funbreaker Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Κινήθηκα σήμερα ανάμεσα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσπαθώντας να εξακριβώσω που οφείλεται αυτό το τραγικό πρόβλημα, ποιοί είναι οι υπεύθυνοι και αν μπορεί να γίνει κάτι.Περιγράφω την οδύσσεια: Πήρα χαρτάκι, πήγα στον αρμόδιο υπαλληλο, του δείχνω την απόφαση, γελάει, με κοιτάει προσπαθώντας να μην γελάει και μου λέει, "μα είναι μόνο 2 μήνες η καθυστέρηση!". Ε και πόσο λέω έπρεπε να είναι? Εϊναι ήδη πολύ. Ά, όχι μου λέει, τουλάχιστον Αύγουστο, έτσι είναι εδώ. Εντάξει λέω, και που θα βρω τον προιστάμενο? Γιατί μου λέει? Για να διαμαρτυρηθώ για αυτή για την απαράδεκτη κατάσταση, για να μην πρήζω εσένα που δεν φταις, λέω. Μα λέει γελώντας δεν έχει νόημα, δεν θα γίνει τίποτα. Πηγαίνω στα γραφεία που εισάγουν τα δικαιολογητικά στο συστημα. Είχε ελάχιστα άτομα, ρωτάω και μου λένε κι αυτοί Αύγουστο και πως όλοι έχουν ανάγκη εκεί μέσα και δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ξαναζητάω κάποιον αρμόδιο γι αυτό το χάλι και με παραπέμπουν στον δήμο όπου ανήκει η υπηρεσία. Τηλεφωνώ στον δήμο και μου λένε πως στο ίδιο κτίριο τελικά υπάρχει κάποιος προιστάμενος. Πήγαίνω και την βρίσκώ και εκθέτω το παράλογο ζήτημα. Μου λέει ότι ντρέπεται, ότι έχω δίκιο, ότι παλεύει κάθε μέρα, ότι στέλνει χαρτιά στον δήμο και στα υπουργεία και δεν της δίνει κανείς σημασία. Έχουν 19000 υποθέσεις που πρέπει να τις χειριστούν 3 υπάλληλοι μου είπε. Μου είπε επίσης ότι η διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί όλο τον νομό γιατί στους άλλους κατά τόπους δήμους δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι έτσι και δεν αργούν τόσο. Ζητάω ονόματα προισταμένων της από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μου τα δίνει. Μου δίνει και τηλέφωνα και ονόματα υπευθύνων από το υπουργείο στην Αθήνα. Παίρνω τηλέφωνο στην Αθήνα, μιλάω με κάποια υπάλληλο που αρνείται κάθε σχετική ευθύνη αλλά ζητάει τα στοιχεία μου και μου λέει πως ίσως μπορέσει να κάνει κάτι αφού υπάρχει πρόβλημα. (δεν νομιζω) Πηγαίνω στον δήμο, βρίσκω την υπεύθυνη για τις τοποθετήσεις προσωπικού και την ρωτάω γιατί έχει μόνο 3 άτομα σε ένα τόσο ευαίσθητο τμήμα που αυτή η ακραία καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει και σε θανάτους αναπήρων που δεν έχουν χρήματα για να επιβιώσουν. Μου λέει ότι έχω απόλυτο δίκιο και ντρέπεται και τέτοια. Μου λέει μετά πως είχε παραπάνω υπαλλήλους αλλά η μία είναι έγκυος, η άλλη αρρώστησε, η αντικαταστάτρια έσπασε το πόδι της και μια άλλη τρελάθηκε. Δεν αντέχω και γελάω, της λέω ότι όλο αυτό είναι κωμικό και ότι κινδινεύει να πεθάνει κόσμος για κάτι χαρτιά επειδή δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τα κάνουν. Μου απαντά και πάλι πως ντρέπεται και τέτοια και πως δεν έχει υπαλλήλους να βάλει και πως έχει στείλει 6 επιστολές στο υπουργείο εσωτερικών. Μάλιστα άνοιξε τον υπολογιστή και μου έδειξε την τελευταία όπου ανέφερε τις τεράστιες ελλείψεις και καθυστερήσεις στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης επειδή αναλαμβάνει τις υποθέσεις όλου του νομού και πως είναι απαραίτητη μια αλλαγή σε αυτό. Οι επιστολές αυτές πήγαν σε άτομα των οποίων τα ονόματα σημείωσα. Υποτίθεται πως θα γινόταν νομοθετική ρύθμιση για να διορθωθεί το θέμα πριν πεθάνει κάποιος αλλά όχι μόνο δεν έγινε αλλά δεν δώθηκε και καμία απάντηση σε αυτές τις επιστολές. Δυστυχώς δεν μένω στην Αθήνα για να μπορέσω να κάνω κι άλλες ανώφελες εισβολές σε γραφεία ανώτατων υπαλλήλων και να πιέζω αλλά θα προσπαθήσω να πιέσω όσο μπορώ τηλεφωνικά. Στο ερώτημα "τις πταίει" γι αυτό το χάλι καταλήγω πως έχει το κάθε γρανάζι την μικρή του ευθύνη και όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω η ευθύνη μεγαλώνει αλλά πως κυρίως φταίμε κι εμείς που δεν ενοχλούμε όσο πρέπει τους αρμόδιους και συνήθως ανεχόμαστε τις παράλογες καταστάσεις.
xarda Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 εγω χθες πηγα στην προνοια για ενα παρομοιο θεμα και ειπα κατα λεξη σε μια απο τις 5-6 κοπελες που βρισκονταν στο γραφειο (ερχονται και εκλογες βλεπεις...) πως θελω να με εξυπηρετησεις οσο καλυτερα γινεται.Αμεσως και οι 5-6 ξεσπασαν σε γελια και κοιτιοντουσαν μεταξυ τους.Μαλλον εβλεπαν εξωγηινο μπροστα τους τα καθυστερημενα βοδια.
funbreaker Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 εγω χθες πηγα στην προνοια για ενα παρομοιο θεμα και ειπα κατα λεξη σε μια απο τις 5-6 κοπελες που βρισκονταν στο γραφειο (ερχονται και εκλογες βλεπεις...) πως θελω να με εξυπηρετησεις οσο καλυτερα γινεται.Αμεσως και οι 5-6 ξεσπασαν σε γελια και κοιτιοντουσαν μεταξυ τους.Μαλλον εβλεπαν εξωγηινο μπροστα τους τα καθυστερημενα βοδια. Δεν έχει νόημα να λέει κανείς ατάκες σε απλούς υπαλλήλους. Πρέπει να φτάνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται σε προισταμένους. 1
Anorymous Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχει νόημα να λέει κανείς ατάκες σε απλούς υπαλλήλους. Πρέπει να φτάνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται σε προισταμένους. αν τους βρεις..... παντως ξερω οτι οι επιτροπες συνεδριαζουν μια στο τοσο για αυτο και οι μεγαλη αναμονη
benign Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Αν ο/η συνταξιουχος παιρνει ΕΚΑΣ γιατι εχει μικρη συνταξη,τοτε αν λαβει επιδομα αναπηριας,τους κοβουν το ΕΚΑΣ,οποτε δεν ωφελουνται τιποτε.Ξερεις κανεις απο αυτους που ασχοληθηκαν αν ισχυει? Επισης ειναι σωστο οτι το μεγαλυτερο επιδομα αναπηριας που μπορει να λαβει καποιος ειναι ισο με το μισο της συνταξης του?
gigisoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Αν ο/η συνταξιουχος παιρνει ΕΚΑΣ γιατι εχει μικρη συνταξη,τοτε αν λαβει επιδομα αναπηριας,τους κοβουν το ΕΚΑΣ,οποτε δεν ωφελουνται τιποτε.Ξερεις κανεις απο αυτους που ασχοληθηκαν αν ισχυει? Επισης ειναι σωστο οτι το μεγαλυτερο επιδομα αναπηριας που μπορει να λαβει καποιος ειναι ισο με το μισο της συνταξης του? Αυτό με το ΕΚΑΣ ισχύει. Τον πρώτο χρόνο, θα τα παίρνει και τα δυο (επίδομα και ΕΚΑΣ) αλλά την επόμενη χρονιά που θα δηλώσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους στην εφορία, θα του κόψουν το ΕΚΑΣ γιατί θα ξεπερνά το όριο (αν το ξεπερνά, δεν ξέρω πόσο είναι το όριο και πόση η σύνταξη + επίδομα του καθενός). Για το δεύτερο, μιλάς για το επίδομα απόλυτης αναπηρίας (έτσι ονομάζεται) που σου προσαυξάνει την σύνταξη που ήδη έχεις κατά 50% ΑΛΛΑ η προσαύξηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τα 20 μεροκάματα ενός ανειδείκευτου εργάτη. Δηλαδή αν έχεις σύνταξη 2000 ευρώ δεν θα πάρεις προσαύξηση + 1000 ευρώ, αλλά όσο ισούται αυτό που κερδίζει ένας ανειδίκευτος εργάτης σε 20 μέρες. Και από την άλλη, αν πχ έχεις σύνταξη 300 ευρώ θα πάρεις 150 ευρώ προσαύξηση, όχι τα 20 μεροκάματα. Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι άλλο, πρέπει να έχεις πολύ βαριά αναπηρία για να το πάρεις, πχ ακρωτηριασμός πάνω από το γόνατο και στα δυο πόδια, και είναι 700+ ευρώ τον μήνα, δεν ξέρω ακριβώς το ποσό πόσο είναι τώρα. Και φυσικά αν έπαιρνες ΕΚΑΣ θα το χάσεις μόλις δηλώσεις τα εισοδήματα στην εφορία. Επίσης, δεν μπορείς να παίρνεις ταυτόχρονα και το επίδομα απολύτου αναπηρίας και το εξωιδρυματικό. Ή το ένα, ή το άλλο. Αν έχεις κάνει αίτηση και για τα δυο, θα σου αφήσουν αυτό που σε συμφέρει περισσότερο οικονομικά και θα σου κόψουν το δεύτερο. 1
benign Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Αυτό με το ΕΚΑΣ ισχύει. Τον πρώτο χρόνο, θα τα παίρνει και τα δυο (επίδομα και ΕΚΑΣ) αλλά την επόμενη χρονιά που θα δηλώσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους στην εφορία, θα του κόψουν το ΕΚΑΣ γιατί θα ξεπερνά το όριο (αν το ξεπερνά, δεν ξέρω πόσο είναι το όριο και πόση η σύνταξη + επίδομα του καθενός). Για το δεύτερο, μιλάς για το επίδομα απόλυτης αναπηρίας (έτσι ονομάζεται) που σου προσαυξάνει την σύνταξη που ήδη έχεις κατά 50% ΑΛΛΑ η προσαύξηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τα 20 μεροκάματα ενός ανειδείκευτου εργάτη. Δηλαδή αν έχεις σύνταξη 2000 ευρώ δεν θα πάρεις προσαύξηση + 1000 ευρώ, αλλά όσο ισούται αυτό που κερδίζει ένας ανειδίκευτος εργάτης σε 20 μέρες. Και από την άλλη, αν πχ έχεις σύνταξη 300 ευρώ θα πάρεις 150 ευρώ προσαύξηση, όχι τα 20 μεροκάματα. Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι άλλο, πρέπει να έχεις πολύ βαριά αναπηρία για να το πάρεις, πχ ακρωτηριασμός πάνω από το γόνατο και στα δυο πόδια, και είναι 700+ ευρώ τον μήνα, δεν ξέρω ακριβώς το ποσό πόσο είναι τώρα. Και φυσικά αν έπαιρνες ΕΚΑΣ θα το χάσεις μόλις δηλώσεις τα εισοδήματα στην εφορία. Επίσης, δεν μπορείς να παίρνεις ταυτόχρονα και το επίδομα απολύτου αναπηρίας και το εξωιδρυματικό. Ή το ένα, ή το άλλο. Αν έχεις κάνει αίτηση και για τα δυο, θα σου αφήσουν αυτό που σε συμφέρει περισσότερο οικονομικά και θα σου κόψουν το δεύτερο. Ευχαριστω για την απαντηση. Η μητερα μου ειναι συνταξιουχος του ΙΚΑ,παιρνει 450 περιπου κανονικη συνταξη και μαζι με το ΕΚΑΣ,φτανει στα 700 περιπου.Εχει δυστυχως τυφλωθει με πανω απο 90% βαθμο αναπηριας και εχει ολες τις σχετικες εξετασεις που το πιστοποιουν. Οταν πηγα ολα τα στοιχεια στο ΚΕΠΑ πριν 2 μερες ,ο υπαλληλος που ασχολειται με το θεμα μου ειπε αφου τα εξετασε,οτι θα το παρει κατα πασα πιθανοτητα το σχετικο επιδομα αν κανει αιτηση η μητερα μου,αλλα να σκεφτει πρωτα αν την συμφερει γιατι θα της κοψουν το ΕΚΑΣ και μπορει να βγει ζημιωμενη.
EvilEyes Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Θα βγω λιγο εκτος θεματος για να ρωτησω κατι που αφορα τη γυναικα μου. Η γυναικα μου περασε περυσι επιτροπη και πηρε το χαρτι που πιστοποιει αναπηρια εφορου ζωης 82% για δυσπλασια ανω και κατω ακρων. Παιρνει συνταξη περιπου 470 ευρω και κανα 70αρι επικουρικο, συνολο 540 ευρω το μηνα. Ηθελα να ρωτησω δικαιουται εκας; Ειναι 30 χρονων και το προβλημα το εχει εκ γεννετης.
gigisoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ευχαριστω για την απαντηση. Η μητερα μου ειναι συνταξιουχος του ΙΚΑ,παιρνει 450 περιπου κανονικη συνταξη και μαζι με το ΕΚΑΣ,φτανει στα 700 περιπου.Εχει δυστυχως τυφλωθει με πανω απο 90% βαθμο αναπηριας και εχει ολες τις σχετικες εξετασεις που το πιστοποιουν. Οταν πηγα ολα τα στοιχεια στο ΚΕΠΑ πριν 2 μερες ,ο υπαλληλος που ασχολειται με το θεμα μου ειπε αφου τα εξετασε,οτι θα το παρει κατα πασα πιθανοτητα το σχετικο επιδομα αν κανει αιτηση η μητερα μου,αλλα να σκεφτει πρωτα αν την συμφερει γιατι θα της κοψουν το ΕΚΑΣ και μπορει να βγει ζημιωμενη. Για το εξωιδρυματικό θα κάνει αίτηση, όχι το απολύτου αναπηρίας. Μπορεί να ονομάζεται κάπως διαφορετικά για τους τυφλούς, δεν θυμάμαι καλά, αλλά το ίδιο είναι. Αν πράγματι έχει τύφλωση 90% δικαιούται το εξωιδρυματικό, 700 βάλε ευρώ τον μήνα. 1
benign Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Για το εξωιδρυματικό θα κάνει αίτηση, όχι το απολύτου αναπηρίας. Μπορεί να ονομάζεται κάπως διαφορετικά για τους τυφλούς, δεν θυμάμαι καλά, αλλά το ίδιο είναι. Αν πράγματι έχει τύφλωση 90% δικαιούται το εξωιδρυματικό, 700 βάλε ευρώ τον μήνα. Στο ΙΚΑ κανει την αιτηση ετσι? (Συγνωμη για την αφελη ερωτηση,αλλα ειμαι παντελως ασχετος με αυτα τα θεματα.) BTW πολυ χρησιμες και ουσιαστικες πληροφοριες δινεις και πιστευω οτι θα βοηθησουν κοσμο.
gigisoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Κοίτα, για τους τυφλούς έχουν ειδική κατηγορία και τα ονομάζουν και κάπως αλλιώς, τουλάχιστον όταν έτρεχα για τα επιδόματα του μπαμπά μου, οπότε ας κρατήσουμε μια πισινή. Θα ρωτήσεις στον ασφαλιστικό τομέα από τον οποίο παίρνει τα συντάξιμα, επίσης θα πας και στην Πρόνοια να ρωτήσεις αν δικαιούται και κάποιο επίδομα από εκεί. Δεν θυμάμαι αν οι τυφλοί δικαιούνται το επίδομα κίνησης, νομίζω πως ναι.
xarda Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 αν τους βρεις..... παντως ξερω οτι οι επιτροπες συνεδριαζουν μια στο τοσο για αυτο και οι μεγαλη αναμονη αν δεν σου λενε ολοι οι υπαληλοι πως ο προισταμενος λέιπει σε αδεια... -Ποτε επιστρεφει;; (ρωταω) -Δεν ξερω (απαντανε τα βοδια ηλικιας 30-40-50-60 ετων ) τους κοιταω και σκεφτομαι το ξυλο........... +1 Δεν έχει νόημα να λέει κανείς ατάκες σε απλούς υπαλλήλους. Πρέπει να φτάνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται σε προισταμένους. γιατι δεν εχει νοημα;;;;;;;;;;;;; (αφου και οι προισταμενοι τα ιδια σκατα ειναι....)
funbreaker Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 γιατι δεν εχει νοημα;;;;;;;;;;;;; (αφου και οι προισταμενοι τα ιδια σκατα ειναι....) Γιατί εκτός από το ότι δεν είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για τα περισσότερα προβλήματα, πέρα από μια αμφίβολη σύντομη εκτόνωση δεν θα πετύχεις τίποτα περισσότερο. Η δική τακτική είναι παράπονα στον προιστάμενος απαιτώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα κι αν ρίξει την ευθύνη αλλού τότε επίσκεψη στον προιστάμενο του προισταμένου και πρήξιμο και σε αυτόν κ.ο.κ. Φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται τελικά και καταλήγουν να σε παραπέμψουν στον υπουργο για τις ευθύνες αλλά είναι η μεγαλύτερη πίεση που μπορείς να ασκήσεις στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και καμιά φορά αν είσαι επίμονος μπορεί να έχει και αποτέλεσμα. Ως προς το δικό μου θέμα, που αφορά και το thread, φυσικά και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Πήγα στους προιστάμενους και με παρέπεμψαν για τις ευθύνες στο υπουργείο...
xarda Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 χωρις να θελω να λογομαχησω μαζι σου να σου πω οτι αν πηγαινε ο καθε νεος και μεγαλυτερος ακομα και τους εκανε ρομπες καθε μερα σε καθε υπηρεσια και γινοταν τεξας θα εβλεπες αν αλλαζε κατι..Θα ετρεμαν και θα φροντιζαν στον βαθμο που τους αναλογει να τα γνωριζουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ και να σε εξυπηρετησουν οσο καλυτερα γινεται.Αυτο ζητησα και εγω και ξεσπασαν σε γελια ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!!Δεν θα τους παρω σβαρνα που λεει ο λογος για προβληματα αλλων (π.χ υπουργειου) ΟΜΩΣ δεν γνωριζουν καν ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες τους,ειναι ανεκπαιδευτοι πολλες φορες ανιδεοι ειρωνικοι , τρωνε μπροστα μου κλανουν κανουν βολτες μεσα στο γραφειο λες και ειναι σπιτι τους και τοσα μα τοσα αλλα.
funbreaker Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 χωρις να θελω να λογομαχησω μαζι σου να σου πω οτι αν πηγαινε ο καθε νεος και μεγαλυτερος ακομα και τους εκανε ρομπες καθε μερα σε καθε υπηρεσια και γινοταν τεξας θα εβλεπες αν αλλαζε κατι..Θα ετρεμαν και θα φροντιζαν στον βαθμο που τους αναλογει να τα γνωριζουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ και να σε εξυπηρετησουν οσο καλυτερα γινεται.Αυτο ζητησα και εγω και ξεσπασαν σε γελια ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!! Δεν θα τους παρω σβαρνα που λεει ο λογος για προβληματα αλλων (π.χ υπουργειου) ΟΜΩΣ δεν γνωριζουν καν ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες τους,ειναι ανεκπαιδευτοι πολλες φορες ανιδεοι ειρωνικοι , τρωνε μπροστα μου κλανουν κανουν βολτες μεσα στο γραφειο λες και ειναι σπιτι τους και τοσα μα τοσα αλλα. Χωρίς να θέλω να λογομαχήσω κι εγώ μαζί σου, αν για το πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρεσαι ευθύνεται ο υπάλληλος τότε να τον κράξεις, αν είναι γενικής ευθύνης δημοσίου (π.χ. γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και τέτοια) τότε να μην κράξεις τον υπάλληλο αλλά τους προισταμένους του όσο πιο πάνω μπορέσεις να φτάσεις. Αλλά παρακλίνουμε απ το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα