nickosXXX Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Γειά σας, επειδή τώρα τελευταία ο Η/Υ αρχίζει να μου κάνει νερά (παγώνει σε άκυρες στιγμές και συνήθως πετάει μπλε οθόνες) σκέφτομαι να προσθέσω επιπλέον Ram. Στο παρελθόν είχα προβλήματα με την κάρτα γραφικών (μερικές φορές δεν κάνει καλή επαφή) αλλά με μια επανατοποθέτηση έφτιαχνε. Όμως το ίδιο παρατήρησα πως μου κάνει (προς το παρόν) και μια από τις 4 ram που έχω (στο 1ο slot). Ο Η/Υ σήμερα πάγωνε ανα ώρα από τότε που έβγαλα την παραπάνω μνήμη δεν εχει ξανακολήσει. Βρήκα 2 μνήμες 4gb για να αυξήσω το σύστημα μου απο 4gb σε 6gb. Μπορώ να βάλω τη μνήμη που έχω βρει μαζί με άλλες δύο που ήδη έχω και λειτουργούν κανονικά (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ή θα έχω πρόβλημα? Ευχαριστώ. Η μνήμη: http://www.e-shop.gr/mushkin-996760-4gb-2x2gb-ddr2-pc2-6400-800mhz-dual-channel-kit-p-PER.553453
gtsamour Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Βασικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τρέξεις μερικούς κύκλους Memtest (bootable usb ή dvd) για να είσαι 100% σίγουρος ότι οι μνήμες που έχεις είναι ΟΚ ή αν όχι, τουλάχιστον ποιά έχει το πρόβλημα. Είναι ένα ρίσκο να βάλεις διαφορετικές αλλά συνήθως εφόσον βάλεις τις ίδιες μνήμες στο ίδιο κανάλι και τις άλλες δύο ίδιες στο άλλο, θα δουλεύει. Βέβαια δε νομίζω ότι έχεις και άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή, εκτός αν πάρεις ίδιες με αυτές που έχεις απο ebay. Εγώ πχ έβαλα 4x2GB Corsair αλλά ανα δύο ήταν διαφορετικό version (άλλα chipάκια μνήμης το κάθε version) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εννοείται όταν πάρεις τις καινούργιες θα πρέπει να τις ελέγξεις και αυτές με το memtest γιατί ποτέ δεν ξέρεις....
nickosXXX Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Σήμερα το πρωί έβαλα τη μνήμη (που μάλλον δημιούργησε το πρόβλημα) ο Η/Υ δεν κόλλησε/πάγωσε από τότε και κάνοντας το memtest δεν βρήκα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα μου εμφανίζεται περίπου μια φορά ανα 2-3μήνο και συνήθως λύνεται αν ξαναβάλω κάρτα γραφικών ή μνήμη RAM(το slot 0 για την ακρίβεια). Να αλλάξω RAM ή μήπως παίζει κάτι άλλο?
gtsamour Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Τι εννοείς εβαλες τη μνήμη? Την καινούργια έβαλες?
nickosXXX Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Την παλιά (αυτή που είχα βγάλει) έβαλα. Το είχα ξανακάνει στο παρελθόν και τότε είχε δουλέψει. Απλά με προβληματίζει που μου εμφανίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα(πάγωμα του Η/Υ) αρκετά συχνά (περίπου ανα 2 μήνες).
SPANK Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αφου με το memtest δεν σου έβγαλε κανενα σφάλμα τοτε πιθανόν να μην ειναι απο τις ram. Δοκίμασε να λειτουργήσεις λιγο το μηχάνημα και με αλλη κάρτα γραφικών αν εχεις διαθέσιμη
nickosXXX Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών για να το δοκιμάσω. Μάλλον η GPU θα φταίει. Δεν έχω κάνει overclocked και οι θερμοκρασίες φαίνονται φυσιολογικές (επίσης είχα κάνει και ένα PSU stress test για να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει κάτι με το τροφοδοτικό, αλλά δεν έδειξε κάτι). Θα το αφήσω προς το παρόν μιας και δουλεύει και μπορεί να πάρω αργότερα καινούργια κάρτα γραφικών.
gtsamour Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Βάλε και ένα Hard disk Sentinel να δείς και το δίσκο.
nickosXXX Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Το HD Senitel δείχνει και στους δύο δίσκους 100% υγεία και επίδοση. Έχω συνδεδεμένη και μια κάρτα ήχου Audigy SE αλλά με το που έβαλα Windows 8 σταμάτησε να λειτουργεί (δεν εμφανίζεται καν σε device manager, τα ηχεία τα έβαλα στην onboard της motherboard), αυτό έγινε βέβαια το προηγούμενο καλοκαίρι και τότε δεν μου είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Λέτε να δημιουργεί πρόβλημα στην παροχή ρεύματος των άλλων και να κρασάρει το σύστημα?
gtsamour Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Πάντως οι συνήθεις ύποπτοι αποκλείστηκαν. Ανεμιστηράκια λειτουργουν καλά?
nickosXXX Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Από αυτά που είδα στα διάφορα προγράμματα monitoring δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.
gtsamour Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Πάντως πρίν λίγο καιρό μου εκανε το δικό μου το εξής κουλό... οταν αναβα το μηχάνημα, σπάνια δεν έβρισκε τον ssd, Τελικά δεν έκανε επαφή το βίσμα τροφοδοσίας του, το σύνδεσα σε διαφορετικό και όλα καλά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε.
nickosXXX Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μάλλον και στη δική μου περίπτωση κάτι τέτοιο θα παίζει. Ίσως με την κάρτα γραφικών γιατί αν τύχει να μετακινηθει λίγο ο πύργος σχεδόν αμέσως εμφανίζεται το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα