Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρητικά, ποτέ δεν ήταν προεραιτική η ψήφος. Θεωρητικά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι λίγο ηλίθιο? Αναγκάζουν δηλαδή έναν ετεροδημότη να ταξιδέψει 2 Κυριακές ακόμα κι αν την 2η δεν θα χρειαζόταν για την δημοτικές εκλογές.

Επειδή έχω φίλο μου που είναι από οικογένεια με 3 αδέρφια και για να ταξιδέψουν στο μέρος που ψηφίζουν θέλουν κάπου 70 - 80ευρώ με το ΚΤΕΛ και τους είναι πολλά, τους είπα να πάνε μόνο στον 2ο γύρο για να ψηφίσουν και στις ευρωεκλογές, κάτι καλύτερο νομίζω δεν γίνεται

Υ.γ

Άκουσα ότι φέτος όσοι δεν πάνε θα φάνε πρόστιμο πού θα πάει στην εφορεια, πιθανότατα να είναι ράδιο αρβυλα

Κλασσική βλαχοελληναράδικη ραδιαρβύλα.

Υπήρχανε κάποιες κυρώσεις παλαιότερα πρίν το 2000 όταν υπήρχε το εκλογικό βιβλιάριο που είχανε οι γονείς μας. Πρακτικά αν δεν πήγαινες να ψηφίσεις για να βάλει σφραγίδα και υπογραφή ο δικαστικός, όταν ερχόταν η ώρα να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης ή να πάς στο εξωτερικό σου ζητούσαν το εκλογικό βιβλιάριο και ενημερωμένο, αυτός που δεν το είχε τον τσιμπούσαν από εκεί και βασικά δεν ξέρω αν όλοι έτρωγαν πρόστιμα αλλά είχαν θέματα, τώρα πάνε περίπατο αυτά με οδηγία της Ε.Ε.

Δημοσ.

Εγώ σπουδάζω Κομοτηνή και ο τόπος μόνιμης κατοικίας μου είναι η Αθήνα όπου και ψηφίζω, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι; από που τα παίρνω και που τα καταθέτω; 

Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει ποινή ενός μηνός ως ενός έτους αλλά ικανούς τους έχω για κάνα 50άρι πρόστιμο, επομένως, καμία βοήθεια;

Δημοσ.

Εγώ σπουδάζω Κομοτηνή και ο τόπος μόνιμης κατοικίας μου είναι η Αθήνα όπου και ψηφίζω, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι; από που τα παίρνω και που τα καταθέτω; 

Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει ποινή ενός μηνός ως ενός έτους αλλά ικανούς τους έχω για κάνα 50άρι πρόστιμο, επομένως, καμία βοήθεια;

Υπαρχει νομος αλλα δεν εφαρμοζεται. Μα αλλα λογια, αν δε ψηφισεις δε θα σου κανουν τιποτα.

Δημοσ.

Σωστά και καλα κανουν που δεν πάνε για μια ψήφο, παω εγω που ρίχνω καμια 10αρια ψήφους και τους καλύπτω

Υπαρχουν και καποιοι που δεν πανε γιατι απλα... βαριουνται. Μια ψηφος, λενε, ειναι ασημαντη ετσι κι αλλιως. Γιατι να πανε να στηνονται στην ουρα?

Παντως δεν θα ηταν σωστο να ειναι υποχρεωτικη η ψηφοφορια. Αν υποχρεωσεις καποιον να παει με το στανιο, το πολυ πολυ να βαλει μια μουτζα πανω στο ψηφοδελτιο. Οποτε το αποτελεσμα ειναι ιδιο με την αποχη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και το γνωρίζω ότι έτσι συμβαίνει ανέκαθεν, αλλά επειδή θέλω να είμαι 100% καλυμμένος, γνωρίζουμε ποια είναι η νόμιμη διαδικασία;

Δημοσ.

Υπαρχουν και καποιοι που δεν πανε γιατι απλα... βαριουνται. Μια ψηφος, λενε, ειναι ασημαντη ετσι κι αλλιως. Γιατι να πανε να στηνονται στην ουρα?

Η οποίοι μετά όταν τσούξει το κολαράκι τους θα λένε "φταίνε οι άλλοι, φταίνε οι ηλικιωμένοι που πήγανε" επίσης θα βρίζουν το πρώτο κόμμα για τα κλασσικά μέτρα. Και να υποθέσω πως αν βαριούνται να πάνε ψηφίσουν θα βαριούνται να ψάξουν και για δουλειά, και θα λένε φταίει το σύστημα φταίει το κράτος. Κλασσικοί ελληναράδες χείριστου είδους. Όσο για την ουρά, απλά γελάμε, προτιμώ να ακούσω οτι δεν ήθελαν να πάνε γιατί δεν τους ετοίμασε το πρωϊνό η μάνα τους ή γιατί κατουρήθηκαν στον ύπνο τους.

Δημοσ.

lebron15, να έχεις μια βεβαίωση που να λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα των εκλογών ήσουν στην Κομοτηνή. (το δίνει η αστυνομία)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και το γνωρίζω ότι έτσι συμβαίνει ανέκαθεν, αλλά επειδή θέλω να είμαι 100% καλυμμένος, γνωρίζουμε ποια είναι η νόμιμη διαδικασία;

Πας αυριο το πρωι στην αστυνομια της περιοχης και παιρνεις μια βεβαιωση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...