paperscore Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Πριν λιγες μερες αναγκαστηκα να ακυρωσω την πιστωτικη μου της Τραπεζας Πειραιως γιατι φοβηθηκαν για υποπτη συναλλαγη και εκανα αιτηση επανεκδοσης. Μου ζητησαν το εκκαθαριστικο και φοβαμαι οτι δεν θα μου την ξαναβγαλουν επειδη ειμαι ανεργος και ας την εχω 8 χρονια και δεν χρωσταω ουτε ενα ευρω. Μπορειτε να μου προτεινετε τι καρτα να βγαλω, χρεωστικη ή prepaid, ή κατι εν πασει περιπτωση για αγορες μεσω ιντερνετ? Να δουλευει κ στο Paypal φυσικα. Ποια ειναι η πιο συμφερουσα καρτα απο αποψη χρεωσεων με λιγα λογια. Ευχαριστω εκ των προτερων!
arc Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Θα στην βγάλουν πάλι γιατί ειναι χρεωστική και οχι πιστωτική. Μην μπλέξεις με προπληρωμένες. Πεταμένα λεφτα
tony81 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Θα σου πω τι έχω εγώ και κρίνεις γιατί δεν ξέρω γενικά τι παίζει με κάθε τράπεζα. Έχω βγάλει κάρτα ανάληψης από το βιβλιάριο που έχω και μια prepaid πειραιώς. Όποτε θέλω να πάρω κάτι από το διαδίκτυο βάζω τα χρήματα με κατάθεση στο atm στην χρεωστική και μετά με ebanking φορτώνω την prepaid.(την οποία έβγαλα έτσι απλά για να μην έχει σχέση με το βιβλιάριο, όχι ότι θα γίνει κάτι αλλά καλύτερα κιόλας). Με prepaid φορτώνεις paypal κτλ..Βέβαια κάθε φόρτιση thw prepaid θέλει και 2ε οπότε καλό είναι να κάνεις λίγες φορτίσεις δηλαδή μαζεμένες αγορές..5ε για ebanking και 5ε για την prepaid πλήρωσα..
eko13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Χρεωστικη Visa (η παλια Ελεκτρον) Πειραιως - winbank - paypal Ο καλυτερος συνδιασμος για το ιντερνετ, για easypay, προπληρωμενες, πιστωτικες δεν υπαρχει κανενα ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ νοημα να ασχολειστε...Φοβασαι μην σου φανε τα λεφτα? Δεν θα φταει το ιντερνετ και η καρτα αμα στα φανε (λεμε τωρα)...Δημιουργεις δευτερο λογαριασμο με ιδιο ονομα, μεσω winbank συνδεεις αυτον με την χρεωστικη και οποτε θελεις να αγοραζεις μεταφερεις λεφτα σε αυτον απο τον "κυριο" λογαριασμο σου, γινεται στιγμιαια δεν περιμενεις καθολου! ποιο το νοημα να ασχολεισαι με τις αλλες καρτες που εχουν και προμηθεια ποτε δεν καταλαβα....
labrosm6375 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Χρεωστικη Visa (η παλια Ελεκτρον) Πειραιως - winbank - paypal Ο καλυτερος συνδιασμος για το ιντερνετ, για easypay, προπληρωμενες, πιστωτικες δεν υπαρχει κανενα ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ νοημα να ασχολειστε... Φοβασαι μην σου φανε τα λεφτα? Δεν θα φταει το ιντερνετ και η καρτα αμα στα φανε (λεμε τωρα)...Δημιουργεις δευτερο λογαριασμο με ιδιο ονομα, μεσω winbank συνδεεις αυτον με την χρεωστικη και οποτε θελεις να αγοραζεις μεταφερεις λεφτα σε αυτον απο τον "κυριο" λογαριασμο σου, γινεται στιγμιαια δεν περιμενεις καθολου! ποιο το νοημα να ασχολεισαι με τις αλλες καρτες που εχουν και προμηθεια ποτε δεν καταλαβα.... Συμφωνώ οτι η χρεωστική της Πειραιώς αποτελεί την καλύτερη λύση. Βέβαια στην Πειραιώς, όπως με έχουν ενημερώσει, ο καθένας μπορεί να έχει στην κατοχή του μόνο μια κάρτα (χρεωστική) και συνεπώς αν τη συνδέσει κανείς, όπως περιγράφεις πιο πάνω, με τον άδειο λογαριασμό δε θα μπορεί να κάνει αναλήψεις μετρητών απο τα ΑΤΜ καθώς ο κύριος λογαριασμός δε θα είναι συνδεδεμένος με κάποια κάρτα. Για αυτή την περίπτωση βέβαια υπάρχει η υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό με την οποία μπορείς να κάνεις ανάληψη μετρητών χωρίς κάρτα, αρκεί να έχεις πρόσβαση μέσω κινητού ή άλλου μέσου στο web banking για να δώσεις την απαιτούμενη εντολή. Πάντως θεωρώ κι εγώ οτι ο κύριος υπαίτιος για τυχούσα υποκλοπή είναι ο καθένας μας καθώς με λίγη προσοχή το αποφεύγεις. Επίσης, αν πέσεις θύμα υποκλοπής, για να καταφέρει κανείς να σου πάρει λεφτά απο το λογαριασμό θα πρέπει να "πετύχει" και το ποσό ώστε να είναι μικρότερο απο το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού σου. Και στην τελική, ίσως η τράπεζα σε αποζημιώση σε περίπτωση υποκλοπής. Χαρακτηριστικά θυμάμαι οτι πριν απο 5 χρόνια, τη μοναδική φορά που έπεσα θύμα υποκλοπής, χρησιμοποιούσα μια κάρτα της Alpha Bank και αμέσως μόλις αντιλήφθηκα οτι λείπανε χρήματα απο το λογαριασμό ακύρωσα την κάρτα και την επόμενη εργάσιμη πήγα στην τράπεζα και δήλωσα ποιές απο τις τελευταίες συναλλαγές δεν αναγνωρίζω. Μετά απο 3-4 μέρες τα λεφτά είχαν επιστρέψει στο λογαριασμό μου. Το συμπέρασμα είναι: 1) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, 2) ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ (λόγω κόστους)
eko13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Οταν εχεις παραπανω απο ενα λογαριασμο, οταν βαζεις την καρτα επιλεγεις απο ποιον απο τους δυο θελεις να κανεις αναληψη. Ουσιαστικα με το να συνδεσεις την καρτα με ενα λογαριασμο απλα κανεις τις ον-λαην συναλλαγες με αυτον τον λογαριασμο, δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα σε ΑΤΜ ή WEB Banking... Δεν βγαινει τυχαια τοσα χρονια καλυτερη τραπεζα σε αυτο. Απο τοκους και επιτοκια δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη, αλλα απο ευχρηστια ΜΑΚΡΑΝ η καλυτερη τουλαχιστον σε σχεση με τις 4 μεγαλες που εχω αποψη.. Να σε κανω να καταλαβεις εγω εχω τεσσερις λογαριασμους, 3 στο ονομα μου, εναν συνδικαιουχος (δευτερο ονομα) Και τους 4 τους βλεπω στο winbank και κανω οτι θελω Στους δυο που εχω απο παλια τους βλεπω στο ΑΤΜ και κανω συναλλαγες με το μηχανημα κανονικα Με αυτον που εχω συνδεσει την καρτα με αυτον γινονται οι εμπορικες συναλλαγες (ονλαην και καταστηματα) Σε αυτον που ειμαι συνδικαιουχος δεν μπορω να τον δω στο ΑΤΜ γιατι εχει συνδεθει με την καρτα του πρωτου Και εχω και ενα τεταρτο που μου εγινε με την συγχωνευση Κυπρου-Πειραιως πιθανον να συνεεται και αυτος με την καρτα και το ΑΤΜ αλλα δεν εχω κανει κατι, αφου δεν χρειαζεται πλεον...
paperscore Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Για να καταλαβω παιδια γιατι μπερδευτικα. Λεγοντας χρεωστικη Πειραιως εννοειτε αυτη? http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/debit-cards/visa-debit Απο ο,τι ειδα πρεπει να εχω καταθετικο λογαριασμο στην Πειραιως για να τν βγαλω. Και μετα πως γινεται? Θα βαζω λεφτα στον λογαριασμο με την καρτα μεσω ΑΤΜ και θα ψωνιζω? Συνδεεται αυτη η καρτα με το Paypal και επισης θα μπορω να σηκωσω τα λεφτα μου μεσω ΑΤΜ με αυτην την καρτα?
arc Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ναι σε όλα. Συμπλήρωμα: Άμα εχει λεφτά ο λογαριασμός, γίνονται αγορες. Αν δεν εχει αρκετό υπολοιπο δεν γίνεται καμία χρέωση/αγορα. Ετσι εμμεσα εχεις αρκετή προστασία (σαν εσχατη λύση βέβαια) γιατί ακομα κι αν υποκλαπουν τα στοιχεία, δεν μπορεί να γίνει καμια χρέωση.
paperscore Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω πολυ! Ετσι θα κινηθω εαν τελικα δεν μου επανεκδωσουν την πιστωτικη. Ελπιζω τουλαχιστον αν κ ανεργος να μου ανοιξουν λογαριασμο για να βγαλω την χρεωστικη κ να μην εχω αλλα :Ρ Επεξ/σία 17 Μαΐου 2014 από paperscore 1
labrosm6375 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 <p>Οταν εχεις παραπανω απο ενα λογαριασμο, οταν βαζεις την καρτα επιλεγεις απο ποιον απο τους δυο θελεις να κανεις αναληψη. Ουσιαστικα με το να συνδεσεις την καρτα με ενα λογαριασμο απλα κανεις τις ον-λαην συναλλαγες με αυτον τον λογαριασμο, δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα σε ΑΤΜ ή WEB Banking... </p> Έχεις απόλυτο δίκιο. Ειχα επαναπαυθεί στην απάντηση του υπαλλήλου και δεν το είχα ψάξει περαιτέρω. Σημερα το έψαξα και το αναφέρει σαφώς στο web banking, στο σημείο όπου συνδέεις την κάρτα σου με τους λογαριασμούς. Σε ευχαριστω λοιπόν για το hint! Sent from my iPad using Insomnia
Costakiss Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, συγγνώμη για το άνοιγμα του θέματος ξανά...αλλά ψάχνω λίγο για προπληρωμένες κάρτες και χρεωστικές. Έως τώρα θεωρούσα καλή επιλογή την έκδοση prepaid τόσο από πλευράς ασφάλειας αλλά και ευκολίας. Εχω λογαριασμό στην Εθνική και σκεφτόμουν να βγάλω virtual prepaid που φορτώνεται μέσω ibank internet banking. Γιατί είστε τόσο κάθετοι στο θέμα των prepaid; Μόνο θέμα είναι η προμήθεια ;
arc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Είναι πεταμένα λεφτά οι προμήθειες στις prepaid. Οι χρεωστικές κάνουν κάτι αντίστοιχο με μηδενικό κόστος. Εχει λεφτα ο λογαριασμός; Γίνεται η αγορα Δεν εχει λεφτά ο λογαριασμός; Δεν εγκρίνεται καμία αγορα
eddie1996 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, συγγνώμη για το άνοιγμα του θέματος ξανά...αλλά ψάχνω λίγο για προπληρωμένες κάρτες και χρεωστικές. Έως τώρα θεωρούσα καλή επιλογή την έκδοση prepaid τόσο από πλευράς ασφάλειας αλλά και ευκολίας. Εχω λογαριασμό στην Εθνική και σκεφτόμουν να βγάλω virtual prepaid που φορτώνεται μέσω ibank internet banking. Γιατί είστε τόσο κάθετοι στο θέμα των prepaid; Μόνο θέμα είναι η προμήθεια ; Την απαντήση από το άλλο νήμα του φορουμ την διάβασες δηλαδή την τελευταία?
Costakiss Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα και συγγώμη αν έχω γίνει κουραστικός . Εχω μερικές μέρες που ασχολούμαι με το θέμα και προσπαθώ να μάθω όσο πιο πολλές πληροφορίες είτε μόνος μου είτε μέσω του forum.Την απάντηση στο αλλο θέμα δεν ειχα προλάβει να την δω αλλά την διάβασα τώρα και σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα