Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι στο κιάτο κορινθίας. Κατασκευή 1995. Κουφώματα αλουμινίου, αλλά 90% δεν είναι διπλά τζάμια.

Απλά το θέμα είναι πως από πάνω είναι πλάκα (ταράτσα). Έχει μόνωση, αλλά το σπίτι είναι σε τέτοια θέση που το χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος, οπότε ειδικά το καλοκαίρι ο τελευταίος όροφος ζεσταίνεται αρκετά.

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για 9αρι. Μπορεί να θες και 12 άρι. Συμβουλέψου εναν μηχανολόγο μηχανικό ή κάποιον ψυκτικό.

Για κλιματιστικά με την μεγάλη εγγύηση που σου πα αλλά ως προυποθεση για να ισχύει κάθε χρόνο service είναι Inventor και Gree .

Αφου ειναι για εξοχικο και για μικρη χρήση εγω δεν βλέπω τον λογο να αγοράσει inverter , πόσο μάλλον καλο inverter. Εξοχικο είναι , για 2-3 ωρες χρήση και λίγες ημέρες δέν αξίζει την επένδυση. Επιπλέων αμα ειναι παραθαλάσιο θα το φάει η αλμύρα και τα inverter ειναι ευαίσθητα τα ηλεκτρονικα τους. Ενα απλο split 9ρι θα τον καλύψει μια χαρα,ας βρεί ενα που είναι λίγο αθόρυβο (κατι Kerosun ειδα έχουν 28db ενώ τα AUX 30db) και να έχει λειτουργεία sleep και χρονοδιακόπτη. To inverter δεν θα κάνει ποτε απόσβεση το κόστος του, με τα χρήματα που θα γλυτώσει ας δει ο TS μήπως βάλει καμία πρόχειρη μόνωση στην ταράτσα ή εστω να την βάψει με κάποιο ανακλαστικο χρώμα.

Απο την στιγμή που μου λέει για χρήση 2-3 μήνες το καλοκαίρι θεωρώ ότι το σπίτι κατοικείται το καλοκαίρι. Αν έχει σκοπό να πηγαίνει για 2 μέρες την βδομαδα (κανα Σ/Κ) δηλαδή τότε ναι συμβατικό αλλά να ξέρετε ότι τα συμβατικά είναι προς κατάργηση με ότι αυτό συνεπάγεται για το μετέπειτα support τους σε ανταλλακτικά (που δεν ξέρω τι θα γίνει πραγματικά με αυτό το κομμάτι)

Επίσης τα inverter πέρα απο την οικονομία έχουν καλύτερο ελεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας του χώρου και γενικά σε τρελούς καύσωνες αποδίδουν καλύτερα απο τα συμβατικά (μιλάμε για ίδια κλιματιστικά (on-off και inverter) όσον αφορά την ονομαστική ισχύς εξόδου ) Επίσης τα inverter έχουν πιο πολιτισμένη εξωτερική μονάδα με λιγότερους θορύβους .

28 db εσωτερικού ανεμιστήρα είναι πολύ (κατα την αποψή μου) για άνετο ήσυχο ύπνο αν και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό .

Δημοσ.

Ωραία, ευχαριστώ. Τα είχα δει, αλλά δεν είχα ξανακούσει τη μάρκα (είμαι και άσχετος όπως κατάλαβες), οπότε δεν έδωσα σημασία.

Οπότε κοιτάω μόνο για inverter και όσο δυνατόν μεγαλύτερο seer. Σωστά;

Δημοσ.

και καποια tips απο εμενα που μου εκαναν εντυπωση!

Ο καθηγητης μας(ηλεκτρολογος) μας ειπε οτι οταν αγοραζουμε air condition συνηθως κοιταμε ποσα μετρα μακρυα μπορει να ειναι η εξωτερικη μοναδα απο την εσωτερικη αλλα το σημαντικοτερο ειναι τι υψομετρικη διαφορα μπορει να εχει η μεσα μοναδα με την εξω γιατι μπορει εσυ πχ να  βαλεις την εξωτερικη μοναδα στην ταρατσα και οχι στο ιδιο επιπεδο με τη μεσα αλλα να μην ενδεικνυται να εχουν τοσο μεγαλη υψομετρικη διαφορα οποτε να μην αποδιδει.

και κατι ακομα οταν το θελουμε για ψυξη να εχουμε τα πτερυγια σε οριζοντια θεση και στη χαμηλοτερη ενταση ενω για θερμανση τα πτερυγια προς τα κατω και ενταση στο φουλ(για να μην πηγαινει με το καλησπερα ο ζεστος αερας στο μετρητη θερμοκρασιας που βρισκετε στο πανω μερος του κλιματιστικου και κλεινει προωρα χωρις να εχει πραγματικα ζεστανει ο χωρος).

παιδες η γνώμη σας για τα φορητά; (αυτα που βγάζουν ένα σωλήνα εξω)

εμεις ειχαμε ενα και δεν ηταν και της πλακας τα χε τα λεφτακια του  αλλα ηταν πραγματικα πολυ δυσχρηστο.Βαρυ οσο δε φανταζεσαι (οκ ειχε ροδακια αλλα και παλι) και εκανε και φασαρια(?!) δε ξερω γιατι :blink: .

Βεβαια εμεις το χαμε σε πραγματικα πολυ μικρο χωρο οποτε το χαμε μεσα στα ποδια μας ισως γι αυτο μου χει κατσει τοσο ασχημα  :P

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια αντιστοιχία μεταξύ EER και SEER; (Συντελεστής Απόδοσης (EER), Εποχικός Συντελεστής Απόδοσης (SEER) )

Σε μερικά καταστήματα γράφουν μόνο το EER. Σε αυτή τη περίπτωση πως καταλαβαίνουμε σε πόσο SEER αντιστοιχεί;

Δημοσ.

Ωραία, ευχαριστώ. Τα είχα δει, αλλά δεν είχα ξανακούσει τη μάρκα (είμαι και άσχετος όπως κατάλαβες), οπότε δεν έδωσα σημασία.

Οπότε κοιτάω μόνο για inverter και όσο δυνατόν μεγαλύτερο seer. Σωστά;

Ναι για ψύξη κοιτάζεις να ναι μεγάλο το SEER ή το EER 

Τα inventor είναι κατασκευής Gree και μπαίνει η στάμπα Inventor  (ελληνική εταιρεία) Η gree είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κλιματιστικών στο κόσμο και μαζι με την Daikin τα τελευταια χρόνια έχουν κοινοπραξία με γραμμές παραγωγής και ερευνητικά κέντρα οπου απο κοινού εξελισουν τεχνολογιες κατασκευάζουν εξαρτήματα και παράγουν κλιματιστικά για την αγορά. Πολλά Daikin είναι κατασκευασμένα απο την gree ή δανείζονται τεχνολογία απο την Gree όπως και το αντίθετο . 

Υπάρχει κάποια αντιστοιχία μεταξύ EER και SEER; (Συντελεστής Απόδοσης (EER), Εποχικός Συντελεστής Απόδοσης (SEER) )

Σε μερικά καταστήματα γράφουν μόνο το EER. Σε αυτή τη περίπτωση πως καταλαβαίνουμε σε πόσο SEER αντιστοιχεί;

Χμμ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αντιστοιχία τουλάχιστον με μαθηματικούς τύπους βγαίνει κάποια αλλα δεν ξέρω απέξω τον τύπο. 

Σε όσα καταστήματα αναγράφεται μόνο το EER και COP και όχι οι εποχικοί συντελεστές αυτό συμβαίνει γιατί τα κλιματιστικά αυτά κατασκευάστηκαν πρωτού αλλάξουν οι ενεργειακές κλάσεις στην ευρωπαική ένωση  (αλλάξαν προπερσυ αν θυμάμαι καλά) Οι παλιές ενεργειακές κλάσης δεν είχαν τις κατηγορίες A+ A++ A+++ καθώς και με τις καινούριες αυτές κατηγορίες μπήκαν και οι εποχικοί βαθμοί απόδοσης SEER SCOP όπου στην ουσία σου δείχνουν τον μέσο όρο του συντελεστή απόδοσης της αντλίας θερμότητας (κλιματιστικό) για την εποχή θέρμανσης και ψύξης με κάποιες παραδοχές (όπως μέση θερμοκρασία στην εποχή ψύξης θερμανσης )

Θα παρατηρήσεις επίσης ότι αναφέρονται κάποια sites σε SEER SCOP μέσης και θερμής ζώνης . Η ευρώπη είναι χωρισμένη σε αυτές τις 2 ζώνες. Η Ελλάδα ανήκει στην θερμή ζώνη οπότε σε ενδιαφέρουν οι συντελεστές απόδοσης στην θερμή ζώνη. 

Οι συντελεστες EER και COP δεν είναι εποχιακοί συντελεστές απλά δείχνουν την αναλογιά output input ενός μηχανήματος (δηλαδή τί δινεις σε ρεύμα και τί παίρνεις σε θέρμανση watt/watt )

Αυτοί οι συντελεστές βγαίνουν υπό κάποιες παραδοχές του κατασκευαστή . Π.χ εχουν μετρηθεί σε συνθήκες 30 βαθμούς έξω και ρύθμιση κλιματιστικού στους 26 καθώς και παραδοχή σε τι load δουλέυει το κλιματιστικό . Μεσαιες στροφές ή φουλ στροφές . Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί .

Στην τελική ακόμα και οι συντελεστές απόδοσης δεν είναι σταθεροι. Μεταβάλλονται πάντα στο μηχάνημα ανάλογα με την διαφορά θερμοκρασίας της έξω μονάδας (θερμοκρασία περιοχής) και της θερμοκρασίας που ζητάς απο το μηχάνημα να δώσει στον χώρο σου . 

Οι συντελεστές είναι μια καλύτερη προσσέγγιση στο πόσο πιο οικονομικό είναι ενα μηχάνημα απο κάποιο άλλο σε σύγκριση με τις ενεργειακές κλάσεις οπου στην A+ π.χ ανήκουν τα κλιματιστικά με βαθμούς απόδοσης 3.5 μέχρι 4.2  (τυχαίοι αριθμοί).

και καποια tips απο εμενα που μου εκαναν εντυπωση!

Ο καθηγητης μας(ηλεκτρολογος) μας ειπε οτι οταν αγοραζουμε air condition συνηθως κοιταμε ποσα μετρα μακρυα μπορει να ειναι η εξωτερικη μοναδα απο την εσωτερικη αλλα το σημαντικοτερο ειναι τι υψομετρικη διαφορα μπορει να εχει η μεσα μοναδα με την εξω γιατι μπορει εσυ πχ να  βαλεις την εξωτερικη μοναδα στην ταρατσα και οχι στο ιδιο επιπεδο με τη μεσα αλλα να μην ενδεικνυται να εχουν τοσο μεγαλη υψομετρικη διαφορα οποτε να μην αποδιδει.

και κατι ακομα οταν το θελουμε για ψυξη να εχουμε τα πτερυγια σε οριζοντια θεση και στη χαμηλοτερη ενταση ενω για θερμανση τα πτερυγια προς τα κατω και ενταση στο φουλ(για να μην πηγαινει με το καλησπερα ο ζεστος αερας στο μετρητη θερμοκρασιας που βρισκετε στο πανω μερος του κλιματιστικου και κλεινει προωρα χωρις να εχει πραγματικα ζεστανει ο χωρος).

Για την υψομετρική διαφορά οφείλει ο εγκαταστάτης να διαβάσει το manual του κάθε μηχανήματος και να μην κάνει ότι του καπνίσει . 

Για την θέρμανση που λές και τα πτερύγια πολύ σωστός αλλά αν το μηχάνημα έχει και δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο του χρήστη και έχουμε ενεργοποιημένο αυτόν τον αισθητήρα δεν παίζει θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

αν το μηχάνημα έχει και δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο του χρήστη και έχουμε ενεργοποιημένο αυτόν τον αισθητήρα δεν παίζει θέμα.

ααα σορρυ εγω δε τα ξερα αυτα τα κολπα ;)

Δημοσ.

Μηπως ξερει κανεις ποσο περιπου ρευμα ξοδευει ανα ωρα ενα ινβερτερ 9ρι στους 23οC?

Δημοσ.

ααα σορρυ εγω δε τα ξερα αυτα τα κολπα ;)

Στη ζωή μας όλοι συνεχώς μαθαίνουμε !! Η γνωση δε σταματά ποτέ ! ;)

Ηλεκτρολόγος σπουδάζεις; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ενταξει τρόλαρες, να απαντησεις τώρα μπορείς ή δεν το εχεις μεχρι εκει...;

ναι, μεχρι εκει που το πηγε ο κινεζος δεν το εχω παει. Ακομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...