Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το σπίτι το ξενοικιάζω τέλος του μήνα οπότε κάνω υπομονή

υπάρχει συμβόλαιο, αποδείξεις δε μου δίνει

τουλάχιστον δε θα πληρώσω τελευταίο νοίκι, το καλύπτει η εγγύηση

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

το σπίτι το ξενοικιάζω τέλος του μήνα οπότε κάνω υπομονή

υπάρχει συμβόλαιο, αποδείξεις δε μου δίνει

τουλάχιστον δε θα πληρώσω τελευταίο νοίκι, το καλύπτει η εγγύηση

ε αμα εμεινε ενας μηνας κανε υπομονη δεν ειναι τιποτα...καλου κακου ομως πριν φυγεις ψαξε τα πραγματα σου και τα εσωρουχα σου μπας και σου βουτηξε τιποτα.... :P παντως στο επομενο σπιτι που θα πας καλο θα ειναι να μην δωσεις τοσο ανεση στον ιδιοκτητη να μαπινοβγαινει αν και οποτε γουσταρει ,αυτα καλο ειναι να τα ξεκοβεις απο την αρχη.απ την στιγμη που νοικιαζω το σπιτι μια καλημερα και τελος το μηνα παρε το νοικι σου και αντε γεια.αμα ειναι καλη ανθρωποι βεβαια να εισαι λιγο περισοτερο διαχυτικοι μαζι τους αλλα ποτε μην παραδινεις θαρρος σε κανεναν.

Δημοσ.

Του πρότεινα να του βάζω το νοίκι μέσω τράπεζας για να μην έρχεται να το παίρνει και μου είπε όχι..πολύ περίεργος

Δημοσ.

Του πρότεινα να του βάζω το νοίκι μέσω τράπεζας για να μην έρχεται να το παίρνει και μου είπε όχι..πολύ περίεργος

Αμα σου κοβει αποδειξη ειναι οκ. Αν οχι τοτε υποχρεωτικά μέσω τράπεζας...χεχε

Υπάρχουν και οι παραδοσιακοι τυποι. Τα θέλουν στο χέρι. Ο δικός μου έτσι ειναι.

Δημοσ.

ε ενταξει μωρε θελει επαφη ο ανθρωπος ειναι της παραδοσης...η υπαρχει και η εκδοχη να θελει να σε βλεπει μην του κοβεις την χαρα....;)

Δημοσ.

Αρκετοί προτιμούνε να παίρνουνε τα λεφτά στο χέρι για να έχουν την ευκαιρία να μπαίνουν στο σπίτι και να τσεκάρουν... Επίσης, ενδεχομένως, τους δίνει την ευκαιρία να δηλώσουν και χαμηλότερο πόσο απο το πραγματικό, μετά απο συνεννόηση βέβαια.

Πάντως, απο την στιγμή που ο άλλος θέλει να έρχεται να τα παίρνει, ένας λόγος παραπάνω να ξηγηθεις για τα κλειδιά απο την αρχή. Σε στυλ "αν θέλεις να δεις ότι δεν σου καταστρέφω το σπίτι κανε ένα τηλέφωνο και έλα να το δεις, κλειδιά όμως αποκλείεται"

Δημοσ.

Εντάξει, όπου έχω παει να δώ σπίτι κανέναν δεν βρήκα να μην αναφέρει ότι θα κρατήσει ένα κλειδί "για περίπτωση που λείπω και πάρει φωτιά" κτλ...

Αλλά νομίζω ότι τελικά είναι στο χέρι σου, πάντα ξεκαθάριζα ότι αν δεν έχω όλα τα κλειδιά, απλά δεν νοικιάζω το σπίτι, στο κατω κατω, αν μπει κανένας μέσα και βουτηξει, είσαι ο πρώτος ύποπτος ρε ανόητε!

Επίσης πάντα, επειδή δεν είναι να εμπιστεύεσαι ότι πραγματικά στα έδωσαν όλα, άλλαζα αμέσως κλειδαριά.

Στο πρώτο μου σπίτι, αφού είχε προηγηθεί η παραπάνω συζήτηση και υποτίθεται ότι είχα όλα τα κλειδιά, έπεφτε γέλιο για μήνες που προσπαθούσε η σπιτονοικοκυρά να μου ανοίξει συζήτηση για την κλειδαριά κι εγώ άλλαζα αμέσως θέμα. Είχε κρατήσει κλειδί η μαντάμ αλλά δε μπορόυσε να μπει. LOL.

Και τι να μου πει; Ξέρεις, σου είπα ψέματα, κράτησα ενα κλειδι αλλά δεν ανοίγει...;

Ontopic, πέραν όσων έχουν αναφέρει ήδη οι περισσότεροι, εγω θα επιμείνω στο θέμα του σπιτονοικοκύρη. Ειδικά αν ο ενοικιαστής είναι άνθρωπος χωρίς υπομονή και διπλωματία, πολλή προσοχή.

δυστηχως αυτο καταλαβα αυτες τις μερες κ θελω να το ληγω το συμβολαιο(που μολις αρχισα)

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, όπου έχω παει να δώ σπίτι κανέναν δεν βρήκα να μην αναφέρει ότι θα κρατήσει ένα κλειδί "για περίπτωση που λείπω και πάρει φωτιά" κτλ...

Αλλά νομίζω ότι τελικά είναι στο χέρι σου, πάντα ξεκαθάριζα ότι αν δεν έχω όλα τα κλειδιά, απλά δεν νοικιάζω το σπίτι, στο κατω κατω, αν μπει κανένας μέσα και βουτηξει, είσαι ο πρώτος ύποπτος ρε ανόητε!

Επίσης πάντα, επειδή δεν είναι να εμπιστεύεσαι ότι πραγματικά στα έδωσαν όλα, άλλαζα αμέσως κλειδαριά.

Στο πρώτο μου σπίτι, αφού είχε προηγηθεί η παραπάνω συζήτηση και υποτίθεται ότι είχα όλα τα κλειδιά, έπεφτε γέλιο για μήνες που προσπαθούσε η σπιτονοικοκυρά να μου ανοίξει συζήτηση για την κλειδαριά κι εγώ άλλαζα αμέσως θέμα. Είχε κρατήσει κλειδί η μαντάμ αλλά δε μπορόυσε να μπει. LOL.

Και τι να μου πει; Ξέρεις, σου είπα ψέματα, κράτησα ενα κλειδι αλλά δεν ανοίγει...;

Ontopic, πέραν όσων έχουν αναφέρει ήδη οι περισσότεροι, εγω θα επιμείνω στο θέμα του σπιτονοικοκύρη. Ειδικά αν ο ενοικιαστής είναι άνθρωπος χωρίς υπομονή και διπλωματία, πολλή προσοχή.

Μα είναι Α-Υ-Τ-Ο-Ν-Ο-Η-Τ-Ο ότι σε καινούριο μίσθωμα αλλάζουμε κλειδαριά. Τι πάει να πει «να κρατήσει κλειδί για ώρα ανάγκης»;

Τραγικά πράγματα.

Επίσης, οι υποχρεώσεις του ενοικιαστή είναι να βάζει το ενοίκιο στην ώρα του και να πληρώνει τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς. Διπλωματία και υπομονή δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εφόσον τηρεί τα συμφωνημένα.

Δημοσ.

Οπου να 'ναι ελπιζω και εγω να ψαχνω για σπιτι (αφου τελιωσουν οι πανελληνιες), τι θα πρεπει να προσεξω και ποια περιοδο να αρχισω να ψαχνω;

Δημοσ.

Ως ακοινώνητο ον που είμαι, ψάχνω το σπίτι να είναι μακριά από όλους. Και βεβαίως, να δέχεται σκύλους. (αν δέχεται, κοιτάω να μην είναι πολυκατοικία κτλ κτλ κτλ) Και επειδή έχω ζήσει αρκετά στα σπίτια που νοίκιασα, πλέον κοιτάω και το θέμα "υγρασία". Σε κάθε σπίτι που πήγαινα, στο τέλος πέταγα τα μισά μου πράγματα από την υγρασία. :/ 

Και εννοείται ότι αλλάζουμε κλειδαριές! Ακόμα και στο σπίτι που έχουμε στο κέντρο αν τελικά πάω να μείνω θα αλλάξω κλειδαριά, γιατί φοβάμαι μήπως ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την ανακαίνιση μην κράτησε το κλειδί, καθώς μας είπε "το έχασα"... 

• Like 1
Δημοσ.

Αμα σου κοβει αποδειξη ειναι οκ. Αν οχι τοτε υποχρεωτικά μέσω τράπεζας...χεχε

Υπάρχουν και οι παραδοσιακοι τυποι. Τα θέλουν στο χέρι. Ο δικός μου έτσι ειναι.

δεν μου κόβει απόδειξη

Δημοσ.

μπηκα στο νεο σπτι κ μου παν πως το διπλαδιαμερισμα το κλεψαν πριν κατι βδομαδες το θεμα ειναι πως χρηματα για να ξαναγοραζουμε ιδιως καποια συγκεκριμενα πραγματα δεν παιζουν και κατι τετοιο ειναι πολυ ζημιογωνο λογου χαρη αν σου παρουν υπολογιστη κ αλλες παραπλησιες συσκεβες

Δημοσ.

Μα είναι Α-Υ-Τ-Ο-Ν-Ο-Η-Τ-Ο ότι σε καινούριο μίσθωμα αλλάζουμε κλειδαριά. Τι πάει να πει «να κρατήσει κλειδί για ώρα ανάγκης»;

Τραγικά πράγματα.

Επίσης, οι υποχρεώσεις του ενοικιαστή είναι να βάζει το ενοίκιο στην ώρα του και να πληρώνει τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς. Διπλωματία και υπομονή δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εφόσον τηρεί τα συμφωνημένα.

Βλέπεις κάπου να διαφωνώ; Ίσα ίσα...

Το αναφέρω γιατί απλά όσο σταρχιδιστής και να'σαι, κάποια στιγμή ο ενοχλητικός σπιτονοικοκύρης είναι ικανός να σε φέρει εκτός εαυτού και να σου κάνει γενικά τη διαβίωση εκνευριστική.

Γιατί λοιπόν να μην το έχεις ως προυπόθεση από πριν ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να έχεις πρόβλημα;

Π.χ. αντί να πεις θέλω 80τ.μ/βεράντα/πάρκιν και τέλος, βάλε μαζί και να φαίνεται ο σπιτονοικοκύρης της προκοπής.

Δημοσ.

Καλό είναι να έχει ένα κλειδί ο ιδιοκτήτης, η περιουσία του είναι. Δηλαδή αν πάρει καμιά φωτιά ή πλημμυρίσει τι θα κάνει? Θα κάθετε να κοιτάει, θα ψάχνει τον ενοικιαστή ή θα σπάσει την πόρτα? Και ο ενοικιαστής θα έχει την απαίτηση να του φτιάξει και τις ζημιές μετά....όσο δύσκολο είναι να βρεις καλό σπιτονοικοκύρη άλλο τόσο και δυσκολότερο είναι να βρεις σωστό ενοικιαστή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...