Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Απορία για διαδικτυακό πανεπιστήμιο.


nickgrserifos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα του insomnia. Εδώ και κάποιους μήνες ψάχνομαι για σπουδές μέσω ίντερνετ και θα ήθελα τα φώτα σας. 

 Η απορία μου είναι η εξής: Είναι δυνατόν να γίνει κάποιος πτυχιούχος μέσω διαδικτυακού πανεπιστημίου; Έχω βρει κάποια sites όπως π.χ το καποδιστριακό πανεπιστήμιο που πιστεύω πως παρέχει αυτήν την δυνατότητα αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο γίνεσαι πτυχιούχος ή απλά αποκτάς μια ειδικότητα παραπάνω για τους ήδη πτυχιούχους.

  Αν έχετε να προτείνετε από προσωπική εμπειρία ένα τέτοιο πανεπιστήμιο θα το εκτιμούσα. Περιμένω με αγωνιά τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο το ΕΑΠ στην Ελλάδα.

Και το ανοιχτό πανεπιστήμιο Κύπρου, νομίζω.

Μετά πας σε αλλόφωνα, όπως το Open University στην Αγγλία.

 

Για προπτυχιακό επίπεδο πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ΕΑΠ είναι πολύ δυνατό , όπως και το ανοιχτό Κύπρου , και το ανοιχτό της Αγγλίας.

 

Έχουνε ζόρικα διδακτρα όμως.

 

Στο καποδιστριακό , δεν παίρνεις πτυχίο , αλλά πιστοποίηση. Δλδ , ότι έχεις παρακολουθήσει εμινάρια Στατιστικής φεροιπιν , κάτι σαν ΚΕΚ ή Κέντρο ελευθέρων Σπουδών με ποιο παναπιστημιακό χαρακτήρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα απ' όλα εξαρτάται τι θες να σπουδάσεις. Όπως σου πάνε πιο πάνω το ΕΑΠ και το ΑΠΚΥ είναι λίγες από τις επιλογές σου, παρ όλα αυτά τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν είναι λίγα. Επίσης παρ όλο που καθ' όλη την χρονιά θα παραδίδεις εργασίες εξ αποστάσεως, θα πρέπει να παραβρίσκεσαι στις εξετάσεις που διοργανώνονται κατά την διάρκεια του Μαΐου στο εξεταστικό κέντρο που θα ορίζει το πανεπιστήμιο. Στην αρχή κάθε έτους θα επιλέγεις 3 μαθήματα για τα οποία θα πρέπει να γράψεις 4εις εργασίες και να περάσεις τις τελικές εξετάσεις. Προσωπικά το ΑΠΚΥ με έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο αν και είναι αρκετά απαιτητικό πανεπιστήμιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάτε με γρίφους γέροντες.

 

 

Tι εννοείτε όταν λέτε πως είναι απαιτητικό; 

Απ' οτι μας έχουν πει το κάθε μάθημα αντιστοιχεί περίπου σε τέσσερα (σε ποσότητα ύλης) ενός κανονικού πανεπιστημίου και εξετάζεται σε μια εξέταση. Το κάθε μάθημα εμπεριέχει διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Στην πρώτη θεματική ενότητα που πείρα είχα να διαβάσω πχ ιστορία, κοινωνική ανθρωπολογία, φιλολογία και ψυχολογία. Επίσης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου δεν υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις. Αν κοπείς στις εξετάσεις ξαναδίνεις του χρόνου πληρώνοντας την μισή τιμή του μαθήματος (350).

Επίσης στο ΕΑΠ είναι δύσκολο και να μπεις( πολλοί έχουν μπει συμμετέχοντας στον διαγωνισμό 5 και βάλε φόρες) ενώ συνήθως παίρνει πρώτα αυτούς που είναι πάνω από 23. Το ΑΠΚΥ αν και δεν έχει τέτοια θέματα(μπήκα με την πρώτη φορά και ήμουν 18) είναι τελείως γύφτοι με τα λεφτά και αν τους καθυστερήσεις έστω και μια δόση χάνεις το μάθημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.