Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε για την αυξημένη εγκληματικότητα και τις αιτίες της. Τι θα μπορούσε να γίνει για να μειωθεί και τι μπορούμε να κάνουμε απο πλευράς μας για να βοηθήσουμε γιατι όπως θα πω παρακάτω ξεκινά πλέον απο νεαρές ηλικίες.

στο spoiler κάτι που έγινε σήμερα και με έκανε εντύπωση .

Σήμερα το απόγευμα άκουσα φασαρία και βγήκα έξω, έκπληκτος αντίκρισα μια παρέα ανήλικους εγκληματίες που πετούσαν πέτρες σε ενα γειτονικό εγκαταλειμμένο για χρόνια σπίτι . Ηταν τα κλασικά τσογλάνια , τα κωλόπαιδα της γειτονιάς που γυρνάνε και βανδαλίζουν χωρίς έλεος. Αντί να φωνάξω αστυνομίες κλπ επειδή ήξερα πως θα προλάβουν να φύγουν , πήρα το λάστιχο ποτίσματος και τα κατάβρεξα να ηρεμίσουν.

Τα πιτσιρίκια ηταν ταν εκτος εαυτού και πετούσαν σα λυσσασμένα πέτρες με αποτέλεσμα κάποιες απο αυτές να πέφτουν σε αμάξια και να κινδυνευουν διερχόμενοι πεζοι κ τροχοφόρα(περνούσαν πάνω απ το σπίτι και έπεφταν απο πίσω που έχει δρόμο).

γυρίζει το ένα και μου λέει "τι κάνεις ρε μαλακα?" με υφος παραπονεμένο κ νευριασμένο
ποιον ειπες μαλάκα μωρή πορδή του λέω. Ε φωναζε αυτό οτι κ καλά γιατι τα έβρεξα και τους λεω για να ηρεμίσετε. Ε έβριζαν χωρίς σταματιμό κ με έφεραν στο αμήν και τους λεω Παρασκευή κόβω ράμματα , μη σας πετύχω πουθενά θα σας λιανίσω τα παϊδια αλητάμπουρες.

τι ήθελα κ το είπα βγαίνει έξω μια γειτόνισσα , η μάνα του ενος συγκεκριμένα και αρχίζει να μου λέει γιατι απειλώ το παιδί της. Δηλαδή απ τη μια πηγα να το επαναφέρω στην τάξη κ απ την άλλη θα μου την πει η κότα. Ε με τα πολλά με κούρασε κ της λέω σκάσε μωρη κάμπια και στη συνέχεια μπήκα μέσα.

Πιστευω πως σαν κοινωνία έχουμε ξεφύγει , ο πολιτισμός μας που τόσο περιφανευόμαστε οτι είχαμε έχει πάει περίπατο προ πολλού και οι άνθρωποι δυστηχός έχουν ευκολοτερο τον καυγά παρά τον διάλογο... .

πείτε μου τις γνώμες σας γιατι με ενδιαφέρει να ακούσω κ άλλες απόψεις κ όποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας την αναφέρει αλλα να μας γράψει και τι πιστευει πως συνέβει στην προκειμένη. Παρακαλώ να μην βγούμε offtopic , το θέμα ειναι συγκεκριμένο.

thanks.

• Like 3
Δημοσ.

Πες της να τον χαίρεσαι άντε και στην φυλακή για περαιτέρω μόρφωση στο παιδί σου εύχομαι..!

• Like 2
Δημοσ.

τι ήθελα κ το είπα βγαίνει έξω μια γειτόνισσα , η μάνα του ενος συγκεκριμένα και αρχίζει να μου λέει γιατι απειλώ το παιδί της. Δηλαδή απ τη μια πηγα να το επαναφέρω στην τάξη κ απ την άλλη θα μου την πει η κότα. Ε με τα πολλά με κούρασε κ της λέω σκάσε μωρη κάμπια και στη συνέχεια μπήκα μέσα.

1. Πρεπει να φορας μασκα, για να προστατευεις και εσενα και αυτους που αγαπας.

2. Θα σε μισησουν, οπως η μανα. Θα γινεις ο ηρωας που μας αξιζει, αλλα οχι αυτος που χρειαζομαστε αυτη τη στιγμη. Γι'αυτο θα σε κυνηγησουμε.

classic-batman-logo.jpg

• Like 7
Δημοσ.

αν δεν έχετε να πειτε κατι γιατι απαντάτε? μηπως είστε κ εσείς βάνδαλοι ή ήσασταν μικροί κ παίρνετε αμυντική στάση ?
όπως ειπα θέλω όλες τις γνώμες για το θέμα. Ακόμα κ του εγκληματία. Κρατάω ουδέτερη στάση μήπως και απαντηθούν τα ερωτήματα .

πείτε , μη ντρέπεστε , οι βανδαλισμοί της παιδικής σας ηλικίας έχουν ήδη παραγραφεί.
Λοιπον όσοι το κάνατε , γιατί το κάνατε? ξεσπούσατε? νιώθατε οργή ?
Δεν δικάζω , ακούω .
μιλήστε.

Δημοσ.

Bασικα μια αστυνομια θελουν να τρομαξουν τους γονεις πιο πολυ...

Δεν θα γινουν καλυτερα τα παιδια μετα (θα τους ρίξουν ξυλο) απο αυτο αλλα θα τους το τσουξουν το κωλι μετα γιατι αμα απειλουνται οι γονεις με τον εναν ή τον αλλο τροπο θα κανουν shutdown στις ενεργειες των παιδιών τους, ειδικα οταν παιζουν υλικες ζημιες και αποζημιωση μηνυσεις κτλπ.

Οσο χαριτωμενα και να τα βλεπουν οι γονεις καποια στιγμη θα πεσει βετο.

• Like 2
Δημοσ.

Την απάντηση σου την έδωσε η μάνα του παιδιού που ήρθε και το υπερασπίστηκε αντί να σου ζητήσει συγγνώμη.

• Like 2
Δημοσ.

ΟΥΓΚ.

α?

Την απάντηση σου την έδωσε η μάνα του παιδιού που ήρθε και το υπερασπίστηκε αντί να σου ζητήσει συγγνώμη.

ναι η κάμπια. Με τέτοια μιαλά τι να βγει κ το παιδί? σκουλίκι ......

κ αν μπλέξει  αργότερα στη ζωή του κ μπει φυλάκα θα λέει "ηταν το καλύτερο παιδί"

Δημοσ.

Ποιες ειναι οι αιτιες της εγκληματικοτητας?

Συνηθως η φτωχεια και το χαμηλο μορφωτικο επιπεδο, το οποιο πολλες φορες ειναι παραγωγο της φτωχειας οπως και να εχει.

Οταν ο γονιος βλεπει το παιδι του να πεταει πετρες σε περαστικους σαν παιχνιδι, γνωριζοντας πως μια τετοια πετρα στο κεφαλι ανετα σε αφηνει στον τοπο -το οποιο ειναι πανεπιστημιακη γνωση που κατεχει μεχρι και ο πιο ντιπ για ντιπ ανθρωπος του κοσμου- και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ σου την λεει και απο πανω αντι να μαζεψει το παιδακι..

εκει καταλαβαινεις ποια ειναι η αιτια του προβληματος. 

Στην θεση σου , και αμα προκειται και οντως για κολοπαιδα και οχι για παιδια που απλα κανουν παιδικες βλακειες που ΟΛΟΙ εχουμε κανει , θα φωναζα οχι την αστυνομια αλλα κοινωνικη λειτουργο. Η αστυνομια αντε να κανει καμια συσταση στην καλυτερη, αντε να κανει το παιδακι να τους φοβηθει και υστερα να τους μισησει και να γινει αληθινος εγκληματιας στο μελλον καθαρα απο αντιδραση. 

Η κοινωνικη λειτουργος ομως εχει μια πολυ καλυτερη-χειροτερη δυναμη: να παρει το παιδακι απο το σαπιο σπιτι...

ps: μην βριζεις και απειλεις ποτε ανηλικους. Θα μπλεξεις πολυ ασχημα απο το δικαστηριο ακομα και αμα εχεις να κανεις με μικρους φρεντυ κρουγκερ.

• Like 3
Δημοσ.

1. Aρχικά δεν έχεις καμια δουλειά να καταβρέξεις ανήλικους. Ειδικά όταν πετάνε πέτρες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

2. Επίσης δεν έχεις καμία δουλειά να ανοίξεις διαλογο με ανήλικους, πόσο μάλλον να τους απειλήσεις ή να τους βρισεις.

3. Δεν έχεις καμια δουλειά τέλος να βρισεις κάποια που πάει να υπερασπιστει το παιδί της έστω και αν έχει άδικο.

ΝΟΜΙΚΑ είσαι φάουλ και στις 3 περιπτώσεις.

Ηθικά είσαι σωστός διότι προστάτεψες πιθανόν τη σωματική ακαιρεότητα κάποιου περαστικού αλλά με λάθος τροπο.

Αν ήμουν στη θέση σου θα το πήγαινα λίγο πιο διπλωματικά το ζήτημα "Παλικάρια...περνάει μάνα με μωρό απο πίσω. Μην έρθει τιποτε στο κεφάλι του μωρου". Το πιθανότερο ειναι σταματούσαν μόνοι. Αν συνέχιζαν ναι εκει κοβεις φάτσες και καλεις αστυνομία.

Γενικά δε παίρνεις ποτέ τη θέση του γονιού στο παιδί του άλλου. Μπορεις να κατσαδιάσεις αλλά εώς εκεί.

Εντελως φιλικά και γνωριζοντας οτι έχεις δίκιο..

Υ.Γ- Αυτά τα πράγματα γίνονταν πάντα. Έχω κάνει πολύ χειρότερα πιτσιρικας. Απλά εμένα με περίμενε ένα χέρι ξύλο στο σπίτι αν τα μάθαινε η μανα μου.

Και εννοείται πως δε φταίει ουτε το κοινωνικο επίπεδο ούτε η μόρφωση ούτε τιποτε. Ολα τα παιδιά ειναι παιδιά. Και αν βρεθεί ένας μάγκας στη παρέα τα παρασύρει στο να κάνουν τη χειριστη μλκια...

Εκτος και αν στο Ινσομνια βρέθηκαν πάλι όλα τα αγιόπαιδα, συνεχίζοντας το μοτίβο του "όλοι οι άλλοι φταίνε εκτος απο εμένα :P"

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...