Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω το xiaomi hongmi 1S.

Αποφάσισα να το πάρω από vickmall

http://www.vickmall.com/xiaomi-hongmi-1s-smartphone-red-rice-1s-msm8228-quad-core-1-6ghz-miui-v5-1g-ram-8g-rom-4-7-inch-hd-screen-3g-wcdma-grey.html

Στους τρόπους αποστολής είχε DHL EMS και free. Η DHL είχε +16$ (3-7μέρες) αλλά έλεγε ότι ίσως να χρεωθώ τελωνείο. η EMS είχε +24$ αλλά έλεγε 10-20 μέρες.

Με ποιόν τρόπο μπορώ να το πάρω γρήγορα χωρίς τελωνείο;

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω το xiaomi hongmi 1S.

Αποφάσισα να το πάρω από vickmall

http://www.vickmall.com/xiaomi-hongmi-1s-smartphone-red-rice-1s-msm8228-quad-core-1-6ghz-miui-v5-1g-ram-8g-rom-4-7-inch-hd-screen-3g-wcdma-grey.html

Στους τρόπους αποστολής είχε DHL EMS και free. Η DHL είχε +16$ (3-7μέρες) αλλά έλεγε ότι ίσως να χρεωθώ τελωνείο. η EMS είχε +24$ αλλά έλεγε 10-20 μέρες.

Με ποιόν τρόπο μπορώ να το πάρω γρήγορα χωρίς τελωνείο;

Ειτε γρηγορα θα το παρεις ειτε ΧΩΡΙΣ (θεωριτικα!!!) τελωνείο.

Πας στο FREE 

Δημοσ.

Εχω παρει γυρω στις 10 φορες με DHL απο Κινα,το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να πεις τον αποστολέα να το δηλώσει πχ 25Δολαρια άξια πακέτου να μην βάλει μέσα κάποια απόδειξη της κανονικής άξιας.
Και για πιο σιγουριά το πακετάκι να μην έχει κάποιο λογότυπο απο εξω και αυτο που θα παραγγείλεις να μην βγάζει μάτι σε μέγεθος/άξια.
Το ίδιο είναι και με το free shipping(HongKong Post,SingPost,SwissPost)από αξία άνω των 22ευρω παίζει να περάσει τελωνείο οποτε το δηλωνεις παλι μικρη αξια και εισαι κομπλε!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά... θα ήθελα να ρωτήσω κατι sos...θελω να παρω ενα κινητο κι εχω δει το Huawei honor 3c. ποια είναι η αποψη σας, ειναι καλο κινητό.. επισης λεω να το παρω απο το vickmall επειδη δεν εχω ιδεα ειναι εγκυρο site?? θα πληρωσω μονο οσο κάνει το κινητο αφου ειναι δωρεαν τα μεταφορικα η θα πληρωσω και τελωνειο??

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά... θα ήθελα να ρωτήσω κατι sos...θελω να παρω ενα κινητο κι εχω δει το Huawei honor 3c. ποια είναι η αποψη σας, ειναι καλο κινητό.. επισης λεω να το παρω απο το vickmall επειδη δεν εχω ιδεα ειναι εγκυρο site?? θα πληρωσω μονο οσο κάνει το κινητο αφου ειναι δωρεαν τα μεταφορικα η θα πληρωσω και τελωνειο??

το κινητο ειναι θεμα γουστου

Το σιτε δεν το ξερω αλλα φαίνεται αξιοπιστο (κυρίως γιατι εχει PAYPAL)

και τελωνείο κανεις δεν θα σου πει 100% ΝΑΙ η ΟΧΙ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Προσθέτω το παρακάτω σχόλιο μήπως βοηθηθεί κάποιος φίλος.

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που την "πάτησαν" με αγορά (κινητό) από Κινα. Ενώ κάνω 100δες αγορές από Κίνα, πρώτη φορά αγόρασα αντικείμενο μεγάλης αξίας και μάλιστα για 3ο πρόσωπο. Η αγορά έγινε από το everbuying.net με αξία 114€.

***Σημειώστε:  για κανένα λόγο να μην αγοράσετε τίποτα απο το everbuying.net, διότι μετά από 5 ώρες από την παραγγελία και ημέρα Κυριακή, ζήτησα μέσω των επιλογών του site να αλλάξει ο τρόπος αποστολής και δεν με εξυπηρέτησε (ενώ με ενημέρωσε οτι η παραγγελία μπαίνει on hold) και ούτε δέχεται επιστροφή του κινητού.

Η αγορά είχε αξία 114€ και εγώ ο ξύπνιος σκέφτηκα να επισπεύσω την αποστολή χρεώνοντας επιπλέον 10€ για ταχυμεταφορά...

Το πακέτο ήρθε με την DHL. Με ειδοποίησαν Κυριακή να επικοινωνήσω μαζί τους για να με ενημερώσουν για τον εκτελωνισμό. Έχω ξεκινήσει λοιπόν και διαβάζω τα πάντα στο Διαδίκτυο και στο συγκεκριμένο άρθρο. Έχω εκτυπώσει και τις οδηγίες και είμαι έτοιμος γι αεροδρόμιο απογευματινή ώρα. Το μόνο που δεν κατάφερα να βρω είναι το έντυπο της Διασάφησης.

Επικοινωνεί η DHL μαζί μου μέσω email και μου ζητά να της αποστείλω την απόδειξη από το paypal ή ότι μπορεί να θεωρηθεί τιμολόγιο/απόδειξη (εδώ σκέφτηκα να παραποιήσω το email από το paypal ώστε να φαίνεται μικρότερη αξία διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να το επαληθεύσουν – δεν το έκανα). Της το στέλνω και η βλακεία μου πάλι είναι ότι μέσα στην πληρωμή περιέχει και τα έξοδα ταχυμεταφοράς (δηλαδή πλήρωσα φόρο και για τα 10 €).

Η Απάντηση είναι η παρακάτω:

«Σχετικά με την διαδικασία εκτελωνισμού έχετε την εξής επιλογή:

1.     Ανάθεση της διαδικασίας εκτελωνισμού στην DHL, η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά της αποστολής σε εσάς – 

a.     κόστος 37,50 Ευρώ (για αποστολές με αξία μέχρι 150,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου τα μεταφορικά) + Έξοδα Τελωνείου

b.    κόστος 52,00 Ευρώ (για αποστολές με αξία 151,00-800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου τα μεταφορικά) + Έξοδα Τελωνείου

2.     Αναλαμβάνετε εσείς την διαδικασία του εκτελωνισμού και την παραλαβή του δέματος σας από το διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Cargo-Εμπορεύματα 3,4)

a.     κόστος  48,10 Ευρώ(34,80 τα πρακτορειακά-διατακτική + 13,30 τα εργατικά)  + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές έως 5 κιλά)

b.    Κόστος  57,30 Ευρώ (34,80 τα πρακτορειακά-διατακτική + 22,50 τα εργατικά) + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές πάνω από 5 κιλά)

c.     Σε αυτήν την περίπτωση προκύπτουν αποθήκευτρα τα οποία ανέρχονται στα 6,90 ευρώ την ημέρα ανά δέμα ξεκινώντας από την Δεύτερη μέρα άφιξης της αποστολής στην Ελλάδα.»

Το τελικό ποσό πληρωμής ήταν 67,67€ (Δασμοί και τέλη 0,0 + ΦΠΑ τρίτων Χωρών 30,1€ + Άλλη εισφορά 0,0€ + Διασάφηση Εκτελωνισμού Εισαγωγής 30,49€ + ΦΠΑ με κωδικό Α 7,01€) οπότε αφού είχα πάρει την απόφαση ότι θα πληρώσω τότε συμφώνησα στον εκτελωνισμό από DHL για να τελειώνουμε.

Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να μάθω σίγουρα αν την διαδικασία μπορεί να την κάνει κάποιος όλο το 24ωρο. 

Τέλος το έντυπο της διασάφησης υπάρχει διαθέσιμο.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάρα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό ποστ. Αν μπορείς βάλτο και στο θέμα αγορές εκτός Ε.Ε-τελωνείο, που το βλέπει περισσότερος κόσμος.

Δημοσ.

Holly necro!

Τα εχουμε πει τοσες φορες και επιβεβαιωνομαι καθημερινα οτι στραβες καθονται και οι πιο εμπειροι μπορουν να την πατησουν.

Περαστικα λοιπον και ελπιζω να μη σε παρει απο κατω για τις επομενες αγορες σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...