Dare-Devil Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δεν καταλαβα αυτο που λες για την αποσβεση. Το air condition που εχω τωρα στο υπνοδωματιο ειναι τελειως της πλακας, δε νομιζω να ειναι καν ενεργειακη κλαση Α, οποτε δε το ανοιγω σχεδον ποτε.. Αυτο, εαν δεν καει καθολου, θα το ανοιγω αρκετα συχνα ή θα το αφηνω να δουλευει και συνεχεια.. Αληθεια, ποσο περιπου να υπολογιζω το μηνα στη ΔΕΗ, λογω του inverter; Με 5-10 ωρες την ημερα ας πουμε για το καλοκαιρι. Με το Α+++ παντως δεν νομιζω να καιει αρκετα.. Dailkin ισως παρω οταν αγορασω το δικο μου σπιτι και θελησω να βαλω 2,3 καλα κλιματιστικα μεσα. Τωρα πιστευω οτι το συγκεκριμενο inverter της lg ειναι υπεραρκετο. Απλα δεν ξερω εαν υπαρχει καποιο θεμα, γιατι ηδη εχω ενα air-condition στο σαλονι, το οποιο ομως ειναι χαλασμενο, εαν ταιριαζουν οι τρυπες στον τοιχο ή θελει επιπλεον διαδικασια.. Νομιζω οτι εχω 11αρι στο σαλονι. Δεν μπορώ να σου πω πόσο θα θελήσεις για να κάνεις απόσβεση . Ούτε πόσο θα καίει ακριβώς μπορώ να σου πω μιας και παίζουν πολλοι παράμετροι ρόλο. Πραγματική κατανάλωση μόνο με μετρητή μπορείς να δεις. Απλα θα σου πω πολύ χονδρικά ότι θα καις 0.8 kw την ώρα οπότε υπολόγισε κόστος ρεύματος . Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κορυφαίο σε εξοικονόμηση ενέργειας. Η τρύπα στον τοίχο είτε κάνει είτε δεν κάνει σιγά την διαδικασία... Ετσι και αλλιώς θα φωνάξεις συνεργείο να στο εγκαταστήσει.Τρύπα να μην υπήρχε θα στην άνοιγαν. Απλά πρόσεξε να βρείς σοβαρό επαγγελματία ψυκτικό που θα κάνει την σωστή εγκατάσταση και όχι την κλασσική πρόχειρη που κάνουν αρκετοί ψυκτικοί για να γλιτώσουν χρόνο και να πάρουν τα λεφτά και να φύγουν. Η μη σωστή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού όχι μόνο θα επηρεάσει την μακροζωία του αλλά και την κατανάλωση του .
Luxx Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ποια ειναι η σωστη εγκατασταση δηλαδη; Επισης, τωρα που παρατηρησα το air-condition που εχω στο σαλονι ειναι 18btu, ενω αυτο της lg που θελω να παρω ειναι 12αρι στην ψυξη, 13αρι στην θερμανση. Θα εχω καποιο θεμα με την εγκατασταση; Ο χωρος που θελω να ψυχει ειναι περι τα 35τ.μ.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ποια ειναι η σωστη εγκατασταση δηλαδη; Επισης, τωρα που παρατηρησα το air-condition που εχω στο σαλονι ειναι 18btu, ενω αυτο της lg που θελω να παρω ειναι 12αρι στην ψυξη, 13αρι στην θερμανση. Θα εχω καποιο θεμα με την εγκατασταση; Ο χωρος που θελω να ψυχει ειναι περι τα 35τ.μ. Αρα το 12 άρι δεν σου κάνει θα έχεις προβλήματα στην θέρμανση και στη ψύξη του χώρου πιθανόν. Λοιπόν 35 τ.μ χώρο (είσαι σίγουρος?) . Θέλω να μου πεις αν έχει αλουμινια αν είναι πολυκατοικία μετά το 90 (έχει μονωση δηλαδή) και σε ποια πόλη είσαι και θα σου πω πανω κάτω τί μεγεθος κλιματιστικού πρέπει να κοιτάζεις. Πες μου λίγο και το μεγιστο budget να ρίξω μια ματιά πιό κλιματιστικό είναι οικονομικό . Όσο για τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών: Στο εμπόριο βρίσκεις εγκατάσταση με 35 ευρώ αλλα και με 70-80 ευρώ. Οι περισσότεροι ψυκτικοί δεν εγκαθιστούν την μονάδα με χρήση αντλίας κενού όπου αυτό επιβάλλεται για να έχεις την μέγιστη αναγραφόμενη απόδοση της μονάδας από τον κατασκευαστή συν την μέγιστη μακροζωία του μηχανήματος καθώς και παραβλέπουν κάποια αλλα πράγματα σημαντικά εξίσου. Καλό είναι να σου κάνει την εγκατάσταση η LG (αν έχει δικό της συνεργείο) ειδάλλως όποιος και αν έρθει να στο βάλει ρώτα τον αν θα γίνει χρήση αντλίας κενού για την εγκατάσταση του μηχανήματος. Αν πει όχι για μένα μην του δώσεις την δουλειά.
gia_nnis Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Με 1200watt 80τμ; Είσαι σίγουρος; http://www.rapidtables.com/convert/energy/BTU_to_kWh.htm Ένα απλό air condition των 9000BTU καίει 2.6KWh. Ή έχεις πολύ καλή μόνωση, ή ξεροσταλιάζεις Ένα λίτρο πετρέλαιο είναι 12.2KWh σε θερμική απόδωση, ενώ κοστίζει 1.5e περίπου. Για να πετύχεις 12.2KWh με το ρεύμα θες περίπου 3e. καλα.. αντε γεια!
Luxx Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Αρα το 12 άρι δεν σου κάνει θα έχεις προβλήματα στην θέρμανση και στη ψύξη του χώρου πιθανόν. Λοιπόν 35 τ.μ χώρο (είσαι σίγουρος?) . Θέλω να μου πεις αν έχει αλουμινια αν είναι πολυκατοικία μετά το 90 (έχει μονωση δηλαδή) και σε ποια πόλη είσαι και θα σου πω πανω κάτω τί μεγεθος κλιματιστικού πρέπει να κοιτάζεις. Πες μου λίγο και το μεγιστο budget να ρίξω μια ματιά πιό κλιματιστικό είναι οικονομικό . Όσο για τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών: Στο εμπόριο βρίσκεις εγκατάσταση με 35 ευρώ αλλα και με 70-80 ευρώ. Οι περισσότεροι ψυκτικοί δεν εγκαθιστούν την μονάδα με χρήση αντλίας κενού όπου αυτό επιβάλλεται για να έχεις την μέγιστη αναγραφόμενη απόδοση της μονάδας από τον κατασκευαστή συν την μέγιστη μακροζωία του μηχανήματος καθώς και παραβλέπουν κάποια αλλα πράγματα σημαντικά εξίσου. Καλό είναι να σου κάνει την εγκατάσταση η LG (αν έχει δικό της συνεργείο) ειδάλλως όποιος και αν έρθει να στο βάλει ρώτα τον αν θα γίνει χρήση αντλίας κενού για την εγκατάσταση του μηχανήματος. Αν πει όχι για μένα μην του δώσεις την δουλειά. Τοσο πρεπει να ειναι, αφου ολοκληρο το σπιτι ειναι 46τμ ( χωρις την βεραντα ). Οποτε βγαζω τουαλετα και υπνοδωματιο, νομιζω οτι πανω-κατω 35τ.μ πρεπει να ειναι η σαλονοκουζινα. Η πολυκατοικια ειναι καινουρια, νομιζω του 2008. Δεν ξερω αν εχει αλουμινια. Πως το καταλαβαινω; Βυρωνα μενω, οχι πολυ ψηλα. Κοντα στη Φιλολαου. Κοιτα πως εχει το θεμα ομως.. Σε ενα χρονο φευγω, αγοραζω δικο μου σπιτι. Οποτε δε θελω να ριξω αρκετα λεφτα για 16αρι-18αρι inverter εδω. Θελω να ριξω λεφτα για μικρο inverter, ωστε να το κρατησω για το υπνοδωματιο στο καινουριο σπιτι. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Εξαλλου και με το 12αρι που θελω να παρω για το τωρινο σπιτι, πιστευω καλα θα ειμαι. Το μονο 16αρι και ανω με A+++ σε ψυξη και θερμανση ειναι το παρακατω : http://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html Οποτε ξεφευγω αρκετα..
Dare-Devil Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Τοσο πρεπει να ειναι, αφου ολοκληρο το σπιτι ειναι 46τμ ( χωρις την βεραντα ). Οποτε βγαζω τουαλετα και υπνοδωματιο, νομιζω οτι πανω-κατω 35τ.μ πρεπει να ειναι η σαλονοκουζινα. Η πολυκατοικια ειναι καινουρια, νομιζω του 2008. Δεν ξερω αν εχει αλουμινια. Πως το καταλαβαινω; Βυρωνα μενω, οχι πολυ ψηλα. Κοντα στη Φιλολαου. Κοιτα πως εχει το θεμα ομως.. Σε ενα χρονο φευγω, αγοραζω δικο μου σπιτι. Οποτε δε θελω να ριξω αρκετα λεφτα για 16αρι-18αρι inverter εδω. Θελω να ριξω λεφτα για μικρο inverter, ωστε να το κρατησω για το υπνοδωματιο στο καινουριο σπιτι. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Εξαλλου και με το 12αρι που θελω να παρω για το τωρινο σπιτι, πιστευω καλα θα ειμαι. Το μονο 16αρι και ανω με A+++ σε ψυξη και θερμανση ειναι το παρακατω : http://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html Οποτε ξεφευγω αρκετα.. Λοιπον : Το περίπου 35 τ.μ δεν μου λέει κάτι. Θέλω ακριβώς τετραγωνικά και αυτό γιατί στα 35 τ.μ ειναι το σημείο που παίζουν 2 μέγέθη κλιματιστικών. Επίσης το να βάλεις 9άρι σε χώρο περίπου 35 τ.μ σε καλές ζέστες η καλά κρύα το κλιματιστικό δεν θα αποδίδει και πέρα απο αυτό θα έχεις μεγάλες καταναλώσεις στον χώρο σου μιας και η μονάδα θα δουλεύει μονίμως στο full . Οπότε αυτή την λογική ξέχνα την για μένα γιατί δεν έχει νόημα να το κάνεις . Ούτε μην βάλεις 12 άρι στο χώρο που λιγο πολυ ε σε κάποιες ελαφριές ζέστες θα αποδίδει γιατί αν το βάλεις σε δωμάτιο επειδή θα είναι μεγάλο για το χώρο (εδώ τα 9αρια σε πολλές περιπτώσεις θεωρούνται μεγάλα για υπνοδωμάτιο) το κλιματιστικό δεν θα αποδίδει σωστά μιας και θα έχεις απότομες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις αφου θα ναγκάζεται συχνά να σβήνει και να ανήγει και όχι να δουλεύει στα χαμηλά (κάτι που αυτό είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας inverter. ουσιαστικά θα είναι κατα κάποιο τρόπο σαν να έχεις πάρει ενα κλιματιστικό on off (συμβατικό) Μια συμβουλή: Δεν ακούμε κανένα πωλητή τι θα μας προτείνει για τον χώρο . Κανένας πωλητής δεν είναι ειδικός για να σου πει πιο μέγεθος κάνει για τον χώρο σου. Ότι σου πει ο μηχανολόγος ή ο ψυκτικός που και αυτοί κάποιες φορές αυθαίρετα λένε "ε βάλε το 12 αρι" δίχως να έχει προηγηθεί έστω μια πρόχειρη προσεγγιστική μελέτη απωλειών χώρου .
Luxx Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μα ακομα και εαν υποθεσουμε οτι δουλευει αρκετες ωρες την ημερα, δεν θα μου ερχεται λιγοτερο η ΔΕΗ απ'οτι να εχω το τωρινο air condition ( που δεν ειναι καν Α κλαση ) λιγοτερες ωρες; Το Α+++ πρεπει να καιει μηδαμινα εξοδα με χρηση μιας ωρας.. Και απ'οτι ειπα και πιο πανω Α+++ σε ψυξη και θερμανση δεν υπαρχουν πολλα invernet. Το skroutz εχει μονο 4, απο τα 1500+ που υπαρχουν συνολικα.. Εκτος και εαν ολο αυτο με την ενεργειακη κλαση ειναι μπαρουφα και δε χρειαζεται να δινω τοσο σημασια. Παντως δε μπορω να ξερω ποσα τ.μ ειναι η σαλονοκουζινα μου με ακριβεια.
Luxx Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Τα τμ που υπολογισα ειναι λιγο κατω απο 35 τμ. Οποτε πιστευω οτι θα ειμαι κομπλε. Τι λετε;
Dare-Devil Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Τα τμ που υπολογισα ειναι λιγο κατω απο 35 τμ. Οποτε πιστευω οτι θα ειμαι κομπλε. Τι λετε; Για τουλαχιστον 12 αρι εισαι και ίσως και 18 άρι . Δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια. Να πας σε ενα επαγγελματια ψυκτικό ή μηχανολόγο να έρθει να δει τον χώρο σου και να σου πει τι μέγεθος κλιματιστικού χρειάζεται ο χώρος. Μην σκέφτεσαι καν 9άρι για αυτό τον χώρο. Μα ακομα και εαν υποθεσουμε οτι δουλευει αρκετες ωρες την ημερα, δεν θα μου ερχεται λιγοτερο η ΔΕΗ απ'οτι να εχω το τωρινο air condition ( που δεν ειναι καν Α κλαση ) λιγοτερες ωρες; Το Α+++ πρεπει να καιει μηδαμινα εξοδα με χρηση μιας ωρας.. Και απ'οτι ειπα και πιο πανω Α+++ σε ψυξη και θερμανση δεν υπαρχουν πολλα invernet. Το skroutz εχει μονο 4, απο τα 1500+ που υπαρχουν συνολικα.. Εκτος και εαν ολο αυτο με την ενεργειακη κλαση ειναι μπαρουφα και δε χρειαζεται να δινω τοσο σημασια. Παντως δε μπορω να ξερω ποσα τ.μ ειναι η σαλονοκουζινα μου με ακριβεια. Η ενεργειακή κλάση δεν είναι μπαρούφες.Η ενεργειακή κλάση τουλάχιστον στα κλιματιστικά υπάρχει για να καταλαβαίνει ο κόσμος πόσο οικονομικό είναι ενα κλιματιστικό. Ενας επαγγελματίας ψυκτικός ή μηχανολόγος δεν κοιτάζει τις ενεργειακές κλάσεις αλλά τους συντελεστές απόδοσης. COP και EER . Οι ενεργειακές κλάσεις προκύπτουν απο αυτούς του συντελεστές π.χ Α+ COP 3-3.5 A++ 3.5-4.1 κτλ (τα νούμερα είναι τυχαία) Αυτό που θελω να σου πω είναι: Ένα κλιματιστικό A+++ σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό A+ έχει σχεδόν διπλάσια τιμή για να το αγοράσεις. Παράγειγμα διαφορά τιμής 400 ευρώ. Όταν λέω δεν θα κάνεις αποσβεση το λεω γιατί. Πρέπει να κάνεις απόσβεση τα επιπλέον λεφτά που δίνεις για να πας σε άλλη ενεργειακή κλάση και μετά αρχίζεις να βγαίνει κερδισμένος . Αν δηλαδή ενα A+ καιει μέσο όρο 1kwh αι το A+++ 0.5 kwh και υποθετικά η kwh έχει 18 cents τότε κερδίζεις 9 cents στην kwh . Άρα για να καλύψεις τα +400 ευρώ που δίνεις για να έχεις αυτή την οικονομία έχουμε και λέμε : 40000 cents / 9 cents = 4444 ώρες λειτουργίας του κλιματισιτκού . Άρα αν το καις 5 ώρες την ημέρα κάθε μέρα τότε θα κάνεις απόσβεση σε 888 μέρες δηλαδή σε 2,43 χρόνια λειτουργίας 5 ώρες την ημέρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (που κάθε μέρα δεν θα το καις γιατί δεν έχουμε κάθε μέρα όλο το χρόνο αναγκη για ψύξη και θέρμανση οπότε 2.43 χρόνια δεν θα θες για την απόσβεση οπότε πολύ παραπάνω ) Εν ολίγης το κλιματιστικό ανάλογα πόσο θα το καις κτλ διαφοροποιείται και η απόσβεση του . Σε κάποιες περιπτώσεις χαλαρής χρήσης μπορεί να κάνεις απόσβεση ενός κλιματιστικού Α+++ ακόμα και σε 8 χρόνια . Οπότε με αυτή την λογική σε 8 χρόνια αν έχεις σκοπό να αλλάξεις κλιματιστικό είτε σου χάλασε είτε όχι γιατι θες κάποιο καλύτερης πλέον απόδοσης και πιο σύγχρονο τότε δεν έχει νόημα να επενδύσεις σε Α+++ . Ελπίζω να καταλαβες πως σκεφτόμαστε περί απόσβεσης. 1
Luxx Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Πολυ σωστος. Καταλαβα. Πιστευεις οτι στο μελλον θα βγει κατι καλυτερο απο αποψη ενεργειακης κλασης; Πχ Α++++; Γενικοτερα, εσυ τι μου προτεινεις να βαλω, για μετρια χρηση; Αν και να σου πω, εαν παρω ενα inverter Α ή A+ θα το ανοιγω 4,5 ωρες την ημερες. Αν ομως παρω αυτο που λεω ( Α+++) μπορει να το εχω ανοικτο και 10-15 ωρες την ημερα. Σιγουρα ολο το βραδυ. Παντως εγω λεω το lg prestige με την προοπτικη να το κρατησω μια ζωη για να το βαλω στο υπνοδωματιο αργοτερα. Οποτε πιστευω ειναι καλη αγορα. Το να παρω ενα 16αρι-18αρι Α/Α+ κλασης στα 300-400 ευρω και μετα απο 2,3 χρονια να το αντικαταστησω δε μου φαινεται λογικο. Βεβαια εαν το 12αρι δεν φτανει την επιθυμητη θερμοκρασια στον χωρο και λειτουργει συνεχως, τοτε δε γινεται σωστη δουλεια.. Για να καταλαβω, οταν λεμε ενεργειακη κλαση Α++ κτλ.. εννοουμε στην φουλ χρηση του Inverter; Γιατι αμα ειναι ετσι, εχει καλως.
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Αυτο που δεν εχω καταλαβει. Οταν λεει Α+ κτλ.. Εννοει σε φουλ χρηση ή οχι; Δλδ εαν δε πιασει την επιθυμητη θερμοκρασια και δουλευει φουλ μεχρι να την πιασει, τί ενεργειακη κλαση εχει; Πχ βλεπω στα χαρακτηριστικα λενε πχ αποδοση 2.000-18.000btu για τα 18αρια πχ.. Τι εννοει; Εχει μονο αυτες τις 2 τιμες, ή ανεβοκατεβαινει σταδιακα;
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Με 1200watt 80τμ; Είσαι σίγουρος; http://www.rapidtables.com/convert/energy/BTU_to_kWh.htm Ένα απλό air condition των 9000BTU καίει 2.6KWh. Ή έχεις πολύ καλή μόνωση, ή ξεροσταλιάζεις Ένα λίτρο πετρέλαιο είναι 12.2KWh σε θερμική απόδωση, ενώ κοστίζει 1.5e περίπου. Για να πετύχεις 12.2KWh με το ρεύμα θες περίπου 3e. Λάθος κάνεις, δεν λαμβάνεις υπόψη τους συντελεστές COP/EER που έχουν τα κλιματιστικά. Καταρχήν τα 2.6 είναι kW και όχι kWh. Δεύτερον το 2.6 δεν είναι ηλεκτρική ισχύς κατανάλωσης αλλά η θερμική ισχύς του στοιχείου του κλιματιστικού εντός του χώρου. Ένα μέσο COP για κλιματιστικό τον χειμώνα είναι 2.5. Ένα καλό κλιματιστικό μπορεί να έχει και 4, αυτό σημαίνει ηλεκτρική ισχύς 2.6 / 4 = 0.65kW. Το κλιματιστικό είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο όταν μιλάμε για το ίδιο φορτίο και τις ίδιες ώρες λειτουργίας όσο η κεντρική θέρμανση. Αυτο που δεν εχω καταλαβει. Οταν λεει Α+ κτλ.. Εννοει σε φουλ χρηση ή οχι; Δλδ εαν δε πιασει την επιθυμητη θερμοκρασια και δουλευει φουλ μεχρι να την πιασει, τί ενεργειακη κλαση εχει; Πχ βλεπω στα χαρακτηριστικα λενε πχ αποδοση 2.000-18.000btu για τα 18αρια πχ.. Τι εννοει; Εχει μονο αυτες τις 2 τιμες, ή ανεβοκατεβαινει σταδιακα; Ανεβοκατεβαίνει σταδιακά. Το Α+ και η κλάση έχει να κάνει με τους συντελεστές EER/COP και συνήθως μετρίεται σε συγκεκριμένες εργαστηριακές συνθήκες. Όταν το κλιματιστικό λειτουργήσει σε αρκαίες συνθήκες πέφτει η κλάση.
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Οριστε ενα link με ακριβη χαρακτηριστικα του lg prestige : http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/h12ak-h12ak-prestige-inverter-v Εχει ακομα και την ετησια καταναλωση. Πολυ μικρη δεν ειναι; Πως την υπολογισαν;
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Οριστε ενα link με ακριβη χαρακτηριστικα του lg prestige : http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/h12ak-h12ak-prestige-inverter-v Εχει ακομα και την ετησια καταναλωση. Πολυ μικρη δεν ειναι; Πως την υπολογισαν; Υπολόγισαν την ηλεκτρική ισχύ για θέρμανση και ψύξη με βάση την ονομαστική απόδοση και πήραν ένα τυχαίο χρονικό διάστημα συνολικής λειτουργίας για χειμώνα και καλοκαίρι, έκαναν το γινόμενο και βρήκαν μια ενδεικτική τιμή ετήσιας κατανάλωσης. Υπολογίζω οτι μάλλον για καλοκαίρι έλαβαν κάπου 181 ώρες λειτουργίας και για χειμώνα 1487 ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα