Προς το περιεχόμενο

10 εκ. συνδρομητές και 40 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες για το Spotify


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία δημοσιοποίησε σήμερα το Spotify, η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming μουσικής, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει κάνει το ντεμπούτο της και στη χώρα μας.Η περασμένη χρονιά θεωρείτα από τις πιο σημαντικές για την υπηρεσία αφού επεκτάθηκε από τις 20, στις 56 αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα νούμερα να δείχνουν 10 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως και πάνω από 40 εκ. ενεργούς χρήστες.

 

Οι μουσικές λίστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Spotify με τους χρήστες να έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.5 δισ. από το 2008 αλλά και να ανανεώνουν ή να δημιουργούν νέες με ρυθμό 5 εκατομμυρίων καθημερινά.

 

Με βάση των αριθμό των streams, o Eminem και η Rihanna είναι διαχρονικά οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες με τους David Guetta και τη Kate Perry να ακολουθούν. Το πιο δημοφιλές τραγούδι με 235 εκατομμύρια αναπαραγωγές είναι το Wake Me Up του Avicii ενώ ο David Guetta είναι ο καλλιτέχνης με τους περισσότερες followers (περισσότεροι από 5 εκ.).

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και συνιδρυτής του Spotify, ο Daniel Ek δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Επεκτείνουμε την κυριαρχία μας στο χώρο της ψηφιακής μουσικής και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε τη μουσική πιο κοντά σε όλους». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή λειτουργίας του Spotify το 2008, η υπηρεσία έχει προσφέρει περισσότερα από 1 δις δολάρια στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hipster mode on: Ααααχ όταν έκανα account το 2010 και δεν ήταν καν διαθέσιμο στην Ελλάδα το έλεγα σε άλλους και νόμιζαν οτι μιλούσα για τον Κρυπτονίτη...

 

Άντε να τις εκατοστήσει τις χώρες με το καλό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετική υπηρεσία.

Από τότε που έγινε συνδρομητής, είναι ελάχιστα τα άλμπουμ που έχω κατεβάσει και δεν υπήρχαν στο spotify.

 

Αναμένουμε και μία υπηρεσία τύπου Netflix στην Ελλάδα και τέλος το downloading.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανάξια έχει τέτοια νούμερα. Εγώ που πηγαίνω πολύ πέρα δώθε και θέλω να ακούω μες στο λεωφορείο πχ επειδή έχω κοσμοτέ έχει δωρεάν streaming εάν είσαι premium (και -2 ευρώ επίσης, απο 7, 5). Απο κομμάτια έχει τα πάντα. 

+οτι το χρησιμοποιώ και στο desktop πολύ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και 'γώ με premium βρήκα την υγειά μου μπορώ να πω, τέρμα το downloading... βέβαια βοηθάει και ότι δεν ακούω σχεδόν καθόλου ελληνική μουσική.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από αυτό εγώ που το έχω σε 2 iphone ένα 4αρι και ένα 4S το app του παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου από το ίδιο το iTunes. Η ένταση είναι ένα βήμα πιο έντονη και τα ψηλά είναι πολύ πιο πλούσια. Το μόνο που ζητάω χρόνια τώρα είναι να βάλουν EQ στο App να κάνεις τον ήχο ακόμα πιο καλά optimize για το output σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο απο όλα είναι ότι με cosmote έχεις δωρεάν streaming.Εγω πάντως που ακούω ελληνικά κυρίως,μια χαρά τα πάει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δωρεάν stream της cosmote δεν έληξε; γιατί έτσι νομίζω ότι είναι και σταμάτησα να το χρησιμοποιώ στο δρόμο.

Το έχω δωρεάν premium λόγο το ότι έχω cosmote απεριόριστα προς όλους 65. Αλλά νομίζω το δωρεάν stream έληξε και απλά μου δίνει 80mb έξτρα ίντερνετ τον μήνα. Κάτι βέβαια που ούτε για πλάκα δεν αρκεί για streaming. Και δε θέλω να χαλάω από το 1.5 GB που έχω για το streaming.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...