Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο περιστατικο ειπε οτι εβγαλε οπλο οχι οτι τα σημαδεψε!Οπλο μπορει να βγαλει αναλογα με τον κινδυνο που εχει μπροστα του η για το πως μπορει να εξελιχθει.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στο περιστατικο ειπε οτι εβγαλε οπλο οχι οτι τα σημαδεψε!Οπλο μπορει να βγαλει αναλογα με τον κινδυνο που εχει μπροστα του η για το πως μπορει να εξελιχθει.

Ναι το εβγαλεε και κοιταγε την κανη μονος του και τα παιδια φοβηθηκαν.

Οταν βγαζεις οπλο το βγαζεις για καποιο λογο,δεν το βγαζεις ουτε για να κοιταει το πατωμα,ουτε τον εαυτο σου,ουτε τις πολυκατοικιες γυρω γυρω.

Υ.γ Απαγορευεται ξαναλεω να βγαλει οπλο ,ειδικα εκτος υπηρεσιας.

Μπορει να βγαλει μονο σε περιπτωσεις που εγραψα πριν.

Δημοσ.

Ναι το εβγαλεε και κοιταγε την κανη μονος του και τα παιδια φοβηθηκαν.

Οταν βγαζεις οπλο το βγαζεις για καποιο λογο,δεν το βγαζεις ουτε για να κοιταει το πατωμα,ουτε τον εαυτο σου,ουτε τις πολυκατοικιες γυρω γυρω.

Υ.γ Απαγορευεται ξαναλεω να βγαλει οπλο ,ειδικα εκτος υπηρεσιας.

Μπορει να βγαλει μονο σε περιπτωσεις που εγραψα πριν.

Εννοειται οτι μπορει να το βγαλει χωρις να προταξει!Και ναι οσο και αν ακουστει περιεργο η οπλιση λειτουργει εκφοβιστικα! Δεν ημουνα εκει για να δω το περιστατικο.

Ισως και να ειναι προβλημα που περιοριζουν τοσο πολυ τους αστυνομικους(γενικα μιλωντας παντα)

Δημοσ.

Και ο μαγκας απο που θα ερθει?

Πάντα υπάρχει στη παρέα κάποιος που τολμάει περισσότερο από τους άλλους και ειναι πρώτος στη μλκια...

Μη μου πεις οτι δεν ειχες ποτέ τέτοιον στην παρέα σου ή οτι δε τον ακολουθησες ποτέ.

Σαν παιδιά κάνουμε αυτο που απαγορεύεται. Είμαστε παιδιά γιαυτο και μετά θα το καταλάβουμε. Αν συνεχίζουμε να το κάνουμε μεγαλόνοντας λεγόμαστε ηλίθιοι και είναι λογικό.

Δημοσ.

Ισως και να ειναι προβλημα που περιοριζουν τοσο πολυ τους αστυνομικους(γενικα μιλωντας παντα)

Πιασαρικο το θεμα, μιληστε μας γι' αυτο....

• Like 2
Δημοσ.

Πάντα υπάρχει στη παρέα κάποιος που τολμάει περισσότερο από τους άλλους και ειναι πρώτος στη μλκια...

Μη μου πεις οτι δεν ειχες ποτέ τέτοιον στην παρέα σου ή οτι δε τον ακολουθησες ποτέ.

Σαν παιδιά κάνουμε αυτο που απαγορεύεται. Είμαστε παιδιά γιαυτο και μετά θα το καταλάβουμε. Αν συνεχίζουμε να το κάνουμε μεγαλόνοντας λεγόμαστε ηλίθιοι και είναι λογικό.

Σαν παιδια κανουμε αυτο που απαγορευεται, αλλα ακομα και στα απαγορευμενα υπαρχουν διαβαθμισεις.

Ακομα και οι μαλακιες που καναμε μικρα μπορουν να χωριστουν σε επικινδυνες για την υγεια μας (στα 8 μου εχω κανει αλμα απο ταρατσα σε ταρατσα! οσο το σκεφτομαι σημερα...) , σε επικινδυνες για την υγεια των αλλων ("πολεμος" με αεροβολα ή για τους πιο παλιους πετροπολεμος), σε απλες ακινδυνες χαζομαρες χωρις νοημα (ενα μπουγελο?) και γενικα σε γυρευε ποσες αλλες υποκατηγοριες. 

Ο αρχηγος της παρεας εχει οντως πολυ μεγαλη επιροη, αλλα μην ξεχνας πως επιροη εχεις και απο το σπιτι, την οικογενεια, το σχολειο και αλλους πολλους φορεις κοινωνικοποιησης.

Θα σου πω ενα παραδειγμα,

ενα παιδακι απο τη γειτονια, 11-12 χρονων ποσο ειναι, τον επεισε ενας φιλος του -σωστο κολοπαιδο- να παρουνε σπρευ και να πανε να κανουνε γκραφιτι σε διαφορους τοιχους. Μολις η μανα του τον ειδε με τα σπρευ ετοιμο να βγει εξω, του λεει πως ειναι ηδη πολυ μεγαλος και να παει οπου θελει. Αμα ομως τον τσακωσει η αστυνομια , επειδη ειναι μεγαλος αυτη δε θα τον βοηθησει καθολου και θα τον αφησει στο κελι να τα βγαλει περα μονος του. Του το ειπε γενικα με πολυ εξυπνο και διπλωμαιτκο τροπο χωρις φωνες και υστεριες. Το παιδακι δεν πηγε για γκραφιτι εκεινη μολις συνηδητοποιησε το μεγεθος της χαζομαρας που πηγε να κανει.

Αν δεν υπηρχε ο γονιος απο πισω, τοτε ο μαγκας φιλος του θα ειχε οντως επιροη!

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε ρε συ νικοκ. Άντε τα παιδιά ήταν μαλακιστήρια. Εσυ για να τα ηρεμήσεις, τα έβρεχες με το λάστιχο?

για να ηρεμήσουν.  με τους σκύλους πιάνει B)

Για τι ηλικιες μιλαμε ;

17? καπου εκεί

Επισκέπτης
Δημοσ.

17? καπου εκεί

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς

Το ότι κάποιος που διαβάζει το τοπικ θα περίμενε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών;

Το ότι πήγες να βρέξεις άτομα που είναι ένα κλικ πριν την ενηλικίωση;

Το ότι σε ενόχλησε η βρισιά από 17 χρονών έφηβο αφού πήγες να τους ποτίσεις;

Το ότι η μάνα του ενός βγήκε να προστατέψει το 17 χρονών καμάρι της (από τον κακό ποτιστή);

Το ότι αποκαλείς κάποιον εγκληματία επειδή πετάει πέτρες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι;

Το ότι όλο αυτό το (ΤΡΑΤΖΙΚ) φαινόμενο αποτελεί ερέθισμα για συζήτηση περί criminology;

Πάντως αν θες σοβαρή απάντηση, την έδωσα πιο πάνω

Δεν το χειρίστηκες διακριτικά όπως οφείλεις ωσαν μεγαλύτερος

Δημοσ.

καλά οι αστυνομικοί γενικά μπορεί να φύγουν και κάπως πιο νωρίς απ τη δουλειά τους οπότε και να είναι εντός υπηρεσίας και τσάμπα κουράζεστε.

Καλά 17 χρονών μαντράχαλοι δεν πάνε να βρουν καμια γκόμενα απ το να κάνουν σα 10χρονα; πιαστους κι εσύ σε αυτό, πες τους ότι είναι αποτυχημένοι που δεν έχουν μπας και ασχοληθούν με κάτι άλλο. Πάντως εγώ λέω καλά έκανες και τα βρεξες και προφανώς και να τα απειλήσεις κτλ αν όντως είναι 17 από νομικής άποψης δε σου κάνουν απολύτως τπτ γιατί μεταχειρίζονται σαν ενήλικες ακριβώς αφού αν το θέμα πήγαινε σε δίκη και ιστορίες θα χαν γίνει 18 :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν παίζει να ήταν 17 ρε συ! Είναι αρκετά μεγάλη ηλικία για να κάνεις τέτοιου είδους καγκουριές!

Δημοσ.

εγκληματικότητα 17 χρονών παιδιά να πετάνε πέτρες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι...

παναγιά μου και χριστέ μου... γρήγορα τον κορκονέα...

Δημοσ.

εγκληματικότητα 17 χρονών παιδιά να πετάνε πέτρες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι...

παναγιά μου και χριστέ μου... γρήγορα τον κορκονέα...

1ον δεν είναι παιδιά 17 χρονών μαντράχαλοι...

2ον οκ δεν είναι εγκληματικό αλλά δεν είναι και φυσιολογικό εφόσον στα 17 έχεις αναπτύξει πλέον πλήρως την κρίση σου.

Βάλτα να κάνουν κανένα community work όπως στην Αμερική να στρώσουν γιατί με τη μάνα από πίσω να τα δικαιολογεί και να τα παινεύει μέχρι τα 30 έτσι και χειρότερα θα βγαίνουν.

Αν στα 17 σου δεν καταλαβαίνεις τι είναι λάθος και τι σωστό ναι μπορεί μετέπειτα να κάνεις χειρότερα έτσι για την πλάκα σου...

• Like 1
Δημοσ.

1. Aρχικά δεν έχεις καμια δουλειά να καταβρέξεις ανήλικους. Ειδικά όταν πετάνε πέτρες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

2. Επίσης δεν έχεις καμία δουλειά να ανοίξεις διαλογο με ανήλικους, πόσο μάλλον να τους απειλήσεις ή να τους βρισεις.

3. Δεν έχεις καμια δουλειά τέλος να βρισεις κάποια που πάει να υπερασπιστει το παιδί της έστω και αν έχει άδικο.

ΝΟΜΙΚΑ είσαι φάουλ και στις 3 περιπτώσεις.

Ηθικά είσαι σωστός διότι προστάτεψες πιθανόν τη σωματική ακαιρεότητα κάποιου περαστικού αλλά με λάθος τροπο.

Αν ήμουν στη θέση σου θα το πήγαινα λίγο πιο διπλωματικά το ζήτημα "Παλικάρια...περνάει μάνα με μωρό απο πίσω. Μην έρθει τιποτε στο κεφάλι του μωρου". Το πιθανότερο ειναι σταματούσαν μόνοι. Αν συνέχιζαν ναι εκει κοβεις φάτσες και καλεις αστυνομία.

Γενικά δε παίρνεις ποτέ τη θέση του γονιού στο παιδί του άλλου. Μπορεις να κατσαδιάσεις αλλά εώς εκεί.

Εντελως φιλικά και γνωριζοντας οτι έχεις δίκιο..

Υ.Γ- Αυτά τα πράγματα γίνονταν πάντα. Έχω κάνει πολύ χειρότερα πιτσιρικας. Απλά εμένα με περίμενε ένα χέρι ξύλο στο σπίτι αν τα μάθαινε η μανα μου.

Και εννοείται πως δε φταίει ουτε το κοινωνικο επίπεδο ούτε η μόρφωση ούτε τιποτε. Ολα τα παιδιά ειναι παιδιά. Και αν βρεθεί ένας μάγκας στη παρέα τα παρασύρει στο να κάνουν τη χειριστη μλκια...

Εκτος και αν στο Ινσομνια βρέθηκαν πάλι όλα τα αγιόπαιδα, συνεχίζοντας το μοτίβο του "όλοι οι άλλοι φταίνε εκτος απο εμένα :P"

Νομικος δεν ειμαι αλλα θα μπορουσε να τιμωρηθει πολυ σοβαρα αυτο που έκαναν διοτι θα μπορουσε να τραυματισει αρκετους ανθρωπους μαζι + φθορα ξενης ιδιοκτησιας (αυτοκινητα) , σε τέτοιες περιπτώσεις ο πολιτης δεν έχει καμια δικαιοδοσια να επέμβει αλλα αν δεν φωνάξει τους αστυνομικους και προκληθει κατι κακο τοτε μπορει να θεωρηθει παραλειψη εκ μερους του κατι που ειναι επισης έγκλημα. Ησουν μπροστα στην επιθεση πχ γιατι δεν ειδοποιησες? αν παρει τηλ στο αστυνομικο τμημα και τον γραψουν τοτε απαλλάσσεται και θα τρέξουν τον ΑΦ που κάνει βάρδια. Ο καθενας δεν θελει να τρεχει στα δικαστηρια οποτε μην λεμε οτι να ναι σε στυλ "Οι αστυνομικοι δεν θα έρθουν επειδη ξυνονται...". 

Άμα κάποιος βρεθει μπροστα σε ενα εγκλημα και δεν ειδοποιησει την αστυνομια ή τις αρμοδιες αρχες συμφωνα με τους χωρους δικαιοδοσιας ανετα μπορει να κατηγορηθει για παράλειψη και να τρέχει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...