Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά μωρέ μη βγάζει και σουγιά να πούμε, κατά λάθος είναι η επαφή. Κάθε ζώο όχι_κυνηγός τρέχει για να φύγει, όχι για μανούρα.

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε όχι που δεν σε πλησιάζει και εν γνώσει της... Όταν βάζει μπρος τον έλικα, απογειώνεται και σου την μπουμπουνάει πάνω σου τι κάνει; Το περλ χάρμπορ έβλεπε στην τιβι και μοιάζω εγώ με αεροπλανοφόρο;

Το ξύσιμο είναι μια σπαστική συνέπεια αλλά αν δεν γίνει αυτό κλάιν. Το άλλο σου βγάζει την ψυχή και με την (συν)υπάρξή του απλώς

Για αυτο σου ειπα για χαλασμενο πηδαλιο :) , εξου και το γκτουπ που ακους κατα την προσγειωση, γιατι βαραει οπου ναναι, αν μπορουσε να προσγειωθει ομαλα ουτε θα την ακουγες, ουτε θα την εβλεπες. Τωρα τη βλεπεις γιατι παει μεν γρηγορα, αλλα παει ατσαλα και σχεδον σε ευθειες (το εχω μελετησει το θεμα :) )

Δημοσ.

Μωρέ μπορεί να έρχεται και από περιέργεια ή να έχεις σκόνη από τυρογαριδάκια στο κούτελο και να την μύρισε αλλά έχει παρκάρει πάνω σε πολλούς το αμαξάκι, και δεν μαρέσει να με εκμεταλεύονται. Ακόμα και σε ανύποπτο χρόνο όπου κάθεσαι στην καρέκλα και σκαρφαλώνει στο πόδι ξερωγώ. + ότι σε βάζει σε διαδικασία με χλωρίνες και οινοπνεύματα απόπου πέρασε

Δημοσ.

Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι ουσιαστικό. Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο όταν έπαιζες Άουσβιτς.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι θέμα "γιάικ" που κατά 95% αυτό είναι ουσιαστικά.

Πς: Cockroach-Eating-Bread.jpg

Δημοσ.

Καθαρά για προληπτικούς λόγους το έγραψα

Πάντα τους προλαβαίνεις όλους πριν θρεντάρουν ατιμούλη!

Δημοσ.

Δώσε info :P

Σταμάτησα να το σκέφτομαι μόνο μετά από μετακόμιση στο εξωτερικό σε χώρα άνευ κατσαρίδων. 

Δημοσ.

θυμαμαι μια εφιαλτικη νυχτα σε ενα ''ο θεος να το κανει'' ξενοδοχειο εξω απο τν κοζανη. εξω απο το ξενοδοχειο υπηρχαν απεραντες πεδιαδες με σιταρι, οποτε καταλαβαινεται τι γινοταν. ξαπλωνω λοιπον στο κρεβατι μου, με κλειστα τα φωτα. τοτε αρχισα να ακουω τα φυλλα ενος φυτου που ειχε μεσα στο δωματιο να κουνιουνται. ανοιγω το φως και βλεπω μια ακριδα πανω στο φυτο και μια τεραστια κατσαριδα να πεταει τριγυρω με αποτελεσμα να παω τρεχοντας στο κρεβατι και να κουκουλωθω κατω απο το σεντονι ολο το βραδυ με τονους ιδρωτας να φευγουν απο το σωμα απο την αφορητη ζεστη κουκουλιασμενος. το πρωι που ξυπνησα αντικρυσα κατω απο το κρεβατι 5-6 κατσαριδες νεκρες. παλι καλα που δεν ειδα και τπτ αλλο

Πως μπορεσες να κοιμηθεις σε συνθηκες χαμαμ? κολαση... Επρεπε να φωναξεις καποιον να απομακρυνει τα εντομα.

Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι ουσιαστικό. Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο όταν έπαιζες Άουσβιτς.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι θέμα "γιάικ" που κατά 95% αυτό είναι ουσιαστικά.

Πς: .......................

Εσωσα αυτη τη φωτο στο pc μου και στις ιδιοτητες λεει 3456x2304.

Aλλα το μεγεθος της ειναι μολις 365ΚΒ. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

Δημοσ.

Στη Κύπρο έχουμε πρόβλημα κάθε καλοκαίρι από τις κατσαρίδες είδους "American"

300px-American-cockroach.jpg

2005658-310667-young-american-cockroach-

To κύριο σώμα της φτάνει τα 4-5 εκατοστά ( βάλτε 2 δίευρα μαζί), αλλά όταν είναι ζωντανή, λόγω του όγκου της, δίνει την αίσθηση ακόμα μεγαλύτερου εντόμου.

Είναι η γρηγορότερη κατσαρίδα που μπαίνει σε σπίτια, με ταχύτητα απίστευτη για το μέγεθός της.

Ζούνε αποκλειστικά μέσα στους βόθρους όλο το χρόνο, αλλά μόλις καλοκαιριάσει και η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 28-30, και ειδικά τα βράδια που η υγρασία χτυπάει κόκκινο, οι θηλυκές, οι οποίες μπορούν και πετάνε, κάνουν εφόδους καμικάζι μέσα στα σπίτια.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή δεν είναι σπιτικιές και δεν είναι εξοικιωμένες με τον άνθρωπο, είναι θρασύτατες και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν είναι απίθανο να κάτσει επάνω σου την ώρα που κοιμάσαι.

Έχει λίγα χρόνια τώρα, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ που ξύπνησα επειδή μία τέτοια περπατούσε πάνω στο μάγουλό μου. Αυτό που με εξέπληξε όμως περισσότερο, ήταν τα αντανακλαστικά μου.

Πρώτα τινάχτηκε το χέρι, μου την άρπαξε και την πέταξε σε χρόνο μηδέν, και μετά συνειδητοποίησα το τί έγινε.

Μετά επειδή κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι, αναγκαστήκαμε να ψεκάσουμε μέσα στα άγρια χαράματα για να βγεί έξω, και μετά κοιμηθήκαμε στο σαλόνι....

Μας έκανε έξωση η κατσαρίδα από το κρεβάτι μας.

Το χειρότερο ήταν η μυρωδιά που έμεινε επάνω στο χέρι και το μάγουλό μου από το κερί της. Σαν καμένο πλαστικό. Πλενόμουν κάνα μισάωρο με οινόπνευμα για να την βγάλω από πάνω μου.

Πιό πρόσφατα, πρίν κανα 2 χρόνια, είχε κρυφτεί μία μέσα στα καλά μου παπούτσια. Με το που έβαλα το πόδι, κατάλαβα τί έπαιζε, είπα "Όχι ρε γαμώτο" και τράβηξα το πόδι έξω. Πετάχτηκε έξω, μισοπετώντας, αλλά μόλις έκατσε, γνωρίστηκε με άλλο παπούτσι. Το ψιλοτάκουνο που φορούσε η γυναίκα μου.

Δημοσ.

εσείς που τις φοβάστε για πείτε , τι ακριβώς φοβάστε απ το παρακάτω?

Madagascar_Hissing_Cockroach_by_Buggled.

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις είναι κατσαρίδα μαδαγασκάρης. Θεωρείται εξωτικό κατοικίδιο, περπατάει πολύ αργά και δεν πετάει.

Δεν πρόκειται να πέσει επάνω σου πετώντας το βραδάκι που κάθεσαι και βλέπεις TV με τα φώτα κλειστά, δεν θα κρυφτεί στα παπούτσια σου ή στο κρεβάτι σου την ώρα που κοιμάσαι.

Ούτε θα αράξει μέσα στη ντουλάπα στα σεντόνια σου, να σε αναγκάσει να βάλεις πλυντήριο μιά ολόκληρη εβδομάδα.

Ο κόσμος δεν φοβάται απλά τις κατσαρίδες. Ενστικτώδης αηδία μαζί με φόβο είναι και αποτελεί γενετική κληρονομιά μας, η οποία εξασφάλισε την επιβίωση στους προγόνους μας.

PS: καλύτερα να βάζετε τις φώτο σε "spoiler", ώστε να τις βλέπουν αυτοί που θέλουν να τις δούνε.

• Like 2
Δημοσ.

μα γιαυτό την έβαλα , επειδή κάποιοι τις έχουν για κατοικίδια
το θέμα με τα spoiler ειναι πως δεν τα ανοίγουν αυτοί που τις φοβούνται κ χωρίς spoiler ειναι ενας τρόπος για να αντιμετωπίσουν τον φόβο τους , καλοκαίρι ειναι , καλύτερα να προετοιμαστούν.  :-) 

πάντως ο καλύτερος τρόπος για να μην δεις καμία ειναι να κρατάς το σπίτι καθαρό , να μην παρατάς άπλητα πιάτα κλπ , γενικά ο νεροχύτης στην τρίχα 24/7 και να μην παρατάς σακούλια/κουτιά φαγητού εδω κ εκεί. Αν δεν καταλάβουν οτι υπάρχει φαί δεν έρχονται.
ofc πάντα χρειάζονται και τα καθαριστικά.

Σχετικά με τις υπτάμενες πάντως μου ειχει έρθει στο δωμάτιο μια πέρσι το καλοκαίρι που ειχα ανοιχτή μπαλκονόπορτα και φέτος σκέφτομαι να βάλω κάποια σητα (αφήνω πάντα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα)  

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τις κυπριακές (αμερικάνικες) κατσαρίδες είναι ότι δεν ζούνε μέσα στο σπίτι.

Είναι εξωτερικός εισβολέας και ιδιαίτερα θρασύς. Επειδή ζεί μέσα στους βόθρους είναι φορτωμένη μικρόβια.

Η σπιτικιά, μικρή κατσαριδούλα που έχει τη φωλιά της πίσω από τα ντουλάπια και ζεί τρώγοντας τα ψίχουλα που ξέχασες να μαζέψεις, είναι πεντακάθαρη μπροστά της.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θα κάνεις τη βόλτα σου το βράδι του καλοκαιριού στην παραλιακή Λάρνακας, και θα τις βλέπεις να κόβουν δρόμους ανάμεσα σε πόδια.

Βέβαια, όσο περισσότερα πόδια, τόσο λιγότερες πιθανότητες να δείς ζωντανή κατσαρίδα.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φόβου η κατσαρίδα αλλά θέμα αηδίας.

Τουλάχιστον εγώ προσωπικά αυτό νομίζω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...