bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καλό είναι να έχει ένα κλειδί ο ιδιοκτήτης, η περιουσία του είναι. Δηλαδή αν πάρει καμιά φωτιά ή πλημμυρίσει τι θα κάνει? Οτι θα εκανε και για το σπιτι του γειτονα.Εκτος αν ειναι πουθενα γραμμενο οτι σε περιπτωση πλημμυρας μπορουμε να κανουμε διαρρηξη στο ξενο σπιτι και να μπουκαρουμε με σφουγγαριστρες ξερω γω. Το σπιτι αποτελει ιδιωτικο και οικογενειακο ασυλο.Αυτο ελειπε να εχει κλειδι ο καθε γλιτσας και να μπαινοβγαινει. 2
zio10 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Οτι θα εκανε και για το σπιτι του γειτονα.Εκτος αν ειναι πουθενα γραμμενο οτι σε περιπτωση πλημμυρας μπορουμε να κανουμε διαρρηξη στο ξενο σπιτι και να μπουκαρουμε με σφουγγαριστρες ξερω γω. Το σπιτι αποτελει ιδιωτικο και οικογενειακο ασυλο.Αυτο ελειπε να εχει κλειδι ο καθε γλιτσας και να μπαινοβγαινει. Ναι αλλά δε μιλάμε για το σπίτι του γείτονα αλλά για το σπίτι του! Ο ενοικιαστής μένει για κάποιο καιρό, δίνει κάποια χρήματα αλλά το σπίτι είναι του ιδιοκτήτη, αυτός πλήρωσε για να το φτιάξει και αυτός το πονάει. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. (ειδικά για φοιτητές κλπ που λείπουν για μεγάλες περιόδους είναι ακόμα πιο χρήσιμο να υπάρχει κλειδί). Οκ ξέρω ότι δε θα συμφωνήσει κανένας μαζί μου αλλά έτσι για να ακουστεί μια άλλη άποψη (εννοείται ότι μιλάμε πάντα να υπάρχει η συγκατάθεση του ενοικιαστή)
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Sorry που πωρωνομαι αλλα διαφωνω οριζοντιως καθετως και διαγωνιως.Αν το ποναει τοσο ας μην το εκμισθωνει ας το εχει να το βλεπει.Τωρα αν ο ενοικιαστης ειναι τοσο μλκας πασο..κουμαντο στα βιτσια του καθενος θα κανουμε ? 1
zio10 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Sorry που πωρωνομαι αλλα διαφωνω οριζοντιως καθετως και διαγωνιως.Αν το ποναει τοσο ας μην το εκμισθωνει ας το εχει να το βλεπει.Τωρα αν ο ενοικιαστης ειναι τοσο μλκας πασο..κουμαντο στα βιτσια του καθενος θα κανουμε ? Ναι οκ σεβαστό και το καταλαβαίνω απλά λέω πως το βλέπω εγώ. Και εννοείται ότι δεν μιλάμε να μπαινοβγαίνει χωρίς λόγο, αλλά για πραγματική ανάγκη, κάτι έκτακτο κλπ. Το δύσκολο είναι όμως να εμπιστευτείς ότι θα το κάνει μόνο τότε!
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Εγω παντως θα ενιωθα σαν να παιζω στο τρουμαν σοου.Αλλα ειπαμε οπως την βλεπει ο καθενας , η οπως του αρεσει να τον βλεπουν οι αλλοι στα κρυφα
hewey Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Ναι αλλά δε μιλάμε για το σπίτι του γείτονα αλλά για το σπίτι του! Ο ενοικιαστής μένει για κάποιο καιρό, δίνει κάποια χρήματα αλλά το σπίτι είναι του ιδιοκτήτη, αυτός πλήρωσε για να το φτιάξει και αυτός το πονάει. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. (ειδικά για φοιτητές κλπ που λείπουν για μεγάλες περιόδους είναι ακόμα πιο χρήσιμο να υπάρχει κλειδί). Οκ ξέρω ότι δε θα συμφωνήσει κανένας μαζί μου αλλά έτσι για να ακουστεί μια άλλη άποψη (εννοείται ότι μιλάμε πάντα να υπάρχει η συγκατάθεση του ενοικιαστή) Άσχετα από τη συγκατάθεση ή όχη του ενοικιαστή και άσχετα από το την προσωπική άποψη του καθενός, η πραγματικότητα είναι ότι έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν έχεις ένα ακίνητο και θες να έχεις εισόδημα νοικιάζοντάς το πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι θα το "χαίρεται" άλλος, αυτός που σου πληρώνει το νοίκι δηλαδή. Εκ των πραγμάτων η σχέση ιδιοκτήτη - ενοικιαστή είναι τυπική, είναι σχέση οικονομικής συναλλαγής και διέπεται από κανόνες. Τώρα από κει και πέρα αν υπάρχει καλή σχέση, πχ. στην περίπτωση του φοιτητή, ενδεχομένως να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και να δώσει το κλειδί για όσο λείπει ξέρω γω. Από κει και πέρα το θεωρώ αδιανόητο να κρατά κλειδί από την αρχή ο ιδιοκτήτης. Είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους δύο, γιατί το παράδειγμα που ανέφερε συμφορουμίτης πιο πάνω - με το "φύτεμα" ναρκωτικών ή κλοπιμαίων, μπορεί να βρει το μπελά του ο ιδιοκτήτης χωρίς να φταίει. Όσο δεν ξέρει ο ενοικιαστής τι καπνό φουμάρει ο ιδιοκτήτης άλλο τόσο δεν το ξέρει και ο δεύτερος για τον πρώτο. Τώρα για να κάνω μια μικρή συμβολή στο θέμα. Επειδή έχω αλλάξει αρκετά σπίτια εντοπίζω πράγματα που με ενόχλησαν πολύ στα εξής: 1ο κουφώματα, πόρτες και παράθυρα. Να κλείνουν και να κλειδώνουν σωστά, να μη θέλουν επισκευή και να μη μπάζουν. Αν έχει διπλά τζάμια κ αλουμίνια ειδικά, θα σώσεις μια περιουσία σε κλιματιστικά/καλοριφέρ, γιατί κρατάνε δροσια/ζεστη. 2ο, Εκτός της τουαλέτας που ειπώθηκε, γενικώς τα υδραυλικά. Αν υπάρχουν σημάδια από τρεχούμενα νερά κάτω απ' τις βρύσες, στα πλακάκια κλπ. (αυτό φαντάζομαι εμπίπτει στο θέμα της υγρασίας). 3ο. Λεπτομέρεια, αλλά σημαντική ανάλογα με την περιοχή: Σίτες! Αν το σπίτι έχει σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες πραγματικά διασώζουν την ψυχική σου υγεία.. μπαίνει λιγότερη σκόνη και φυσικά έχεις 0 έντομα (μυγες κ κουνουπια). 4ο, φασαρία. Εδω πάλι παίζουν ρόλο τα διπλά τζάμια, αλλά για μένα ειναι μαστ επειδή με ενοχλεί ο θόρυβος αυτοκινήτων, παιδιών που ουρλιάζουν κ.λπ. Κάτσε μισή ωρίτσα ένα πρώί κ ένα απόγευμα στο σπίτι που έχεις σταμπάρει να δεις αν έχει φασαρία και αν πιστεύεις ότι θα έχεις πρόβλημα να κοιμηθείς. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα