Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να θες 12αρι τότε υποθέτω δεν είναι για υπνοδωμάτιο άρα το να είναι τελείως αθόρυβο δεν σε ενδιαφέρει τόσο  (αυτό το λέω γιατί τα ινβεντορ σε σύγκριση με τα lg κάνουν θόρυβο για να κοιμάσαι το βράδυ. Αν δεν μπει υπνοδωμάτιο δεν θα σε ανυσηχεί ο θόρυβος του . )

Για μένα ινβεντορ passion γιατί είναι με διαφορά πιο οικονομικό σε κατανάλωση στη θέρμανση ενώ στην ψύξη είναι το ίδιο οικονομικό με το lg . Συν είναι και η εγγύηση που όπως είπες προυποθέτει ετήσια συντήρηση  και έχεις δίκιο σε αυτό το έχω τσεκάρει. Αλλα δεν είναι ακριβώς 10ετης. Έχει 10 χρόνια εγγύηση στον συμπιεστή του και 5 χρόνια στα άλλα μέρη του κλιματισιτκού  (πλακέτες ηλεκτρονικα αισθητήρες κτλ κτλ )

Απο άποψη αξιοπιστίας προτιμώ inventor.

Για το invetor Alfa που σου λέει ο φίλος  και αυτό είναι πολύ καλό για τα λεφτά του (100 ευρώ φθηνότερο) είναι οικονομικό σε κατανάλωση αλλα όχι όσο οικονομικά είναι τα 2 που βρήκες εσύ.

Γενικά η inventor έχει το value for money στην αγορά αυτή την στιγμή και είναι αξιόπιστα μηχανήματα.

Επίσης έχει πολύ καλό Support και γρήγορο σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε διάφορα forums

Ενα + που είδα για το passion μόλις τώρα είναι ότι έχει ιονιστή !

Ευχαριστώ! Υπάρχει βέβαια και μια άλλη άποψη, όπως μου είπε γνωστός, ότι πολύς κόσμος ξεχνά ή παραλείπει τη συντήρηση, ή την κάνει ανα 2 χρόνια κι όχι κάθε χρόνο προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Αν - λένε - κάνεις μέτρια χρήση του κλιματιστικού δεν πειράζει. Οπότε ίσως καλύτερα το LG, με τη λογική ότι πληρώνεις καλύτερο κλιματισμό και εξοικονομείς κάποια χρήματα από τη συντήρηση.

Μάλλον κλίνω προς το Passion, γιατί το θέμα δεν το κατέχω, απλά να δοκιμάσουμε και μια εταιρεία πρωτοεμφανιζόμενη στην Ελλάδα, σωστά;

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Υπάρχει βέβαια και μια άλλη άποψη, όπως μου είπε γνωστός, ότι πολύς κόσμος ξεχνά ή παραλείπει τη συντήρηση, ή την κάνει ανα 2 χρόνια κι όχι κάθε χρόνο προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Αν - λένε - κάνεις μέτρια χρήση του κλιματιστικού δεν πειράζει. Οπότε ίσως καλύτερα το LG, με τη λογική ότι πληρώνεις καλύτερο κλιματισμό και εξοικονομείς κάποια χρήματα από τη συντήρηση.

Μάλλον κλίνω προς το Passion, γιατί το θέμα δεν το κατέχω, απλά να δοκιμάσουμε και μια εταιρεία πρωτοεμφανιζόμενη στην Ελλάδα, σωστά;

Δεν ξέρω αν η lg δίνει εγγύηση χωρίς την προυποόθεση ετήσια συντήρησης. Οι περισσότερες εταιρίες το χουν ως προυπόθεση.

H  εταιρεία που έχει τα inventor δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη . Ιδρύθηκε το 1966 Είναι η ίδια εταιρεία που τόσα χρόνια εισήγαγε τα κλιματιστικα General Electric καθώς και έφερε διάφορες μάρκες όπως Trane Intertherm κτλ.

Τα inventor είναι ελληνικά. Συγκριμένα το όνομα είναι Ελληνικό . Τα μηχανήματα είναι παραγγελίες απο καταξιομένα εργοστάσια κλιματισμού. Συγκεκριμένα τα inventor κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα απο το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κλιματισμού στον κόσμο και με τις περισσότερες πωλήσεις κλιματισμού παγκοσμίως της Gree (κάποιες μονάδες και πιθανολογώ για τον επαγγελματικό κλιματισμό κατασκευάζονται στην Αμερική) . Τα inventor είναι τεχνολογίας και κατασκευής Gree .  Η gree είναι η κορυφαία εταιρία κλιματισμού. Είναι εταιρεία έρευνας και αναπτυξης κλιματιστικής τεχνολογίας με δικές της πατέντες και βραβευμένες πατέντες . Κατασκευάζει τα δικά της συστήματα κλιματισμού με την Επωνυμία Gree αλλα κυρίως αναλαμβάνει την κατασκευή συστημάτων κλιματισμού ή πουλάει τεχνογνωσία σε άλλες επωνυμες και μή εταιρείες του χώρου. Κορυφαία στρατηγική συμφωνία είναι με την Daikin όπου πλέον έχουν απο κοινού εργοστάσια και ερευνητικά κέντρα ανάπτυξης τεχνολογίας στην Κίνα με το μερίδιο 51  % στην Gree και 49 % στην Daikin. Πολλά κλιματιστικά της αγοράς με το σήμα Daikin είναι ακτασκευής Gree καθώς και η Daikin με την Gree έχουν ανταλλάξει τεχνογνωσία. Πληροφορικά ο πιο αποδοτικός inverter στην αγορά είναι ο G10 της Gree κάτι που το συναντάς και στα inventor .

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η lg δίνει εγγύηση χωρίς την προυποόθεση ετήσια συντήρησης. Οι περισσότερες εταιρίες το χουν ως προυπόθεση.

H  εταιρεία που έχει τα inventor δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη . Ιδρύθηκε το 1966 Είναι η ίδια εταιρεία που τόσα χρόνια εισήγαγε τα κλιματιστικα General Electric καθώς και έφερε διάφορες μάρκες όπως Trane Intertherm κτλ.

Τα inventor είναι ελληνικά. Συγκριμένα το όνομα είναι Ελληνικό . Τα μηχανήματα είναι παραγγελίες απο καταξιομένα εργοστάσια κλιματισμού. Συγκεκριμένα τα inventor κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα απο το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κλιματισμού στον κόσμο και με τις περισσότερες πωλήσεις κλιματισμού παγκοσμίως της Gree (κάποιες μονάδες και πιθανολογώ για τον επαγγελματικό κλιματισμό κατασκευάζονται στην Αμερική) . Τα inventor είναι τεχνολογίας και κατασκευής Gree .  Η gree είναι η κορυφαία εταιρία κλιματισμού. Είναι εταιρεία έρευνας και αναπτυξης κλιματιστικής τεχνολογίας με δικές της πατέντες και βραβευμένες πατέντες . Κατασκευάζει τα δικά της συστήματα κλιματισμού με την Επωνυμία Gree αλλα κυρίως αναλαμβάνει την κατασκευή συστημάτων κλιματισμού ή πουλάει τεχνογνωσία σε άλλες επωνυμες και μή εταιρείες του χώρου. Κορυφαία στρατηγική συμφωνία είναι με την Daikin όπου πλέον έχουν απο κοινού εργοστάσια και ερευνητικά κέντρα ανάπτυξης τεχνολογίας στην Κίνα με το μερίδιο 51  % στην Gree και 49 % στην Daikin. Πολλά κλιματιστικά της αγοράς με το σήμα Daikin είναι ακτασκευής Gree καθώς και η Daikin με την Gree έχουν ανταλλάξει τεχνογνωσία. Πληροφορικά ο πιο αποδοτικός inverter στην αγορά είναι ο G10 της Gree κάτι που το συναντάς και στα inventor .

Nice, δεν το ήξερα αυτό, είσαι πάντως ενημερωμένος! Εγώ νόμιζα ότι ναι μεν τα inventor είναι ουσιαστικά κάποια άλλη γνωστή μάρκα διαδεδομένη καταξιωμενη κλπ και ότι απλά δεν είχε διεισδύσει στην ελληνική αγορά. 

Δημοσ.

Nice, δεν το ήξερα αυτό, είσαι πάντως ενημερωμένος! Εγώ νόμιζα ότι ναι μεν τα inventor είναι ουσιαστικά κάποια άλλη γνωστή μάρκα διαδεδομένη καταξιωμενη κλπ και ότι απλά δεν είχε διεισδύσει στην ελληνική αγορά. 

Ειμαι ενημερωμένος γιατί όταν κοιτούσα για κλιματιστικό κοιτούσα σε Inventor και Gree . Εψαξα την Gree να δω τι παίζει και κάπου εκεί βρήκα και τα inventor . Ακουσα πολύ καλά λόγια για τα Gree απο φίλο ψυκτικό. Τελικά έβαλα Gree γιατί τότε έψαχνα κορυφαίο σε απόδοση μηχάνημα κατηγορίας A+++ και σε οσο καλύτερη τιμή και τότε μπάλα παίζαν της Gree το Hansol της LG το prestige της Daikin το Ururu Sarara (πανακριβο αλλά είναι ότι κορυφαίο τεχνολογικά υπάρχει στα κλιματιστικά split ) και ένα της Samsung.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που το inverter θα μεινει στο σπιτι, πολυ το σκεφτομαι.. Εξαλλου 2 χρονια θα μεινω ακομα στην Αθηνα. Απλα δε θελω να μου ερθει και ο κουκος αηδονι στην ΔΕΗ. Επειδη θα το χρησιμοποιω και για θερμανση, αλλα οχι πολλες ωρες. Γενικα το σπιτι κραταει καλα. Πχ μεχρι στιγμης δεν εχω ανοιξει το κλιματιστικο στο υπνοδωματιο και θα αργησω λιγο ακομα.

18αρι με 500 ευρω που ειπε ο ιδιοκτητης να βαλουμε δεν υπαρχει, οποτε βαζω 12αρι, λογικα το panasonic που προτεινει ο φιλος παραπανω, στα 535.

τρεχα αν το προλαβεις... το εβγαλε ο κοτσοβολος στα 444ε!!!!  http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/131843-panasonic-re12pke?cmicc=skroutz

Δημοσ.

Μια γρηγορη αποψη για αυτο.

http://www.iking.gr/gr/prdid/a4c0d94346064101a4e45b58a0b7f2cf/productinfo.aspx

Ο χωρος τελικα ειναι στα 30-31 τ.μ και υψος 2,7.

Ειναι ελκυστικη η τιμη του με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα. Εξαλλου δε θα ειναι δικο μου, αλλα του ιδιοκτητη.

** Μια δευτερη επιλογη, πιο ακριβη, ειναι αυτη : http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Haier-geos-as18gn3era-18-000-btu-h-inverter-Me-12atokes-doseis.846006.html?analytics_session=2269c2d1-7fe3-43e9-8a8c-4325995890d3

Συγνωμη, αλλα με ενα συγχρονο Inverter, ποσο ερχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ; Για το 4μηνο.

Εγω περυσι, που χρησιμοποιουσα το A/C στο υπνοδωματιο, αν θυμαμαι καλα για το 4μηνο το καλοκαιρι μου ηρθε λιγο παραπανω απο 200 ευρω. Ειναι αρκετα;

Οριστε τα χαρακτηριστικα του. Ενα westpoint ειναι απο κυπρο. Ισως με το hayer 18αρι που λεω παραπανω, να μη χρειαζεται να ανοιγω καν αυτο το A/C και να δουλευω μονο το inverter για σαλονι + υπνοδωματιο, Στα 38τ.μ υπολογιζω.

2014_06_20_401.jpg

Δημοσ.

Ειναι ελκυστικη η τιμη του με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα. Εξαλλου δε θα ειναι δικο μου, αλλα του ιδιοκτητη.

** Μια δευτερη επιλογη, πιο ακριβη, ειναι αυτη : http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Haier-geos-as18gn3era-18-000-btu-h-inverter-Me-12atokes-doseis.846006.html?analytics_session=2269c2d1-7fe3-43e9-8a8c-4325995890d3

Συγνωμη, αλλα με ενα συγχρονο Inverter, ποσο ερχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ; Για το 4μηνο.

Εγω περυσι, που χρησιμοποιουσα το A/C στο υπνοδωματιο, αν θυμαμαι καλα για το 4μηνο το καλοκαιρι μου ηρθε λιγο παραπανω απο 200 ευρω. Ειναι αρκετα;

Οριστε τα χαρακτηριστικα του. Ενα westpoint ειναι απο κυπρο. Ισως με το hayer 18αρι που λεω παραπανω, να μη χρειαζεται να ανοιγω καν αυτο το A/C και να δουλευω μονο το inverter για σαλονι + υπνοδωματιο, Στα 38τ.μ υπολογιζω.

2014_06_20_401.jpg

Και τα 2 κλιματιστικά είναι κλάσης Α οπότε μετριότατα σε οικονομία και η ονομαστική κατανάλωση τους είναι 1kw όσο είναι και για το 9άρι σου στην φωτογραφία. άρα αν καις 200 με το 9άρι υπολόγισε το ίδιο με το 12 άρι αντε 20 ευρώ φθηνότερα.

Στα λεφτά του φθηνού πας σε κάτι λίγο πι οικονομικό σε κατανάλωση και με ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ρυθμίσεις απο το haier που είναι  το εξής : https://www.skroutz.gr/s/4573257/Inventor-Alfa-A2MVI-A2MVO-12.html

Στα λεφτά του ακριβού haier (και ακόμα πιο φθηνό ) αλλά με μεγάλη διαφορά οικονομικό και με περισσότερες λειτουργίες πας σε https://www.skroutz.gr/s/4582132/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-12.html

Και η haier ως εταιρεία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο . 

Όσο για την ερώτηση σου πόσο έρχεται ο λογαριασμός κανεις δεν μπορεί να το απαντήσει. Οι παράμετροι λειτουργίας και κατανάλωσης μιας αντλίας θερμότητας είναι τόσο πολλές που στην πράξη φαίνεται πόσο θα καις . Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις χονδρικά πόσο μπορεί να καίει μια μονάδα σε σύγκριση με κάποια άλλη είναι η ονομαστική κατανάλωση της μονάδας  (πρόσεχε δεν ειναι η πραγματική όμως. είναι μια μετρήσιμη κατανάλωση με κάποιες παραδοχές) σαφώς και οι συντελεστές scop seer .

Δημοσ.

2014_06_20_401.jpg

μενεις σε νεοδμητο σπιτι και στο κεντρο.Δεν σου χρειαζονται περισσοτερα btu. το panasonic αποδιδει 14500 εως 17500btu. το inventor σειρα αλφα που σου προτεινουν ειναι καλο αλλα αποδιδει 12500btu στην θερμανση και αυτο πρεπει να σου κανει αλλα το panasonic με τα βαρια κρυα θα συμπεριφερεται καλυτερα...

Δημοσ.

Μα πως γινεται να ερχεται η ΔΕΗ το ιδιο, απο τη στιγμη που αυτο που εχω τωρα δεν ειναι inverter, ενω αυτο που θα παρω θα ειναι; Δε καταλαβαινω.

Σε αλλο φορουμ μου ειπαν οτι δε παιζει ρολο η μεγιστη ισχυς του panasonic, αλλα ποσα KW ειναι. Εξαλλου δε με συμφερει να δουλευει το inverter στη μεγιστη ισχυς του.

Δημοσ.

Μα πως γινεται να ερχεται η ΔΕΗ το ιδιο, απο τη στιγμη που αυτο που εχω τωρα δεν ειναι inverter, ενω αυτο που θα παρω θα ειναι; Δε καταλαβαινω.

Σε αλλο φορουμ μου ειπαν οτι δε παιζει ρολο η μεγιστη ισχυς του panasonic, αλλα ποσα KW ειναι. Εξαλλου δε με συμφερει να δουλευει το inverter στη μεγιστη ισχυς του.

kw αποδοσης 4.2 στην θερμανση

Δημοσ.

To panasonic λεει οτι συνισταται για χωρους εως 26τ.μ, ενω εμενα ο χωρος ειναι στα 31τ.μ..

Ετσι οπως παω, βλεπω να μη παιρνω τιποτα..

Το haier δεν ειναι καλυτερο; Λεει οτι ειναι μεχρι και για 35τ.μ

Αλλα με προβληματιζει που το εχει μονο ενα καταστημα.. Σιγουρα πρεπει να ειναι ψιλομαπα..

Δημοσ.

To panasonic λεει οτι συνισταται για χωρους εως 26τ.μ, ενω εμενα ο χωρος ειναι στα 31τ.μ..

Ετσι οπως παω, βλεπω να μη παιρνω τιποτα..

Το haier δεν ειναι καλυτερο; Λεει οτι ειναι μεχρι και για 35τ.μ

Αλλα με προβληματιζει που το εχει μονο ενα καταστημα.. Σιγουρα πρεπει να ειναι ψιλομαπα..

μην λεμε τα ιδια...  το panasonic ειναι για 30τμ

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι μονο εσυ λες καλα λογια.. Κανεις αλλος, ουτε σε αλλα φορουμ.. Δε ξερω.. Δε θελω να την πατησω.

Θελω καποια γνωμη για το haier, συμφωνα με τα χαρακτηριστικα που εχει.

Δημοσ.

Την haier δεν την έχω σε εκτίμηση, όχι πως έχω εμπειρία από κάποιο δικό της μηχάνημα αλλά σαν μάρκα δεν έχει κάποια φήμη, νομίζω τα κλιματιστικά που προαναφέρθηκαν είναι υπεραρκετά.

Δημοσ.

μην λεμε τα ιδια...  το panasonic ειναι για 30τμ

Το panasonic ειναι ΕΩΣ 30τ.μ, δλδ το μεγιστο που μπορει να καλυψει. Και εμενα ο χωρος ειναι στα 31,32τ.μ

Τελειωσε η προσφορα για το panasonic. Οποτε ακυρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...