Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει γεμίσει ο τόπος λαμόγια. Νοικιάζουν σπίτια και μαγαζιά και δε δίνουν μία. Και πρέπει να τον ανεχτείς κιόλας για πόσο καιρό μέχρι να μπορέσεις να το βγάλεις...για μένα έπρεπε να σου δίνει ο νόμος το δικαίωμα στους 2-3 μήνες να του βγάζεις τα πράγματα έξω και να αλλάζεις κλειδαριά...(ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή που κάνει μπαμ ότι μιλάμε για λαμόγιο αφού αν έχεις οικονομικές δυσκολίες δε νοικιάζεις μεζονέτα με 450€/μήνα!)

• Like 2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κυνηγησε το νομικα οσο και να ειναι τα εξοδα ωστε να πληρωσει και να μην το ξανακανει.

Παντως δεν καταλαβαινω μερικους πως νοικιαζουν/αγοραζουν πραγματα και στην συνεχεια δεν πληρωνουν...

Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να πληρωσεις την μεζονετα πληρωσε οσα χρωστας και μετα πηγαινε σε ενα σπιτι που μπορεις να πληρωσεις (ή πουλα το τζιπ)

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε υπαρχουν γενικα τζαμπατζηδες γυρω μας που κανουν απιστευτες γυφτιες.

Θυμαμαι μια φορα μου ελεγε ενας φιλος που εχει φροντιστηριο αγγλικων, πως ειχε εναν τετοιο τυπο που απο τους 10μηνες που εφερε τα παιδια του -δημοτικο- στο φροντιστηριο ειχε πληρωσει μονο τους 2 πρωτους. 

Οποτε του ζηταγε χρηματα, ο gypsy king του απανταγε "ναι ναι θα στα δωσω!! ναι ναι!". Το ειχε κανει συστημα αυτο και ετσι ζουσε στην ουσια δωρεαν, ειχε ενα καλο σπιτι, καλο αυτοκινητο, πηγαινε διακοπες, δωρεαν επισκευες στο σπιτι κτλ κτλ.

Η δυναμη του ηταν πως εστιαζε στις τυψεις που ενοιωθε ο ιδιοκτητης του φροντιστηριου , οταν ο δευτερος δεν ειχε το κουραγιο οσο να ναι να πει σε 8χρονα παιδακια πως ο μπαμπας τους δεν πληρωνει, γιατι στην τελικη δεν φταιγανε και αυτα. Ετσι στο τελος την ωρα που ο ενας σκεφτοταν αμα ειναι σωστο ή όχι να παρεχει υπηρεσιες, αν πρεπει να τον παει δικαστικα, τι θα πει η γειτονια, τι να κανει κτλ κτλ, ο αλλος ηταν ανετος και ειχε 10 μηνες δωρεαν φροντιστηριο για τα παιδια του την ωρα που αλλοι πληρωναν κανονικα καθε μηνα. Τετοιους τυπους ουτε οι δικηγοροι τους φοβιζουν ουτε τιποτα. Οπως μου ελεγε ενας γνωστος μου , επισης τζαμπατζης που ειχε να πληρωσει την βονταφον κατι χρονια και αυτη του εστελνε εξωδικα συνεχομενα μεχρι που εχασε τα ιχνη του, μου ειπε κατι που μαλλον ισχυει .

.

"απο την στιγμη που δε σκοτωσεις ανθρωπο , δεν εχεις να φοβασαι τιποτα".

Δημοσ.

Θυμαμαι μια φορα μου ελεγε ενας φιλος που εχει φροντιστηριο αγγλικων, πως ειχε εναν τετοιο τυπο που απο τους 10μηνες που εφερε τα παιδια του -δημοτικο- στο φροντιστηριο ειχε πληρωσει μονο τους 2 πρωτους. 

Οποτε του ζηταγε χρηματα, ο gypsy king του απανταγε "ναι ναι θα στα δωσω!! ναι ναι!". Το ειχε κανει συστημα αυτο και ετσι ζουσε στην ουσια δωρεαν, ειχε ενα καλο σπιτι, καλο αυτοκινητο, πηγαινε διακοπες, δωρεαν επισκευες στο σπιτι κτλ κτλ.

Η δυναμη του ηταν πως εστιαζε στις τυψεις που ενοιωθε ο ιδιοκτητης του φροντιστηριου , οταν ο δευτερος δεν ειχε το κουραγιο οσο να ναι να πει σε 8χρονα παιδακια πως ο μπαμπας τους δεν πληρωνει, γιατι στην τελικη δεν φταιγανε και αυτα. Ετσι στο τελος την ωρα που ο ενας σκεφτοταν αμα ειναι σωστο ή όχι να παρεχει υπηρεσιες, αν πρεπει να τον παει δικαστικα, τι θα πει η γειτονια, τι να κανει κτλ κτλ, ο αλλος ηταν ανετος και ειχε 10 μηνες δωρεαν φροντιστηριο για τα παιδια του την ωρα που αλλοι πληρωναν κανονικα καθε μηνα. Τετοιους τυπους ουτε οι δικηγοροι τους φοβιζουν ουτε τιποτα. Οπως μου ελεγε ενας γνωστος μου , επισης τζαμπατζης που ειχε να πληρωσει την βονταφον κατι χρονια και αυτη του εστελνε εξωδικα συνεχομενα μεχρι που εχασε τα ιχνη του, μου ειπε κατι που μαλλον ισχυει .

.

Σε τέτοιους τζαμπατζήδες χρειαζεται ένα γερο χερι ξυλο.Όταν λειπουν  σπας την κλειδαρια και του πετας όλα τα πραγματα εξω.Αν τυγχανει να εισαι και γεροδεμένος τον απειλείς τι συνεπειες θα εχει σε περιπτωση που προχωρησει σε μηνυση.

Ακομα και μηνυση να κανει το πολύ να φας μια εξαγορασιμη ποινη αν εχεις καθαρο ποινικο μητρωο και μια αυτοφορη διαδικασια,αλλα θα εχεις απεριοριστη ηθικη ικανοποιηση.

Ετσι όπως εχουν εξελιχθεί τα πραγματα πρεπει να υπαρξει μια μαυρη λιστα-τειρεσιας για τους επαγγελματιες κακοπληρωτες-απατεωνες ενοικιαστες ώστε να προστατεύονται οι ιδιοκτητες.

Δεν μιλαω για περιπτώσεις που καποιος απολυεται από την δουλεια του η του τυχαινει καποιο πρόβλημα υγειας και δεν εχει να πληρωσει,αλλα για τους επαγγελματιες απατεωνες που ζουν πολυτελη ζωη φεσονοντας τους παντες.

Δημοσ.

Κυνήγησε τον νομικά..αξίζει σαν ποσό δεν μιλάμε για κάνα 500-1500 ευρώ..μιλάμε για πεντοχίλιαρο..και εφόσον έχει και αμάξι στο όνομα του σε περίπτωση που δεν πληρώσει μπορεί να του γίνει ως και κατάσχεση. Μην το αφήνεις.

Δημοσ.

.

Δε νομίζω να ισχύει αφού αν καθυστερήσεις σου κάνουν φραγή (νομίζω εξερχομένων και μετά εισερχομένων) άρα αν δεν πληρώσεις μένεις χωρίς τηλέφωνο στην ουσία

Δημοσ.

Ειπώθηκε στην πρώτη σελίδα πως η εκχώρηση ενοικίων έχει καταργηθεί και πήγατε όλοι παρακάτω.

Είστε σίγουροι πως έχει καταργηθεί; :-)

Δημοσ.

Για τσαμπουκάδες ακούω και δεν μ' αρέσει.

Πάρε εξουσιοδότηση απ' τη μάνα σου (θα σου πει ο δικηγόρος),και άρχισε τη διαδικασία "απόδοσης μισθίου".

Δυο-τρεις οχλεύσεις από δικαστικό κλητήρα,δυο-τρια ψιλοδικαστήρια (ειρηνοδικεία) και σε δύο-δυόμισυ μήνες θα έχεις το σπίτι στα χέρια σου,όπως επίσης και (αν έχει ο μπαταξής) τα λεφτά σου.

Θα σου πει ο δικηγόρος πως,είχα τρία σπίτια που νοίκιαζα και αναγκάστηκα να τα σφραγίσω και τα τρία,περιμένοντας "καλύτερες μέρες".

Επίσης,ό,τι λέει ο Φύζιξ παραπάνω.Εκχώρησε τα ανείσπρακτα στην εφορία,ούτως ώστε να επιβαρύνουν το φορολογικό του "κάρμα",θα του κάνεις ζημιά.

Όλα τα άλλα που ακούς είναι παραμύθια,νάχαμε να λέγαμε.

Δημοσ.

Πάντως, εγώ που αναγκάστηκα να κάνω έξωση σε επαγγελματική στέγη που είχε να μου δώσει ενοίκιο 15 μήνες, και μου κατέθετε στην τράπεζα 50 ευρώ κάθε τρίμηνο, αναγκάστηκα να πάω στα δικαστήρια όταν ανακάλυψα ότι είχε αφαιρέσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και είχε αφήσει χρέη και σε λογαριασμούς (πολλά). Αυτό έγινε πριν από 4 χρόνια, και προχτές βγήκε η απόφαση. Περιμένουμε να δημοσιευτεί γιατί έχουν απεργία οι δικαστικοί της περιοχής. Ο τύπος αγόρασε φουσκωτό, τζιπ, και σπίτι και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Στο πρώτο δικαστήριο μου έκανε αντιμήνυση υποστηρίζοντας ότι μου έδινε τα λεφτά στο χέρι και δεν του έδινα απόδειξη. Ο δικηγόρος μας είπε ότι με αυτό κέρδιζε χρόνο, κατόπιν συμβουλής του δικού του δικηγόρου. Έχω δώσει ήδη χιλιάρικα ολόκληρα για παράσταση δίκης, ενώ εκείνος μου χρωστά τουλάχιστον 15000 ευρώ.

Θα δικαιωθώ, αλλά χρήματα δεν γίνεται να πάρω, γιατί πλέον του τα έχουν πάρει όλα οι τράπεζες επειδή χρώσταγε. Το θέμα είναι, αν τον κλείσουν μέσα, εγώ κερδίζω κάτι; Απολύτως τίποτα.

Είναι πολύ άδικο το σύστημα.

Δημοσ.

Πάντως, εγώ που αναγκάστηκα να κάνω έξωση σε επαγγελματική στέγη που είχε να μου δώσει ενοίκιο 15 μήνες, και μου κατέθετε στην τράπεζα 50 ευρώ κάθε τρίμηνο, αναγκάστηκα να πάω στα δικαστήρια όταν ανακάλυψα ότι είχε αφαιρέσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και είχε αφήσει χρέη και σε λογαριασμούς (πολλά). Αυτό έγινε πριν από 4 χρόνια, και προχτές βγήκε η απόφαση. Περιμένουμε να εκδοθεί γιατί έχουν απεργία οι δικαστικοί της περιοχής. Ο τύπος αγόρασε φουσκωτό, τζιπ, και σπίτι και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Στο πρώτο δικαστήριο μου έκανε αντιμήνυση υποστηρίζοντας ότι μου έδινε τα λεφτά στο χέρι και δεν του έδινα απόδειξη. Ο δικηγόρος μας είπε ότι με αυτό κέρδιζε χρόνο, κατόπιν συμβουλής του δικού του δικηγόρου. Έχω δώσει ήδη χιλιάρικα ολόκληρα για παράσταση δίκης.

Θα δικαιωθώ, αλλά χρήματα δεν γίνεται να πάρω, γιατί πλέον του τα έχουν πάρει όλα οι τράπεζες επειδή χρώσταγε. Το θέμα είναι, αν τον κλείσουν μέσα, εγώ κερδίζω κάτι; Απολύτως τίποτα.

Στη περίπτωσή σου αποφασίζεις νωρίς πως θα κινηθείς,ακόμα κι αν πτώχευσε ή ήταν καλός στην αρχή".Στα 22 σου εσένα,δεν είναι αδερφός σου ούτε θα σιγοντάρεις εσύ τις κοινωνικές αδικίες του στυλ "δεν έχω δουλειά" ή "μάνα δεν μου κολάνε τα ένσημα".

Κακώς τον άφησες δεκαπέντε μήνες,μπορούσες να χάσεις το πρώτο εξάμηνο των φεσιών και να πάρεις το οίκημα στα χέρια σου,πριν φτάσεις εκεί που έφτασες.

Είπαμε,τρεις θυροκολήσεις (από δικαστικό κληρήρα),δύο ή τρεις microδίκες (ειρηνοδικείο) και μετά πάει η αστυνομία (μαζί με σένα,το δικηγόρο σου,τους "δικηγόρους" σου,τον ξαδερφό σου το Φώντα,το Μήτσο τον Μπουλελέ κλπ ένδοξες δυνάμεις) και του πετάτε με το νόμο τα πράγματα έξω.

Του χώνεις και μιά εκχώρηση στο δημόσιο και άστον να τον πάνε κατα λάθος για εξακρίβωση. :P

Δημοσ.

Στη περίπτωσή σου αποφασίζεις νωρίς πως θα κινηθείς,ακόμα κι αν πτώχευσε ή ήταν καλός στην αρχή".Στα 22 σου εσένα,δεν είναι αδερφός σου ούτε θα σιγοντάρεις εσύ τις κοινωνικές αδικίες του στυλ "δεν έχω δουλειά" ή "μάνα δεν μου κολάνε τα ένσημα".

Κακώς τον άφησες δεκαπέντε μήνες,μπορούσες να χάσεις το πρώτο εξάμηνο των φεσιών και να πάρεις το οίκημα στα χέρια σου,πριν φτάσεις εκεί που έφτασες.

Είπαμε,τρεις θυροκολήσεις (από δικαστικό κληρήρα),δύο ή τρεις microδίκες (ειρηνοδικείο) και μετά πάει η αστυνομία (μαζί με σένα,το δικηγόρο σου,τους "δικηγόρους" σου,τον ξαδερφό σου το Φώντα,το Μήτσο τον Μπουλελέ κλπ ένδοξες δυνάμεις) και του πετάτε με το νόμο τα πράγματα έξω.

Του χώνεις και μιά εκχώρηση στο δημόσιο και άστον να τον πάνε κατα λάθος για εξακρίβωση. :P

Μα αυτό ακριβώς έγινε. Από το εξάμηνο άρχισαν τα "γλέντια". Ο χώρος σφραγίστηκε. 

Anyway, σύμφωνα με το νέο Νόμο, τώρα πια, σε επαγγελματική στέγη στο 2ο οφειλόμενο ενοίκιο ο ενοικιαστής φεύγει μέσα σε 30 ημέρες.

Υ.Γ. Εσύ θα εκχωρούσες στο Δημόσιο 15.000 ευρώ ή θα περίμενες να εκδικαστεί η υπόθεση;

Δημοσ.

Απλά θα ξέχναγα τυχόντα φέσια και θα ζητούσα απλά "απόδοση μισθίου",χωρίς να περιμένω τη  μακρόχρονη διαδικασία.

Στο είπα:Δεν θα άφηνα να εξελλιχθεί,αλλά και θα ξέχναγα ποτε ότι θα πάρω λ7 απ' αυτόν.

Θα του επιδαψίλευα και μία έκχώρηση" και καλά να περνάμε...

• Like 1
Δημοσ.

Ειπώθηκε στην πρώτη σελίδα πως η εκχώρηση ενοικίων έχει καταργηθεί και πήγατε όλοι παρακάτω.

Είστε σίγουροι πως έχει καταργηθεί; :-)

Δεν έχει καταργηθεί η εκχώρηση στο δημόσιο. Μια φήμη είχε βγει πέρυσι μονάχα και τελικά μετά απο τεράστιες αντιδράσεις δεν προχώρησε φυσικά το θέμα.

Πάντως, εγώ που αναγκάστηκα να κάνω έξωση σε επαγγελματική στέγη που είχε να μου δώσει ενοίκιο 15 μήνες, και μου κατέθετε στην τράπεζα 50 ευρώ κάθε τρίμηνο, αναγκάστηκα να πάω στα δικαστήρια όταν ανακάλυψα ότι είχε αφαιρέσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και είχε αφήσει χρέη και σε λογαριασμούς (πολλά). Αυτό έγινε πριν από 4 χρόνια, και προχτές βγήκε η απόφαση. Περιμένουμε να δημοσιευτεί γιατί έχουν απεργία οι δικαστικοί της περιοχής. Ο τύπος αγόρασε φουσκωτό, τζιπ, και σπίτι και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Στο πρώτο δικαστήριο μου έκανε αντιμήνυση υποστηρίζοντας ότι μου έδινε τα λεφτά στο χέρι και δεν του έδινα απόδειξη. Ο δικηγόρος μας είπε ότι με αυτό κέρδιζε χρόνο, κατόπιν συμβουλής του δικού του δικηγόρου. Έχω δώσει ήδη χιλιάρικα ολόκληρα για παράσταση δίκης, ενώ εκείνος μου χρωστά τουλάχιστον 15000 ευρώ.

Πάντα όταν ακούω τέτοιες περιπτώσεις απορώ πως έφτασε ο άλλος να περιμένεις τόσους μήνες...δλδ αν κάποιος δεν έχει να σου δώσει ένα μηνιάτικο θα έχει μετά να σου δώσει 4-5-6-15 μαζεμένα? 

Σε κάτι μαγαζιά και κάτι σπίτια που νοικιάζω μια φορά μονάχα μου έτυχε κακοπληρωτής (είχε όντως πρόβλημα ο άνθρωπος βέβαια δεν ήταν λαμόγιο) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να γίνει και δικό μου πρόβλημα. Στους 3 μήνες έκανα έξωση και επειδή ήξερα λεφτά δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τα έκανα εκχώρηση να μην πληρώσω και φόρο τουλάχιστον.

Όταν αφήνεις πολλούς μήνες μπαίνει μετά το δίλημμα επειδή είναι μεγάλο το ποσό να το κυνηγήσεις δικαστικά το θέμα και στην τελικά κατά 80% έχεις χάσει και λεφτά από την τσέπη σου και τον χρόνο σου..και ταλαιπωρία και δεν παίρνεις και τίποτα.

Οποτέ γρήγορα στα 3-4 νοίκια το πολύ έξωση πάντα και εκχώρηση στο δημόσιο. 

Δημοσ.

Τους μπαταχτσηδες μην τους αφηνετε σε χλωρο κλαρι και μην χαριζεστε σε κανεναν
Ειναι λαμογια τζαμπατζηδες και αχρηστα κορμια.....

Δεν υπολογιζουν την ξενη περιουσια γιατι ειναι τοσο ανικανοι να κανουν την δικια τους που θεωρουν οτι η ζωη ειναι αδικη και οτι τους χρωσταει ολος ο κοσμος (ατιμη κενωνια μανα γιατι με γεννησες)

Θελουν διαπομπευση και ξεφτυλισμα σε οικειους τους οπου τους πετυχαινετε και αγριο νομικο κυνηγι χωρις να υπολογιζετε τιποτα και κανεναν

Και φυσικα εφοσον δεν μπορειτε να παρετε τα οφειλωμενα ενοικια στο χερι καντε εκχωρηση στο δημοσιο ωστε να ειναι μονιμως κατατρεγμενοι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...