VITOVITO1 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 τα κλιματιστικα ειναι μια χαρα και για θερμανση. το οτι ξερενουν την ατμοσφερα το χειμώνα ειναι ενασ μύθος!!!! το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να μην τα κλεινουμε ποτε ,αλλα να παίζουμε με την θερμοκρασια (γιαυτό και έχουμε ιβερτερ) αν στον χώρο που μένουμε αναβουμε το α/c μονο οταν ειμαστε εκει δεν κανουμε τιποτα .(εμενα προσοπικα μεπιανει το κεφαλιμου)
gia_nnis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 1200w πανω-κατω, δλδ ποσα ευρω;εγω προσφατα πηρα αυτο http://www.iking.gr/gr/prdid/e3a3779da8204f50a291bc7338ba43f8/productinfo.aspxμε αποδοση 14500 στην θερμανση cop 3.8 και fan 750(δυνατος ανεμιστηρας) οταν αλλα εχουν 650. Το χρησιμοποιω σε 33τ.μ χολ-σαλονι με μεγαλη μπαλκονοπορτα και τα καταφερνει μια χαρα..! Ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Την μεγαλη ταχυτητα του ανεμιστηρα την χρειαζεσαι το χειμωνα για να γεμιζει γρηγορα τον χωρο με ζεστο αερα(αμεση αποδοση). Το θεμα της καταναλωσης ειναι ρευστο.. Θα παρεις εναν μετρητη καταναλωσης για να δεις τι πραγματικα καις και θα προσαρμοστεις συμφωνα με τις αναγκες σου.. εγω εχω αυτον http://ergo-tel.blogspot.gr/2012/11/230v-16a-3600w-max.html τον ειχα παρει προσφορα 10ε. θα το βρεις κοντα στο 20αρικο. και οταν θα μετρησεις το δικο σου στην στιγμιαια καταναλωση που θα ανηκει στην κλαση α με ενα που θα ειναι στην κλαση α++ θα δεις οτι στην καταναλωση θα ειναι τα ιδια!!! το δικο σου θα σηκωνει πιο γρηγορα τα ρευματα(θα αποδιδει και πιο γρηγορα) ενω το α++ πιο αργα με χαμηλοτερη αποδοση. Δηλαδη η διαφορα ειναι στον τροπο λειτουργιας!!! Εν κατακλειδι η χαμηλη καταναλωση εχει να κανει με τα τετραγωνικα που θελεις να καλυψεις την μονωση του χωρου και κυριος τις απαιτησεις σου..!!! φιλικη συμβουλη μην δωσεις πολλα χρηματα για να παρεις κλιματιστικο με πολλα συν γιατι ειναι τσαμπα χρηματα. Εχω μετρησει πολλα κλιματιστικα και στην πραξη δυστυχως ετσι ειναι..
Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Παιζω οριακα παντως.. Εχω μετρησει τον χωρο, και ειμαι στα 30τ.μ, ισως ελαχιστα παραπανω.. Παντως το θελω για μια ζωη.. Θα το εχω για την κρεβατοκαμαρα, οταν παω θεσσαλονικη στο δικο μου σπιτι.. Το να δωσω τωρα 400 ευρω, για ενα 18αρι Α/Α και μετα απο 3,4 χρονια που θα παω θεσσαλονικη να χαλασει ή να μη κανει, το βρισκω πεταμενα λεφτα.. *Δε ξερω εαν μετραω σωστα τον χωρο.. Τον εκοψα σε ορθογωνια/τετραγωνια και πολλαπλασια μηκος επι πλατος του καθενος, και στο τελος προσθετω τα τ.μ που βγαινουν.. Το υψος παιζει ρολο; Ή τα μετραμε ολες στις 2 διαστασεις; Πχ λεμε ενας κηπος εχει 30τ.μ αλλα εχει απειρο υψος..
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Υπάρχουν κάποιοι εμπειρικοί τύποι τόσο για ύψος όσο και επιφάνεια. Το ύψος δεν το λαμβάνεις υπόψη εκτός αν έχεις κατάστημα που παίζονται πολλά με το ύψος. Στο θέμα του κλιματιστικού που να αντέξει και να το έχεις μια ζωή, δεν μπορώ να πώ κάτι συγκεκριμένο διότι πλέον η κατασκευή και συναρμολόγηση των εξαρτημάτων γίνονται όλα στην Κίνα, το μόνο που μένει πλέον είναι η μάρκα. Έχω μιλήσει με ψυκτικό και μου έχει πεί τα εξής, ο χρόνος ζωής (του συμπιεστή δηλαδή) δεν έχει σχέση με το πόσο το λειτούργησες αλλά με την σταθερότητα της τάσης που σου δίνει η ΔΕΗ εκεί που είσαι, όσο αυξάνονται οι πτώσεις τάσεις ή οι υπερτάσεις από το δίκτυο, τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής. Μέσα στον συμπιεστή υπάρχει μια προστατευτική αντίσταση η οποία ασφαλίζει τον συμπιεστή από βλάβη λόγω υπερτάσεων, αυτή σιγά σιγά με κάθε αυξομείωση φθείρεται και έρχεται η στιγμή που καίγεται, εκεί θές καινούργιο συμπιεστή πλέον, δηλαδή καινούργιο κλιματιστικό. Αν δεν έχεις τέτοια φαινόμενα με το δίκτυο και 25 χρόνια μπορείς να το έχεις να δουλεύει.
archsatan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Υπάρχουν κάποιοι εμπειρικοί τύποι τόσο για ύψος όσο και επιφάνεια. Το ύψος δεν το λαμβάνεις υπόψη εκτός αν έχεις κατάστημα που παίζονται πολλά με το ύψος. Στο θέμα του κλιματιστικού που να αντέξει και να το έχεις μια ζωή, δεν μπορώ να πώ κάτι συγκεκριμένο διότι πλέον η κατασκευή και συναρμολόγηση των εξαρτημάτων γίνονται όλα στην Κίνα, το μόνο που μένει πλέον είναι η μάρκα. Έχω μιλήσει με ψυκτικό και μου έχει πεί τα εξής, ο χρόνος ζωής (του συμπιεστή δηλαδή) δεν έχει σχέση με το πόσο το λειτούργησες αλλά με την σταθερότητα της τάσης που σου δίνει η ΔΕΗ εκεί που είσαι, όσο αυξάνονται οι πτώσεις τάσεις ή οι υπερτάσεις από το δίκτυο, τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής. Μέσα στον συμπιεστή υπάρχει μια προστατευτική αντίσταση η οποία ασφαλίζει τον συμπιεστή από βλάβη λόγω υπερτάσεων, αυτή σιγά σιγά με κάθε αυξομείωση φθείρεται και έρχεται η στιγμή που καίγεται, εκεί θές καινούργιο συμπιεστή πλέον, δηλαδή καινούργιο κλιματιστικό. Αν δεν έχεις τέτοια φαινόμενα με το δίκτυο και 25 χρόνια μπορείς να το έχεις να δουλεύει. Μπροσάινενς σε είπε ο τυπάς. To varistor που λες υπάρχει στην είσοδο, όχι στον συμπιεστή, και δεν παθαίνει τίποτα από αυξομειώσεις, δες και την καμπύλη του. Το συμπέρασμα να αλλάξεις ψυκτικό.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Χμμμμ, και μου φάνηκε καλύτερος από έναν προηγούμενο πρίν 3 χρόνια που είχα φέρει. Άρα αφού δεν επηρεάζεται ο συμπιεστής από αυτό, ισχύει αυτό που είχα ψάξει οτι έχει Site: MTBF περίπου 50000 ώρες λειτουργίας
Luxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Παντως αυτο που ειχε και χαλασε, λογω συμπιεστη, ηταν εξαετιας. Μεχρι ποσα db θεωρεται ησυχο το κλιματιστικο; Δε το θελω και τελειως αθορυβο, για σαλονι προοριζεται.. Τελικη ερωτηση, που θα με βοηθησει στο να διαλεξω.. Βλεπω οτι τα τ.μ οντως παιζουν στο οριο, για το χωρο που το θελω.. Αναμεσα σε 12αρι και 18αρι.. Το 12αρι Α+++ θα καιει περισσοτερο ή το 18αρι Α++; Εαν υποθεσουμε οτι το 12αρι θα ζοριζεται αρκετα να φερνει την επιθυμητη θερμοκρασια, ( μπορει και να μη τα καταφερει.. ) ή το 18αρι που θα πιανει την θερμοκρασια σχετικα γρηγορα; Επισης απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να κοιταξω πιο πολυ την θερμανση, καθως εκει ειναι που χρησιμοποιειται περισσοτερες ωρες. Σωστα; **Μια σημειωση που ισως βοηθησει.. Τα 16αρια-18αρια μπορουν να ψυχουν/θερμαινουν μαζι με το σαλονι, και το υπνοδωματιο, ενω το 12αρι οχι.. Οποτε θα χρειαζεται οποτε κοιμαμαι (7+ ωρες ) να ανοιγω ενα απλο air-condition που ειχε το σπιτι, και δεν ξερω καν τι ενεργειακης κλασης ειναι.. Απο Α και χαμηλοτερα.. ***Εαν υποθεσουμε οτι ο πινακας τα λεει σωστα, lg prestige και hitachi rac, τοτε γλυτωνω για το καλοκαιρι 150Kw, απο το lg prestige, και το χειμωνα 400Kw απο το hitachi rac, δλδ συνολικα το hitachi φαινεται πιο οικονομικο, συν πιστευω οτι πρεπρει να γλυτωνει ακομα περισσοτερα Kw, λογω του οτι το lg prestige θα ζοριζεται αρκετα για να φερνει τη καταλληλη θερμοκρασια ( μπορει να μη το κανει και ποτε.. ) Χαρακτηριστικα πανω-κατω τα ιδια εχουν.. Οποτε λεω να παω προς το hitachi.. Τι λετε; Εχει ακομα ενα καλυτερο σε εξοικονομηση hitachi rac, ακριβως το ιδιο με το παραπανω, 100 ευρω πιο ακριβο. Αλλα το προβλημα ειναι οτι εχει μεγαλο μηκος.. Ισως να μη χωραει στο τοιχο και να θελει μια τροποποιηση. Να το προτιμησω; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2014 από Luxx
Dare-Devil Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Παντως αυτο που ειχε και χαλασε, λογω συμπιεστη, ηταν εξαετιας. Μεχρι ποσα db θεωρεται ησυχο το κλιματιστικο; Δε το θελω και τελειως αθορυβο, για σαλονι προοριζεται.. Τελικη ερωτηση, που θα με βοηθησει στο να διαλεξω.. Βλεπω οτι τα τ.μ οντως παιζουν στο οριο, για το χωρο που το θελω.. Αναμεσα σε 12αρι και 18αρι.. Το 12αρι Α+++ θα καιει περισσοτερο ή το 18αρι Α++; Εαν υποθεσουμε οτι το 12αρι θα ζοριζεται αρκετα να φερνει την επιθυμητη θερμοκρασια, ( μπορει και να μη τα καταφερει.. ) ή το 18αρι που θα πιανει την θερμοκρασια σχετικα γρηγορα; Επισης απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να κοιταξω πιο πολυ την θερμανση, καθως εκει ειναι που χρησιμοποιειται περισσοτερες ωρες. Σωστα; **Μια σημειωση που ισως βοηθησει.. Τα 16αρια-18αρια μπορουν να ψυχουν/θερμαινουν μαζι με το σαλονι, και το υπνοδωματιο, ενω το 12αρι οχι.. Οποτε θα χρειαζεται οποτε κοιμαμαι (7+ ωρες ) να ανοιγω ενα απλο air-condition που ειχε το σπιτι, και δεν ξερω καν τι ενεργειακης κλασης ειναι.. Απο Α και χαμηλοτερα.. ***Εαν υποθεσουμε οτι ο πινακας τα λεει σωστα, lg prestige και hitachi rac, τοτε γλυτωνω για το καλοκαιρι 150Kw, απο το lg prestige, και το χειμωνα 400Kw απο το hitachi rac, δλδ συνολικα το hitachi φαινεται πιο οικονομικο, συν πιστευω οτι πρεπρει να γλυτωνει ακομα περισσοτερα Kw, λογω του οτι το lg prestige θα ζοριζεται αρκετα για να φερνει τη καταλληλη θερμοκρασια ( μπορει να μη το κανει και ποτε.. ) Χαρακτηριστικα πανω-κατω τα ιδια εχουν.. Οποτε λεω να παω προς το hitachi.. Τι λετε; Εχει ακομα ενα καλυτερο σε εξοικονομηση hitachi rac, ακριβως το ιδιο με το παραπανω, 100 ευρω πιο ακριβο. Αλλα το προβλημα ειναι οτι εχει μεγαλο μηκος.. Ισως να μη χωραει στο τοιχο και να θελει μια τροποποιηση. Να το προτιμησω; Λες ότι το θες για σαλόνι και δεν σε ενδιαφέρει να είναι ύσηχο . Ναι αλλά αυτό το κλιματιστικό δεν είπες ότι μετά θα το βάλεις σε υπνοδωμάτιο; "Τα 16αρια-18αρια μπορουν να ψυχουν/θερμαινουν μαζι με το σαλονι, και το υπνοδωματιο, ενω το 12αρι οχι" Όχι και ναι αλλα γενικότερα όχι ! Τι εννοώ: Είναι λάθος λύση να χρησιμοποιείς ενα κλιματιστικό για 2 χώρους ξεχωριστούς.Δεν ψύχεις σωστά δεν έχει σωστή κατανομή θερμοκρασίας και εννοώ ότι για να σου πιάσει το κλιματισιτκό στο υπνοδωμάτιο μια σωστή θερμοκρασία θα πρέπει το σαλόνι να είναι παγάκι ή κατσαρόλα που βράζει . πέρα απο αυτή την θερμοκρασιακή διαφορά θα έχεις και υψηλές καταναλώσεις για να είσαι σε θέση να έχεις μια σωστή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο. Σε χώρους που διαχωρίζονται δεν βάζουμε ένα κλιματιστικό . Θα πάρεις 18 άρι για το σαλόνι και μετά απο χρόνια θα το βάλεις σε υπνοδωμάτιο; ΛΑΘΟΣ το 18άρι δεν θα μπορεί να αποδόσει σωστά σε υπνοδωμάτιο γιατί πρώτον θα κλίνει και θα ανοίγει συνεχώς (με ότι συνεπάγεται αυτό περί οικονομίας και ακυρώνεις την ουσία του nverter ) και δεν θα σου πιάνει την θερμοκρασία που θες γιατί δεν θα μπορεί να ... "διαβάσει" σωστά τον χώρο .Μπορεί δηλαδή να το ρυθμίζεις στους 26 και αυτό να κάνει σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία και να νειώθεις ότι κρυώνεις αντί να δροσίζεσαι . Μην προσπαθείς να πάρεις ενα κλιματιστικό που θα σε βολέψει και για το σαλόνι αλλα και για το υπνοδωμάτιο μετά απο χρόνια. Μην ψάχνεις την χρησή τομή δεν υπάρχει στην περίπτωσή σου. Για μένα είσαι λάθος που σκέφτεσαι έτσι . Για μένα πήγαινε να πείς το πρόβλημα σου σε ένα επαγγελαμτία ψυκτικό ή μηχανολόγο και αυτός θα σου πει τι θα κάνεις. Το αν θες 18άρι για το σαλόνι ή 12άρι ή ακόμα και 9άρι θα στο πει ο σωστός ψυκτικός. Υπάρχουν σπίτια που ακόμα και με 7άρι κλιματιστικό τα 35 τ.μ σαλονιού τα έχουν για την πλάκα τους . Όλο το θέμα είναι οι ψυκτικές και οι θερμικές απώλειες που έχει ο χόρος σου .
Luxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Λες ότι το θες για σαλόνι και δεν σε ενδιαφέρει να είναι ύσηχο . Ναι αλλά αυτό το κλιματιστικό δεν είπες ότι μετά θα το βάλεις σε υπνοδωμάτιο; Εαν παρω ομως 18αρι, εννοειται πως θα το βαλω στο σαλονι του επομενου σπιτιου και οχι στο υπνοδωματιο. Ισως επρεπε να το διευκρινησω, αλλα το θεωρησα αυτονοητο. Θα σε γλυτωνα απο μερικες περριτες γραμμες. Οσο για αυτο που λες για 2 ξεχωριστα δωματια. Σαλονι και υπνοδωματιο ειναι συνολο στα 40τ.μ, και μπορει ουτε τοσο. Το 18αρι ειναι για χωρους μεχρι 45, οποτε δε θα εχω καποιο θεμα. Και παλι το ειπα σε σχεση με το να ανοιγω 2 air-condition, με το να ανοιγω ενα. Και σκεψου οτι το απλο συμβατικο air-condition στο υπνοδωματιο που εχει τωρα το σπιτι, ποσο παραπανω θα καει..
archsatan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Θα πάρεις 18 άρι για το σαλόνι και μετά απο χρόνια θα το βάλεις σε υπνοδωμάτιο; ΛΑΘΟΣ το 18άρι δεν θα μπορεί να αποδόσει σωστά σε υπνοδωμάτιο γιατί πρώτον θα κλίνει και θα ανοίγει συνεχώς (με ότι συνεπάγεται αυτό περί οικονομίας και ακυρώνεις την ουσία του nverter ) και δεν θα σου πιάνει την θερμοκρασία που θες γιατί δεν θα μπορεί να ... "διαβάσει" σωστά τον χώρο .Μπορεί δηλαδή να το ρυθμίζεις στους 26 και αυτό να κάνει σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία και να νειώθεις ότι κρυώνεις αντί να δροσίζεσαι . Πάνε διάβασε τι είναι το VFD και μη σπαμάρεις τον κόσμο με νοητικές κατασκευές που πηγάζουν από την φαντασία σου. @λύξξ, κοίταξες καθόλου για inventor που σου είπαμε;
Dare-Devil Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Πάνε διάβασε τι είναι το VFD και μη σπαμάρεις τον κόσμο με νοητικές κατασκευές που πηγάζουν από την φαντασία σου. @λύξξ, κοίταξες καθόλου για inventor που σου είπαμε; Variable frenquency drive ναι γνωρίζω τι είναι ! Πες μου όμως γιατί δεν συμφωνείς σε αυτά που λέω απ το να μου κάνεις επιθεση γιατί προσωπικά εγώ όταν δεν συμφωνώ σε κάτι λέω το σκεπτικό μου και δεν φέρομαι έτσι όπως εσύ και τέλος να σου υπενθυμίσω πως εδώ είναι φόρουμ που ανταλλάζουμε απόψεις είτε αυτές είναι λάθος είτε όχι και ο κάθε αντίλογος που πρέπει να γίνεται να γίνεται τεκμηριωμένος και με σεβασμό προς τον οποιοδήποτε ! Να τονίσω επίσης ότι εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι ειδικοί οπότε μην περιμένεις να λέμε όλοι σωστά πράγματα . όχι απο την φαντασία μου δεν βγάζω τίποτα. Θα χαρώ να μου κάνεις αντίλογο σωστό τεκμηριωμένο και με σεβασμό σε αυτά που είπα .
archsatan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Variable frenquency drive ναι γνωρίζω τι είναι ! Πες μου όμως γιατί δεν συμφωνείς σε αυτά που λέω απ το να μου κάνεις επιθεση γιατί προσωπικά εγώ όταν δεν συμφωνώ σε κάτι λέω το σκεπτικό μου και δεν φέρομαι έτσι όπως εσύ και τέλος να σου υπενθυμίσω πως εδώ είναι φόρουμ που ανταλλάζουμε απόψεις είτε αυτές είναι λάθος είτε όχι και ο κάθε αντίλογος που πρέπει να γίνεται να γίνεται τεκμηριωμένος και με σεβασμό προς τον οποιοδήποτε ! Να τονίσω επίσης ότι εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι ειδικοί οπότε μην περιμένεις να λέμε όλοι σωστά πράγματα . όχι απο την φαντασία μου δεν βγάζω τίποτα. Θα χαρώ να μου κάνεις αντίλογο σωστό τεκμηριωμένο και με σεβασμό σε αυτά που είπα . Άμα ήξερες τι είναι το VFD (inverter) θα ήξερες ότι χρησιμοποιείται για να οδηγήσει επαγωγικό κινητήρα. Ο έλεγχος ταχύτητας που περιγράφεις on-off χρησιμοποιείται στα παλιά κλιματιστικά που έχουν DC κινητήρα. Τον επαγωγικό κινητήρα τον ελέγχουμε με την συχνότητα και το πλάτος της τάσης τροφοδοσίας. Συνεπώς μεγάλη συχνότητα σημαίνει μεγάλη ταχύτητα στον άξονα και ανάποδα. Απλά αυξάνοντας την συχνότητα με δεδομένη τάση το ρεύμα πέφτει, άραγε, για να διατηρήσουμε την ροπή χρειάζεται να μεταβάλλουμε και την τάση, όλο το κόλπο είναι γνωστό σαν v/f (scalar control στα διεθνή). Άρα καταλαβαίνεις πλέον τι κάνει ο πολυδιαφημισμένος ινβέρτερ και γιατί η άποψή σου τελείως άκυρη. *επειδή έγραψες μια έκθεση που υποστηρίζεις ότι με 7άρι κλιματιστικό (λόλ) μπορείς να ψύξεις 35τμ, θεώρησα ότι ανήκεις στον κλάδο των ψυκτικών. Ε δεν γίνεται ρε μάν να είσαι ψυκτικός και να μην γνωρίζεις τα βασικά. Τα παραπάνω εντελώς σε φιλικό κλίμα.
Dare-Devil Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Άμα ήξερες τι είναι το VFD (inverter) θα ήξερες ότι χρησιμοποιείται για να οδηγήσει επαγωγικό κινητήρα. Ο έλεγχος ταχύτητας που περιγράφεις on-off χρησιμοποιείται στα παλιά κλιματιστικά που έχουν DC κινητήρα. Τον επαγωγικό κινητήρα τον ελέγχουμε με την συχνότητα και το πλάτος της τάσης τροφοδοσίας. Συνεπώς μεγάλη συχνότητα σημαίνει μεγάλη ταχύτητα στον άξονα και ανάποδα. Απλά αυξάνοντας την συχνότητα με δεδομένη τάση το ρεύμα πέφτει, άραγε, για να διατηρήσουμε την ροπή χρειάζεται να μεταβάλλουμε και την τάση, όλο το κόλπο είναι γνωστό σαν v/f (scalar control στα διεθνή). Άρα καταλαβαίνεις πλέον τι κάνει ο πολυδιαφημισμένος ινβέρτερ και γιατί η άποψή σου τελείως άκυρη. *επειδή έγραψες μια έκθεση που υποστηρίζεις ότι με 7άρι κλιματιστικό (λόλ) μπορείς να ψύξεις 35τμ, θεώρησα ότι ανήκεις στον κλάδο των ψυκτικών. Ε δεν γίνεται ρε μάν να είσαι ψυκτικός και να μην γνωρίζεις τα βασικά. Τα παραπάνω εντελώς σε φιλικό κλίμα. Ο inverter μετατρέπει το εναλλασόμενο σε συνεχές και όπως είπες και συ το αποτέλεσμα είναι να έχουμε λειτουργία των συμπιεστών σε πολλές "σκάλες" (στάδια συμπιεστή) . Αυτό που έχω ακούσει και για αυτό υποστηριξα αυτη την αποψη πιο πάνω είναι ότι αν το κλιματιστικό είναι πολύ μεγάλο για τον χώρο κάποια στιγμή ο compressor θα σταματήσει εντελώς την λειτουργία του γιατί και στην μικρότερη σκάλα και αν δουλεύει μπορεί να μην πετυχαίνει συνθήκες διατήρησης θερμοκρασίας χώρου μιας και μπορεί να αποδίδει περισσότερο ψυκτικό φορτίο ή θερμικό απο ότι χρειάζεται ο χώρος. Εκει το κλιματιστικό κατα κάποιο τρόπο προσομοιώνει την λειτουργία ενός συμβατικού on-off που η εκκίνηση ενός συμπιεστή είναι ενεργοβόρα . Κάνω λάθος σε αυτό; Όσο για το 7άρι κλιματιστικό και αν θα κάλυπτε ανετότατα τα απαιτούμενα ψυκτικά ή θερμικά φορτία ενός χώρου 35 τ.μ πίστεψε υφίσταται πλέον τα τελευταία χρόνια . Αν ψάξεις περί παθητικών κτιρίων (φιλοσοφία σχεδίασης ) που πλέον διαδίδονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο το κόσμο συν ότι υποστηρίζονται απο σχετική ευρωπαική νομοθεσία όπου απο το 2021 και μετά όλα τα κτίρια που θα κατασκευάζονται θα πρέπει να ναι παθητικά τότε θα καταλάβεις γιατί μιλάω για τόσο μικρές απώλιες χώρων . Σε γενικές γραμμές παθητικό σπίτι χαρακτηρίζεται και πιστοποιείται όταν πετυχαίνεις απαιτούμενα ψυκτικά φορτία χώρου ή θερμικά αντίστοιχα μικρότερα απο 25kw /m^2 για την περίοδο θέρμανσης και ψύξης αντίστοιχα και το σύστημα σου δουλεύει 24ώρες το 24ωρο κρατώντας σταθερά θερμοκρασια άνεσης στον χώρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα σπίτια και χρόνο με το χρόνο φτιάχνονται και άλλα. Δεν ειμαι ψυκτικός αλλα φοιτητής επι πτυχίο στο κλάδο της μηχανολογίας και συσγκεκριμένα στο τμήμα των μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας. Σαφώς δεν είμαι ο ειδικός καθώς δεν έχω κάποια σχετική πείρα στην αγορά εργασίας . Σαφώς και λάθη μπορώ να κάνω αλλα σε καμία περίπτωση δεν βασίζομαι σε θεωρίες που τις βγάζω απο το μυαλό μου. Φιλικά πάντα. Δεν έχω να τσακωθώ για κάτι και χέρομαι που μου κάνεις αντίλογο μπας και μάθω κάτι παραπάνω !
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ο inverter μετατρέπει το εναλλασόμενο σε συνεχές και όπως είπες και συ το αποτέλεσμα είναι να έχουμε λειτουργία των συμπιεστών σε πολλές "σκάλες" (στάδια συμπιεστή) . Αυτό που έχω ακούσει και για αυτό υποστηριξα αυτη την αποψη πιο πάνω είναι ότι αν το κλιματιστικό είναι πολύ μεγάλο για τον χώρο κάποια στιγμή ο compressor θα σταματήσει εντελώς την λειτουργία του γιατί και στην μικρότερη σκάλα και αν δουλεύει μπορεί να μην πετυχαίνει συνθήκες διατήρησης θερμοκρασίας χώρου μιας και μπορεί να αποδίδει περισσότερο ψυκτικό φορτίο ή θερμικό απο ότι χρειάζεται ο χώρος. Εκει το κλιματιστικό κατα κάποιο τρόπο προσομοιώνει την λειτουργία ενός συμβατικού on-off που η εκκίνηση ενός συμπιεστή είναι ενεργοβόρα . Κάνω λάθος σε αυτό; Όσο για το 7άρι κλιματιστικό και αν θα κάλυπτε ανετότατα τα απαιτούμενα ψυκτικά ή θερμικά φορτία ενός χώρου 35 τ.μ πίστεψε υφίσταται πλέον τα τελευταία χρόνια . Αν ψάξεις περί παθητικών κτιρίων (φιλοσοφία σχεδίασης ) που πλέον διαδίδονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο το κόσμο συν ότι υποστηρίζονται απο σχετική ευρωπαική νομοθεσία όπου απο το 2021 και μετά όλα τα κτίρια που θα κατασκευάζονται θα πρέπει να ναι παθητικά τότε θα καταλάβεις γιατί μιλάω για τόσο μικρές απώλιες χώρων . Σε γενικές γραμμές παθητικό σπίτι χαρακτηρίζεται και πιστοποιείται όταν πετυχαίνεις απαιτούμενα ψυκτικά φορτία χώρου ή θερμικά αντίστοιχα μικρότερα απο 25kw /m^2 για την περίοδο θέρμανσης και ψύξης αντίστοιχα και το σύστημα σου δουλεύει 24ώρες το 24ωρο κρατώντας σταθερά θερμοκρασια άνεσης στον χώρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα σπίτια και χρόνο με το χρόνο φτιάχνονται και άλλα. Δεν ειμαι ψυκτικός αλλα φοιτητής επι πτυχίο στο κλάδο της μηχανολογίας και συσγκεκριμένα στο τμήμα των μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας. Σαφώς δεν είμαι ο ειδικός καθώς δεν έχω κάποια σχετική πείρα στην αγορά εργασίας . Σαφώς και λάθη μπορώ να κάνω αλλα σε καμία περίπτωση δεν βασίζομαι σε θεωρίες που τις βγάζω απο το μυαλό μου. Φιλικά πάντα. Δεν έχω να τσακωθώ για κάτι και χέρομαι που μου κάνεις αντίλογο μπας και μάθω κάτι παραπάνω ! Συνάδελφε Σωστό αυτό για το παθητικό σπίτι, αλλά μιλάμε για ελάχιστα τέτοια σπίτια στην Ελλάδα τα οποία πρέπει να έχουν από κατασκευής τους νομίζω σύστημα θέρμανσης ψύξης κλιματισμού, οπότε και να το συζητάμε είναι άνευ ουσίας. Δεν ξέρεις αν θα γίνονται από το 2021 μπορεί να παραταθεί το μέτρο. Όσο για το κλιματιστικό, καλό είναι να μην βάλουμε 18άρι για μικρό δωμάτιο γιατί θα καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια από όσο πρέπει και μπορεί εσύ να το βάζεις π.χ στους 24 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία στον χώρο να γίνει 19 λόγω υψηλότερης απορρόφησης της θερμότητας από το στοιχείο, τώρα το αν θα προσομοιωθεί η λειτουργία του inverter με το συμβατικό κλιματιστικό αν μπεί σε μικρό χώρο, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Προς το παρών για το 99% των σπιτιών δεν γίνεται με 7 αρι να ψύξεις 35 τμ. 1
Luxx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Κοιταξα και τα invertor, αλλα δε μου αρεσαν. Μπορειτε να μου πειτε απο αυτα που δειχνω σε παραπανω ποστ, ποιο να προτιμησω; Λιγο γρηγορα εαν γινεται, γιατι το μεσημερι κανω παραγγελια. Ευχαριστω για τη μεχρι τωρα βοηθεια. Και εαν εκανα σωστα τους υπολογισμους με τις Kw. Εαν ναι, τοτε συμφερει το hitachi rac, Αλλα δε ξερω ποιο απο τα δυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα