Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: όταν ξεκινάω τον υπολογιστή δεν μπορεί να γίνει η εκκίνηση κανονικά, παραμένει παγωμένη η πρώτη οθόνη με την μάρκα του υπολογιστή και παραμενει έτσι επ' άπειρον, εκτός και αν πατήσω ένα οποιοδήποτε πλήκτρο, οπότε η εκκίνηση μετά προχωράει κανονικά.

Σίγουρα όλο αυτό πρέπει να προμηνύει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, γιατί ποτέ άλλοτε δεν μου ξανατύχει τόσα χρόνια. Και βέβαια δεν υπακούουν τα κουμπια f2, f4 κτλ για να ανοίξω το μενού της εκκίνησης, αφού και αυτά λειτουργούν ως "οποιοδήποτε πλήκτρο" για να γίνει η εκκίνηση.

Επίσης αφου πια ανοίξουν τα windows μου βγαίνει στη task bar το συνεφάκι: Τεχνολογία αποθήκευσης intel Rapid. με ένα σήμα κινδύνου. Το ανοίγω και λέει: "Δίσκος στην θύρα 0: Απειλείται η ακεραιότητα." Δίπλα έχει ένα λίνκ: "Προβείτε σε επαναφορά του τόμου σε κανονική κατάσταση." Το πατάω και μου γράφει: Τρε΄χουσα κατάσταση (ένα πράσινο τικ) Το σύστημά σας λειτουργεί κανονικά. Όμως αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή, οπότε τίποτα δεν διορθώθηκε που λεει.

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ ας γράψει ένα μήνυμα, μήπως και βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.

Δοκίμασε να κανεις αρχικά ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής

δυστυχώς δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό...

Τώρα συμπλήρωσα και κάποια άλλα στοιχεία στην περιγραφή του προβλήματος, τα παραθέτω και από εδώ:  Επίσης αφου πια ανοίξουν τα windows μου βγαίνει στην task bar το συνεφάκι: Τεχνολογία αποθήκευσης Intel Rapid. με ένα σήμα κινδύνου. Το ανοίγω και λέει: "Δίσκος στην θύρα 0: Απειλείται η ακεραιότητα." Δίπλα έχει ένα λίνκ: "Προβείτε σε επαναφορά του τόμου σε κανονική κατάσταση." Το πατάω και μου γράφει: Τρέχουσα κατάσταση (ένα πράσινο τικ): Το σύστημά σας λειτουργεί κανονικά. Όμως αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή, οπότε τίποτα δεν διορθώθηκε.

Δημοσ.

Αφου μπήκε στα windows κατέβασε και δες λιγο την υγεία του δίσκου με το hdsentinel γιατι για δίσκο μου μυρίζει το θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Αφου μπήκε στα windows κατέβασε και δες λιγο την υγεία του δίσκου με το hdsentinel γιατι για δίσκο μου μυρίζει το θέμα

το έκανα και μου βγάζει: Failure predicted. Health: 0% Temperature: 37.  και μου έχει αναλυτικά και το παρακάτω κείμενο:

Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads.

There are 1318 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 65 bad sectors during its self test.

There are 65 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

65535 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.

Replace hard disk immediately.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή! Οπότε μεταφέρω τα αρχεία μου και το δίνω στην αντιπροσωπεία;

να το δώσω για σερβις σε κάποιο κατάστημα να μου αλλάξουν σκληρό δίσκο;

Δημοσ.

πέθανε ο δίσκος, & μαζί και τα δεδομένα σου.

είναι ακόμα σε εγγύηση το λάπτοπ;;

όχι είναι εκτός εγγύησης.

για πείτε μου παιδιά, επειδή και το να μπω στο ινσομνια είναι πια δύσκολο γιατί κολλάνε όλα αφάνταστα, τί κάνω, πάω σε σε καταστημα επισκευής υπολογιστών και τί τους λέω; αλλαγή σκληρού δίσκου; Γίνεται κάτι ή είναι για πέταμα;

Δημοσ.

AN μπορείς/σεις σώζεις τα δεδομένα σου απο τον "πεθαμένο" δίσκο σου.

η αλλαγή σκληρού είναι παιχνιδάκι για κάποιον που το κατέχει,αν ΔΕΝ το κατέχεις,ναι το πηγαίνεις σε κατάστημα και στον αλλάζουν με καινούριο σκληρό!

Δημοσ.

Ότι ειπε ο απο πανω αν θέλεις να αλλάξεις δίσκο μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε δεν ειναι δύσκολο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ πολύ! Θα πάω να μου το αλλάξουν, όταν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. Όποιαδήποτε άλλη πληροφορία-καθοδήγηση ευπρόσδεκτη. :)

Παρεμπιπτόντως έσωσα ό,τι μπορούσα γιατί κολλαγε αφάνταστα στην μεταφορά αρχειων, και έκανα φορμάτ. Τουλάχιστον τώρα δεν κολλάει, και έτσι μπόρεσα και ξαναμπήκα στο ίντερνετ κανονικά. Οπότε μου δίνεται ένα μικρό περιθώριο. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει έτσι με τον πεθαμένο δίσκο...

Επεξ/σία από Konstantinos1974
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ! Θα πάω να μου το αλλάξουν, όταν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. Όποιαδήποτε άλλη πληροφορία-καθοδήγηση ευπρόσδεκτη. :)

Παρεμπιπτόντως έσωσα ό,τι μπορούσα γιατί κολλαγε αφάνταστα στην μεταφορά αρχειων, και έκανα φορμάτ. Τουλάχιστον τώρα δεν κολλάει, και έτσι μπόρεσα και ξαναμπήκα στο ίντερνετ κανονικά. Οπότε μου δίνεται ένα μικρό περιθώριο. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει έτσι με τον πεθαμένο δίσκο...

Για αλλαγη σκληρου δεν χρειαζεται να το πας να σου τον αλλαξουν..Ειναι διαδικασια 2-4 βιδων μιας και παντα υπαρχει στα vaio ειδικο πορτακι για να εχεις προσβαση στον σκληρο.Ευκαιρια μαλιστα να βαλεις ssd...μην δινεις χρηματα για hdd την σημερον ημερα,εκτος εαν σε ενδιαφερει γιγαντιος αποθηκευτικος χωρος..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για αλλαγη σκληρου δεν χρειαζεται να το πας να σου τον αλλαξουν..Ειναι διαδικασια 2-4 βιδων μιας και παντα υπαρχει στα vaio ειδικο πορτακι για να εχεις προσβαση στον σκληρο.Ευκαιρια μαλιστα να βαλεις ssd...μην δινεις χρηματα για hdd την σημερον ημερα,εκτος εαν σε ενδιαφερει γιγαντιος αποθηκευτικος χωρος..

δηλαδή να ρωτήσω κάτι, έτσι απλά βγάζω τον παλιό σκληρό δίσκο και βάζω τον καινούργιο τον SSD και δεν επηρεάζεται το λειτουργικό σύστημα, κάνει εκκίνηση μετά κανονικά σε ένα κενό δίσκο σαν να είχα κάνει φορμάτ; Ρωτάω για να μην κάνω καμιά ζημιά. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

δηλαδή να ρωτήσω κάτι, έτσι απλά βγάζω τον παλιό σκληρό δίσκο και βάζω τον καινούργιο τον SSD και δεν επηρεάζεται το λειτουργικό σύστημα, κάνει εκκίνηση μετά κανονικά σε ένα κενό δίσκο σαν να είχα κάνει φορμάτ; Ρωτάω για να μην κάνω καμιά ζημιά. Ευχαριστώ.

Το λειτουργικό αποθηκεύεται στο δίσκο. Οπότε όταν βγάλεις τον παλιό δίσκο θα πάρει μαζί του και το παλιό λειτουργικό που είχες εγκαταστήσει.

Αρά μαζί με τον καινούργιο δίσκο θα κάνεις πάλι εγκατάσταση το λειτουργικό.

• Like 1
Δημοσ.

Το λειτουργικό αποθηκεύεται στο δίσκο. Οπότε όταν βγάλεις τον παλιό δίσκο θα πάρει μαζί του και το παλιό λειτουργικό που είχες εγκαταστήσει.

Αρά μαζί με τον καινούργιο δίσκο θα κάνεις πάλι εγκατάσταση το λειτουργικό.

Όμως πώς θα ξαναεγκαταστήσω τα Windows; δεν μου έχουν δώσει κάποιο cd. Πήρα ένα καινούργιο σκληρό τον έβαλα και μου λέει βέβαια no operating system found. Υπάρχει επιλογή να γράψω σε cd τα windows 7 για να κάνω εκίνηση απο το cd;

Δημοσ.

Όμως πώς θα ξαναεγκαταστήσω τα Windows; δεν μου έχουν δώσει κάποιο cd. Πήρα ένα καινούργιο σκληρό τον έβαλα και μου λέει βέβαια no operating system found. Υπάρχει επιλογή να γράψω σε cd τα windows 7 για να κάνω εκίνηση απο το cd;

Θα κατεβάσεις απο εδώ http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/το official iso των windows που θέλεις το καις σε ενα cd και ξεκινάς την εγκατάσταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...