georgezerv76 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Καλησπερα. Καινουριος στη παρεα , αλλα κατα τυχη επεσε το ματι μου σε καποια θεματα που μιλουσαν για το πως μπορει να αυτοεκδοσει καποιος που δοκιμαζει τη τυχη του στη συγγραφη βιβλιου για πρωτη φορα. Εχω καπως..μπερδευτει με τα πολλα σαιτ που εμφανιστηκαν και αναλαμβανουν την εκδοση και θα ηθελα να απευθυνθω εδω, ωστε καποιος με εμπειρια στο αντικειμενο, ισως με καθοδηγουσε βημα-βημα, να δω τι με συμφερει.. Αρχικα... Εδω και καποια χρονια ξεκινησα να γραφω ενα μυθιστορημα, λιγο ερωτικο, λιγο φανταστικο, επηρρεασμενο απο τα ταξιδια μου στην Ισπανια και αλλες χωρες της ευρωπης, και με στοιχεια απο αληθινους ανθρωπους της ζωης μου. Ισως και λιγο...αυτοβιογραφικο... Πιστευω οτι διαβαζεται πιο ευκολα απο γυναικες η και νεους. Πιστευω οτι θα το εχω τελειωσει μεσα στο καλοκαιρι (εμπνευσης και χρονου θελοντως).... Θα ειναι περιπου λιγο κατω απο τις 250 σελιδες. Δεν θελω να μπω σε παραπανω λεπτομερειες, απλα θα ηθελα να ρωτησω τι κανω απο τη στιγμη που το τελειωσω... Θα σας πω περιπου πως το σκεφτομαι εγω, και θα χαρω πολυ να μου πειτε αν το παω σωστα η τι θα πρεπει να κανω αλλιως... Αρχικα επειδη η οικονομικη δυνατοτητα μου αυτη τη περιοδο της ζωης μου δεν ειναι και η καλυτερη, σκεφτομαι με το που τελειωσω, να παρακαμψω την επιμελεια απο φιλολογο (ελπιζω να μην ειναι χοντρο λαθος), να ελεγξω.διορθωσω εγω προσεχτικα και κατοπιν να το κατοχυρωσω με τη μεθοδο των ΕΛΤΑ Αντιλαμβανομαι οτι δεν ειναι και η πιο σιγουρη αλλα δεν μπορω δυστυχως να διαθεσω λεφτα σε συμβολαιογραφο... Απ οτι καταλαβα λοιπον (παρακαλω διορθωστε με οπου κανω λαθος.) Το τυπωνω, γραφω μια μικρη περιληψη, του στυλ αυτων που μπαινουν στο οπισθοφυλο, ωστε να ξερεις καποιος περι τινος προκειται, βαζω ονομα κλπ, υπογραφω στη πρωτη σελιδα και το στελνω συστημενο στον εαυτο μου, βαζοντας αποστολεα και παραληπτη εμενα (δε ξερω αν πρεπει να γραψω κατι σχετικο με πνευματικα δικαιωματα στον φακελο πανω...) Αφου το παραλαβω και κρατησω το αποκομμα του ταχυδρομειου το φυλαω κλειστο εως οτου χρειαστει (ω μη γενοιτω) να ανοιχτει... Μετα.... το δυσκολο ειναι το μετα.... ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΡΟΦΑΝΩς ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ EBOOK, ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ PRINT ON DEMAND? Το ματι μου επεσε στο Lulu και το bookstars. Μαλιστα ακολουθησα και τις οδηγιες για να φτιαξω τη μορφη του βιβλιου οπως την ζηταει το bookstars για να το στειλω... Δε ξερω ομως ποσο θα μου στοιχησει... Σκεφτηκα και κατι αλλο, αλλα δεν ξερω αν ισχυει και ισως κανω καμια βλακεια... Να το ανεβαζα κομματι κομματι σαν pdf καπου να το δει ο κοσμος και ισως να θελει να το κατεβασει, απλα να γινει γνωστο.... δε ξερω αν με συμφερει αυτο και αν μπορει να γινει καπου και με καποιο τροπο, η καλυτερα να το αγνοησω τελειως... ΒΑσικα θελω να αναφερω, οτι μ αρεσει το γραψιμο, το διαβασμα κλπ... Ονειρο μου θα ηταν καποτε να μπορεσω να εχω ετοιμο το δικο μου βιβλιο, αλλα προς το παρον δε σκοπευω να ζησω απο αυτο... Θα ηθελα πολυ να εκδωθει, εστω και με μηδαμινα εσοδα... η τουλαχιστον να μη με βαλει πολυ μεσα η ολη διαδικασια? Τι μου προτεινετε? Ειλικρινα ειμαι εντελως αρχαριος στο θεμα της αυτοεκδοσης... Ως τωρα ηξερα οτι γραφεις και το δινεις στον εκδοτη να το εκδοσει! (εντελως παιδικη λογικη, αλλα αυτο πιστευα οτι συμβαινει ) Θα περιμενω τη βοηθεια σας. ευχαριστω!! Γιωργος
LongTom Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μήπως να κοιτάξεις εδώ: http://community.sff.gr/ Είναι ένα φόρουμ που έχει και πολλούς συγγραφείς που εκδώσαν δικά τους βιβλία,είναι πιστεύω καλύτερο να ρωτήσεις εκεί τα μέλη για να κατατοπιστείς καλύτερα. Σε ένα τεχνολογικό φόρουμ λίγο δύσκολο να βρεις την συμβουλή που ψάχνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα