Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα,θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.

Υπαρχει εμβολιο για την προληψη του καλαζαρ στα σκυλια? Και αν ναι,υπαρχει κατι το οποιο ειναι 100% επιτυχες?

Και επισης,μπορει να κολλησει την ασθενεια ενα σκυλι απο καποιο αλλο το οποιο εχει προσβληθει ηδη και εχει την ασθενεια?

Δημοσ.

Υπαρχει εμβολιο, δεν ειναι καλυπτει ομως 100%. Και πολλοι κτηνιατροι διαφωνουν σχετικα με το αν ειναι τελικα καλο να γινεται.

Οχι το καλαζαρ δε μεταδιδεται με την απλη επαφη σκυλου με σκυλου, πρεπει να υπαρχει η σκνιπα.

Δημοσ.

Θα παραγγειλω περιλαιμιο scallibor για την προληψη σκνιπας κτλ.

Θα ηθελα να μου πειτε και μια αμπουλα που να ειναι καλη για το σκυλι μου (30kg ειναι) οπως και ενα σπρει για τον χωρο (για την αυλη για το θεμα τσιμπουριων κτλ) αλλα και για το σκυλο αν θα πρεπει να τον ψεκαζω και εκεινον..

Δημοσ.

Mπορεις να χρησιμοποιησεις την αμπουλα advantix η οποια δρα κ κατα της σκνιπας αλλα θελει επαναληψη ανα 20μερες.

Οταν βαζεις αμπουλα δε χρειαζεται και σπρεϊ-φαρμακο. Μπορεις τους θερμους μηνες, αν θες εξτρα προστασια, να το ψεκαζεις μ ενα σπρεϊ σιτρονελλας νωρις το πρωι , και μολις πεσει ο ηλιος.

Κι επειδη η προληψη ειναι παντα καλυτερη, να μη ξεχνας καθε χρονο να του κανεις μια προληπτικη εξεταση για το καλαζαρ.

Δημοσ.

Mπορεις να χρησιμοποιησεις την αμπουλα advantix η οποια δρα κ κατα της σκνιπας αλλα θελει επαναληψη ανα 20μερες.

Οταν βαζεις αμπουλα δε χρειαζεται και σπρεϊ-φαρμακο. Μπορεις τους θερμους μηνες, αν θες εξτρα προστασια, να το ψεκαζεις μ ενα σπρεϊ σιτρονελλας νωρις το πρωι , και μολις πεσει ο ηλιος.

Κι επειδη η προληψη ειναι παντα καλυτερη, να μη ξεχνας καθε χρονο να του κανεις μια προληπτικη εξεταση για το καλαζαρ.

Εξεταση του κανω καθε 6 μηνες.

Θα του βαλω το κολαρο scalibor στανταρ ετσι? Παιρνω και μια αμπουλα επισης οπως και σπρει με το οποιο θελω να ψεκασω το χωρο..Μεχρι εδω αν τα κανω αυτα τα 2 ειμαι οκ δηλαδη ετσι?

Και δευτερον,εχω ακουσει οτι κανει ανα 3-4 μερες να πολτοποιω σκορδο και να του το βαζω μεσα στο φαγητο του σκυλου? Γιατι στην διατροφη του σκυλου εχω διαβασει οτι το σκορδο δεν κανει καλο..

Δημοσ.

το εμβολιο ειναι μια φορα τον χρονο...100% δεν ειναι..αλλα απο το ολοτελα...

επισης το εμβολιο ειναι λιγο βαρβατο σε παρενεργειες...αν και στο φετινο της εσκασε και 2η ενεση απο κατι περιεργο για να εξαλειψει/μειωσει τις παρενεργειες..και την περασε λαδι την φαση.

Επισης βλεπω οτι υπαρχουν κατι αμπουλες που ειναι ποσιμες..δηλ τις βαζεις με καποιον τροπο να τις πιει το ζωο... 3 φορες τον χρονο , επι 1 μηνα συνεχομενα αυτες οι αμπουλες...

τωρα τι δουλεια κανουν αυτες..δεν εχω ιδεα...

Εμεις παντως μονο το εμβολιο του σκαμε και δεν ξανα ασχολουμαστε :)

Δημοσ.

Βαλε το σκαλιμπορ ναι. Κομπλε.

Οντως ισχυει για το σκορδο, σε πολυ μικρη ποσοτητα. Αλλα ακριβως επειδη γενικα δεν κανει καλο, δεν εχω ασχοληθει με το συγκεκριμενο θεμα, δε ρους εδωσα ποτε

@mphxths το εμβολιο καλυπτει σ ενα ποσοστο 60 κατι % δε θυμαμαι, ακριβως. δε παιρνεις και κανα σκαλιμπορ :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Βαλε το σκαλιμπορ ναι. Κομπλε.

Οντως ισχυει για το σκορδο, σε πολυ μικρη ποσοτητα. Αλλα ακριβως επειδη γενικα δεν κανει καλο, δεν εχω ασχοληθει με το συγκεκριμενο θεμα, δε ρους εδωσα ποτε

@mphxths το εμβολιο καλυπτει σ ενα ποσοστο 60 κατι % δε θυμαμαι, ακριβως. δε παιρνεις και κανα σκαλιμπορ :)

Σκόρδο/Κρεμμύδι είναι τοξικά για το σκύλο οπότε μην κάνετε πειράματα με "γιατροσόφια"...

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια,ποια αμπουλα συστηνετε να παρω? Ειναι 30kg το σκυλι μου,και θελω να την κανω παραγγελια απο online shop μαζι με το scalibor που το εχω βρει στα 14 ευρω (τα 48cm).Γνωριζει κανεις κανα site που να βρω και τα 2 αυτα να τα παραγγειλω μαζι?

Εχω βρει το pet4u.gr αλλα εχει ακριβα τις αμπουλες Advantix (εχει μονο σε 4αδα) και οι αλλες δεν ξερω τι ρολο βαρανε..

Δημοσ.

Για 30kg σκυλο, μαλλον θα πρεπει να παρεις το μεγαλυτερο scalibor.

Γιατι? για να εχει καλυτερη καλυψη στον σκυλο? Εγω νομιζα οτι το μεγεθος ειναι για να χωραει στο λαιμο του σκυλου..

Επι της ευκαιριας,προτεινε μου και μια αμπουλα οχι πανακριβη αλλα ουτε και φθηνιαρικη,οπως επισης αν γνωριζεις να μου πεις και ποιο χαπι να παρω για τα σκουλικια κτλ που πρεπει να του δινω

Δημοσ.

Γιατι? για να εχει καλυτερη καλυψη στον σκυλο? Εγω νομιζα οτι το μεγεθος ειναι για να χωραει στο λαιμο του σκυλου..

Επι της ευκαιριας,προτεινε μου και μια αμπουλα οχι πανακριβη αλλα ουτε και φθηνιαρικη,οπως επισης αν γνωριζεις να μου πεις και ποιο χαπι να παρω για τα σκουλικια κτλ που πρεπει να του δινω

Για σκουλίκια δε χρειάζεται να του δίνεις κάτι εσύ, του δίνει ο γιατρός χάπια μια φορά το χρόνο όταν και του κάνει τα εμβόλια, αρκεί.

Αμπούλες υπάρχουν πολλές (Prac-tic, Frontline, Advocate, Advantix κοκ), όλες κυμαίνονται πάνω κάτω στις ίδιες τιμές, η Advantix είναι λίγο πιο τοξική και δεν κάνει να έρχεται σε επαφή με γάτες μέχρι να στεγνώσει (αν έχεις γάτες) και μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες, είναι όμω η πιο αποτελεσματική, μιας και οι άλλες δρουν σε 24 ώρες και όχι άμεσα. Αν ήθελες να πας σε εναλλακτική εγώ θα σου πρότεινα την Prac-tic, καλύτερα πάντα όμως είναι να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρό σου.

Τώρα, για πιο οικονομικά, κοίτα αν μπορείς να βρεις τις αμπούλες να πωλούνται ως τεμάχια, γιαπαράδειγμα μπορείς να ρωτήσεις εδώ, αν και λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο...

http://www.parapharmacie.gr/perilaimia-gia-tsimpouria-psillous-scalibor/8187-advantix-spot-on-25kg-1-40ml.html?ref=bestprice.gr&utm_source=bestprice.gr&utm_rnd=1399906227.8177

Δημοσ.

Ε η δικια μου που ειναι λαμπραντορ 30κιλα, χρειαζεται το μεγαλο για να της κανει στο λαιμο. Αλλωστε ενω πρεπει να ακουμπαει στο δερμα, δε κανει να ειναι σφιχτο, πρεπει να περνα ο δεικτης σου αναμεσα.

Το pet4u νομιζω οτι πουλαει και μεμονωμενα, αν παρεις ενα τηλ. Παντως εφοσον οι αμπουλες μπαινουν συχνα, πιο συμφερον ειναι ν αγορασεις συσκευασια. Σου προτεινα την advantix επειδη μονο αυτη καλυπτει και τη σκνιπα. Οπως λεει και ο απο πανω, ολες πανω κατω στις ιδιες τιμες ειναι.

Προσφατως πηρε γνωστος μου μια απο το pet4u με 5€, νομιζω η effipro πρεπει να ηταν. Απλα δε καλυπτει τη σκνιπα.

Αν ο γιατρος δε δινει χαπι για τα ενδοπαρασοταρ πρεπει να δινεις εσυ. Τσεκαρε το βιβλιαριο. Καθε κτηνιατρος δινει και διαφορετικο σχημα. Ο δικος μας προτεινει 2 φορες/χρονο, και τους δινουμε Drontal.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...