Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια ειμαι τεχνολογικη και τα καταφερνω οχι ομως οπως οι αλλοι που κανουν 12 ωρες την βδομαδα φροντηστηριο ... και εγω το σκεφτηκα για θεωρητικη , δεν ξερω ομως ... Υπαρχουν πολλοι καθηγητες οι οπιοι μας λενε συνεχως '' τα κανατε στο φροντηστηριο '' ..... δηλαδη εσεις που δεν πατε δεν θα καταφερετε τιποτα ...

Δημοσ.

Κοιτα μπορεις να πιανεις τον καθηγητη και να τον ρωτας τις αποριες σου, δεν ειναι ντροπη, ειδικα αν ειναι καλος θα κατσει να σε βοηθσει να σε δωσει ασκησεις να τις λυσεις .

Κοιτα αν εχει στο σχολειο ενισχυτικη διδασκαλια, να πηγαινεις εκει...

Αν καποιος φιλος σου παει φροντιστηριο ζητα του ανα 10 μερες τις σημειωσεις να τις βγαζεις φωτοτυπια/αντιγραφεις ωστε να βλεπεις, διαβαζεις παραπανω πραγματα...

Τωρα που καλοκαιριαζει μπορεις να βρεις μια δουλιτσα να βγαζεις κατι, ή να βγαλεις πιο πολλα και να κανεις λιγα ιδιαιτερα κατα τον γεναρη...

Κατσε τωρα το καλοκαιρι και αρχιζε να διαβαζεις. Αν εχεις φιλο που εχει τελειωσει φετος με τις πανελληνιες παρτου τις σημειωσεις του, νομιζω δεν τα χρειαζετα... 

Δημοσ.

Μην παίρνεις πάνω σου το βάρος για το πώς θα έρθει βόλτα το σπίτι. Δεν είναι για την φάση που είσαι. Για την ακρίβεια, είτε το παίρνεις πάνω σου και ξεχνάς σπουδές είτε δεν το παίρνεις και τα δίνεις όλα για τις σπουδές. 

Συζήτησε με τους γονείς σου. Όχι όμως για να τους ζητήσεις (κάτι που πιθανώς να μην το θέλεις) αλλά για να δηλώσεις ή να βρεις τι θέλεις να κάνεις εσύ. 

Συζήτα τα άγχη σου για την φάση που περνάτε. Μίλα μαζί τους αντί για να μιλήσεις στο forum. Σε τέτοιες στιγμές μία οικογένεια πρέπει να δένεται πιο πολύ αντί για την ψάχνει ο καθένας μόνος του. 

• Like 2
Δημοσ.

Kαι μην ξεχνας ποτε "Όσο από πιο χαμηλά παίρνεις φόρα, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις"  Καζαντζάκης

• Like 7
Δημοσ.

Θεωρείς δηλαδή ότι μπορεί κάποιος να γράψει αρχαία και λατινικά χωρίς φροντιστήριο? Ακόμα και τα νεοελληνικά θέλουν λίγη βοήθεια πόσο μάλλον τα άλλα δύο.

Δημοσ.

Μην παίρνεις πάνω σου το βάρος για το πώς θα έρθει βόλτα το σπίτι. Δεν είναι για την φάση που είσαι. Για την ακρίβεια, είτε το παίρνεις πάνω σου και ξεχνάς σπουδές είτε δεν το παίρνεις και τα δίνεις όλα για τις σπουδές. 

Συζήτησε με τους γονείς σου. Όχι όμως για να τους ζητήσεις (κάτι που πιθανώς να μην το θέλεις) αλλά για να δηλώσεις ή να βρεις τι θέλεις να κάνεις εσύ. 

Συζήτα τα άγχη σου για την φάση που περνάτε. Μίλα μαζί τους αντί για να μιλήσεις στο forum. Σε τέτοιες στιγμές μία οικογένεια πρέπει να δένεται πιο πολύ αντί για την ψάχνει ο καθένας μόνος του. 

Το να συζητησω τα αγχη μου με τους γονεις δεν το εχω κανει  ποτε και ουτε προκειται ... για μενα ειναι σαν να μην υπαρχουν  ... σχεδον ποτε δεν τους μιλαω , απλα μενουμε στο ιδιο σπιτι . Ποτε δεν με καταλαβαιναν και ποσο μαλλον τωρα .

Κοιτα μπορεις να πιανεις τον καθηγητη και να τον ρωτας τις αποριες σου, δεν ειναι ντροπη, ειδικα αν ειναι καλος θα κατσει να σε βοηθσει να σε δωσει ασκησεις να τις λυσεις .

Κοιτα αν εχει στο σχολειο ενισχυτικη διδασκαλια, να πηγαινεις εκει...

Αν καποιος φιλος σου παει φροντιστηριο ζητα του ανα 10 μερες τις σημειωσεις να τις βγαζεις φωτοτυπια/αντιγραφεις ωστε να βλεπεις, διαβαζεις παραπανω πραγματα...

Τωρα που καλοκαιριαζει μπορεις να βρεις μια δουλιτσα να βγαζεις κατι, ή να βγαλεις πιο πολλα και να κανεις λιγα ιδιαιτερα κατα τον γεναρη...

Κατσε τωρα το καλοκαιρι και αρχιζε να διαβαζεις. Αν εχεις φιλο που εχει τελειωσει φετος με τις πανελληνιες παρτου τις σημειωσεις του, νομιζω δεν τα χρειαζετα... 

Σκεφτηκα αρκετες δουλειες για τωρα το καλοκαιρι , οπως φυλλαδια , σερβιτορος κ.α. 17 χρονων τι δουλεια μπορεις να κανεις ? Οι περισσοτεροι ζητανε προυπηρεσια .

Δημοσ.

Φίλε μου εσύ κάνε τη προσπάθεια σου, διάβασε και γράψε καλά και τα υπόλοιπα τα σκέφτεσαι μετά τα αποτελέσματα

Λογικά θα δικαιούσαι σπίτι στην εστία και σίτιση στη λέσχη, αν βρεις και μια δουλειά παράλληλα....υπάρχουν πολλοί στην ίδια θέση που τα καταφέρνουν

Θεωρείς δηλαδή ότι μπορεί κάποιος να γράψει αρχαία και λατινικά χωρίς φροντιστήριο? Ακόμα και τα νεοελληνικά θέλουν λίγη βοήθεια πόσο μάλλον τα άλλα δύο.

Στα αρχαία αν διαβάσεις τη γραμματική και το συντακτικό, με ένα λεξικό ανωμάλων, ένα βοήθημα να εξασκηθείς στο άγνωστο και ένα βοήθημα για τα σχόλια στο γνωστό είσαι κομπλέ

Στη λογοτεχνία καθηγητής στο σχολείο, καθηγήτρια στο φροντιστήριο και ένα καλό βοήθημα αναμασούν τα ίδια πράγματα

Δηλαδή τι βοήθεια σου προσέφερε το φροντιστήριο στα λατινικά?Όλα είναι μέσα στα σχολικά βιβλία, διαβάζεις και γράφεις, ούτε καν βοήθημα χρειάζεσαι

Ιστορία διαβάζεις και γράφεις

Βιολογία(που παίρνουν οι περισσότεροι) διαβάζεις και γράφεις

Αν έχεις και καθηγητές στο σχολείο που ενδιαφέρονται και δεν τα ξύνουν ακόμη καλύτερα

Δε λέω ότι το φροντιστήριο είναι ανούσιο.Βοηθάει αρκετά αλλά απλώς κάνει το έργο του μαθητή πιο εύκολο

Όχι ότι χωρίς αυτό δε γράφεις(όπως π.χ. σε μαθηματικά φυσική κ.λπ)

Στα χρόνια μου υπήρχε ενισχυτική διδασκαλία στο λύκειο(σαν φροντιστήριο μετά το μάθημα), το έκοψαν?

Δημοσ.

Να δωσω καποιες συμβουλες, καταρχας ΑΟΔΕ και Αναπτυξη Εφαρμογων μπορεις να πας Πολυ καλα, διοτι ειναι μαθηματα που δεν τα εχεις ξαναδει. Το πρωτο ειναι 60 σελιδες υλη και το δευτερο μπορει να σε βοηθησει ακομα και το φορουμ με οποιαδηποτε απορια σου σε θεωρια ειτε ασκηση.

Μαθηματικα και Φυσικη θελουν δουλεια, οποτε το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να παιρνεις σημειωσεις απο συμμαθητες απο το τι κανουν στο φροντηστηριο.

Εκθεση θα χρειαστεις σιγουρα βοηθεια απο ατομο, διοτι ειναι ενα μαθημα που οφειλεις να εχεις χτισει επανω απο προηγουμενες ταξεις. Για επιλογης προτεινω, μαθηματικα που η μιση υλη ειναι ιδια με τα αλλα μαθηματικα και η αλλη μιση με προσοχη και την βοηθεια του μαθηματικου στο σχολειο μπορεις να πας καλα

Δημοσ.

Άστα να πάνε.... Πραγματικά ακούω πολλούς να το λένε αυτό.

Και εγω το ίδιο έλεγα αλλα τελικά είχαν δίκαιο. Γιατι να βγάζεις λιγότερα όπως είδα σε μία αγγελία "c++ προγραμματιστής με αριστες γνώσεις μαθηματικών και open gl για 700 fulltime" ενω στην αστυνομία κτλ θα είσαι πιο χαλαρός και δε δουλευουν 8ωρο απο οσο ξέρω.Και ξέρω ατομα που πάνε σε μπαρ ενω έχουν βάρδια.Επίσης μπορείς να μπεις και σε σχολή μετα και να έχεις και άδειες οτι γουστάρεις.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι θεωρείς ως "γράψιμο". Για εμένα αν το επίπεδό σου στην προ τελευταία τάξη του λυκείου είναι Α, όπου Α οποιοσδήποτε αριθμός από 0 ως το 20, τον ίδιο βαθμό με μικρή διαφορά πάνω κάτω  θα επιτύχεις και στην 3η λυκείου ασχέτως του αν θα πάς φροντηστήριο. Το point είναι άλλο όμως, οτι η πλειοψηφία πηγαίνει φροντηστήριο κάνοντας ειδική προετοιμασία και μπορεί να έχει από κάπου κάποια βοήθεια, οπότε όποιος δεν πάει πρακτικά μένει πίσω στον ανταγωνισμό για τις πανελλήνιες με άλλους υποψηφίους και μειώνει τις πιθανότητες να έχει μερικά εκατοντάδες μόρια παραπάνω. Σε αρκετούς αυτά τα εκατοντάδες μόρια κάνουν την διαφορά και στοιχίζουν αν τελικά δεν περάσουν την βάση για την σχολή που θέλει.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , έγραψα σε αυτό το forum του insomnia για να συζητήσουμε λιγο την κατάσταση τα τελευταία χρόνια . ΕΙμαι 17 χρονων , η μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου άνεργος ... σε ενα χρονο θα δωσω πανελληνιες και δεν εχω ιδεα αν θα εχουν λεφτα για να με ζησουν οταν θα σπουσαζω ... το φροντηστηριο κοπηκε στην μεση της χρονια γιατι απλα δεν ειχαν να το πληρωσουν και ουτε λογος για του χρονου  . Οπως καταλαβαινετε λεφτα για  χαρτζιλικη δεν υπαρχουν ... εχω σκεφτει να δουλεψω καπου αλλα ολοι θελουν 8ωρο και σχεδον ολοι ζηταν προυπηρεσια . Τα μονα που εχω ειναι ενα pc το οποιο το πηρα απο τα λεφτα που μου εδιναν για να τρωω στο σχολειο ( τις καλες εποχες ... ) μεσα σε ενα χρονο μεζεψα και το πηρα και πουλησα το account μου στο λολ .. Βλεπω τους φιλους μου να βγαινουν και να εχουν αρκετα λεφτα και να λενε οτι δεν ειναι αρκετα και περνανε ισα ισα ... θες δεν θες αμεσως νιωθεις μειονεκτηκα απεναντι τους . Το σκεφτομαι ολη μερα , δεν θελω να τους τα λεω γιατι ξερω οτι και αυτοι νιωθουν ασχημα .. πανε για καφε , σε μπαρ και σε internet cafe και απλα δεν μπορω να τους ακολουθησω . Δεν μου αρεσει να διχνω οτι δεν εχω μια ... δεν θελω να με λυπουνται .  Και στην τελικη η μανα μου μου λεει γιατι εισαι ολη μερα μεσα και δεν πας καμια βολτα με τους φιλους σου ? Αυτο που με καιει ειναι το μελλον μου , νομιζω οτι απλα θα χαραμισω την ζωη μου και δεν θα ζησω τιποτα ... :( :( :( :( :( :(

Αρχικά χέστηκες για τους φίλους που δε σε καταλαβαίνουν οπότε καιρός να αναθεωρήσεις και να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα, αν θεωρείς ότι πιέζεσε αρκετά απ' αυτούς.

Δεύτερον μην το κάνεις αυτό να ξεκινήσεις δουλειά σ' αυτό το σημείο που είσαι, είναι αυτοκαταστροφικό και θα το μετανοιώσεις σίγουρα.Στα επόμενα χρόνια και ενώ είσαι φοιτητής θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις όσο θες και να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι.

Επίσης επειδή δεν έχεις χρήματα μια καλή πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει είναι αυτή εδώ με μαθήματα που γίνονται στο Πολυτεχνείο σε όλα τα μαθήματα της Τεχνολογικής.

483562_191774944280422_823871476_n.jpg

Ό,τι χρειαστείς παραπάνω ρωτάς, εδώ είμαστε.

Btw σε τι μέσο όρο είσαι περίπου στα θετικά μαθήματα?

• Like 2
Δημοσ.

Και εγω το ίδιο έλεγα αλλα τελικά είχαν δίκαιο. Γιατι να βγάζεις λιγότερα όπως είδα σε μία αγγελία "c++ προγραμματιστής με αριστες γνώσεις μαθηματικών και open gl για 700 fulltime" ενω στην αστυνομία κτλ θα είσαι πιο χαλαρός και δε δουλευουν 8ωρο απο οσο ξέρω.Και ξέρω ατομα που πάνε σε μπαρ ενω έχουν βάρδια.Επίσης μπορείς να μπεις και σε σχολή μετα και να έχεις και άδειες οτι γουστάρεις.

Ναι, και επίσης μπορεί την επόμενη μέρα να είσαι νεκρός. Κλάιν, ε;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα, ειναι πολυ πιο ασφαλες επαγγελμα απο οσο νομιζετε. Αναλογα και το τμημα που θα μπεις, το μενου εχει κατα κυριο λογο γραφειο, σκοπια, μετρα σε καναν αγωνα, βολτα με το περιπολικο. Αντε να κυνηγησεις και κανενα πρεζονι για αυτοφωρο. Ενας στους χιλιους θα βρεθει τη λαθος στιγμη στο λαθος μερος και θα τον ακουτε στις ειδησεις μετα. 

Δεν ειναι ολοι ΔΙ.ΑΣ και ΜΑΤ (ακομα μεγαλυτερο ξυσιμο εκει βεβαια αλλα ας μην επεκταθουμε).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...