουν η συσκευη τους να εχει την τελευταια εκδοση του os,  απλα βιαστηκατε και δεν το ψαξατε καθολου......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, τη Samsung περιμένω για αναβάθμιση. Μη φας Samsung, έχουμε γλαρόσουπα... (κάτοχος s4)

 

Βάζω custom recovery (twrp) και ύστερα φλασάρω (μπορείς να φλασάρεις και τα 3 zip μαζί ;) ):

 

1) Cyanogenmod 11 M6

2) Google apps 

2) Root file

 

Και άσε τη Samsung να κουρεύεται. Ξεφορτώνεσαι το bloatware και με το titanium backup μπορείς να κάνεις όποιο app θες system app και το αντίστροφο. Καθώς και να επαναφέρεις data+apps, αλλά και το Android ID. Να κάνεις freeze/defrost apps και τόσα άλλα.

 

Οι δυνατότητες δεν έχουν όρια. ;)

 

Κάτι που ξέχασα. Ποτέ δε μου άρεσαν τα hardware buttons στα samsung. Με root και την προσθήκη μίας γραμμής κώδικα σε ένα system file και reboot εμφανίζονται software buttons (nexus-like) χωρίς να απενεργοποιούνται και τα hardware. 

 

Nix, μπορεί κανείς να βάλει cyanogenmod στο s3 και να εγκαταστήσει την stock camera app του galaxy s3?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Btw αυτό που ακούγεται για το μόλις 1GB RAM του GT-i9300 είναι μούφα, καθώς το KitKat είναι ειδικά στοχευμένο για λειτουργία σε αδύναμες συσκευές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και θα το αφήσει με προβληματική έκδοση 4.3 + ότι έχουν περάσει μονο 18 μήνες από την επίσημη κυκλοφορία του s3 και η samsung σταματάει την υποστήριξη του, αυτά είναι samsung ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι τόσο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Απειλητικά σχόλια από android users για την μη αναβάθμιση του GS3..... το οποίο είναι και το πιο επιτυχημένο εμπορικά android ever! Aυτό είναι που λέμε σεβασμός σε αυτούς πελάτες της.

http://www.sammobile.com/2014/05/08/samsung-officially-confirms-no-kitkat-for-galaxy-s-iii-gt-i9300-and-galaxy-s-iii-mini/

 

To άλλο με τον Τοτο το ξέρετε?
We want Samsung to give Samsung Galaxy BEAM (GT-i8530) customers a stable, reliable and full (no testversion) Android operating system such as Jelly Bean or KitKat.We want Samsung to give Samsung Galaxy BEAM (GT-i8530) customers a stable, reliable and full (no testversion) Android operating system such as Jelly Bean or KitKat.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Ενα εξαιρετικό άρθρο από την πιο αφοσιωμένη κοινότητα χρηστών της Samsung.
 

When you see a flagship device like the Galaxy Note 3 lagging when you’re doing as something as simple as changing the shooting mode in the camera app, it’s simply a case of a company ignoring a huge underlying problem.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως όμως τελικά όλες οι εταιρίες πάνε προς τα εκεί; Θέλω να πω επίτηδες ή όχι μετά από λίγο καιρό τα κινητά δεν έχουν την απόδοση που είχαν όπως όταν τα πήρες.
Βέβαια αυτό συμβαίνει και με τα PC και τα κινητά τηλέφωνα στην ουσία είναι PC που απλά τυχαίνει να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...