Προς το περιεχόμενο

Travel photography->Προετοιμασια η αυθορμητισμος?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεσα στον Ιουνιο θα κανω 2 ταξιδια (Λιθουανια,Πολωνια) για καποια εκπαιδευτικα σεμιναρια.

Οποτε το προγραμμα θα ειναι καπως επιβαρυμενο,επιπλεων θα συνοδευομαι :ph34r: .

 

Γενικοτερα διαβαζω  διαφορα θεματα που υποστηριζουν πως πρεπει να γινει σωστο ψαξιμο του προορισμου(ερευνα στο internet,flickr,αυστηρο προγραμμα κοκ)για "ιδανικες" τοποθεσιες..

 

Οι προβληματισμοι μου ειναι ο εξεις->

 

Πως διαχειριζεστε εσεις το αντιστοιχο διλημμα?

 

Επιπλεων τι μειγμα αναζητησης μιας καλης φωτογραφιας και απλο χαλαρο sightseeing εφαρμοζετε?

 

Υ.Γ Περισυ πηγα Μιλανο-Βενετια και δεν πηρα καν φωτογραφικη μηχανη,δεν μπορω να πω οτι το μετανιωσα αλλα ουτε οτι δεν μου ελειψε σε αρκετες στιγμες..

 

Επιπλεων δεν συνηθίζω να κανω μεικτες βολτες,π.χ να παω μια εκδρομη+ να θελω να βγαλω κατι παραπανω απο αναμνηστικες φωτο.Συνηθως οταν λεω οτι παω (τελος παντων προσπαθω) να φωτογραφισω αυτο ειναι ειτε μονος μου,ειτε με παρεα που παμε συγκεκριμενα για αυτον τον σκοπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρταται απο το στυλ φωτογραφιας που θες να κανεις, αν θες να βγαλεις για παραδειγμα δρομου τοτε μπορεις να το κανεις παντου. Αν τωρα θες να βγαλεις τα αξιοθεατα τις καθε πολης τοτε αλλαζει το πραγμα. Εγω για παραδειγμα οταν ειχα παει Τσεχια με την δουλεια εκανα το εξης, ειχα κανει μια ερευνα 1-3 το πολυ ωρες πριν για τα αξιοθεατα της Πραγας, τα μαρκαρα στο google maps και τα χωρισα σε ομαδες ανα αποσταση οποτε τις λιγες ωρες που ειχα στην διαθεση μου ηξερα απο πριν που θα παω και περιπου τι θα βγαλω.

 

Δεν ειναι περιπου τοσο αυστηρο ολο αυτο, εγω μαρκαρα τις τοποθεσιες βαση του προγραμματος μου και οτι ηταν κοντα το επισκεπτομουν αν ειχα χρονο. Αλλα γενικα ειναι αναλογα με την ορεξη σου και κατα ποσο σοβαρα παιρνεις το θεμα της φωτογραφιας, εγω για παραδειγμα προσπαθουσα να εκμεταλλευτω καθε στιγμη μιας και θα αργουσα να ξαναπαω στα ιδια μερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σου πω μια προσωπικη μου εμπειρια.

 

τον οκτωβρη πηγα ταξιδι USA. πριν φυγω ειχα μαρκαρει και ειχα ψαξει αρκετα photo-spots στη Νεα Υορκη, στο Μαιαμι και το Σικαγο..

 

στην πορεια και οταν πηγα εκει, ημουν τοσο ενθουσιασμενος απο αυτα που εβλεπα, που τα ξεχασα ολα και τραβαγα τελειως αυθορμητα. ισως εχασα σημαντικα σημεια αλλα ο ενθουσιασμος με συνεπηρε και δεν μπορουσα να θυμηθω τα σημεια που ειχα μαρκαρει..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...