Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θελω γνώμες για της σχολες ηλεκτρονικων μηχανικων ΤΕΙ  ... 

Οι σχολες αυτες ειναι σε 

αθηνα

λαμια

θεσσαλονικη

κρητη..

Θα ηθελα γνωμες για της σχολες αυτες αν αξίζει και αν έχουν καλη αγορα εργασιας!!!

Επίσης όσοι ειναι φοιτητες σε αυτες τις σχόλες να μου πουν τις εμπειρίες  τους !!!

Ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.

Αυτό το αγορά εργασίας ξέχασε το απλά.Μαυρίλα σε όλο τον κλάδο των μηχανικών.

Εκτός κι εάν κάνεις κάτι μόνος σου που πάλι ο ηλεκτρονικός σαν ανεξάρτητος μάστορας(στυλ Τσάκωνα)πέθανε.

• Like 1
Δημοσ.

κοιτα να δεις.υπαρχει θεωρητικα μεγαλο πεδιο εργασιας για τον ηλεκτρονικο μηχανικο.τωρα η ανεργια ειναι αλλο θεμα.

οι σχολες εχουν διαφορετικη δυσκολια κ αντικρυσμα στην αγορα εργασιας.βεβαια αυτο ειναι δικοπο μαχαρι μιας και σε δημοσιο φορεα ολα τα πτυχια ειναι ισοτιμα.απο κει κ επειτα μια τετοια σχολη μπορει να σου παρει παραπανω να τη βγαλεις πχ του τει πειραια που θεωρειται απο τα δυσκολοτερα αν οχι το δυσκολοτερο τμημα στην ελλαδα.ομοιως κ στους μηχανολογους μηχανικους.

επειτα το αθηνας ειναι πιο βατο,της λαμιας ακομα πιο βατο,για τα υπολοιπα δεν εχω γνωμη.

εχε υποψιν οτι θα συναντησεις αρκετα μαθηματικα κ θα σου χρειαστουν καλες βασεις απτο λυκειο.οχι τπτ τραγικο.

Δημοσ.

Ο ζίγκηρης υπάρχει ακόμα;;;;;; ( ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ )

Oχι εδω και χρονια.

Αξιολογα τμηματα (τα εκτιμουν περισσοτερο και για μεταπτυχιακες σπουδες) ειναι του Πειραια , Αθηνας , Θεσσαλ. και Κρητης , τα υπολοιπα θα σου ελεγα να μην τα βαλεις εκτος αν μενεις διπλα. Για Πειραια που ημουν θες διαβασμα αλλα αν διαβαζεις και εχεις συνεπεια θα εισαι κομπλε , καθηγητες πολυ καλοι (οι περισσοτεροι ~80%) κι θα μαθεις αρκετα πραγματα αν ασχοληθεις.

Σαν κλαδος εχει παρα πολλους τομεις οπως Τηλεπικοινωνιες , Δικτυα Η/Υ , Αυτοματισμους , Μικροηλεκτρονικη κλπ και καθε ενα απο αυτα εχει τις δικιες του εξειδικευσεις

Η αγορα εργασιας στην Ελλαδα ειναι παρα πολυ δυσκολη γενικα... Οποτε διαλεγεις να σπουδασεις κατι που να σε ευχαριστει

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θελω γνώμες για της σχολες ηλεκτρονικων μηχανικων ΤΕΙ  ... 

Οι σχολες αυτες ειναι σε 

αθηνα

λαμια

θεσσαλονικη

κρητη..

Θα ηθελα γνωμες για της σχολες αυτες αν αξίζει και αν έχουν καλη αγορα εργασιας!!!

Επίσης όσοι ειναι φοιτητες σε αυτες τις σχόλες να μου πουν τις εμπειρίες  τους !!!

Ευχαριστω πολυ!!!

αποψη δεν εχω για το θεμα σου ιδιαιτερη. Εχω καποιους φιλους που κολλησαν στη πρακτικη τους, καποιοι δουλευουν σε καφετεριες και μπουφε κτλ. 

θα σου πω κατι απλα να το θυμασαι υποσυνειδητα οπου και αν σπουδασεις ηλεκτρονικη. Οταν συναντησεις το μαθημα ηλεκτρονικα ισχυος να μη χασεις ποτε θεωρια γιατι σαν μαθημα ειναι αλλου απλα. Ειναι τοσο απύθμενα δυσκολο και αν δεν ασχοληθεις σοβαρα να το κατανοησεις σε βαθος (τη λογικη που λυνεται μια ασκηση) θα ζοριστεις ειδικα αν συνδιαστει με ενα καθηγητη που προσπαθει να το διδαξει εις βαθος και ειναι και λιγουλακι ιδιοτροπος

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

και γω στο ΤΕΙ Πειραιά είμαι εδω και 2 χρονια το έχουν αλλάξει σε ΑΕΙ Πειραια βέβαια..αυτο για τη δυσκολία ισχύει,οπως και για τους καθηγητες..οι μονοι που αξιζουν ειναι 2-3 οπως βοκας και παπαδοπουλος..οι υπολοιποι για το μηνιατικο ενδιαφερονται μονο.Και για ολους οσους σκεφτονται να πανε τει πειραια θα πρεπει να λάβουν υποψιν τους καποια πράγματα.Καταρχας είναι σχεδόν όλα τα τμήματα μηχανικών και πολυ απλα ειναι ψωλόκαμπος,γκόμενες ελάχιστες και απο αυτες αξιζουν πιο λιγες..οι καθηγητες ειδικα στο τμημα ηλεκτρονικης οπως ειπώθηκε ειναι για απόλυση οι περισσότεροι..στα περισσότερα εργαστήρια είμαστε ο ενας πανω στον αλλον λόγω έλλειψης εξοπλισμού και καθηγητών κατι το οποίο το κανει πιο δύσκολο,σαν κτίριο έχουν φτιάξει ένα καινούριο για τα τμηματα ηλεκτρονικης και αυτοματισμου αμα δεν είχε βεβαια και τις κωλοαφίσες των κομμάτων θαταν καλυτερα,το τει επίσης βρίσκεται πάνω στη πετρου ραλλη και οπως καταλαβαίνετε υπάρχει πολύ καυσαέριο δεν ειναι οπως της Αθήνας που έχει πράσινο..αν θελετε να περασετε πιο χαλαρά και να κάνετε φοιτητικη ζωη σαν άνθρωποι διαλέχτε κάτι άλλο καλύτερα..αν παλι θέλετε ηλεκτρονικά πηγαίντε αθήνα ή θεσσαλονικη καλύτερα..αυτα απο μένα ..

Δημοσ.

Καταρχας είναι σχεδόν όλα τα τμήματα μηχανικών και πολυ απλα ειναι ψωλόκαμπος,γκόμενες ελάχιστες και απο αυτες αξιζουν πιο λιγες.

Δε γ@μείς εκεί δηλαδή; :o

Δημοσ.

Epic αυτες οι αναλυσεις/πληροφοριες/infos για τμηματα τριτοβαθμιας εκπαιδευσης που εξεταζουν το θεμα γκομενες, αν εχει πολλες, αν ειναι καλες, αν σου καθονται κλπ.

Σαν να μιλαμε για καφετεριες/μπαρ/στριπτιτζαδικα.

Ετσι παει, ή ξερεις για τι σκοπο πας να σπουδασεις ή καλυτερα μην πας καθολου!

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά είσαι γύρω στα 18. Όλα εξαρτώνται από τι θέλεις να γίνεις.

Αν θέλεις να γίνεις μηχανικός που δεν θα έχει πρόβλημα στην εύρεση εργασίας, ξεκίνα από τώρα να διαβάζεις.

Αγόρασε πολύμετρα, ταλαντοσκόπιο, κολλητήρια, γεννήτρια συχνοτήτων. Ξεκίνα να μαθαίνεις πως σχεδιάζονται τα

τυπωμένα κυκλώματα (PCB). Ξεκίνα να σχεδιάζεις δικά σου κυκλώματα, δικές σου πλακέτες. Ξεκίνα να παράγεις

έργο.

Όταν με ρωτάνε αν πρέπει να πάνε σε τέτοια σχολή, του ρωτάω πόσα χρόνια ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά.

Αν δεν ασχολούνται τους λέω να μην πάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Oχι εδω και χρονια.

Αξιολογα τμηματα (τα εκτιμουν περισσοτερο και για μεταπτυχιακες σπουδες) ειναι του Πειραια , Αθηνας , Θεσσαλ. και Κρητης , τα υπολοιπα θα σου ελεγα να μην τα βαλεις εκτος αν μενεις διπλα. Για Πειραια που ημουν θες διαβασμα αλλα αν διαβαζεις και εχεις συνεπεια θα εισαι κομπλε , καθηγητες πολυ καλοι (οι περισσοτεροι ~80%) κι θα μαθεις αρκετα πραγματα αν ασχοληθεις.

Σαν κλαδος εχει παρα πολλους τομεις οπως Τηλεπικοινωνιες , Δικτυα Η/Υ , Αυτοματισμους , Μικροηλεκτρονικη κλπ και καθε ενα απο αυτα εχει τις δικιες του εξειδικευσεις

Η αγορα εργασιας στην Ελλαδα ειναι παρα πολυ δυσκολη γενικα... Οποτε διαλεγεις να σπουδασεις κατι που να σε ευχαριστει

+1. Θεσσαλονικης τελείωσα. Γνώρισα και πολύ καλούς καθηγητές/ερευνητες, άλλοι φύγανε, άλλοι έμειναν. Για παράδειγμα μας έδωσαν τις δικές τους Motorola MCU πλακέτες να ασχοληθούμε στο σπίτι το καλοκαίρι, και μας άφηναν να είμαστε μέσα τις ώρες που δεν είχε μάθημα το εργαστήριο μέχρι αργά το βράδυ, ενω τα περισσότερα εργαστήρια ήταν κλειδωμένα.

Δημοσ.

Epic αυτες οι αναλυσεις/πληροφοριες/infos για τμηματα τριτοβαθμιας εκπαιδευσης που εξεταζουν το θεμα γκομενες, αν εχει πολλες, αν ειναι καλες, αν σου καθονται κλπ.

Σαν να μιλαμε για καφετεριες/μπαρ/στριπτιτζαδικα.

Ετσι παει, ή ξερεις για τι σκοπο πας να σπουδασεις ή καλυτερα μην πας καθολου!

Κοίταξε δεν αντιμετωπίζω εγώ το τμημα σα μπαρ ούτε έχω κριτήριο τις γκομενες για να σπουδάσω.Παρόλα αυτα αν εσύ θες για τα επόμενα 5 χρονια από το πρωι μεχρι το απόγευμα να βλέπεις 50 ψώλες και μία γκομενα εγώ πάω πάσο.Απλά θέλω να ενημερώσω το παλικάρι απο κάθε άποψη πως ειναι το τει πειραιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...