Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Το φθινόπωρο μαζέψαμε Ρείκι από τα μελίσσια μας και πήρα ένα βάζο, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έπηξε! Το μέλι είναι 100% αγνό και δεν ξέρω ποιός ο λόγος που συνέβει αυτό, γιατί άλλο μέλι (Ρείκι πάλι) που είχα αγοράσει όλη τη χρονιά ήτανε ρευστό, δεν έπηξε ποτέ!

Γιατί συνέβει αυτό άραγε; Μήπως δεν έγινε κάτι σωστά το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ή έτσι πρέπει να πήζουν τα αγνά μέλια και το Ρείκι αυτό που είχα πάρει είχε κάτι πρόσθετο για να μην πήζει;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Το φθινόπωρο μαζέψαμε Ρείκι από τα μελίσσια μας και πήρα ένα βάζο, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έπιξε! Το μέλι είναι 100% αγνό και δεν ξέρω ποιός ο λόγος που έπιξε γιατί άλλο μέλι (Ρείκι πάλι) που είχα αγοράσει όλη τη χρονιά ήτανε ρευστό, δεν έπιξε ποτέ!
Τι συμβαίνει και έπιξε το Ρείκι; Μήπως δεν έγινε κάτι σωστά το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ή έτσι πρέπει να πίζουν τα αγνά μέλια και το Ρείκι αυτό που είχα πάρει είχε κάτι πρόσθετο για να μην πίζει;

Εγω ξερω οτι το αγνο μελι σε χαμηλες θερμοκρασιες(χαμηλες λεγοντας το πολυ μεχρι 14  βαθμους) παντα πηζει.

Εαν η θερμοκρασια ειναι παραπανω ειναι πιο σπανιο..δηλαδη 30-40 βαθμους..Παρολα αυτα απο οσο ξερω οταν πηζει δεν ειναι κατι κακο ουτε αλλοιωνεται.

Αλλοιωνεται ομως με το σαλιο και το γνωστο που κανουν σχεδον ολοι (κουταλι μεσα στο βαζο με το μελι,το τρωνε και μετα το ξαναβουτανε μεσα)

• Like 1
Δημοσ.

To αγνο μελι παντα πηζει τον χειμωνα....Εφοσον σου επηξε σημαινει οτι ειναι καλο.

Το αλλο που πηρες πιθανως να ειναι γλυκοζη με λιγο μελι, αν και παιζει ρολο και το μερος που το ειχες..

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι το αγνο μελι σε χαμηλες θερμοκρασιες(χαμηλες λεγοντας το πολυ μεχρι 14  βαθμους) παντα πηζει.

Εαν η θερμοκρασια ειναι παραπανω ειναι πιο σπανιο..δηλαδη 30-40 βαθμους..Παρολα αυτα απο οσο ξερω οταν πηζει δεν ειναι κατι κακο ουτε αλλοιωνεται.

Αλλοιωνεται ομως με το σαλιο και το γνωστο που κανουν σχεδον ολοι (κουταλι μεσα στο βαζο με το μελι,το τρωνε και μετα το ξαναβουτανε μεσα)

Και αυτο ειναι το λιγότερο. Οταν βρίσκεις μέσα γιαούρτια και αλλα φαγητά . Παντως ενταξει δεν νομιζω πως εχει παθει κανεις κατι. Και εγώ που θέλω να ειναι καθαρό όλοι με βρίζουν οτι ειμαι μιζερος.

Δημοσ.

Επίσης το κατα πόσο πολύ/λίγο γρήγορα/αργά θα πήξει το μέλι εξαρτάται και απο το είδος των φυτών απτα οποια πηρε η μελισσα την γύρη .

Να προσθεσω στο σχολιο με το βαζο και το σάλιο,οτι και τα μεταλλικα αντικειμενα (πχ κουτάλι ) αν αφεθουν μεσα αλλοιωνουν το μέλι λόγω της οξείδωσης(γενικά των αντιδράσεων) που πραγματοποιούνται.Γιαυτό και στις διαφημίσεις βλέπεις μεσα στο μέλι εκείνο το ξύλινο "κουτάλι" με τα "ράφια"

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φθινόπωρο μαζέψαμε Ρείκι από τα μελίσσια μας και πήρα ένα βάζο, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έπηξε! Το μέλι είναι 100% αγνό και δεν ξέρω ποιός ο λόγος που συνέβει αυτό, γιατί άλλο μέλι (Ρείκι πάλι) που είχα αγοράσει όλη τη χρονιά ήτανε ρευστό, δεν έπηξε ποτέ!
Γιατί συνέβει αυτό άραγε; Μήπως δεν έγινε κάτι σωστά το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ή έτσι πρέπει να πήζουν τα αγνά μέλια και το Ρείκι αυτό που είχα πάρει είχε κάτι πρόσθετο για να μην πήζει;

http://archive.in.gr/Reviews/article.asp?lngReviewID=1668&lngChapterID=1716&lngItemID=48130

Επεξ/σία από pournaras
  • Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά εξαρτάται από που συλλέγουν το μέλι η μέλισσες. Αν είναι σε βουνό για παράδειγμα με έλατα και κέδρους, δεν θα "ζαχαρώσει". Αν είναι από κάμπο μπορεί να "ζαχαρώσει" και σε μερικές εβδομάδες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά εξαρτάται από που συλλέγουν το μέλι η μέλισσες. Αν είναι σε βουνό για παράδειγμα με έλατα και κέδρους, δεν θα "ζαχαρώσει". Αν είναι από κάμπο μπορεί να "ζαχαρώσει" και σε μερικές εβδομάδες.

Party pooper mode_on

Οι μέλισσες μαζεύουν γύρη,το μέλι το φτιάχνουν αυτές

Θέλω να ξαναδοκιμάςω πορτοκαλόμελο ... Δ εν υπάρχει η γαματοσύνη της γεύσης του

Δημοσ.

Party pooper mode_on

Ναι, τo μέλι προέρχεται από το νέκταρ που συλλέγουν. Δεν μαζεύουν μέλι απευθείας. Την γύρη την θέλουν για άλλες δουλειές οι μέλισσες.

• Like 1
Δημοσ.

Party pooper mode_on

Ναι, τo μέλι προέρχεται από το νέκταρ που συλλέγουν. Δεν μαζεύουν μέλι απευθείας. Την γύρη την θέλουν για άλλες δουλειές οι μέλισσες.
I know , τα εχω χιλιοδιαβασει στη Σχολή μου τα περι μελισσών Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Οτι μελι απο λουλουδι,ζαχαρωνει(Πορτοκαλια,λουλουδια,θυμαρια κτλπ).οτι μελι απο κονοφωρο δεντρο(ελατο,πευκο κτλπ) δεν ζαχαρωνει!

Επισης για να βρεις 100% μελι μονο απο ενα λουλουδι,πρεπει να γινουν 2 πραγματα: 1) Να δεσεις τις μελισσες απο το ποδι και να τις μαλωνεις οποτε πανε σε αλλο λουλουδι. 2) Να τις εχεις σε θερμοκηπιο με 1 κ μονο ειδος λουλουδιου μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που είπε ο takis_koll.

Από λουλούδια είναι το μέλι σου για αυτό ζαχαρώνει.

Δημοσ.

Οπότε είναι ασφαλές να βγεί το συμπέρασμα πως, εάν το μέλι ζαχαρώνει είναι 100% αυθεντικό και εάν δεν ζαχαρώνει (εκτός εάν είναι από κωνοφόρα κλπ.) κάτι ύποπτο συμβαίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...