Προς το περιεχόμενο
  • 0
Συνδεθείτε  
errika

askisi java

Ερώτηση

Θέμα 1

Σημειώστε ποιες από τις παρακάτω εκφράσεις είναι σωστές και ποιες λάθος;

  1. Εάν θέλουμε να αποθηκεύσουμε έναν μικρό ακέραιο αριθμό όπως το 5 είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε τύπο short και όχι long.

  2. Η κωδικοποίηση των χαρακτήρων στη Java είναι σε Unicode.

  3. Η πράξη char a=Y; βάζει στον a το γράμμα Y.

  4. Εφόσον ο int είναι 32bit και ο short 16 bit, ο int μπορεί να αποθηκεύσει έως 2 φορές μεγαλύτερους αριθμούς.

  5. Η εντολή System.out.println("Test"); θα τυπώσει τη λέξη Test και μετά θα αλλάξει γραμμή για να τυπωθεί το επόμενο μήνυμα.

  6. Η πράξη x+= 8; βάζει στον ακέραιο x τον αριθμό 8.

  7. Η χρήση του && αντί του & μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορη εκτέλεση λογικών παραστάσεων.

  8. Η πράξη boolean x=(‘a’>=’d’); θα βάλει στην x το true.

  9. Η εντολή do-while δεν μπορεί να δημιουργήσει ατέρμονο loop.

  10. H Java δεν επιτρέπει να προσπελάσουμε μία θέση σε ένα array που δεν υπάρχει (π.χ. μεγαλύτερη από το μέγεθος του πίνακα).

  11. Constructor (δημιουργός) λέγεται μία μέθοδος που δεν έχει ορίσματα.

  12. Κάθε κλάση της java πρέπει να περιέχει μία μεθοδο main.

  13. Κάθε μέθοδος πρέπει να δηλώνεται ως public.

  14. Μία υποκλάση μπορεί να χρησιμοποιήσει τα protected πεδία της υπερκλάσης της.

 

 

 

 

 

mporei kapoios n voi8isei ???

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

όταν θα πρέπει να γράψεις κώδικα στην java για να πληρωθείς άλλος θα σου κάνει την δουλειά μια μικρή βοήθεια ναι αλλά όχι και μασημένη τροφή !!!!!

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

ποια βρηκες σωστα, ειμαι φοιτητρια κι εχω εργασια ειπα αν μπορει καποιοσ ν βοηθηση αν δεν μπορεις πολυ απλα μην σχολιαζεις

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Με μια ματιά στα γρήγορα... (μπορεί να κάνω και λάθος :P)

 

 

1) ΛΑΘΟΣ
2) ΣΩΣΤΟ
3) ΛΑΘΟΣ
4) ΛΑΘΟΣ
5) ΛΑΘΟΣ ΣΩΣΤΟ
6) ΙΣΩΣ (δηλαδή και ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ)
7) ΣΩΣΤΟ
8) ΛΑΘΟΣ
9) ΛΑΘΟΣ
10) ΣΩΣΤΟ
11) ΛΑΘΟΣ
12) ΛΑΘΟΣ
13) ΛΑΘΟΣ
14) ΣΩΣΤΟ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Με μια ματιά στα γρήγορα... (μπορεί να κάνω και λάθος :P)

 

 

1) ΛΑΘΟΣ

2) ΣΩΣΤΟ

3) ΛΑΘΟΣ

4) ΛΑΘΟΣ

5) ΛΑΘΟΣ ΣΩΣΤΟ

6) ΙΣΩΣ (δηλαδή και ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ)

7) ΣΩΣΤΟ

8) ΛΑΘΟΣ

9) ΛΑΘΟΣ

10) ΣΩΣΤΟ

11) ΛΑΘΟΣ

12) ΛΑΘΟΣ

13) ΛΑΘΟΣ

14) ΣΩΣΤΟ

To 6 είναι ΛΑΘΟΣ. Η γενική ιδέα είναι ότι προσθέτει στη x το 8 και αναθέτει το αποτέλεσμα στη x. Το να είναι η x=0 είναι μία πολύ ειδική περίπτωση.

To 7 είναι ΛΑΘΟΣ. Το && είναι logical operator, ενώ το & bitwise.

 

Όλα τα υπόλοιπα τα έχεις σωστά.

Η java το επιτρεπει (γινεται compile), κατα την εκτέλεση πεταει ArrayIndexOutOfBoundsException.

Αν το επέτρεπε τότε δε θα πετούσε exception. Φαντάζομαι εννοεί κατά το run-time. C way all the way.

 

Λογικά θέλει ο διδάσκων να δει αν γνωρίζουν για τα exceptions και για την ασφάλεια που προσφέρει έναντι μιας weakly typed γλώσσας (όπως η C).

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

To 6 είναι ΛΑΘΟΣ. Η γενική ιδέα είναι ότι προσθέτει στη x το 8 και αναθέτει το αποτέλεσμα στη x. Το να είναι η x=0 είναι μία πολύ ειδική περίπτωση.

To 7 είναι ΛΑΘΟΣ. Το && είναι logical operator, ενώ το & bitwise.

 

Όλα τα υπόλοιπα τα έχεις σωστά.

Ναι αλλα αναφερεται σε λογικες παραστάσεις.

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
         boolean a=true;
         boolean b=false;
         boolean c=a&b;
        System.out.println(c);
     }
}

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

 

Ναι αλλα αναφερεται σε λογικες παραστάσεις.

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
         boolean a=true;
         boolean b=false;
         boolean c=a&b;
        System.out.println(c);
     }
}

Αν είναι έτσι πάω πάσο. Απ' ότι φαίνεται όμως πρόκειται για πρώτο έτος σε σχολή. Δε νομίζω να τους πρίζουν το κεφάλι για ταχύτητα, τουλάχιστον σε τόσο ψείρες. Πρέπει πρώτα να μάθουν για Οργάνωση Η/Υ ή Compilers για να το γνωρίζουν.

 

Πάντως ομολογώ πως κανά δύο ερωτήσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το νόημα. Αυτή και η άλλη με την προσπέλαση εκτός συνόρων πίνακα.

ποια βρηκες σωστα, ειμαι φοιτητρια κι εχω εργασια ειπα αν μπορει καποιοσ ν βοηθηση αν δεν μπορεις πολυ απλα μην σχολιαζεις

Keyword. After that line let the answer-storm begin!

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

επειδή βιάζομαι να φύγω, ξαναλέω όλα σωστά τα έχω. :P το ίσως το έγραψα για την ειδική περίπτωση

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.