JonReaper Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Γεια σας παιδιά , έγραψα σε αυτό το forum του insomnia για να συζητήσουμε λιγο την κατάσταση τα τελευταία χρόνια . ΕΙμαι 17 χρονων , η μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου άνεργος ... σε ενα χρονο θα δωσω πανελληνιες και δεν εχω ιδεα αν θα εχουν λεφτα για να με ζησουν οταν θα σπουσαζω ... το φροντηστηριο κοπηκε στην μεση της χρονια γιατι απλα δεν ειχαν να το πληρωσουν και ουτε λογος για του χρονου . Οπως καταλαβαινετε λεφτα για χαρτζιλικη δεν υπαρχουν ... εχω σκεφτει να δουλεψω καπου αλλα ολοι θελουν 8ωρο και σχεδον ολοι ζηταν προυπηρεσια . Τα μονα που εχω ειναι ενα pc το οποιο το πηρα απο τα λεφτα που μου εδιναν για να τρωω στο σχολειο ( τις καλες εποχες ... ) μεσα σε ενα χρονο μεζεψα και το πηρα και πουλησα το account μου στο λολ .. Βλεπω τους φιλους μου να βγαινουν και να εχουν αρκετα λεφτα και να λενε οτι δεν ειναι αρκετα και περνανε ισα ισα ... θες δεν θες αμεσως νιωθεις μειονεκτηκα απεναντι τους . Το σκεφτομαι ολη μερα , δεν θελω να τους τα λεω γιατι ξερω οτι και αυτοι νιωθουν ασχημα .. πανε για καφε , σε μπαρ και σε internet cafe και απλα δεν μπορω να τους ακολουθησω . Δεν μου αρεσει να διχνω οτι δεν εχω μια ... δεν θελω να με λυπουνται . Και στην τελικη η μανα μου μου λεει γιατι εισαι ολη μερα μεσα και δεν πας καμια βολτα με τους φιλους σου ? Αυτο που με καιει ειναι το μελλον μου , νομιζω οτι απλα θα χαραμισω την ζωη μου και δεν θα ζησω τιποτα ... :( :( :(
mathsrule Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Φίλε μου, εναλλακτικές πάντα υπάρχουν. Να, σου έχω μια πρόχειρη: Δώσε του χρόνου εξετάσεις μόνο ενδοσχολικά (όχι Πανελλήνιες) ώστε να έχεις αρκετά μεγάλο μέσο όρο και μπες μέσω προκήρυξης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Οι Α.Ε.Ν. εκτός από δύο (Ασπροπύργου και Ιονίου εάν θυμάμαι καλά) έχουν ενδιαίτηση (εν ολίγοις μένεις και τρως μέσα) και μετά εάν βρεις δουλειά θα έχεις πολύ καλά λεφτά (μαζί όμως με όλα τα προβλήματα της δουλειάς αυτής). Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή επιτυχία. 4
John323 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Στο θεμα οτι δεν υπαρχει μια για σπουδες μπορει να λυθει με σπουδες στον τοπο κατοικιας σου που μπορει να συνδιαστει με εργασια. Παντως μην φοβασαι οτι θα χαραμισεις την ζωη σου, οι περισσοτεροι εχουμε γονεις που στην ηλικια σου οχι για νετ καφε και φροντιστηρια αλλα ουτε με το ζορι να φανε ειχανε. Ομως με εργασια και προσπαθεια και σπουδασανε και κανανε και χρημα. Αν εισαι εργατικος και με ορεξη να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις πραγματα στη ζωη σου. 3
Orpheas1992 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ανεξαρτητα απο το φροντιστηριο, με τα μαθηματα την παλευεις? Αν σου αρεσει η στολη και δεν εχεις θεμα, κατσε διαβασε και περνα ειτε ΣΤΥΑ ειτε αστυνομια. Ξερω πολλα παιδια που ηταν στην κατασταση σου πανω κατω στην ηλικια σου, μπηκαν δημοσιο και τωρα ειναι ανετοι.
laikos123 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 όπως είπαν και οι προλαλήσαντες εναλλακτική είναι να δουλέψεις,να σπουδάσεις στον τόπο κατοικίας ή και τα δύο αμα λάχει.Όσο για το οικονομικό δεν είσαι ο μόνος,όλοι αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ τέτοια ίσως και σημαντικότερα προβλήματα. ΥΓ. η διασκέδαση δεν σχετίζεται αναγκαστικά με τον καταναλωτισμό(καφετέριες,μπαράκια κλπ.) Βγές έξω σε καμια πλατεία,κάνε βόλτες φλέρταρε,ασχολίσου με τον αθλητισμό,γιατι για πολλούς ανθρώπους τις περισσότερες φορές εκεί βρίσκεται η πραγματική διασκέδαση. 6
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Γεια σας παιδιά , έγραψα σε αυτό το forum του insomnia για να συζητήσουμε λιγο την κατάσταση τα τελευταία χρόνια . ΕΙμαι 17 χρονων , η μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου άνεργος ... σε ενα χρονο θα δωσω πανελληνιες και δεν εχω ιδεα αν θα εχουν λεφτα για να με ζησουν οταν θα σπουσαζω ... το φροντηστηριο κοπηκε στην μεση της χρονια γιατι απλα δεν ειχαν να το πληρωσουν και ουτε λογος για του χρονου . Οπως καταλαβαινετε λεφτα για χαρτζιλικη δεν υπαρχουν ... εχω σκεφτει να δουλεψω καπου αλλα ολοι θελουν 8ωρο και σχεδον ολοι ζηταν προυπηρεσια . Τα μονα που εχω ειναι ενα pc το οποιο το πηρα απο τα λεφτα που μου εδιναν για να τρωω στο σχολειο ( τις καλες εποχες ... ) μεσα σε ενα χρονο μεζεψα και το πηρα και πουλησα το account μου στο λολ .. Βλεπω τους φιλους μου να βγαινουν και να εχουν αρκετα λεφτα και να λενε οτι δεν ειναι αρκετα και περνανε ισα ισα ... θες δεν θες αμεσως νιωθεις μειονεκτηκα απεναντι τους . Το σκεφτομαι ολη μερα , δεν θελω να τους τα λεω γιατι ξερω οτι και αυτοι νιωθουν ασχημα .. πανε για καφε , σε μπαρ και σε internet cafe και απλα δεν μπορω να τους ακολουθησω . Δεν μου αρεσει να διχνω οτι δεν εχω μια ... δεν θελω να με λυπουνται . Και στην τελικη η μανα μου μου λεει γιατι εισαι ολη μερα μεσα και δεν πας καμια βολτα με τους φιλους σου ? Αυτο που με καιει ειναι το μελλον μου , νομιζω οτι απλα θα χαραμισω την ζωη μου και δεν θα ζησω τιποτα ... :( :( :( Σπουδές: Κακώς σκέφτεσαι το πώς θα σε ζήσουν. Είσαι αρκετά μεγάλος για να αναλάβεις και συ κάποιες ευθύνες. Όπως λέει ο John, σπουδές στον τόπο κατοικίας σου και δουλεύεις παράλληλα. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα το κάνει. Δουλειά: Ψάξου να μοιράζεις φυλλάδια, φυσικά είναι απο τις χειρότερες δουλειές αλλά έχει σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις οπότε είναι λογικό. Θα βγάλεις ένα χαρτζιλίκι. Φίλοι: Εσύ επικοινώνησέ τους την κατάσταση χωρίς ούτε δράματα ούτε απαιτήσεις ("παιδιά θα ήθελα να βγαίνουμε παρέα αλλά το ξέρετε ότι κυριολεκτικά δεν έχω ούτε για σφηνάκι"), το τι θα κάνουν αυτοί είναι κάτι που δε μπορείς να ζορίσεις. Ανάλογα με τις αποφάσεις τους θα πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα. Στη ζωή μπορεί να συμβεί από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο, οπότε κλώτσα τη μπάλα να δεις πού θα πάει (έχω υπάρξει από την άλλη πλευρά: φιλαράκι μου στα φοιτητικά χρόνια δεν είχε μία σε βαθμό δεν έχω ένα ευρώ για τον καφέ, για φαι έξω και ποτά ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας). Δε θέλεις να σε λυπούνται όπως κανείς μας δε θα ήθελε, και ένας ώριμος άνθρωπος δε θα έπρεπε να σε λυπάται. Το τι θα κάνουν οι φίλοι σου δεν το ξέρουμε, αλλά πρέπει να έχεις πάντα υπόψη πως η συμπεριφορά των άλλων ακόμα κι όταν σε στεναχωρεί δεν αντανακλά πάνω σου. Μέλλον: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χαραμίσεις τη ζωή σου... να πιστέψεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να τη βελτιώσεις. Είσαι στην ηλικία που αρχίζεις να αποκτάς απόλυτη ελευθερία κινήσεων, που θα έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι θες. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχεις τέτοια πολυτέλεια. Βάλε ένα στόχο και κυνήγησέ τον. 12
mathsrule Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ανεξαρτητα απο το φροντιστηριο, με τα μαθηματα την παλευεις? Αν σου αρεσει η στολη και δεν εχεις θεμα, κατσε διαβασε και περνα ειτε ΣΤΥΑ ειτε αστυνομια. Ξερω πολλα παιδια που ηταν στην κατασταση σου πανω κατω στην ηλικια σου, μπηκαν δημοσιο και τωρα ειναι ανετοι. Αστυνομία πολύ πιθανό. ΣΤΥΑ με σχεδόν 17.000 μόρια που έχει και χωρίς καθόλου φροντιστήρια, κομματάκι δύσκολο.
JonReaper Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ανεξαρτητα απο το φροντιστηριο, με τα μαθηματα την παλευεις? Αν σου αρεσει η στολη και δεν εχεις θεμα, κατσε διαβασε και περνα ειτε ΣΤΥΑ ειτε αστυνομια. Ξερω πολλα παιδια που ηταν στην κατασταση σου πανω κατω στην ηλικια σου, μπηκαν δημοσιο και τωρα ειναι ανετοι. Ναι ρε , διαβαζω ! Γιατι πλεον μονο αυτο μου μενει να κανω . Αρχισα να το σκεφτομαι να περασω ΣΤΥΑ ή Ε.Α.Ν Σπουδές: Κακώς σκέφτεσαι το πώς θα σε ζήσουν. Είσαι αρκετά μεγάλος για να αναλάβεις και συ κάποιες ευθύνες. Όπως λέει ο John, σπουδές στον τόπο κατοικίας σου και δουλεύεις παράλληλα. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα το κάνει. Δουλειά: Ψάξου να μοιράζεις φυλλάδια, φυσικά είναι απο τις χειρότερες δουλειές αλλά έχει σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις οπότε είναι λογικό. Θα βγάλεις ένα χαρτζιλίκι. Φίλοι: Εσύ επικοινώνησέ τους την κατάσταση χωρίς ούτε δράματα ούτε απαιτήσεις ("παιδιά θα ήθελα να βγαίνουμε παρέα αλλά το ξέρετε ότι κυριολεκτικά δεν έχω ούτε για σφηνάκι"), το τι θα κάνουν αυτοί είναι κάτι που δε μπορείς να ζορίσεις. Ανάλογα με τις αποφάσεις τους θα πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα. Στη ζωή μπορεί να συμβεί από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο, οπότε κλώτσα τη μπάλα να δεις πού θα πάει (έχω υπάρξει από την άλλη πλευρά: φιλαράκι μου στα φοιτητικά χρόνια δεν είχε μία σε βαθμό δεν έχω ένα ευρώ για τον καφέ, για φαι έξω και ποτά ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας). Δε θέλεις να σε λυπούνται όπως κανείς μας δε θα ήθελε, και ένας ώριμος άνθρωπος δε θα έπρεπε να σε λυπάται. Το τι θα κάνουν οι φίλοι σου δεν το ξέρουμε, αλλά πρέπει να έχεις πάντα υπόψη πως η συμπεριφορά των άλλων ακόμα κι όταν σε στεναχωρεί δεν αντανακλά πάνω σου. Μέλλον: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χαραμίσεις τη ζωή σου... να πιστέψεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να τη βελτιώσεις. Είσαι στην ηλικία που αρχίζεις να αποκτάς απόλυτη ελευθερία κινήσεων, που θα έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι θες. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχεις τέτοια πολυτέλεια. Βάλε ένα στόχο και κυνήγησέ τον. Σε ευχαριστω για ολα ειτε αυτο προκειται για το μελλον μου ειτε για τις σπουδες μου ειτε για τους φιλους . Ξερω οτι δεν ειμαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που βρισκεται σε αυτη την κατασταση και οπως ειπες και εσυ κλώτσα τη μπάλα να δεις πού θα πάει .
mathsrule Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ναι ρε , διαβαζω ! Γιατι πλεον μονο αυτο μου μενει να κανω . Αρχισα να το σκεφτομαι να περασω ΣΤΥΑ ή Ε.Α.Ν Η ΣΤΥΑ προϋποθέτει Πανελλήνιες και έχει αρκετά υψηλή βάση, ενώ στην Α.Ε.Ν. μπαίνεις και χωρίς Πανελλαδικές (αλλά μετράει το απολυτήριο Λυκείου). Εάν πιστεύεις ότι στις Πανελλαδικές μπορείς να γράψεις 16.500 μόρια που έχει η ΣΤΥΑ καν' το, αλλιώς θα σου πέσει ο μέσος όρος του απολυτηρίου εάν δεν γράψεις καλά με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μπεις ούτε στις Α.Ε.Ν. Κατά την άποψή μου προσπάθησε όσο μπορείς με τα διαβάσματα, και του χρόνου τον Φεβρουάριο βλέπεις εάν σε παίρνει να δώσεις Πανελλαδικές ή όχι και πράττεις αναλόγως.
panos2171 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ανεξαρτητα απο το φροντιστηριο, με τα μαθηματα την παλευεις? Αν σου αρεσει η στολη και δεν εχεις θεμα, κατσε διαβασε και περνα ειτε ΣΤΥΑ ειτε αστυνομια. Ξερω πολλα παιδια που ηταν στην κατασταση σου πανω κατω στην ηλικια σου, μπηκαν δημοσιο και τωρα ειναι ανετοι. Ωραία λογική, πάνε αστυνομία για να χεις σίγουρο μισθό λες και είναι καμιά υπηρεσία που κάθεσαι σε γραφείο και βάζεις υπογραφές... 5
mathsrule Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ωραία λογική, πάνε αστυνομία για να χεις σίγουρο μισθό λες και είναι καμιά υπηρεσία που κάθεσαι σε γραφείο και βάζεις υπογραφές... Άστα να πάνε.... Πραγματικά ακούω πολλούς να το λένε αυτό. 1
George b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 εαν σκεφτεσαι να περασεις καπου με πανελληνιες πρεπει απο τωρα να βρεις τους καθηγητες που θα σου κανουν στο σχολειο του χρονου και να τους πεις να σου δωσουν σημειωσεις και ασκησεις ωστε να τις διαβαζεις το καλοκαιρι...μολις ανοιξετε θα ειναι σαν να πηγαινες φροντιστηριο και θα εισαι προετοιμασμενος...και οπως ειναι λογικο ζητα σημειωσεις ασκησεις απο τους καθηγητες παλι ολη την χρονια...αλλα και να σου λυνουν αποριες να σε βοηθουν...εαν ο καθηγητης προσφερθει να σε βοηθησει θα γραψεις μια χαρα στις πανελληνιες...
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Το σημαντικότερο είναι το τι επίπεδο έχεις τώρα. Όση βοήθεια και να λάβεις για τις πανελλήνιες και καλοκαιρινά διαβάσματα και κουραφέξαλα, στην επόμενη τάξη μπορείς να φέρεις μέχρι +10 με 15% σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης χρονιάς.
panos2171 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Χωρίς φροντιστήριο δεν γράφεις πανελλήνιες ή για την ακρίβεια δεν γράφεις καλά. Όσες ασκήσεις και να λύσεις όσες απορίες και να λύσει ο καθηγητής του σχολείου δεν θα βοηθήσουν και πολύ.
Pa0ki Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Χωρίς φροντιστήριο δεν γράφεις πανελλήνιες ή για την ακρίβεια δεν γράφεις καλά. Όσες ασκήσεις και να λύσεις όσες απορίες και να λύσει ο καθηγητής του σχολείου δεν θα βοηθήσουν και πολύ. Αν είσαι θεωρητική μια χαρά γράφεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα