Swimmer21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Greece Google had been stopped from gathering images in Greek cities for its Street View service until it provides further guarantees about privacy.[42] However, on January 18, 2010, the government legalized the service under the condition that the faces of people walking in the streets and the license number plates of cars be blurred, but allowed the publication of images of buildings without blurring the windows or other details.[43]. The service is enabled as of June 2013. Τα παράπονα σου στην Κυβέρνηση, οχι στη Google. http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View_privacy_concerns#Greece Θα μπορούσαν οι Αρχές να πουν στην Google να κάνει blur και τα παράθυρα αν ήθελε όπως έχει γίνει σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, αλλά δεν το έκανε, οπότε είναι νόμιμη.. Μπορείς φυσικά να κάνεις αναφορά και να θολώσεις το σπίτι σου.. Μην φοβάσαι δεν σε βλέπει κανείς.. η όλη φάση μου θυμίζει κάτι ανθρώπους 50+ που φοβούνται να κάνουν facebook γιατί είπε η τηλεόραση οτι έχει ιούς και παιδεραστές. 3
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Όλοι μας έχουμε δει, πολλοί ενδεχομένως έχουμε ποστάρει ή/και κάνει share διάφορα video και memes και φωτος και δεν ξέρω τι άλλο. Κάθε τόσο κυκλοφορούν media από τάδε fail compilation, από την τάδε χορωδία που συμμετέχουμε εμείς ή κάποιος δικός μας, από μαγαζιά που έχουν κάτι αστείο στη βιτρίνα, από ανορθόγραφα σε βαθμό εγκλήματος κείμενα, από upskirt στο μετρό του Τόκιο, από την εκτέλεση του Σαντάμ, κι από τόσα ακόμα πράγματα που θα μπορούσα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου απαριθμώντας τα. Αν κάποιος προτίθεται να υποστηρίξει ότι με το street view παραβιάζεται η ιδιωτικότητα της ζωής του τότε οφείλει να αναγνωρίσει ότι και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί ο ίδιος να παίζει το ρόλο του ανέμελα συμμετέχοντα, του ηδονοβλεψία, ή ακόμα και του "προαγωγού", η ιδιωτικότητα της ζωής κάποιου άλλου παραβιάζεται κατάφωρα. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ασύγκριτα χειρότερα από το να βγάζει το street view φωτογραφία το μπαλκόνι σου. Bασικα και αυτα μλκ φαση ειναι , μεγαλυτερων διαστασεων θα ελεγα.Βεβαια σε αυτα ο πρωταγωνιστης συχνα ποζαρει.Τωρα αν θελει να ειναι πρωταγωνιστης σε κωμωδια (χιουμοριστικα βιντεο και φωτο ) δικαιωμα του ειναι.
funbreaker Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Σ' αυτό αναφέρομαι. Μόνος σου το είπες, δε στο έβαλα εγώ στο στόμα. Έκανα τον παραλληλισμό γιατί ξεκίνησες εσύ την παρομοίωση με την βροχή. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα και γιατί ασχολείσαι με τον παραλληλισμό. Προφανώς αυτό που μας ενδιαφέρει (εμένα vs εσένα) είναι διαφορετικό. Δε νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος να συμμεριστώ τα δικά σου ενδιαφέρονται, οπότε μη λες τι "μας" ενδιαφέρει για να δώσεις όγκο στο μαλλί. Πες "εμένα μ' ενδιαφέρει αυτό". Λάθος. Η αναφορά σου σε μπούκλες και ο αυτονόητος ύμνος της διαφορετικότητας των απόψεων μας πολλοστή φορά το μόνο που πετυχαίνει είναι να απομακρύνει την συζήτηση από την ουσία αυτού που εννοώ: Θεωρώ πρωτεύον ζήτημα την αποφυγή της έκθεσης στο διαδίκτυο κάποιου από κάποιον άλλον και δεν θεωρώ πως η πρόθεση ληψης της φωτογραφίας από τον θύτη πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την μέριμνα για την αποφυγή της δημόσιας έκθεσης κάποιου και πως τα κριτήρια θα πρέπει να είναι κατά πρώτο λόγο η έκθεση ή όχι του θύματος και η πρόθεση της έκθεσης. Το να επιτρέπεται δηλαδή η βλάβη κάποιου όταν ο θύτης δεν έχει πρόθεση για την φωτογράφιση αλλά έχει πρόθεση για την δημοσιοποίηση και να απαγορεύεται όταν έχει προθεση και για την φωτογράφιση δεν έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ως προς την προστασία του θύματος. Εσύ λες πως η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων στην συγκεκριμένη περίπτωση σε ενοχλέι μόνο αν γίνεται εσκεμμένα η φωτογράφιση αγνοώντας στην συνέχεια την εσκεμμένη δημοσιοποίηση. Εγώ λέω πως πρέπει να αποτρέπεται σε κάθε περίπτωση για αυτό που μας ενδιαφέρει (= αυτό που θεωρώ σημαντικό), είναι η αποφυγή της παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων ανεξαρτήτως πρόθεσης. Αντί λοιπόν να μου απαντήσεις στην ουσία αυτού που είπα, είπες για κάτι μπούκλες. Ας έλεγες για τις μπούκλες αλλά να απαντούσες και στην ουσία της επισήμανσής μου. Σε παρακαλώ σταμάτα να επαναλαμβάνεις την προσωπική σου άποψη λέγοντας ότι έτσι "πρέπει" να γίνει. Εγώ δε σου είπα ποτέ ότι "πρέπει" να το πάρεις απόφαση και να πας να γκρινιάξεις στη γωνία, κι όσο είναι στη μέση το "πρέπει" δεν πρόκειται να βγάλουμε συμπέρασμα. Σε παρακαλώ σταμάτα να κολλάς σε φράσεις. Δηλώνω απο δω και πέρα πως "πρέπει να γίνει" = "θεωρώ πως πρέπει να γίνει", "αυτό που μας ενδιαφέρει" = "αυτό που κρίνω πως έχει αντικειμενική προτεραιότητα", ότι έχουμε 2 διαφορετικές σεβαστές απόψεις, και άλλα τέτοια Αν λες ότι θα "πρέπει" να κρίνουμε το τι αποτελεί παράπτωμα με βάση το αν ενοχληθείς εσύ προσωπικά χάνω το χρόνο μου που απαντάω. Διαφορετικά εξηγήσου, διότι το "έτσι μου αρέσει να μ' ενοχλεί το Α και όχι το Β" δεν είναι ικανοποιητική απάντηση στο "γιατί δε ζητάς την απαγόρευση της φωτογραφίας στο χώρο που κινείσαι". Άντε πάλι. Δες και παραπάνω. Θα "πρέπει κατά την κρίση μου να αποτελεί παράπτωμα". Με σένα τελικά αντί να συζητάω την ουσία θα πρέπει σε κάθε quote να εξηγώ ότι δεν θέλω να καταλύσω το σύνταγμα και να επιβάλω την γνώμη για όλα αλλά ότι απλά λέω την άποψη μου για το τι θα πρέπει να ισχύει. Τώρα το πως στοιχειωθετώ αυτή την αποψη το έχω πει ήδη και το αναλύω αναγκαστικά ξανά και παρακάτω μιας και μαλλον δεν το κατάλαβες. Συγγνώμη αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις. Πρώτα λες ότι δεν υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση, και μετά λες ότι αν σε βγάλει στο internet η αντιμετώπιση θα είναι ίδια. Άρα τώρα που δε σε βγάζει δεν είναι ίδια. Άρα υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση. Οι μπούκλες σε πειράζουν αλλά τα φάσκεις και αντιφάσκεις δεν σε πειράζουν. Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε πάλι όσο πιο αναλυτικά γίνεται: Περίπτωση 1: Κάποιος περαστικός περνάει και βλέπει την κυρά κατίνα με το βρακί επειδή δεν προνόησε να κλείσει την κουρτίνα για λίγα δευτερόλεπτα που πέρασε από εκεί ή ξεχάστηκε. Συνέπειες περίπτωσης 1: Ένας περαστικός είδε για λίγα δευτερόλεπτα την κυρά κατίνα ξεβράκωτη. Δεν καταγράφθηκε πουθενά ούτε υπάρχει ο κίνδυνος διάδοσης και έκθεσης της κυρά κατίνας. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 1: Όχι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Δεν πρέπει Περίπτωση 2: Κάποιος περαστικός περνάει, βγάζει φωτογραφίες γενικά στον δρόμο επειδή έτσι θέλει, και σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες σε μια γωνία είναι και η κυρά κατίνα ξεβράκωτη επειδή έτυχε να γίνει το ατύχημα που είπαμε στην περίπτωση 1. Ο περαστικός πράγματι δεν φέρει ευθύνη στην περίπτωση που το έκανε πράγματι καταλάθος. Ο περαστικός δεν δημοσιοποιεί την φωτογραφία της κυρά κατίνας ούτε την εκμεταλεύεται με τρόπο που μπορεί να την εκθέσει. Συνέπειες περίπτωσης 2: Ένας περαστικός έχει μια φωτογραφία της κυρα κατινας ξεβράκωτη. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 2: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 2: Όχι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως δεν πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί όπως κι εσύ σωστά λες α. δεν υπήρξε πρόθεση και β. και σημαντικότερο δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης της κυρα κατίνας. Αν υπήρχε πρόθεση τότε θα έπρεπε να αποτελεί αδίκημα ως εσκεμμένη παραβίαση προσωπικών δικαιωμάτων. Περίπτωση 3: Κάποιος περαστικός περνάει, βγάζει φωτογραφίες γενικά στον δρόμο επειδή έτσι θέλει, και σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες είναι και η κυρά κατίνα ξεβράκωτη επειδή έτυχε να γίνει το ατύχημα που είπαμε στην περίπτωση 1. Ο περαστικός διαδιδει αυτή την φωτογραφία στο internet είτε την εκμεταλεύεται εμπορικά. Συνέπειες περίπτωσης 3: Η κυρά κατίνα εκτίθεται ανεπανόρθωτα παγκοσμίως. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 3: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 3: Ναι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί ενώ η αρχική λήψη δεν αποσκοπούσε στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στην συνέχεια τα δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή του δημοσιοποιήθηκαν εν γνώση του εκθέτωντας την κυρά κατίνα. Περίπτωση 4: Η google τραβάει φωτογραφίες στους δρόμους γενικά και πετυχαίνει και την κυρά κατίνα ξεβράκωτη λόγω του ατυχήματος. Η google δεν φταίνει καθώς δεν παραβίασε τα προσωπικά της δεδομένα εσκεμμένα αλλά παρόλα αυτά δημοσιοποιεί την φωτογραφία της παγκοσμίως για την εμπορική της υπηρεσία. Συνέπειες περίπτωσης 4: Η κυρά κατίνα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα παγκοσμίως. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 3: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 3: Ναι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί ενώ η αρχική λήψη δεν αποσκοπούσε στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στην συνέχεια τα δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή της δημοσιοποιήθηκαν εν γνώση του εκθέτωντας την κυρά κατίνα. Κατά την κρίση μου λοιπόν Περίπτωση 3 = Περίπτωση 4. Διακρίνουμε λοιπόν την πρόθεση της φωτογράφησης και την πρόθεση της δημοσιοποίησης. Η google δεν μπορεί να προφασιστεί άγνοια της ύπαρξης της φωτογραφίας της κυρά κατίνας εντός της πληθώρας των φωτογραφιών που δημοσιοποιεί καθώς οφείλει να ελέγχει το τι δημοσιοποιεί ανεξαρτήτως όγκου των δημοσιοποιήσεων της και μάλιστα καθώς σε έναν τόσο μεγάλο όγκο δημοσιοποιήσεων είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Και δεν τα λέω εγώ, μόνος σου τα λες. Όχι, λέω πως αφού το κάνουν καταλάθος δε με νοιάζει. Όταν με νοιάζει τραβάω την κουρτίνα. Το σε ποιόν το δημοσιοποιεί ο καθένας δε με απασχολεί. Το να μη σε απασχολεί ποιός κοιτάει τις φωτογραφίες σου και τραβάει μαλακία μ' αυτές είναι ικανότητα που είναι απαραίτητη για να είσαι π.χ. δημόσιο πρόσωπο χωρίς να σου στρίψει. Εγώ δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο αλλά έχω αυτή την ικανότητα. Εσύ όπως φαίνεται δεν την έχεις. Εσύ μπορείς να κουνήσεις το ένα σου μόνο φρύδι, εγώ δεν μπορώ. That's life. Δεν τα λέω εγώ, μόνος σου τα λες εσύ. (οι μπούκλες όμως σε πείραξαν) Ως προς την ουσία αυτών που λες εδώ: Ανάμεσα στις εκατομύρια ή δισεκατομύρια φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η google θα υπάρξουν σίγουρα πάρα πολλές που θα εκθέτουν κόσμο χωρίς την θέλησή του. Προφανώς και όποιος δεν θέλει να εκτίθεται προσέχει αλλά ατυχήματα συμβαίνουν. Για τον λόγο αυτό θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει νομοθετική μέριμνα. Η google δεν είναι ιεραποστολή. Αν έκριναν ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό business case για το street view λόγω π.χ. αυξημένου κόστους, προφανώς θα άφηναν όλη την ευρώπη χωρίς street view. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάτι που θα ξαναρίξει το κόστος. Η google δεν είναι ιεραποστολή. Αν όλη η Ευρώπη αποφασίσει αυτό το πράμα σιγά μην αφήσει ολόκληρη ήπειρο απέξω και χάσει τόσα λεφτά. Θα βρει τρόπο να το κάνει. Η συζήτηση αυτή αποτελεί όμως το πρακτικό ζήτημα. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε η νομοθεσία παγκοσμίως να το προβλέπει. Τώρα αν δεν το κάνει επειδή υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα είναι άλλο. Πραγματικά δεν ξέρω πώς το εννοείς, αλλά αυτό μου φέρνει στο μυαλό τη νοοτροπία "θα απεργήσουμε μέχρι να υποκύψουν -- τι θα κάνουν, θα κλείσουν το εργοστάσιο;". Και μετά κλείνει το εργοστάσιο και γκρινιάζει ο άλλος ότι έμεινε χωρίς δουλειά. Κάτι που έχει γίνει στην Ελλάδα ακριβώς όπως το περιγράφω. Whatever. Εξήγησα παραπάνω πως λέω τι κρίνω ηθικά σωστό. Πρακτικά προφανώς και υπάρχουν εμπόδια όπως και για πολλά άλλα ζητήματα. Το πως και αν θα νομοθετηθεί αυτό που εγώ θεωρώ σωστό είναι άλλο θέμα σχετικά με την συζήτηση του το είναι σωστό. Δεν καταλαβαίνεις γιατί θεωρώ extreme την άποψη (την οποία βέβαια δε συμμερίζεσαι) ότι ουουουουου 666 google van στην πυρά δε θέλω ν' ακούσω τίποτα; Κάτι έλεγες για μπούκλες παραπάνω... Αν μετά από τόσο διάλογο θεωρείς πως βλέπω google και κάνω σαν την Λουκά τι να σου πω... Ωραία, οπότε εγώ δε σε κατάλαβα. Τώρα λοιπόν που σε καταλαβαίνω, λες ότι η πλειοψηφία των ελάχιστων περιπτώσεων θα έχει πρόβλημα με τη φωτογράφιση. Ναι. Και σε ρωτάω, παρότι είναι λοιπόν ελάχιστοι δεν τους γράφουμε στα τέτοια μας αλλά τους δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν report. Τι άλλο θέλουν οι ελάχιστοι για να θεωρούν ότι τους αντιμετωπίζουμε δίκαια; Γιατί ο απόλυτος αριθμός θα είναι μεγάλος σε παγκόσμια κλίμακα και οι υποθέσεις θα αργούν να διεκπεραιωθούν και θα επέρχεται η πιθανή έκθεση. Αν η google μπορεί να λύνει σχετικά άμεσα αυτές τις υποθέσεις τότε οκ μαζί σου. Αν επρόκειτο για κρατική πρωτοβουλία ("κοινωνικό αγαθό") τότε θα συμφωνούσα μαζί σου 100%. Αλλά τώρα που το κόστος θα το πληρώσει άλλος (και δεν εννοώ μόνο το χρηματικό κόστος -- το γεγονός ότι π.χ. ο Τάκης αν δεν έχει street view θα χάσει την ευκαιρία να αναπολήσει την παλιά του γειτονιά είναι κι αυτό ένα "κόστος" για τον Τάκη), αυτή η τοποθέτηση δε μου φαίνεται ότι στέκει. Συμφωνώ γενικά και γουστάρω κι εγώ με το street view, αλλά θεωρώ πως μια πολιτεία οφείλει να θέτει σε προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις εμπορικές δραστηριότητες. Ως προς τον Τάκη που θα χάσει την φωτογραφία της παλιάς του γειτονίας, θεωρώ πως προέχει και πάλι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Τάκη απ το πράγματι γαμάτο αυτό αγαθό. Το βέλτιστο βέβαια είναι να μπορέσει να τα έχει και τα δύο. Επίσης και πάλι προκαλείς εντυπώσεις λέγοντας ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί δεν πρόκειται: Δεν είναι θέμα εντυπώσεων. Δεν είχα τέτοιο σκοπό. Θεωρώ την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων ως θεμελιώση ανθρώπινα δικαιώματα. Αν εσύ δεν τα θεωρείς οκ. Ως προς το λινκ που παραθέτεις δεν καταλαβαίνω δικαιολογεί το ότι δεν είναι ανθρώπινα δικαιώματα τα παραπάνω, αλλά πέρα απ την αμφιλεγόμενη ερμηνεία διατάξεων, αν θες μου εξηγείς γιατί θεωρείς πως δεν είναι. Γενικότερα. δηλώνω υπεύθυνα πως δεν έχω σκοπό τις εντυπωσεις που λες για να μην το επαναλαμβάνεις συνεχώς και να εστιάζεις στην ουσία των λεγομένων μου. Απ τα πιο καμένα σεντόνια που έχω γράψει Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2014 από funbreaker 1
Grey Warden Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Χελόου Μπικ Μπρόδερ Μας παρακολουθεί και η Bic τώρα;
Kenny McCormick Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μας παρακολουθεί και η Bic τώρα; Όχι μη φοβού αγόρασε στυλό,αναπτύρες και ξυραφάκια ανεπιφύλαχτα!!
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε πάλι όσο πιο αναλυτικά γίνεται: Περίπτωση 1: Κάποιος περαστικός περνάει και βλέπει την κυρά κατίνα με το βρακί επειδή δεν προνόησε να κλείσει την κουρτίνα για λίγα δευτερόλεπτα που πέρασε από εκεί ή ξεχάστηκε. Συνέπειες περίπτωσης 1: Ένας περαστικός είδε για λίγα δευτερόλεπτα την κυρά κατίνα ξεβράκωτη. Δεν καταγράφθηκε πουθενά ούτε υπάρχει ο κίνδυνος διάδοσης και έκθεσης της κυρά κατίνας. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 1: Όχι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Δεν πρέπει Περίπτωση 2: Κάποιος περαστικός περνάει, βγάζει φωτογραφίες γενικά στον δρόμο επειδή έτσι θέλει, και σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες σε μια γωνία είναι και η κυρά κατίνα ξεβράκωτη επειδή έτυχε να γίνει το ατύχημα που είπαμε στην περίπτωση 1. Ο περαστικός πράγματι δεν φέρει ευθύνη στην περίπτωση που το έκανε πράγματι καταλάθος. Ο περαστικός δεν δημοσιοποιεί την φωτογραφία της κυρά κατίνας ούτε την εκμεταλεύεται με τρόπο που μπορεί να την εκθέσει. Συνέπειες περίπτωσης 2: Ένας περαστικός έχει μια φωτογραφία της κυρα κατινας ξεβράκωτη. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 2: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 2: Όχι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως δεν πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί όπως κι εσύ σωστά λες α. δεν υπήρξε πρόθεση και β. και σημαντικότερο δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης της κυρα κατίνας. Αν υπήρχε πρόθεση τότε θα έπρεπε να αποτελεί αδίκημα ως εσκεμμένη παραβίαση προσωπικών δικαιωμάτων. Περίπτωση 3: Κάποιος περαστικός περνάει, βγάζει φωτογραφίες γενικά στον δρόμο επειδή έτσι θέλει, και σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες είναι και η κυρά κατίνα ξεβράκωτη επειδή έτυχε να γίνει το ατύχημα που είπαμε στην περίπτωση 1. Ο περαστικός διαδιδει αυτή την φωτογραφία στο internet είτε την εκμεταλεύεται εμπορικά. Συνέπειες περίπτωσης 3: Η κυρά κατίνα εκτίθεται ανεπανόρθωτα παγκοσμίως. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 3: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 3: Ναι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί ενώ η αρχική λήψη δεν αποσκοπούσε στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στην συνέχεια τα δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή του δημοσιοποιήθηκαν εν γνώση του εκθέτωντας την κυρά κατίνα. Περίπτωση 4: Η google τραβάει φωτογραφίες στους δρόμους γενικά και πετυχαίνει και την κυρά κατίνα ξεβράκωτη λόγω του ατυχήματος. Η google δεν φταίνει καθώς δεν παραβίασε τα προσωπικά της δεδομένα εσκεμμένα αλλά παρόλα αυτά δημοσιοποιεί την φωτογραφία της παγκοσμίως για την εμπορική της υπηρεσία. Συνέπειες περίπτωσης 4: Η κυρά κατίνα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα παγκοσμίως. Πρόθεση φωτογράφισης περίπτωσης 3: Όχι Πρόθεση δημοσιοποίησης φωτογραφιών περίπτωσης 3: Ναι Άποψη μου για το αν πρέπει να αποτελεί αδίκημα: Θεωρώ πως πρέπει να αποτελεί αδίκημα γιατί ενώ η αρχική λήψη δεν αποσκοπούσε στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στην συνέχεια τα δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή της δημοσιοποιήθηκαν εν γνώση του εκθέτωντας την κυρά κατίνα. Περιπτωση 5: Η google βγαζει για το street view καμποσα δισεκατομμυρια φωτογραφιες σε ολη την υφηλιο. Μεσα σε αυτες, ΜΙΑ ειναι της κυρα Κατινας, και η οποια απο τη στιγμη που θα τοποθετηθει , μπορει να τη δουν απο ελαχιστους, εως κανενας, μεχρι το επομενο περασμα της google οπου θα αντικατασταθει η φωτογραφια με μια νεα που η κυρα Κατινα θα εχει κλειστα τα πατζουρια. Η κυρα Κατινα ομως η οποια ενοχληθηκε που η google ανεβασε τη φωτογραφια της στο street view, πηρε αυτη τη φωτογραφια, και την ξανα ανεβασε σε καμποσα sites και forums (για να βρει το δικιο της), δειχνει με τη θεληση της δηλαδη σε ολο τον κοσμο το εσωτερικο του σπιτιου του οποιου η ιδια δεν ηθελε να δειξει η google στον ιδιο (και λιγοτερο) κοσμο. Ο κοσμος αρπαζει τη φωτογραφια (μιας και η κυρα Κατινα πλεον εγινε in), την κανει meme, παιζει με υποτιτλους, και τελος παντων γινεται πανικος με το εσωτερικο του σπιτιου της. Αυτο λοιπον που παλευε να μη γινει, εβαλε τα δυνατα της και το εκανε μονη της. Ας παει στη google τωρα να ζητησει ευθυνες...
Mau-Maus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Περιπτωση 5: Η google βγαζει για το street view καμποσα δισεκατομμυρια φωτογραφιες σε ολη την υφηλιο. Μεσα σε αυτες, ΜΙΑ ειναι της κυρα Κατινας, και η οποια απο τη στιγμη που θα τοποθετηθει , μπορει να τη δουν απο ελαχιστους, εως κανενας, μεχρι το επομενο περασμα της google οπου θα αντικατασταθει η φωτογραφια με μια νεα που η κυρα Κατινα θα εχει κλειστα τα πατζουρια. Η κυρα Κατινα ομως η οποια ενοχληθηκε που η google ανεβασε τη φωτογραφια της στο street view, πηρε αυτη τη φωτογραφια, και την ξανα ανεβασε σε καμποσα sites και forums (για να βρει το δικιο της), δειχνει με τη θεληση της δηλαδη σε ολο τον κοσμο το εσωτερικο του σπιτιου του οποιου η ιδια δεν ηθελε να δειξει η google στον ιδιο (και λιγοτερο) κοσμο. Ο κοσμος αρπαζει τη φωτογραφια (μιας και η κυρα Κατινα πλεον εγινε in), την κανει meme, παιζει με υποτιτλους, και τελος παντων γινεται πανικος με το εσωτερικο του σπιτιου της. Αυτο λοιπον που παλευε να μη γινει, εβαλε τα δυνατα της και το εκανε μονη της. Ας παει στη google τωρα να ζητησει ευθυνες...
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δε χρειαζεται ειρωνια, εγω απλα παρεθεσα τα γεγονοτα δεν εξεφρασα την αποψη μου η οποια μπορει να συμφωνει με τη δικη σου. Και δυστυχως τα γεγονοτα αυτα ειναι. Αν εμενα με πιασει η καμερα με τον κωλο εξω, δε θα παρω εγω ο ιδιος τη φωτογραφια να γυρναω στα φορουμς να τη δειχνω και να λεω "κοιταχτε τι μου εκαναν, πως μπορω να τους χωρω μεσα..."
funbreaker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Περιπτωση 5: Η google βγαζει για το street view καμποσα δισεκατομμυρια φωτογραφιες σε ολη την υφηλιο. Μεσα σε αυτες, ΜΙΑ ειναι της κυρα Κατινας, και η οποια απο τη στιγμη που θα τοποθετηθει , μπορει να τη δουν απο ελαχιστους, εως κανενας, μεχρι το επομενο περασμα της google οπου θα αντικατασταθει η φωτογραφια με μια νεα που η κυρα Κατινα θα εχει κλειστα τα πατζουρια. Η κυρα Κατινα ομως η οποια ενοχληθηκε που η google ανεβασε τη φωτογραφια της στο street view, πηρε αυτη τη φωτογραφια, και την ξανα ανεβασε σε καμποσα sites και forums (για να βρει το δικιο της), δειχνει με τη θεληση της δηλαδη σε ολο τον κοσμο το εσωτερικο του σπιτιου του οποιου η ιδια δεν ηθελε να δειξει η google στον ιδιο (και λιγοτερο) κοσμο. Ο κοσμος αρπαζει τη φωτογραφια (μιας και η κυρα Κατινα πλεον εγινε in), την κανει meme, παιζει με υποτιτλους, και τελος παντων γινεται πανικος με το εσωτερικο του σπιτιου της. Αυτο λοιπον που παλευε να μη γινει, εβαλε τα δυνατα της και το εκανε μονη της. Ας παει στη google τωρα να ζητησει ευθυνες... ε οκ, ενδιαφέρουσα προσσέγγιση αλλά καθόλου ρεαλιστική στην περίπτωση που αποτελεί αντίλογο στα σοβαρά. 1. Απ τα δισεκατομύρια φωτογραφίες δεν θα είναι μία της κυρα κατίνας. Κατά την γνώμη μου θα είναι χιλιάδες οι αναφορές που θα γίνουν και οι περιπτώσεις που δεν θα ξέρουν την ύπαρξη αναφοράς ή δεν θα το κυνηγήσουν τόσο, ακόμα περισσότερες. 2. Τα περάσματα της google δεν είναι τόσο συχνά. 3. Ενδεχομένως να υπάρχει δυνατότητα θέασης του ιστορικού των φωτογραφιών της περιοχής οπότε πάλι δεν σβήνεται η φωτογραφία. 4. Δεν την νοιάζει την κυρά κατίνα αν θα την δει ένας έμπορος τσαγιού απ την Κίνα αλλά οι γνωστοί της που είναι πιθανόν να το κάνουν ή θα έχουν θεωρητικά την δυνατότητα και η κυρά κατίνα θα αγχώνεται. Το θέμα είναι πως η ιδιωτικότητά της θα έχει παραβιαστεί. Το αν τελικά θα μπει στην διαδικασία να την δει ο κυρ μήτσος είναι άλλο. 5. Τώρα για την δημοσίευση της φωτογραφίας εδώ από τον ts, μιας και δεν ανέφερε που είναι, και τα πρόσωπα δεν φαίνονται καθαρά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση αλλά και να γινόταν, δεν θα είχε σημασία ως προς την ουσία της συζήτησης αλλά θα ήταν ένα άσχετο θέμα για να την πεις στον ts στο οποίο θα είχες και δίκιο.
Mau-Maus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 δεν γυρισε κανεις στα φορουμ με φωτο με το κωλο εξω! γιατι υπερβαλεις και συ οπως και ολοι οι αλλοι που λετε αυτο ? το εσωτερικο ενος σπιτιου δειχνει η φωτο ! θα μπορουσες να εκφρασεις αποψη γι το αν σε ενοχλει να δημοσιοποιείτε το εσωτερικο του σπιτου σου η οχι ! εχετε χασει την μπαλα ! δενειναι το ενοχλητικο η πλατη της κυρας και ο μαστορας του σπιτιου , οσο οτι αντι γι αυτο θα μπορουσε να ηταν το παιδι σου γυμνο η εσυ νακανεις ερωτα με την καμαριερα ! η κυρα κατινα επισης θα μπορεσε να ησουν εσυ η εγω ! δε καταλαβαινετε οτι η ουσια δε κρυβεται σε αυτη καθε αυτη την φωτο οσο στο οτι εχουν μπει πλεον στα σπιτια μας αυτα θα μπορουσες νασχολιασεις .. σορρυ αλλα ολα τα αλλα που ειπες ειναι μονο για παλαμακια .. ε οκ, ενδιαφέρουσα προσσέγγιση αλλά καθόλου ρεαλιστική στην περίπτωση που αποτελεί αντίλογο στα σοβαρά. 1. Απ τα δισεκατομύρια φωτογραφίες δεν θα είναι μία της κυρα κατίνας. Κατά την γνώμη μου θα είναι χιλιάδες οι αναφορές που θα γίνουν και οι περιπτώσεις που δεν θα ξέρουν την ύπαρξη αναφοράς ή δεν θα το κυνηγήσουν τόσο, ακόμα περισσότερες. 2. Τα περάσματα της google δεν είναι τόσο συχνά. 3. Ενδεχομένως να υπάρχει δυνατότητα θέασης του ιστορικού των φωτογραφιών της περιοχής οπότε πάλι δεν σβήνεται η φωτογραφία. 4. Δεν την νοιάζει την κυρά κατίνα αν θα την δει ένας έμπορος τσαγιού απ την Κίνα αλλά οι γνωστοί της που είναι πιθανόν να το κάνουν ή θα έχουν θεωρητικά την δυνατότητα και η κυρά κατίνα θα αγχωθεί. 5. Τώρα για την δημοσίευση της φωτογραφίας εδώ από τον ts, μιας και δεν ανέφερε που είναι, και τα πρόσωπα δεν φαίνεται καθαρά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση αλλά και να γινόταν, δεν θα είχε σημασία ως προς την ουσία της συζήτησης αλλά θα ήταν ένα άσχετο θέμα για να την πεις στον ts στο οποίο θα είχες και δίκιο. δε καταλαβαινετε οτι η ουσια δε κρυβεται σε αυτη καθε αυτη την φωτο οσο στο οτι εχουν μπει πλεον στα σπιτια μας εσυ ελπιζω οτι το εχεις καταλαβει αυτο ..... ματαιος ο κοπος να το εξηγησεις φαινεται ..
funbreaker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 δε καταλαβαινετε οτι η ουσια δε κρυβεται σε αυτη καθε αυτη την φωτο οσο στο οτι εχουν μπει πλεον στα σπιτια μας εσυ ελπιζω οτι το εχεις καταλαβει αυτο ..... ματαιος ο κοπος να το εξηγησεις φαινεται .. Σιγά ρε κι εσύ που έχουν μπει και στα σπίτια μας. Με τέτοιες λιακοπουλοεκφράσεις είναι επόμενο να σου την λένε. Δεν έχουν μπει στα σπίτια μας με αυτό τον τρόπο. Ανάμεσα στις δισεκατομύρια φωτογραφίες το να συμβούν και αυτά τα περισταστικά είναι στατιστικά λογικό και το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί μιας και υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αλλά το ελληνικό κράτος δεν το ζήτησε απ την google.
Mau-Maus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ειδες ποιος πουλαει πνευμα και μιλαει για λιακοπουλοεκφράσεις ? οταν δεν υπαρχει επιχειρημα υπαρχει ειρωνια , εισαι ενας ακομη απο αυτους που μου την λενε και μπραβο σου ! καλη σου νυχτα φιλε μου ..
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 δεν γυρισε κανεις με το κωλο εξω! το εσωτερικο ενος σπιτιου δειχνει η φωτο ! θα μπορουσες να εκφρασεις αποψη γι το αν σε ενοχλει να δημοσιοποιείτε το εσωτερικο του σπιτου σου η οχι ! εχετε χασει την μπαλα ! δενειναι το ενοχλητικο η πλατη της κυρας και ο μαστορας του σπιτιου , οσο οτι αντι γι αυτο θα μπορουσε να ηταν το παιδι σου γυμνο η εσυ νακανεις ερωτα με την καμαριερα ! η κυρα κατινα επισης θα μπορεσε να ησουν εσυ η εγω ! δε καταλαβαινετε οτι η ουσια δε κρυβεται σε αυτη καθε αυτη την φωτο οσο στο οτι εχουν μπει πλεον στα σπιτια μας αυτα θα μπορουσες νασχολιασεις .. σορρυ αλλα ολα τα αλλα που ειπες ειναι μονο για παλαμακια .. δε καταλαβαινετε οτι η ουσια δε κρυβεται σε αυτη καθε αυτη την φωτο οσο στο οτι εχουν μπει πλεον στα σπιτια μας ! εσυ ελπιζω οτι το εχεις καταλαβει αυτο ..... ματαιος ο κοπος να το εξηγησεις φαινεται .. Λαθη γινοταν και θα γινονται παντα, απο τη μερα γεννησης της φωτογραφικης μηχανης, δε βλεπω γιατι κολλαμε στο συγκεκριμενο μεσο. Αν αντι της google, ημασταν στο 1960, "που δεν ειχαν μπει μεσα στα σπιτια μας", αλλα καποιος ρεπορτερ τραβαγε μια φωτογραφια με καποιο συμβαν και πισω του ηταν το εσωτερικο του σπιτιου σου, και αυτη την αλλη μερα την εβλεπες σε μια πανελληνιας κυκλοφοριας εφημεριδα, τι θα γινοταν; Θα τον κρεμαγες στο Συνταγμα; Διοτι οπως καταλαβαινω, το προβλημα δεν ειναι η διαγραφη ή το θολωμα της φωτογραφιας, αλλα η νομικη οδος ως προς την ικανοποιηση "ηθικης βλαβης" για οσο ηταν στον "αερα" η φωτογραφια. Γνωμη μου, το θεωρω τραβηγμενο αλλα μπορειτε να το κανετε, δικαστηρια υπαρχουν, απευθυνθειτε και ο καιρος θα δειξει, προσωπικα και να γινοταν κατι τετοιο σε εμενα θα μου ηταν αδιαφορο, ισως (αφου εχω το δικαιωμα), να ζηταγα ενα θολωμα, ισως και οχι, σιγα τη λεπτομερεια και το μεγεθος του εσωτερικου που θα τραβαγαν. Ισα ισα, σε 50 χρονια (αν ζησω), θα εχω να δειχνω στα παιδια μου την παλια (για αυτους) γειτονια μου σαν ιστορικο στοιχειο και τα ευτραπελα που ειχαν γινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα