Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, τις προαλες μου συνεβη κατι λιγο περιεργο.

Εκανα αναζητηση για κατι γραφιστικα-μαρκετινγκ θεματα με το google , και βρεθηκα σε μια ιστοσελιδα/blog ενος τυπου που ειχε οτι εψαχνα.

Οταν μπηκα βεβαια, μου εβγαλε το κλασικο σπαμ Lightbox κουτακι που σου λεει να του κανεις like την σελιδα του στο facebook, αλλα πατησα x και εκλεισα το παραθυρακι.

Σημερα λοιπον, βλεπω στον τοιχο μου στα νεα, ενα suggested post μια διαφημιση με την εταιρεια-τυπο...

Ομιτζι! Πως βρεθηκαν τα στοιχεια μου απο την google στο facebook μου??

Οχι οτι παιζει και πολυ μεγαλο ρολο, αλλα αυτη ειναι η σελιδα που αναφερομαι: 

http://www.jonloomer.com/

Μου εχει συμβει στο παρελθον και με αρκετες αλλες σελιδες!

Με ποιον τροπο το fb μαθαινει τις αναζητησεις μου απο το google??

Υπαρχει περιπτωση το κουμπι close που πατας, στην ουσια να ειναι κουμπι like ή κατι που να δινει ειδοποιηση στο fb πως επισκεφτηκες αυτη την σελιδα?

Δημοσ.

Οι διαφημίσεις στο Facebook νομίζω πως είναι της Google. Αν είναι έτσι, τότε όπως σε πολλά άλλα site, η Google δεν βάζει τυχαία τις διαφημίσεις της. Πάει σύμφωνα με τις αναζητήσεις σου και τις σελίδες που επισκέπτεσαι. Υπάρχει και το ενδεχόμενο που κάνουν πολλοί, το κουμπί του Χ (κλείσιμο) που έχει το pop up παράθυρο για να κάνεις Like της σελίδας, να μην είναι πραγματικό Χ, αλλά σύνδεσμος που κάνεις Like και δεν το παίρνεις χαμπάρι.

Δημοσ.

Δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Μολις ανακαλυψα και δευτερο κρουσμα, αυτη την φορα με το glassdoor.com 

Παντως δε παιζει google και facebook να συνεργαζονται, εννοω πως θεωρητικα ειναι αντιπαλες εταιρειες που ανταγωνιζονται το παιχνιδι της διαφημισης. Ή οχι?

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι εφοσον καθε σελιδα πλεον εισαγει καποιο fb javascript (ειτε για τα facebook plugins πχ like,ειτε για τα fb comments ειτε για το facebook connect, ειτε οτιδηποτε αλλο) αυτο σημαινει οτι το fb ανετα (μπορει να) συμπεριλαμβανει μεταξυ αλλων στον κωδικα του να αποθηκευει τις σελιδες που εσυ επισκεπτεσαι. κατα συνεπεια μπορει να δει και τον referrer (εσυ->google->"γραφιστικα-μαρκετινγκ θεματα"->jonloomer.com)

Εχοντας λοιπον αποθηκευσει στη βαση της, τις σελιδες που εσυ εχεις επισκεπτει (μιας και οντας συνδεδεμενος στο fb, και επισκεπτοντας σελιδας που αλληλεπιδρουν με το api του fb), μπορει ευκολα να σου παρουσιασει τις καταλληλες/αντιστοιχες διαφημισεις.

Κοινως, το fb μεταξυ αλλων ξερει και τις ιστοσελιδες που επισκεπτονται τα μελη του χαρη στην χρηση των plugin του που χρησιμοποιουν αυτες.

Δημοσ.

ghostery, αποκλεισμό cookies τρίτων και facebook μονο σε αλλο browser (browser, οχι παραθυρο).

Δεν θα ξαναδεις συσχετισμένες διαφημίσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...