Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, πηγιανω Β λυκειου, θετικη κατευθυνση αλλα του χρονου θα αλλαξω σε τεχνολογικη μιας και δεν με ενδιαφέρουν οι επιστημες υγειας..

Ο προβληματισμός μου ειναι ο εξης:

Τι μάθημα Γενικης Παιδειας να διαλλέξω?

Εγω ειχ στο μυαλο μου την Φυσικη γεν. (μιας και μου αρεσει γενικα η φυσικη), στο σχολειο που ρωτησα ο ενας φυσικος μου ειπε μακρια (λογω θεματων) ενω ο δευτερος (που την κανει) μου ειπε οτι ειναι ευκολη αρκει να γινει δουλεια..

Στο φροντηστηριο που πηγαινω, ρωτησα το φυσικο που μου κανει και μου ειπε οτι ειναι ευκολη αρκει να την καταλαβω..αντιθετως ο διευθυντης σπουδων, μου απερριψε εντεως την επιλογη τηνς φυσικης και της ιστοριας (δεν με καιει) και μου ειπε ή βιολογια ή μαθηματικα γεν.

Με την απομνημονευση εχω ενα θεμα, ειδικα και στην βιολογια που θα τα θελουν οπως ειναι (κομματα, τελειες κλπ). Με τα μαθηματικα εχω ενα φοβο (απο το δημοτικο) αλλα προσπαθω, και σε ενα βαθμο το εχω ξεπερασει, να μην αγχνομαι οταν βλεπω ασκηση μαθηματικων.

Απ'οτι μου εχουν πει στην φυσικη πετανε ακυρα θεματα καποιες φορες ή δυσκολα.?? Αλλα λεει υπαρχουν και χρονιες που θα τυχει να βαλουν ευκολα!

Για πειτε μου γνωμες...Ευχαριστω!!

Δημοσ.

Φίλε δεν τιθεται θέμα συζήτησης η βιολογία ειναι μονόδρομος, δεν θα αντέξεις τις 2 φυσικές.με την βιολογία πας για 19-20 πολύ εύκολα αν την μάθεις.

Δημοσ.

Καλα δεν την θέλουν την βιολογία και με το κόμμα αρκεί να μην αλλάζεις το νόημα!

Επειδή και εγώ έχω θέμα με την απομνημόνευση(για παράδειγμα ΑΟΔΕ ζορίστηκα πολύ για να τα μάθω, που εδώ χρειάστηκε να τα μάθω με το κόμμα) στην βιολογία επειδή μου άρεσε κιόλας μπορούσα να τα μάθω εύκολα!

Και εγώ πιστεύω ότι στην βιολογία όταν την μάθεις είναι εύκολος βαθμός γιατί μαθηματικά/φυσική πάντα υπάρχει η περίπτωση να μπει κάτι το οποίο να μην μπορείς να λύσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Καλα δεν την θέλουν την βιολογία και με το κόμμα αρκεί να μην αλλάζεις το νόημα!

Επειδή και εγώ έχω θέμα με την απομνημόνευση(για παράδειγμα ΑΟΔΕ ζορίστηκα πολύ για να τα μάθω, που εδώ χρειάστηκε να τα μάθω με το κόμμα) στην βιολογία επειδή μου άρεσε κιόλας μπορούσα να τα μάθω εύκολα!

Και εγώ πιστεύω ότι στην βιολογία όταν την μάθεις είναι εύκολος βαθμός γιατί μαθηματικά/φυσική πάντα υπάρχει η περίπτωση να μπει κάτι το οποίο να μην μπορείς να λύσεις!

Εγω σκεφτομαι, αφου εχω ηδη ενα μαθημα παπαγαλιας να μην αποκτησω και δευτερο, εδω δεν ξερω αν θα μπορω να μαθω το ΑΟΔΕ, θα εχω και μια βιολογια?

• Like 1
Δημοσ.

Η βιολογια ειναι παντα η safe επιλογη. Απεφυγε τα μαθηματικα γιατι τελευταια τα εχουν δυσκολεψει. Δεν υπαρχει λογος να ρισκαρεις χωρις λογο εκτος αν σε ενδιαφερει το 5ο πεδιο. Για φυσικη δεν ξερω να σου πω.

Δημοσ.

Και εγώ είχα πρόβλημα με την παπαγαλία. Ενώ για το ΑΟΔΕ είχα εφιάλτες, η βιολογία θυμάμαι ότι ήθελε ενα σαββατοκύριακο διάβασμα. Όπως έιπαν και παραπάνω, φυσική/μαθηματικά υπάρχει ο κίνδυνος λάθους, ασάφειας. Η βιολογία είναι ερωτήσεις απλές. 

Δημοσ.

Εγω παω Γ' λυκειο και δινω σε λιγες μερες και ειχα το ιδιο προβλημα στην αρχη της χρονιας. Μου ειπαν και μενα στο φροντιστηριο αλλα και στο σχολειο να ξεχασω ΤΕΛΕΙΩΣ την φυσικη γενικης ( απο το σχολειο μου απο δινει μονο ενα φυσικη για να καταλαβεις ) και να επιλεξω αναμεσα σε μαθ. γεν ή βιολογια.

Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενδιεφερε το 5ο πεδιο οποτε επελεξα βιολογια που μου προτειναν ολοι ως το πιο ευκολο, πραγμα που ισχυει απολυτα. Στα μαθηματικα που και που εχω ακουσει οτι βαζουν καποια δυσκολα τωρα τελευταια ενω βιολογια αν την μαθεις ειναι στανταρ οτι θα γραψεις παρα πολυ καλα.

Δημοσ.

Φέτος δίνω και έχω βιολογία....πάντως αν σε αρέσει η φυσική εκτός από τα δύσκολα νούμερα που έχει θα σ'αρέσει (εμένα δεν μ'αρέσει οπότε την απέρριψα κατευθείαν) !!! Μαθηματικά γενικής βαριόμουν και άλλα μαθηματικά για αυτό κατέληξα στην βιολογία :P !!

Δημοσ.

Τι large καταστάσεις είναι αυτές; Όλα αυτά τα μαθήματα (Ιστορία/Μαθηματικά-Φυσική Γενικής/Βιολογία) ήταν υποχρεωτικά κάποτε :o

Δημοσ.

Τι large καταστάσεις είναι αυτές; Όλα αυτά τα μαθήματα (Ιστορία/Μαθηματικά-Φυσική Γενικής/Βιολογία) ήταν υποχρεωτικά κάποτε :o

Όσο υπάρχουν/υπήρχαν Κατευθύνσεις/Δέσμες ποτέ δεν ήταν όλα αυτά υποχρεωτικά. Εκτός κι εάν μιλάς για τις ενδοσχολικές εξετάσεις που ισχύει και σήμερα.

Δημοσ.

Για πανελλαδικές μιλάω, τη χρονιά μου ήταν 10 τα μαθήματα, με ένα μόνο επιλογής (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), οπότε ποτέ μην λες ποτέ :P Τώρα πόσα γράφετε στις πανελλαδικές; 6;

Δημοσ.

Διαδασκα βιολογία σε φροντιστηριο. Απο τα 7 εφηβακια που πήραν βιολογία, 5 εγραψαν πάνω απο 18 , και οι άλλοι δυο που ήταν και λίγο ψιλο οτιναναι τυπάκια, ξερό 16.

Οπότε μονοδρομος για μενα.

Δημοσ.

Για πανελλαδικές μιλάω, τη χρονιά μου ήταν 10 τα μαθήματα, με ένα μόνο επιλογής (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), οπότε ποτέ μην λες ποτέ :P Τώρα πόσα γράφετε στις πανελλαδικές; 6;

Εγώ γράφω:

Νέα Ελληνική Γλώσσα (Έκθεση)

Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Φυσική Κατεύθυνσης

ΑΟΔΕ

Προγραμματισμό

Μαθηματικά Γενικής (Στατιστική)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Επιπροσθέτως, μετά θα πρέπει να γράψω όλα τα υπόλοιπα της Γενικής Παιδείας σε ενδοσχολικές εξετάσεις.

Δημοσ.

Άμα δεν σου πολυαρέσουν τα μαθηματικά η Βιολογία  σχεδόν εγγυημένος βαθμός οπότε εκεί θα πας.

Σκέψου την σαν ΑΟΔΕ lite.

Πέρισυ πάρα πολλοι που πήραν Μαθ.Γεν. χωρίς να δίνουν για Οικονομικές Σχολές την πάτησαν.

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω τι παίζει πλέον, στην εποχή μου τα Μαθηματικά ήταν εντελώς της πλάκας, δηλαδή αν σκαμπάζεις λίγο, πάρε αυτό για έυκολο βαθμό. Βιολογία εύκολη κι αυτή αλλά κάπως βαρετή. Αναρωτιέμαι έτσι πως το έχουν κάνει ποιος παίρνει Ιστορία :unsure: (αν και είχα γράψει πολύ καλό βαθμό τότε)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...