Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόβλημα που δημιουργήθηκε απ' το πουθενά με την "εταιρία" και θέλω συμβουλές ως προς το πώς να κινηθώ.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής, δεν θέλω να κουράσω αλλά τα γράφω όλα για να καταλάβετε την κατάταστασή μου:

-Νοέμβριο (δεν έχω ακριβή ημερομηνία, νομίζω πως μπορώ να την βρω από εξυπηρέτηση πελατών) με πήρε υπάλληλος της wind για ανανέωση του συμβολαίου μου που πλησίαζε στη λήξη του (έχω όνομα υπαλλήλου). Μου έκανε προσφορά στην οποία η έκπτωση λόγω επιδότησης + μια έκπτωση 20% (επειδή του είπα οτι σκεφτόμουν να το γυρίσω σε κάρτα και μάλλον τους έπιασαν τα χουβαρνταλίκια), έβγαζαν τελικά ένα πάγιο 12 ευρώ, για 18 μήνες. Ρώτησα επανηλλημένα τον υπάλληλο "δηλαδή το πάγιο θα είναι αυτό και δεν θα αλλάξει για 18 μήνες?" και κάθε φορά μου απαντούσε "ναι, δεν θα αλλάξει". Με ενημέρωσαν εννοείται οτι η συνομιλία θα ηχογραφηθεί.

-Πριν περίπου μια εβδομάδα με παίρνει ο ίδιος υπάλληλος και μου λέει "πρέπει να σας ενημερώσω οτι η έκπτωση 20% θα καταργηθεί και το πάγιο θα πάει στα 17+ ευρώ". Του λέω τα σχετικά "αυτά δεν γίνονται, με είχατε διαβεβαιώσει οτι θα ισχύει για 18 μήνες το 12 ευρώ και βάση αυτού έκανα το συμβόλαιο, και υπάρχει ηχογραφημένο" για να μου απαντήσει "ναι, αυτή ήταν τότε η πολιτική της εταιρίας, αλλά τώρα άλλαξε, και δεν είστε ο μόνος".

-Ξανακαλώ στα αντίστοιχα τηλέφωνα και τελικά φτάνω σε μια προϊσταμένη στην οποία λέω τα ίδια και μου λέει τα ίδια και μεταξύ άλλων οτι "ετσι είναι, αλλά η πολιτική τωρα έχει αλλάξει και δεν θα 'πρέπε να παραπονιέστε γιατί και με τα 17 ευρώ απολαμβάνετε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Της λέω "δεν είναι δυνατόν να αλλάζετε μονομερώς τους όρους του συμβολαίου, αυτά είναι τραγικά πράγματα και σηκώνουν μήνυση". Μου απαντάει "μπορείται να κινηθείτε όπως νομίζετε".

-Αφού περνάει λίγη ώρα μέχρι να ηρεμήσω, παίρνω τηλέφωνο στην ένωση καταναλωτών και από εκεί με παραπέμπουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή (στον ΕΕΤΤ φυσικά δεν απαντούσαν καν). Στον συνήγορο μου λένε οτι δεν είναι σωστό να αλλάζουν μονομερώς όρους συμβολαίου, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα, θα πρέπει να κάνω αναφορά,να μιλήσουν με wind και η όλη δουλειά μπορεί να πάρει και μήνα.

-Τη Δευτέρα πηγαίνω σε καταστημα wind για να διακόψω τη σύνδεση και να το κάνω κάρτα. Μου λέει οτι θα πρέπει να πληρώσω άλλον ένα μήνα πάγιο + 37 ευρώ λόγω έκπτωσης από επιδότηση που είχα μέχρι σήμερα. Τα 37 ευρώ θα πρέπει να πληρωθουν εντός 10 ημερών, αλλιώς ακυρώνεται η αίτηση διακοπής συμβολαίου και πρέπει να γίνει ξανά (υποθέτω με συνέπειες και στα πρόσθετα πάγια, αφού την επόμενη μέρα έβγαινε ο λογαριασμός του επόμενου μήνα και αυτό ήθελα να προλάβω).

Παρ' όλα αυτά η υπάλληλος μου λέει οτι στο "σύστημα" βλέπει οτι τα 12 ευρώ ισχύουν μέχρι ΜάΪο του 2015, όπως κανονικά θα έπρεπε δηλαδή. Επίσης με διαβεβαιώνει πως την επόμενη μέρα θα με καλέσουν για διευκρινίσεις για την διακοπή συμβολαίου, οπότε και "μάλλον θα σας επαναφέρουν το πάγιο που συμφωνήσατε".

-Την επόμενη μέρα όντως με καλούν και μου λένε οτι η έκπτωση ισχύει μέχρι Μάϊο του 2015! Στην ερώτηση μου "Τότε γιατί με πήρε ο ταδε υπάλληλός σας και μου είπε οτι αλλάζει το πάγιο" μου απάντησε " Ο τάδε δεν ανήκει στην εταιρία, είναι σε εταιρία που αναλαμβάνει προσέγγιση πελατών και μάλλον κάτι άλλο εννοούσε, καλύτερα να απευθύνεστε σε μας". Την υποχρεώνω και πάλι να με διαβεβαιώσει οτι δεν θα αλλάξει κάτι και ζητάω να μου σταλέι αυτή η διαβεβαίωση και εγγράφως, αλλά μου λέει οτι αν και δεν μπορεί να το στείλει εγγράφως, φαίνεται ανα πάσα στιγμή στον λογαριασμό μου μέσα στο "σύστημα". Αφου το κλείνω , με ξαναπαίρνει η ίδια υπάλληλος και μου λέει το τραγικότερο όλων  "Α ξέρετε κάτι, τελικά όντως θα σας κοπεί η έκπτωση, τώρα το είδα". Αφού της λέω τα αναμενόμενα για την "εταιρία" τους, μου λέει οτι "δυστυχώς δεν γίνεται κάτι και θα πρέπει αν θέλω να προχωρήσω με την ακύρωση συμβολαίου να καταβάλω τα 37 ευρώ". Της λέω οτι μετά από όλο αυτό το τσίρκο, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να με απαλλάξουν από τέτοιες επιβαρύνσεις. Μου λέει φύσικα πως αυτό δεν γίνεται, και όταν αναφέρω τα περι καταγγελιών και ηχογραφήσεων μου λεει οτι "πιστέψτε με, η εταιρία έχει βρει τρόπο να είναι καλυμμένη". Κοντέυουν να μου πέσουν τα αυτιά, αλλά τελικά το κλείνω και στέλνω αίτημα στο τμήμα γραπτής επικοινωνίας να μου στείλουν γραπτώς το οτι διακόπτεται η έκπτωση (για να το συμπεριλάβω σε μελλοντικη καταγγελία).

Νομίζω πώς είμαι σε αδιέξοδο, καθώς πιέζουν χρονικά και οι 10 μέρες για την ακύρωση της αίτησης διακοπής συμβολαιου. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να τα δώσω τα λέφτα να τελειώνω και μετά να κάνω μια καταγγελία ζητώντας τα πίσω, η οποία προφανώς θα πάει στα αζήτητα. Παρ' όλα αυτά, και όχι τόσο για το ποσό, είμαι εξοργισμένος και θα θέλα κάποια σύμβουλή/πρόταση για το πως να κινηθώ ώστε να αισθανθώ λιγότερο κορόϊδο.

• Like 2
Δημοσ.

απλα κανεις γραπτως με mail/word attachment γγκ+http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/και περιμενεις να δεις τι θα σου πουν γι αυτα...

μην τα δωσεις κατσε αλλο εναν μηνα.+~5ε ειναι απο το να γλυτωσεις

και τι προγραμμα εχεις τελικα και το παρουσιαζουν σαν κελεπουρι?

στην βονταφον αυτο τον καιρο σπας συμβολαιο γιατι αποφασισαν να σπασουν μονομερως το συμβολαιο(τελος απενεργοποιησης 15ε)

Δημοσ.

Κανε μια καταγγελία μεσω εμαιλ στον συνήγορο του καταναλωτή με κοινοποίηση τη Wind. 2 φορες το εκανα και παραλληλα με καποιες δικες μου ενέργειες βρηκα λυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανε μια καταγγελία μεσω εμαιλ στον συνήγορο του καταναλωτή με κοινοποίηση τη Wind.

Αφού το ανέφερε αυτό και του είπαν πως θα πάρει τουλάχιστον 1 μήνα και στο μεταξύ θα πληρώνει το αυξημένο πάγιο και θα αυξάνεται και το ποσό που θα πρέπει να δωσει αν τελικά καταλήξει να φύγει. Και αυτό υπό την προυπόθεση πως θα δικαιωθεί μιας και ο συνήγορος του καταναλωτή δεν θα κάνει κάτι παραπάνω από μια σύσταση στην wind με την ελπίδα να συμμορφωθεί κάτι που φαίνεται πως δεν είναι πιθανό από την μέχρι τώρα στάση της για το ζήτημα.

Δηλαδή μιλάμε για μονομερή αθέτηση του συμβολαίου από την wind και αδιέξοδο του καταναλωτή που πρέπει να πληρώσει κιόλας για να φύγει. Είναι ακραίο.

Επειδή εγώ δεν ξέρω τι να του προτείνω, ρωτάω μήπως ξέρει κανείς από εσάς, αν έχει νομική υπόσταση το συμβόλαιο που ανανεώθηκε τηλεφωνικά με την ηχογραφημένη συγκατάθεση του πελάτη και χωρίς γραπτό συμβόλαιο και υπογραφή

ή αν η wind στην πραγματικότητα δεν αθετεί κάποιο συμβόλαιο επειδή αυτό δεν υπάρχει καν,

και αν με αυτό τον τρόπο μπορεί ο σύντροφος να γλιτώσει την ρήτρα.

2 φορες το εκανα και παραλληλα με καποιες δικες μου ενέργειες βρηκα λυση.

Τί δικές σου ενέργειες εννοείς?

Επεξ/σία από funbreaker
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ WIND

Στους τελευταίους 2 λογαριασμούς παρατήρησα πως μου είχε κοπεί κάποια έκπτωση που είχα συμφωνήσει παλαιότερα.
Πήρα στο 13800 και μου είπαν πως η προσφορά ήταν 12μηνη (εγώ είχα κάνει συμφωνία για 18 μήνες αλλά αυτοί μου την έκοψαν στους 12 χωρίς να μπορω να αποδείξω κάτι και χωρίς να με ειδοποιήσουν).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΥ

Παρόλα αυτά, αφού πλήρωσα 2 μήνες αυξημένων λογαριασμών, τους απείλησα πως θα φύγω και μου έκαναν μια γαμάτη νέα προσφορά: 17 ευρώ τελική, για 24mbps, 2 ώρες προς σταθερά για 24 μήνες.

Επειδή θημήθηκα την περίπτωση του Topic Starter και επειδή σκέφτηκα πως αν μετά από ένα χρόνο μου πούνε, ξέρεις ήταν για 12 μήνες η προσφορά ή έτσι μας κάπνισε και την κόβουμε και αν θες να φύγεις θα πληρώσεις την έκπτωση που έλαβες μέχρι τώρα, εγώ δεν θα μπορώ να αποδείξω τίποτα καθώς δεν θα έχω στα χέρια μου κάποιο χαρτί.

Γίνεται να τους ζητήσω να μου στείλουν την συμφωνία εγγράφως?

edit: Μολις πήρα στο 13800, μου είπαν να επικοινωνήσω μέσω email ή fax και να το ζητήσω.

Δημοσ.

1.μεχρι 22 του μηνα μπορειτε να κανετε διακοπη γιατι η wind αποφασησε να κανει αυξησεις...

Δελτίο Τύπου:

Σας ενημερώνουμε ότι από 22 Ιουνίου 2014 θα ισχύσουν οι κάτωθι αλλαγές:

Η χρέωση κλήσεων προς διεθνή σταθερά «Ζώνης 1» αυξάνεται από 0,2200€/λεπτό σε 0,2995€/λεπτό

Η χρέωση κλήσεων προς διεθνή σταθερά «Ζώνης 2» αυξάνεται από 0,2600€/λεπτό σε 0,3501€/λεπτό

Εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης 400 λεπτών για κλήσεις προς σταθερά Αλβανίας (από 500 λεπτά που ισχύει σήμερα) , Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια), Σερβίας και Φιλιππίνων, στα προγράμματα WIND Double Play L, WIND One XL και στην υπηρεσία WIND International

H χρέωση αστικών κλήσεων, όπου αυτή εμπίπτει, αυξάνεται από 0,0308€/λεπτό σε 0,0542€/λεπτό

Ο συνδρομητής που δε συμφωνεί με την ανωτέρω αύξηση μπορεί να καταγγείλει τη σύμβασή του με τη WIND Ελλάς εντός ενός (1) μηνός από την παρούσα ενημέρωση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση.

Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ 23%.

2.πετυχα στο fb οτι δεινουν προγραμμα w + double play me 40e+tablet

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/s960x960/10358915_10203969772906002_7884113182651711854_o.jpg(βλεπω οτι λεει πατρα αλλα φανταζομαι δεν θα το κανουν μονο αυτοι...)

3.το double play hol ειναι και αυτο σε προσφορα

Δημοσ.

Δελτίο Τύπου:

Σας ενημερώνουμε ότι από 22 Ιουνίου 2014 θα ισχύσουν οι κάτωθι αλλαγές:

Η χρέωση κλήσεων προς διεθνή σταθερά «Ζώνης 1» αυξάνεται από 0,2200€/λεπτό σε 0,2995€/λεπτό

Η χρέωση κλήσεων προς διεθνή σταθερά «Ζώνης 2» αυξάνεται από 0,2600€/λεπτό σε 0,3501€/λεπτό

Εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης 400 λεπτών για κλήσεις προς σταθερά Αλβανίας (από 500 λεπτά που ισχύει σήμερα) , Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια), Σερβίας και Φιλιππίνων, στα προγράμματα WIND Double Play L, WIND One XL και στην υπηρεσία WIND International

H χρέωση αστικών κλήσεων, όπου αυτή εμπίπτει, αυξάνεται από 0,0308€/λεπτό σε 0,0542€/λεπτό

76% αύξηση στα καλά καθούμενα?

Ισχύει αυτό το πράμα?

edit: Ισχύει...

Καλά δηλαδή αν κάποιος δεν δει την ανακοίνωση εντός ενός μήνα δεν θα μπορεί μετά να κάνει καταγγελία της σύμβασης? Να τον ενημέρωναν προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το γραψαν καπου στον λογαριασμο.

εχει γινει το ιδιο με την αυξηση στην κατωτατη διαρκεια κλησης+χρεωσεις. 3-4 φορες σε ολες τις εταιρειες κινητης μεσα σε 4-5 χρονια.

ταυτοχρονα και η vodafon μεχρι  αρχες ιουνιου εχει κανει μονομερης αλλαγης συμβολαιου οποτε και κει το σπας.

μην το ψαχνεις ακομη και σε φορουμ ελαχιστοι ασχοληθηκαν με το θεμα αυτο.

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Γίνεται να τους ζητήσω να μου στείλουν την συμφωνία εγγράφως?

edit: Μολις πήρα στο 13800, μου είπαν να επικοινωνήσω μέσω email ή fax και να το ζητήσω.

Μόλις με πήραν τηλέφωνο από wind και μου είπαν πως θα μου στείλουν την συμφωνία σε email.

Κάτι τέτοιο έχει νομική ισχύ σε περίπτωση που μου κάνουν ότι και στον TS ή να επιμείνω να ζητήσω έγγραφο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...