Mau-Maus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Προφανώς. Η Google ενδιαφέρεται να προσφέρει διαφημίσεις επειδή από αυτές βγάζει τα περισσότερα λεφτά, όχι για να δει το εσωτερικό του σπιτιού της κυρα Σούλας που είναι γειτόνισσα του Mau-Maus. προφανως και δεν ηθελε να δει την κυρια σουλα ! προφανως και ειναι παρανομο ομως αυτο που εκανε ... προφανως επισης οτι εκανε λαθος .. ξερεις ποσα λαθη πληρωνονται σε αυτη την ζωη ??
Grey Warden Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Διάβασε το προηγούμενο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή παρανομείς με τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας που παραβιάζει έναν ιδιωτικό χώρο. Το πολύ 1-2 άνθρωποι στη χώρα θα είχαν δει τη κυρα-Σούλα επειδή θα θέλανε να δουνε το street view της περιοχής τους. Τώρα την έχουν δει χιλιάδες που δεν θα την βλέπανε ποτέ. Χειρότερος από την Google αποδείχτηκες. 1
Mau-Maus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 ναι το ξερω μονο που μου εδωσε την αδεια η κυρια σουλα για να δουνε τοσες χιλιαδες κοσμος ποσο παρανομει η google .. χωρις να υπαρχει πανω στην φωτο η διευθηνση της χωρις τιποτα (αν προσεξες τα εχω σβησει) αντιθετος στην φωτο της google υπαρχουν ολα ! δε θα εκανα τιποτα χωρις την αδεια της .. τα επιχειρηματα σου περα απο το να με κοντραρεις δεν εχω καταλαβει ακομη ποια ειναι .. την κυρια σουλα εγω την ενημερωσα και κινηθηκε νομικα ! βγες και ζητα τουλαχιστον ενα συγνωμη για το προηγουμενο ακυρο μηνυμα σου .. 1
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Προς τον defacer πιο πολύ. Γιατί το να βάλεις κάμερα στο αυτοκίνητο (όπως αυτό που κάνουν οι ρώσοι) θεωρείται παράνομο? Πρώτον, είναι παράνομο; Ο αρμόδιος για αυτά τα θέματα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που πολύ βολικά έχει στο site της αρκετό ενδιαφέρον υλικό. Στην προκειμένη είμαστε στην κατηγορία "συστήματα βιντεοεπιτήρησης" (δεν υπάρχει τίποτα άλλο σχετικό) όπου αναφέρεται: Τι εννοούμε με τον όρο συστήματα βιντεοεπιτήρησης Συστήματα βιντεοεπιτήρησης ονομάζονται τα συστήματα εκείνα που είναι μόνιμα εγκατεστημένα σε ένα χώρο και έχουν τη δυνατότητα λήψης ή/και μετάδοσης εικόνας ή και ήχου προς οθόνες προβολής ή μηχανήματα καταγραφής (όπου οι κάμερες μπορούν να συνδέονται με την οθόνη ή το μηχάνημα καταγραφής είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου/διαδικτύου). Η συνηθέστερη περίπτωση ενός συστήματος είναι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Εφόσον ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει εικόνα από πρόσωπα (ανεξάρτητα αν το σύστημα είναι σε μόνιμη λειτουργία ή όχι), τότε συντελείται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι ακόμα και η απλή λήψη εικόνας, χωρίς καταγραφή, συνιστά επίσης επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (και, ως εκ τούτου, δεν απαλλάσσεται ο υπεύθυνος μιας τέτοιας επεξεργασίας από τις υποχρεώσεις του προς την Αρχή, όπως αυτές περιγράφονται στη συνέχεια, στην ενότητα «Πληροφορίες για υπευθύνους επεξεργασίας».). Επισημαίνεται ότι δεν θεωρούνται συστήματα βιντεοεπιτήρησης οι κάμερες χειρός, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές κινητού τηλεφώνου, καθώς και θυροτηλέφωνα/θυροτηλεοράσεις που ενεργοποιούνται κατόπιν ενέργειας του εισερχόμενου και δεν καταγράφουν: συνεπώς, το περιεχόμενο αυτής της ενότητας των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης δεν καλύπτει τη φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση που πραγματοποιείται με αυτά τα συστήματα. Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι το dashcam είναι μόνιμα εγκατεστημένο στο αυτοκίνητό μου τότε εμπίπτει στο Ν2472/1997, "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" οπότε "είναι παράνομο" να το χρησιμοποιώ γιατί έτσι μου αρέσει. Από την άλλη μόλις λύθηκε και το θέμα των κινητών: με το κινητό μου μπορώ να καταγράφω ο,τι θέλω, αν δε σας αρέσει κρίμα (βλ. παρακάτω για τα δικαιώματά σας και τον τρόπο άσκησής τους). Τώρα, ο Ν2472 λέει ρητά ότι δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις "αποκλειστικά προσωπικής ή οικιακή δραστηριότητα" αλλά δεν εξηγεί τι σημαίνει αυτό. Εκεί έρχεται να διευκρινίσει η οδηγία 1/2011, η οποία λέει: Ως αποκλειστικά προσωπική ή οικιακή δραστηριότητα νοείται εκείνη που αναφέρεται στο ιδιωτικό πεδίο δράσης ενός προσώπου ή µιας οικογένειας, δηλαδή εκείνη που δεν εµπίπτει στην επαγγελµατική ή/και εµπορική του δραστηριότητα και δεν έχει ως σκοπό ή ως αποτέλεσµα τη συστηµατική διαβίβαση ή τη διάδοση δεδοµένων σε τρίτους, όπως συµβαίνει στην περίπτωση που γίνεται ανάρτηση στο διαδίκτυο ή δηµοσίευση σε εφηµερίδες του συλλεγέντος οπτικοακουστικού υλικού. ∆εν θεωρείται αποκλειστικά προσωπική ή οικιακή δραστηριότητα η λήψη και επεξεργασία εικόνας ή και ήχου µε σύστηµα βιντεοεπιτήρησης που είναι εγκατεστηµένο σε ιδιωτική οικία, όταν το πεδίο ελέγχου της κάµερας περιλαµβάνει εξωτερικούς δηµόσιους ή κοινόχρηστους χώρους. Από εδώ μπορεί να πει κανείς ότι το dashcam: δεν εμπίπτει στην εμπορική η/και επαγγελματική μου δραστηριότητα δεν έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα τη συστηματική διαβίβαση ή διάδοση και άρα η χρήση του είναι αποκλειστικά προσωπική δραστηριότητα, οπότε μια χαρά μπορώ να το χρησιμοποιώ όπως μου αρέσει. Εδώ κάπου τελειώνει το σαφάρι μου γιατί δεν είμαι δικηγόρος, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Σε κάθε περίπτωση, αν σε καταγράψω: 1. Καθένας έχει δικαίωμα να γνωρίζει εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας. Προς τούτο, ο υπεύθυνος επεξεργασίας, έχει υποχρέωση να του απαντήσει εγγράφως.2. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να ζητεί και να λαμβάνει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς καθυστέρηση και κατά τρόπο εύληπτο και σαφή, τις ακόλουθες πληροφορίες: α) Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους. β) Τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών. γ) Την εξέλιξη της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή του. δ) Τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας. Το δικαίωμα πρόσβασης μπορεί να ασκείται από το υποκείμενο των δεδομένων και με τη συνδρομή ειδικού. ε) κατά περίπτωση, τη διόρθωση, τη διαγραφή ή τη δέσμευση (κλείδωμα) των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου, ιδιώς λόγω του ελλιπούς ή ανακριβούς χαρακτήρα των δεδομένων, και στ) την κοινοποίηση σε τρίτους, στους οποίους έχουν ανακοινωθεί τα δεδομένα, κάθε διόρθωσης, διαγραφής ή δέσμευσης (κλειδώματος) που διενεργείται σύμφωνα με την περίπτωση ε', εφόσο τούτο δεν είναι αδύνατον ή δεν προυποθέτει δυσανάλογες προσπάθειες.* 3. Το δικαίωμα της προηγούμενης παραγράφου και τα δικαιώματα του άρθρου 13 ασκούνται με την υποβολή της σχετικής αίτησης στον υπεύθυνο της επεξεργασίας και ταυτόχρονη καταβολή χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου, ο τρόπος καταβολής του και κάθε άλλο συναφές ζήτημα ρυθμίζονται με απόφαση της Αρχής.** Το ποσό αυτό επιστρέφεται στον αιτούντα εάν το αίτημα διόρθωσης ή διαγραφής των δεδομένων κριθεί βάσιμο είτε από τον υπεύθυνο της επεξεργασίας είτε από την Αρχή, σε περίπτωση προσφυγής του σ' αυτήν. Ο υπεύθυνος έχει υποχρέωση στην περίπτωση αυτή να χορηγήσει στον αιτούντα, χωρίς καθυστέρηση δωρεάν και σε γλώσσα κατανοητή, αντίγραφο του διορθωμένου μέρους της επεξεργασίας που τον αφορά. Κοινώς, θα με πληρώσεις 5 ευρώ (ψάξε να βρεις την κανονιστική οδηγία που το λέει) για να δεις τι έχω καταγράψει και 60 ευρώ αν θέλεις να το διαγράψω. Θα εξετάσω το αίτημά σου, και αν είναι βάσιμο θα σου τα επιστρέψω. Αν πάλι μου τα πρήζεις χωρίς λόγο, με τα 65 ευρώ θα κεράσω τους φίλους μου στην υγειά σου. Sounds good to me. Το χέρι στην τσέπη παίδες. PS: Νομίζω ότι μόλις μάθαμε και τι θα συμβεί αν όπως είχα πει στον Posthelper νωρίτερα βγάζω βίντεο εμένα και τους φίλους μου και πάρω και την αυλή σου στο πλάνο. Το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι να σβήσω το βίντεο, πράγμα που αποκλείεται φυσικά να γίνει γιατί θα κριθεί προσωπική δραστηριότητα, οπότε όχι απλά δε θα έχω θέματα αλλά θα τσεπώσω τα 65 για τον κόπο μου. Επίσης αυτά που αναφέρονταν νωρίτερα για τις κάμερες των καναλιών είναι νομίζω τελείως αβάσιμα μιας και όπως λέει παραπάνω οι κάμερες χειρός εξαιρούνται. Κρατώντας μια μικρή πισινή λοιπόν, θα παρακαλέσω όποιος βαριέται να ψαχτεί και λέει ο,τι του κατέβει να κάνει λίγο κράτει γιατί έχω κι άλλες δουλειές από το να ψάχνω νόμους για λογαριασμό σας.
Grey Warden Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 ναι το ξερω μονο που μου εδωσε την αδεια η κυρια σουλα για να δουνε τοσες χιλιαδες κοσμος ποσο παρανομει η google .. χωρις να υπαρχει πανω στην φωτο η διευθηνση της χωρις τιποτα (αν προσεξες τα εχω σβησει) αντιθετος στην φωτο της google υπαρχουν ολα ! δε θα εκανα τιποτα χωρις την αδεια της .. τα επιχειρηματα σου περα απο το να με κοντραρεις δεν εχω καταλαβει ακομη ποια ειναι .. την κυρια σουλα εγω την ενημερωσα και κινηθηκε νομικα ! βγες και ζητα τουλαχιστον ενα συγνωμη για το προηγουμενο ακυρο μηνυμα σου .. Δεν το ήξερα οτι της άρεσε τελικά να την παίρνουνε μάτι, οπότε ζητώ συγγνώμη. Αν τελικά βγάλει κανα φράγκο από αυτή την ιστορία, ενημέρωσε μας για να ψαχτούμε μήπως δείχνει πουθενά συγγενείς μας.
gigisoni Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 ναι το ξερω μονο που μου εδωσε την αδεια η κυρια σουλα για να δουνε τοσες χιλιαδες κοσμος ποσο παρανομει η google .. χωρις να υπαρχει πανω στην φωτο η διευθηνση της χωρις τιποτα (αν προσεξες τα εχω σβησει) αντιθετος στην φωτο της google υπαρχουν ολα ! δε θα εκανα τιποτα χωρις την αδεια της .. τα επιχειρηματα σου περα απο το να με κοντραρεις δεν εχω καταλαβει ακομη ποια ειναι .. την κυρια σουλα εγω την ενημερωσα και κινηθηκε νομικα ! βγες και ζητα τουλαχιστον ενα συγνωμη για το προηγουμενο ακυρο μηνυμα σου .. Ποιο google παρανομεί ρε φίλε, το λινκ που έδωσα το διάβασες ή το προσπέρασες; Με τις ευλογίες των ελληνικών νόμων είναι η πλάτη της κυρά-Σούλας στο ίντερνετ. Φάτσες και πινακίδες κάνουν blur, κτίρια, παράθυρα και οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες μπορούν να τις δημοσιεύσουν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία που ισχύει από το 2013.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 θα την θολωσουν ναι ! μεχρι τοτε ομως η ζημια εχει γινει και ο δικηγορος εχει παει με τις φωτο τυπομενες μακαρι ναβγαλει ακρη ! η δικαιωση που αναφερεις ειρωνικα , ειναι στο οτι καποιοι ζοριστικαν , δεν τους αρεσε καθολου το οτι ειδαν το εσωτερικο του σπιτιου τους πεντακαθαρα σε δημοσια θεα , εδωσαν 100ευρω στο δικηγορο και εχουν την διαθεση να διεκδικησουν τα οποια δικαιωματα τους .. Τι είδους ζημιά έχει γίνει τελικά??? Και θεωρείς πως η Google δεν τα έχει ψάξει όλα αυτά τα νομικά θέματα? Εκτός αν νομίζετε πως είμαστε Αμερική που όλοι ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες είτε για να βγάλουν κάνα φράγκο είτε για να βγούν στην tv...
Adon1s Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Για την πλάτη της κυριας,τον γκρεμισμένο τοίχο και την κωλοχαράδρα του σκυμμένου μάστορα ολη η φασαρία ε
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Πολύ γαμάτο. Το περίμενα πολύ καιρό. Τώρα όταν θα θέλω να πάω κάπου θα το βλέπω από πριν για να μην ψάχνω μια ώρα σαν το μαλάκα και με τρώει και το άγχος. Οι πικ είναι 11 γιατί τότε είχαν βγει αλλά μπήκαν τώρα γιατί το απαγόρευε η τότε νομοθεσία. Και γίνεται να στείλω και το λινκ με κάποιον συγκεκριμένο δρόμο και να το βλέπει ο άλλος να μην ψαχνόμαστε μια ώρα με οδηγίες. Κομπλέ. Όσο για την πρώτη πικ του τόπικ, θα μπορούσε να γίνει meme για το πως να γίνετε ο χειρότερος εχθρός του σκοπού για τον οποίο αγωνίζεστε 2
mouxaxa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 A commnet passing by... Παίζει στο νήμα αυτό να έχουν γραφτεί να μακροσκελέστερα post που έχω δει στο insomnia...
Mau-Maus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Για την πλάτη της κυριας,τον γκρεμισμένο τοίχο και την κωλοχαράδρα του σκυμμένου μάστορα ολη η φασαρία ε Ο,τι χειροτερο εχει γραφτει - κατα την αποψη μου- οχι μονο σε αυτο το νημα αλλα πιθανον σε ολο το ινσομνια .. δε προσβαλω κανεναν την αποψη μου λεω .. δεν ειναι περιεργο που εχουμε φτασει στο πατο του βαρελιου , αναμενομενο ειναι .. Ποιο google παρανομεί ρε φίλε, το λινκ που έδωσα το διάβασες ή το προσπέρασες; Με τις ευλογίες των ελληνικών νόμων είναι η πλάτη της κυρά-Σούλας στο ίντερνετ. Φάτσες και πινακίδες κάνουν blur, κτίρια, παράθυρα και οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες μπορούν να τις δημοσιεύσουν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία που ισχύει από το 2013. απαγορευεται ρητα να φαινεται το εσωτερικο του σπιτιου ! εδω υποχρεούνται να κανουν blur σε πινακιδες δε θα επρεπε να κάνουν blur στο εσωτερικο του σπιτιου /? δεν ειναι κτηρια και παραθυρα ειναι το εσωτερικο του σπιτιου ! καναν λαθος - παρανομησαν και αυτο παει να εκμεταλευτει ο δικηγορος .. 1
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Όσο για την πρώτη πικ του τόπικ, θα μπορούσε να γίνει meme Αυτο θα ελεγα οτι ειναι η μεγαλυτερη ανησυχια (μου).Να την τσιμπησει κανεις την φωτο (επειδη μπορει να ειναι αστεια) να την κανει ακομα πιο χιουμοριστικη και ο παθων να γινει ο περιγελως της υφηλιου.Θα μου πεις σε αυτο το παγκοσμιο χαος who gives a shit , πεστο σε αυτον που θα ειναι πρωτη μουρη ,, εστω και θολωμενη.Και σε αυτους που ειναι ανετοι και λενε, δημοσιος χωρος , τεχνοφοβικοι οσοι εχουν αντιρρησεις κλπ , εγω ξερω οτι τα τα εν οίκω μη εν δήμω Εγω παντως εβγαλα εναν αναστεναγμο ανακουφισης οταν μου ειπαν καποια φιλαρακια οτι κοιταξαν την περιοχη μας και δεν, αυτοι μπορει να στεναχωρεθηκαν ,δεν τους εχω βολιδοσκοπησει .Ετσι και αλλιως ποια ιδιωτικοτητα.Αφου τα βγαζουν μονοι τους στο φατσοβιβλιο :lol
Adon1s Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ο,τι χειροτερο εχει γραφτει - κατα την αποψη μου- οχι μονο σε αυτο το νημα αλλα πιθανον σε ολο το ινσομνια .. δε προσβαλω κανεναν την αποψη μου λεω .. δεν ειναι περιεργο που εχουμε φτασει στο πατο του βαρελιου , αναμενομενο ειναι .. Χαχαχα οχι οχι , οκ , μην ανησυχείς . Γενικοτερα απο τα θέματα και τα μηνύματα έχω καταλ'αβει οτι γενικά σαν άτομο είσαι ευερέθιστος/ευέξαπτος , είμαι και εγω γενικά ανεκτικός και χαλαρός οπότε δεν υφίσταται θέμα προσβολής κλπ , δεν σε παρεξηγώ Αυτο θα ελεγα οτι ειναι η μεγαλυτερη ανησυχια (μου).Να την τσιμπησει κανεις την φωτο (επειδη μπορει να ειναι αστεια) να την κανει ακομα πιο χιουμοριστικη και ο παθων να γινει ο περιγελως της υφηλιου.Θα μου πεις σε αυτο το παγκοσμιο χαος who gives a shit , πεστο σε αυτον που θα ειναι πρωτη μουρη ,, εστω και θολωμενη.Και σε αυτους που ειναι ανετοι και λενε, δημοσιος χωρος , τεχνοφοβικοι οσοι εχουν αντιρρησεις κλπ , εγω ξερω οτι τα τα εν οίκω μη εν δήμω Εγω παντως εβγαλα εναν αναστεναγμο ανακουφισης οταν μου ειπαν καποια φιλαρακια οτι κοιταξαν την περιοχη μας και δεν, αυτοι μπορει να στεναχωρεθηκαν ,δεν τους εχω βολιδοσκοπησει .Ετσι και αλλιως ποια ιδιωτικοτητα.Αφου τα βγαζουν μονοι τους στο φατσοβιβλιο :lol Αυτό σκέφτηκα και εγω... σαν την γιαγια με το WAT ?
gigisoni Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 απαγορευεται ρητα να φαινεται το εσωτερικο του σπιτιου ! εδω υποχρεούνται να κανουν blur σε πινακιδες δε θα επρεπε να κάνουν blur στο εσωτερικο του σπιτιου /? δεν ειναι κτηρια και παραθυρα ειναι το εσωτερικο του σπιτιου ! καναν λαθος - παρανομησαν και αυτο παει να εκμεταλευτει ο δικηγορος ..Για πες στον δικηγόρο να σου ονομάσει να μας πεις τον νόμο που το λέει αυτό.Αν υπάρχει δικηγόρος βέβαια, που πολύ αμφιβάλλω και για αερολογία μου φαίνεται για εντυπώσεις.. Αλλά αν κάνω λάθος, ας μας πει τον νόμο. Και αν δεν το έχεις καταλάβει, άλλο η πινακίδα αυτοκινήτου, άλλο το εσωτερικό ενός σπιτιού που δεν φαίνεται πρόσωπο. Να σε βοηθήσω, με την πινακίδα μπορώ να βρω άνετα σε ποιον ανήκει το αμάξι άρα βρισκόταν εκεί όταν τραβήχτηκε η φωτό. Με τον πισινό του μάστορα και τον χαλασμένο τοίχο τι διάολο να βρω; Πόσες τρίχες έχει ο κώλος του;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα