Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

υπάρχουν και άλλοι που παρατηρούν το ζουμί της μπαταρίας τους (Ζ1 Xperia) να το ξεζουμίζει το "Google Play Services";

Πλέον μετά την ενημέρωση το "Google Play Services" τρώει πάνω απο 90% της μπαταρίας μου και κρατάει με το ζόρι ~12-15 ώρες στην αναμονή με ελάχιστη χρήση.

Πχ. Ενώ όταν κοιμήθηκα ήταν στα 55% η μπαταρία μετά απο κανα 7ωρο είχε πέσει στα 25%, δηλαδή 30% κατω (χωρίς χρήση ή wifi ανοιχτό) ενώ συνήθως δεν έπεφτε πάνω απο απο ~2% με 3% το πολύ.

Έχει ακούσει κανένας για hot fix ή κάτι τέτοιο ή κάποιος έχει κάποια εστω προσωρινή λύση;

Δημοσ.

Λοιπόν, για να βοηθήσω, μπορεί και άλλους που έχουν το ίδιο θέμα, εχθές βρήκα ένα application το οποίο "ξεφορτώνει" όλες τις λειτουργίες του google απο το να τρέχουν και να τρώνε ζουμί.

Λέγεται GServiceFix και κατεβαίνει κανονικά απο το playstore.

Το λοιπόν, εμένα μου δούλεψε και εκεί που κατα το προηγούμενο βράδυ (προ της εφαρμογής) μου είχε φαει 30% απο την μπαταρία, σήμερα φαίνεται να έχει καταναλώσει κοντά στα 5%. Λίγο παραπάνω απο οτι συνήθως (~3%) όταν είναι idle.

Ωστόσο, μετά απο την πρωινή χρήση του κινητού, κάτι mail και κάτι surf στο διαδίκτυο, φαίνεται η κατανάλωση να είναι αρκετά περισσότερη απο ότι παλαιότερα πριν το update σε kit kat.

Συνεπώς, είδα κυρίως βελτίωση στην κατανάλωση μόνο οταν το κινητό είναι idle και πολύ μικρή κατά την χρήση.

Και ακόμα περιμένω για hot fix απο την SONY...

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε τα παρακάτω κολπάκια για να μειωθεί περισσότερο η κατανάλωση και όταν χρησιμοποιείς το κινητό. 

1) Eγκατέστησε το greenify

2) Απενεργοποίησε εντελώς τον εντοπισμό θέσης απο τις ρυθμίσεις

3) Χαμηλή φωτεινότητα

4) Απενεργοποιήσε την αυτόματη περιστροφή οθόνης και τον αυτόματο συγχρονισμό.

5) Ενεργοποιήσε την εξοικονόμηση ενέργειας.

6) Κράτα μόνο μια homescreen και αφαίρεσε όλα τα widget. Επίσης μην βάζεις live wallpaper.

7) Εγκατέστησε το Startup Manager για να μπορείς επιλέγεις ποιες εφαρμογές να ξεκινάν στην εκκίνηση του κινητού.

8) Όταν φορτίσεις το κινητό στο 100%, δοκίμασε να το κάνεις επανεκκίνηση. Πολλές φορές στρώνει και δεν δημιουργείτε battery drain.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε τα παρακάτω κολπάκια για να μειωθεί περισσότερο η κατανάλωση και όταν χρησιμοποιείς το κινητό. 

1) Eγκατέστησε το greenify

2) Απενεργοποίησε εντελώς τον εντοπισμό θέσης απο τις ρυθμίσεις

3) Χαμηλή φωτεινότητα

4) Απενεργοποιήσε την αυτόματη περιστροφή οθόνης και τον αυτόματο συγχρονισμό.

5) Ενεργοποιήσε την εξοικονόμηση ενέργειας.

6) Κράτα μόνο μια homescreen και αφαίρεσε όλα τα widget. Επίσης μην βάζεις live wallpaper.

7) Εγκατέστησε το Startup Manager για να μπορείς επιλέγεις ποιες εφαρμογές να ξεκινάν στην εκκίνηση του κινητού.

8) Όταν φορτίσεις το κινητό στο 100%, δοκίμασε να το κάνεις επανεκκίνηση. Πολλές φορές στρώνει και δεν δημιουργείτε battery drain.

Φίλε Thomas,

Έχεις δίκιο πως αν κάνω όλα τα παραπάνω για να γλυτώσω ζουμί θα είμαι οκ, ωστόσο ΔΕΝ είναι λύση αυτή (είναι η ύστατη). Ειδικά για ένα top end κινητό όπως έιναι το Ζ1. Έχει επιλογή το κινητό εξάλλου που πάνω κάτω κάνει τα παραπάνω κλπ.

Έχω την απαίτηση να δουλεύει όπως θα πρέπει ειδικά όταν πληρώνεις, εν γνώση σου ομολογώ, ένα premium για το καλύτερο της σειράς τότε πρέπει να έχεις και τις αντίστοχες υπηρεσίες απο την εταιρεία. Βέβαια, μπορεί εκεί στη SONY να το βλέπουν διαφορετικά, αλλά και γώ θα την δώ διαφορετικά όταν θα πρέπει να ανιτκασττήσω το κινητό μου.

Ειδάλλως θα μπορούσα να φύλαγα τα λεφτάκια μου να έπερνα ένα κινητό των €30 και τα υπόλοιπα να τα έκανα σουβλάκια :P

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς οι εταιρίες πάσχουν πολύ στο optimization στις rom που φτιάχνουν. Αυτό πάει σχεδόν σε όλες τις εταιρίες που βγάζουν android κινητά. Ειδικά οι τρεις μεγάλες(Samsung, Sony, LG) όμως το έχουν παραχέσει με το bloatware που βάζουν στα κινητά τους. Ολες αυτές οι εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες το μόνο που κάνουν είναι να σου τρώνε τη μπαταρία.

Πάντως δοκίμασε τουλάχιστον μερικά απο αυτά που πρότεινα. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Μπορείς επίσης όποιες ενσωματωμένες εφαρμογές τις Sony δεν χρησιμοποιείς, να τις απενεργοποιήσεις απο τη διαχείριση εφαρμογών του android. Δεν θα καταναλώνουν πόρους του κινητού και έτσι θα κρατάει η μπαταρία παραπάνω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...