giorgos9797 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Γειά σας, είχα ξαναγράψει θέμα πριν λίγο καιρό με θέμα επιλογή σχολής πληροφορικής (σε ένα χρόνο δίνω πανελλήνιες αλλά ψάχνομαι από τώρα). Στο θέμα μας. Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο οι υπολογιστές, και τείνω πιο πολύ στο software. Επίσης και το hard με ενδιαφέρει, αλλά δεν με τρελαίνει κιόλας. Μετά από ψάξιμο λοιπόν κατέληξα ότι μου ταιριάζει περισσότερο πανεπιστήμιο παρά πολυτεχνείο, καθώς τα πολυτεχνεία είναι ημμυ και θα τρώω στη μάπα μαθήματα που δεν μου αρέσουν, ενώ στην πληροφορική και είνια όλα σχετικά με υπολογιστές και είναι και 4 χρόνια. Κατέληξα λοιπόν σε 3 τμήματα, του ΕΚΠΑ, του απθ και του τμήματος επιστήμης υπολογιστών στο ηράκλειο. Αθήνα δεν θέλω και γιατί είναι δύσκολο να κάνεις φιλίες και γιατί υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα. Επίσης επιστήμης υπολογιστών έχει χαμηλή βάση και μαράσει το πρόγραμμα σπουδών, αλλά είναι παρόμοιο με το ΑΠΘ. Από αυτά τα 2 πιο θα μου προτείνατε; Περιμένω απόψεις από φοιτητές ή και καθηγητές και των 2 τμημάτων.
Asmodeus21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 ΕΚΠΑ που γνωριζω (κανω μεταπτυχιακο) ειναι πολυ καλο τμημα το Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων τα αλλα 2 δεν εχω δικια μου γνωμη αλλα για το ΑΠΘ ξερω οτι ειναι κι αυτο στο ιδιο επιπεδο πανω κατω. 1
serdakis Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Εγω ξερω μονο να σου πω αν βοηθαει οτι το τμημα του ηρακλειου ειναι πολυ δυσκολο. Αλλα ακριβως επειδη ειναι δυσκολο ειναι πολυ αναγνωρισμενο.Επισης κανει πολλες ερευνες γενικα σε συνεργασιε με το ΙΤΕ. Τωρα αμα πιανεις Αθηνα δεν νομιζω πως ειναι λογος εγκληματικοτητα για να μην πας.το βρησκω υπερβολικο.υπαρχουν περιοχες που ειναι φοιτητοκοσμος. 3
giorgos9797 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δεν είναι ότι δεν πιάνω Αθήνα, 16000 είναι περίππου. Το θέμα είναι ότι είμαι και δύσκολος με το θέμα της φιλίας, δεν κάνω δηλαδή και τόσο εύκολα νέους φίλους και η Αθήνα θα με δυσκολέψει περισσότερο. Το ότι κάνει το τμήμα που θέλω συνεργασία με το ΙΤΕ το ξέρω. Απλά θα ήθελα να μάθω για ποιους λόγους είναι καλύτερο από τα άλλα 2.
serdakis Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Αυτο δεν ξερω να στο πω αλλα οποιον και να ρωτησω ολοι λενε οτι ειναι πολυ μπροστα σε θεματα software για αυτο ειναι και δυσκολο
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Σόρρυ για το off topic, μια χαρά φίλους μπορείς να βρείς στην Αθήνα, μην τρελαθούμε δηλαδή. Για το θέμα της εγκληματικότητας συμφωνώ απόλυτα.
giorgos9797 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Ντάξει αλλά και πάλι λίγο οι τεράστιες αποστάσεις, λίγο το γεγονός ότι πάνε κυρίως αθηναίοι λόγω κρίσης και έχουν ήδη τις παρέες τους, δυσκολεύει η κατάσταση. Σε συνδυασμό με την εγκληματικότητα, άστα να πάνε. Το μόνο που με προβληματίζει για τη σχολή του ηρακλείου είναι π.χ. αν βγάλω 18000 και αυτή έχει βάση 12000 έχω χαραμίσει 6000 μόρια... ΑΝ είχα όμως βάσει κάνα 17άρι μια χαρά θα μου καθόταν..
Backpacker Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Το παιδί απ'τα Χανια είσαι από ότι θυμάμαι. Μην κοιτάς την βάση..το CSD στο Ηράκλειο είναι καταπληκτική σχολή...στην δική μου χρονιά είχε βάση 17.400 το 2003. Αλλά πάρα πολύ δύσκολη σχολή...είχα πολλά φιλαράκια που σπούδασαν εκεί και κολλημένους με το αντικείμενο και ζορίζονταν αλλά το γούσταραν...η δυσκολία της μαζί με την ψευδή αίσθηση που έχουν οι Ελλαδίτες για την απόσταση που έχει η Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι οι αιτίες της χαμηλής βάσης η οποία καμία σχέση δεν έχει με την δυσκολία και το επίπεδο της σχολής. Πάρα πολύ καλοί καθηγητές πάρα πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών..γίνεσαι μετά εύκολα δεκτός σε πολύ καλά μεταπτυχιακά στο UK. Απλά αν είναι ακόμα στα κτίρια της Κνωσού και δεν έχει μεταφερθεί στα καινούργια κτίρια στις Βούτες να ξέρεις ότι οι εγκαταστάσεις είναι επιεικώς ψιλοάθλιες και τραγικές...είναι όλο το πανεπιστήμιο προκάτ να φανταστείς!! Όταν ήμουν εγώ Κρήτη είχαν απομείνει στα κτίρια της Κνωσού το CSD, το Μαθηματικό και το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Τραγικό περιβάλλον...αδέσποτα σκυλιά μέσα στους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα..δεν υπερβάλλω. Τοίχοι γυψοσανίδες τίγκα στην αφίσα! Στο θέμα φοιτητική ζωή όμως το να σπουδάζεις Κνωσσό είναι από πλευράς γνωριμιών το χειρότερο στην πόλη...στις Βούτες έχει σχολές με αρκετές γυναίκες Ιατρική-Βιολογικό-Χημικό-ΤΕΤΥ...και το ΤΕΙ επίσης πολύ γυναικομάνι λόγω ΣΕΥΠ και Λογιστικής....στην Κνωσσό [που είναι αντιδιαμετρικά στο άλλο άκρο της πόλης από τις φοιτητοπεριοχές (ΤΕΙ, 62 μαρτύρων,Χανιώπορτα, Βούτες, Εσταυρωμένος, Γιόφυρο)] είναι σκέτη πίκρα...όχι απλά ΚΨΜ το σκηνικό...αλλά και ΚΨΜ με άτομα ψιλοκαμένα και να το πω ευγενικά "κοινωνικά δύσκολα" λόγω αντικειμένου (μαθηματικά,προγραμματισμό). Όπως σου είπα και στο άλλο νήμα που είχες ανοίξεις προτίμησε Θεσσαλονίκη για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία...και αυτό στο λέει κάποιος που σπούδασε και έζησε απίστευτα χρόνια στο Ηράκλειο... Τώρα για την σχολή στη Σαλονίκη και την ποιότητα τους θα σου πει κάποιος που έχει φοιτήσει εκεί αν και πιστεύω ότι θα είναι και εκείνη πολύ καλή σχολή.
doctor_667 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τα έχεις ακούσει σίγουρα πολλές φορές αλλά σε σχολές Πληροφορικής χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους σου. Με το αν τελειώσεις μια σχολή, δεν μπορείς απλά να πας και να βρεις δουλειά. Στη σχολή απλά θα δεις τι σου αρέσει και που είσαι καλός έτσι ώστε να εξειδικευτείς εκεί μετά. Τώρα για Πληροφορική ΑΠΘ, έχει γίνει αρκετά πιο απαιτητική τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν προστεθεί πρόοδοι σε όλα τα μαθήματα σύμφωνα με τον κανονισμό της σχολής που δίνουν ένα ποσοστό του βαθμού, κάτι σαν τα mid-term που έχουν στην Αμερική. Αυτό αφενός κάνει τη σχολή πιο δύσκολη, από την άλλη σε αναγκάζει να ασχολείσαι όλο το εξάμηνο και επίσης βοηθάει αν ανεβάσεις τους βαθμούς σου - καλό για ένα μεταπτυχιακό μετά. Οι καλές ειδικότητες του τμήματος για μένα είναι το software, το Web, η θεωρητική πληροφορική και υπάρχουν και μερικοί καλοί καθηγητές για δίκτυα, κυρίως οπτικά. Αυτά πριν μερικά χρόνια, αυτά αλλάζουν πολύ γρήγορα και δεν μπορώ να σου πω 100% πως είναι η κατάσταση τώρα.
giorgos9797 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, περιμένω και γνώμες από το απθ
giorgos9797 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Ναι το διάβασα, εννοώ περιμένω επιπλέον γνώμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα