Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Διότι το να μου λέει κάποιος ότι το να πληρώσω τις παράπλευρες χρεώσεις (αμφισβητούμενης νομιμότητας) μια εταιρίας κινητής και μάλιστα ελληνικής που είναι τίγκα στην λαμογιά, ναι τρολλάρισμα το θεωρώ. Σε αντίστοιχη περίπτωση ακόμα και να τα είχα δεν θα τα έδινα σε αυτούς.

Και όσοι θα μου την πουν για αυτό το ποστ, ας μου απαντήσουν πρώτα οι ταινίες που έχουν κατεβάσει αν ανέρχονται σε εκατοντάδες ή χιλιάδες

1. Τι εννοείς "παράπλευρες" χρεώσεις; Αν πάρεις τηλέφωνο τη γυναίκα σου η χρέωση είναι ευθεία, αν πάρεις τη γκόμενα πλευρική κι αν πάρεις μέντιουμ παράπλευρη;
  2. Η νομιμότητα των χρεώσεων αμφισβητείται απο ποιόν, και κυρίως με τι επιχείρημα; Με το ότι φανερά είναι 090 το νούμερο έπρεπε να μαντέψετε ότι δε θέλω και να το μπλοκάρετε χωρίς να σας το πω; Γιατί το επιχείρημα "μου πέφτουν πολλά" είναι λίγο για τον πέουλο. Υπέγραψες μια σύμβαση και η άλλη πλευρά ούτε σε παραπλάνησε ούτε σε κορόιδεψε. Άρα;
  3. Το ότι η εταιρία είναι τίγκα στη λαμογιά πώς προκύπτει; Επίσης, το να κλέψεις τον κλέφτη δεν είναι κλεψιά. Discuss.
  4. Υπάρχει κάποια άλλη που δεν είναι στη λαμογιά με τα όποια τέλος πάντων είναι τα παραπάνω κριτήρια; Να ξέρω αν είναι πού είμαι δικαιολογημένος να φεσώσω και πού όχι.
  5. Εκατοντάδες. Γιατί εφόσον δεν έχω bluray στο σπίτι δε μπορώ να δω την ταινία που θέλω νόμιμα, άσχετα που η τεχνολογία για να γίνει αυτό υπάρχει. Επίσης έχω κατεβάσει ανα τα έτη εκατοντάδες games από το θείο, αλλά από τότε που βγήκε Steam, Gog και Humble Bundle δεν έχω κατεβάσει τίποτα. Τυχαίο; Δε νομίζω.

PS: Ίσα ίσα πλέον είναι τόσο εύκολο να αγοράσεις games που κυριολεκτικά δίνω και τζάμπα λεφτά: παίρνω game που στα 20 θα το έβγαζα σε ένα 40ωρο σερί και φυσικά ποτέ δεν έχω τελικά το χρόνο να το παίξω πριν βγουν τα 5 επόμενα. Άμα δεν είχαν κάλο στον εγκέφαλο θα μου έδιναν τη δυνατότητα να κάνω το ίδιο και με τις ταινίες. Αλλά αφού προτιμούν αντί για τζάμπα $$$ να πάρουν τα τρία, ποιός είμαι εγώ να τους πω τι να κάνουν.

PS2: Είμαι σίγουρος ότι όλη η Ελλάδα βλέπει Game of Thrones στη Nova, τις ώρες που γίνεται η επίσημη προβολή γιατί απο αυτή τη βάση εξάλλου ξεκινάει ο ημερήσιος προγραμματισμός του καθενός. Ξύπνησε η κόρη σου την ώρα που παίζει η σειρά; Ας πρόσεχες γατάκι που θες και pause. Και μη κατεβάσεις torrent γιατί μετά δε δικαιούσαι να μιλάς για ηθική.

...και μετά δε θα μείνει κανένας να μιλάει στο thread και θα χάσουμε κι αυτή τη διασκέδαση.

Επεξ/σία από defacer
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Τι εννοείς "παράπλευρες" χρεώσεις; Αν πάρεις τηλέφωνο τη γυναίκα σου η χρέωση είναι ευθεία, αν πάρεις τη γκόμενα πλευρική κι αν πάρεις μέντιουμ παράπλευρη;
  2. Η νομιμότητα των χρεώσεων αμφισβητείται απο ποιόν, και κυρίως με τι επιχείρημα; Με το ότι φανερά είναι 090 το νούμερο έπρεπε να μαντέψετε ότι δε θέλω και να το μπλοκάρετε χωρίς να σας το πω; Γιατί το επιχείρημα "μου πέφτουν πολλά" είναι λίγο για τον πέουλο. Υπέγραψες μια σύμβαση και η άλλη πλευρά ούτε σε παραπλάνησε ούτε σε κορόιδεψε. Άρα;

Το να παιρνεις πχ το τεχνικο τμημα της εταιρειας για βλαβη και να σε χρεωνει πχ 1 ευρω και πλαγια χρεωση ειναι και δεν αναφεροταν στο συμβολαιο.

Δημοσ.

Το να παιρνεις πχ το τεχνικο τμημα της εταιρειας για βλαβη και να σε χρεωνει πχ 1 ευρω και πλαγια χρεωση ειναι και δεν αναφεροταν στο συμβολαιο.

Πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερόταν στο συμβόλαιο ή τουλάχιστον δίπλα στο νούμερο που καλείς για να βρεις το τεχνικό τμήμα. Χωρίς να ξέρω σίγουρα κάτι έχω στο μυαλό κιόλας ότι παίζει να σου λένε πόσο χρεώνεσαι κατά τη διάρκεια του ίδιου του τηλεφωνήματος.

Δεύτερον οι χρεώσεις για τις οποίες μιλάμε εδώ έγιναν με κλήσεις στο τεχνικό τμήμα; Να ξέρουμε αν είναι, γιατί αυτές είναι που χαρακτηρίστηκαν παράπλευρες. Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στη Wind που σε αντίθεση με τη Voda τόλμησε να μπλοκάρει και τα 3 νούμερα του "τεχνικού τμήματος".

Δημοσ.

Εκατοντάδες. Γιατί εφόσον δεν έχω bluray στο σπίτι δε μπορώ να δω την ταινία που θέλω νόμιμα, άσχετα που η τεχνολογία για να γίνει αυτό υπάρχει. Επίσης έχω κατεβάσει ανα τα έτη εκατοντάδες games από το θείο, αλλά από τότε που βγήκε Steam, Gog και Humble Bundle δεν έχω κατεβάσει τίποτα. Τυχαίο; Δε νομίζω.

PS: Ίσα ίσα πλέον είναι τόσο εύκολο να αγοράσεις games που κυριολεκτικά δίνω και τζάμπα λεφτά: παίρνω game που στα 20 θα το έβγαζα σε ένα 40ωρο σερί και φυσικά ποτέ δεν έχω τελικά το χρόνο να το παίξω πριν βγουν τα 5 επόμενα. Άμα δεν είχαν κάλο στον εγκέφαλο θα μου έδιναν τη δυνατότητα να κάνω το ίδιο και με τις ταινίες. Αλλά αφού προτιμούν αντί για τζάμπα $$$ να πάρουν τα τρία, ποιός είμαι εγώ να τους πω τι να κάνουν.

PS2: Είμαι σίγουρος ότι όλη η Ελλάδα βλέπει Game of Thrones στη Nova, τις ώρες που γίνεται η επίσημη προβολή γιατί απο αυτή τη βάση εξάλλου ξεκινάει ο ημερήσιος προγραμματισμός του καθενός. Ξύπνησε η κόρη σου την ώρα που παίζει η σειρά; Ας πρόσεχες γατάκι που θες και pause. Και μη κατεβάσεις torrent γιατί μετά δε δικαιούσαι να μιλάς για ηθική.

οπότε, επειδή:

1). δεν έχεις συσκευή blue ray

2). βαριέσαι να περιμένεις να βγει σε dvd για να το νοικιάσεις

3). δεν σου παρέχει ο παραγωγός/ διανομέας το προϊόν έγκαιρα

4). και επειδή φυσικά το κάνει όλη η ελλάδα

δικαιούσαι να υποκλέπτεις προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας ?

υ.γ. και εγώ το ίδιο κάνω. δεν βγαίνω όμως ούτε να κατηγορήσω σα λαμόγιο και σαν ανάξιο του δικαιώματος να ζει τον κάθε ένα που έκλεψε μια εταιρεία με υπερκέρδη. γιατί έχει διαφορά αν κλέψεις μια πολυεθνική με το αν κλέψεις μία γιαγιούλα στο δρόμο, όπως έχει και διαφορά αν κλέψω ένα καρβέλι για να φάω, με το αν κλέψω το dvd του game of thrones από το public (αν εξαιρέσεις το κόστος της συσκευασίας και του ψηφιακού δίσκου δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να κατεβάζεις ταινείες ταινίες, ειδικά αν αφήνεις και κάνα 2€ στο ράφι)

Δημοσ.

οπότε, επειδή:

1). δεν έχεις συσκευή blue ray

2). βαριέσαι να περιμένεις να βγει σε dvd για να το νοικιάσεις

3). δεν σου παρέχει ο παραγωγός/ διανομέας το προϊόν έγκαιρα

4). και επειδή φυσικά το κάνει όλη η ελλάδα

δικαιούσαι να υποκλέπτεις προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας ?

υ.γ. και εγώ το ίδιο κάνω. δεν βγαίνω όμως ούτε να κατηγορήσω σα λαμόγιο και σαν ανάξιο του δικαιώματος να ζει τον κάθε ένα που έκλεψε μια εταιρεία με υπερκέρδη. γιατί έχει διαφορά αν κλέψεις μια πολυεθνική με το αν κλέψεις μία γιαγιούλα στο δρόμο, όπως έχει και διαφορά αν κλέψω ένα καρβέλι για να φάω, με το αν κλέψω το dvd του game of thrones από το public (αν εξαιρέσεις το κόστος της συσκευασίας και του ψηφιακού δίσκου δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να κατεβάζεις ταινείες ταινίες, ειδικά αν αφήνεις και κάνα 2€ στο ράφι)

Όσον αφορά τα 1, 2, 3: όχι, δε δικαιούμαι να το υποκλέπτω. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μένα και στο φίλο ή το "φίλο" της OP: ότι εγώ αυτό που κάνω δεν το δικαιολογώ με το να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, και νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου να το μάθει όλος ο κόσμος.

Σου είπα για ποιό λόγο το κάνω, αν στη συνέχεια θέλεις να με κρίνεις είναι δικαίωμά σου. Δε θα σε ρωτήσω καν αν το κατεβάζεις και συ γιατί δε μ' ενδιαφέρει να βρούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη την ηθική και γιατί ακόμα και βιαστής νεογέννητων να είσαι αυτό δεν ακυρώνει απαραίτητα το ορθό ή όχι της κριτικής σου (σε αντίθεση με το να είσαι "βολεμένος" ή "νεοφιλελέ" που κατα πώς φαίνεται καμιά φορά το ακυρώνει).

Όσον αφορά το 4: το ότι το κάνει όμως όλη η Ελλάδα δε μας λέει κάτι όσον αφορά το δίκαιο ή ίσως ακόμα και το ηθικό (όχι το νόμιμο) του θέματος;

Στην τελική το τι είναι ηθικό δεν είναι γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή, αλλά καθορίζεται κάθε στιγμή από την κοινωνική αντίληψη (υπάρχει φυσικά και η προσωπική ηθική του καθενός αλλά εδώ μιλάω εγώ με σένα οπότε κάπου πρέπει να ψάξουμε κοινό τόπο). Μετά την αλλαγή του ηθικού έρχεται και η αλλαγή του νόμιμου. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα αν κάνεις μοϊκάνα ούτε θα σε πάνε στο τμήμα για τεντιμποϊσμό ούτε θα σου δώσει σφαλιάρα ο πατέρας σου.

Δεν κατηγόρησα κανέναν ότι είναι ανάξιος να ζει. Για την ακρίβεια έκανα ακριβώς το αντίθετο, παρόλο που προσωπικά θα με βόλευε να μην υπήρχε κανένας τέτοιος στην κοινωνία που ζω. Και φυσικά έχει διαφορά αν θα κλέψεις για να φας ή για να δεις game of thrones (αυτό είναι τεράστιο θέμα όμως και αξίζει 2-3 threads από μόνο του).

ΥΓ: Όμως, και ανεξάρτητα με το αν θα κλέψεις για να φας ή για να δεις game of thrones, το αν θα κλέψεις εμένα, τον Κόκκαλη ή την Exxon Mobil δεν έχει καμία διαφορά. Γιατί αν αυτό έχει διαφορά, τότε έχει διαφορά και το αν σκοτώνεις λευκούς ή μαύρους.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερόταν στο συμβόλαιο ή τουλάχιστον δίπλα στο νούμερο που καλείς για να βρεις το τεχνικό τμήμα. Χωρίς να ξέρω σίγουρα κάτι έχω στο μυαλό κιόλας ότι παίζει να σου λένε πόσο χρεώνεσαι κατά τη διάρκεια του ίδιου του τηλεφωνήματος.

Δεύτερον οι χρεώσεις για τις οποίες μιλάμε εδώ έγιναν με κλήσεις στο τεχνικό τμήμα; Να ξέρουμε αν είναι, γιατί αυτές είναι που χαρακτηρίστηκαν παράπλευρες. Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στη Wind που σε αντίθεση με τη Voda τόλμησε να μπλοκάρει και τα 3 νούμερα του "τεχνικού τμήματος".

Γενικα μιλαω οχι για την δεδομενη περιπτωση και οχι δεν το ελεγε το συμβολαιο στην περιπτωση μου

Δημοσ.

Όσον αφορά το 4: το ότι το κάνει όμως όλη η Ελλάδα δε μας λέει κάτι όσον αφορά το δίκαιο ή ίσως ακόμα και το ηθικό (όχι το νόμιμο) του θέματος;

βάζω στοίχημα πως αν όλη η Ελλάδα μπορούσε να μην πληρώνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χωρίς να φοβάται μην τους αρχίσουν στα τηλέφωνα οι εισπρακτικές εταιρείες και οι δικηγόροι, το ίδιο θα έκανε..

τα υπόλοιπα αργότερα γιατί έπεσε δουλίτσα  :P

Δημοσ.

βάζω στοίχημα πως αν όλη η Ελλάδα μπορούσε να μην πληρώνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χωρίς να φοβάται μην τους αρχίσουν στα τηλέφωνα οι εισπρακτικές εταιρείες και οι δικηγόροι, το ίδιο θα έκανε..

τα υπόλοιπα αργότερα γιατί έπεσε δουλίτσα  :P

Αν όλη η Ελλάδα το έκανε αυτό τότε πολύ σύντομα δε θα υπήρχαν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και μετά όλη η Ελλάδα θα μυξοκλαιγόταν.

Οπότε πρακτικά, αναγνωρίζοντας το ότι οι εταιρίες κινητής παρέχουν μια χρήσιμη υπηρεσία η οποία δεν πέφτει απ τον ουρανό κάποιοι θα πλήρωναν και κάποιοι άλλοι όχι. Κι αυτοί που πληρώνουν θα έλεγαν ότι οι άλλοι που δεν πληρώνουν ενώ τους αρέσει η υπηρεσία που χαίρονται είναι λαμόγια. Όπως γίνεται εδώ, κι όπως γίνεται π.χ. με τα λεωφορεία.

By the way παρόλο που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, θα ήμουν σίγουρα μέσα σε ένα πλάνο του στυλ "οι έφηβοι και οι άποροι συνταξιούχοι έχουν κάποιο δωρεάν πρόγραμμα τηλεφωνίας το κόστος του οποίου πληρώνουν οι υπόλοιποι" (φυσικά όχι σε τιμές τιμοκαταλόγου) με το σκεπτικό ότι είναι ένα κοινωνικό αγαθό που επιδοτείς γι' αυτούς που δεν έχουν τα μέσα να το αγοράσουν αλλά ταυτόχρονα η ποιότητα ζωής τους επηρρεάζεται σημαντικά από την παρουσία ή απουσία του.

Later. :)

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι η πλειοψηφια του κοσμου που αδυνατει να πληρωσει λογαριασμους εχει οντως προβλημα , αλλα το συστημα τους αντιμετωπιζει το ιδιο σκληρα με τα πραγματικα λαμογια που συνηθως την γλιτωνουν κιολας,

Θυμαμαι προσφατα την περιπτωση στον πυργο που ο αλλος θα εχανε το σπιτι του για 200€ αρχικο χρεος στην Wind.

Με κατι τετοια τρελενομαι και ακομα περισσοτερο με ατομα που επικρωτουν τις τακτικες αυτες , την στιγμη που μεγαλοεπιχειρηματιες κυκλοφορουν με εκατονταδες χιλιαδες ευρω χρεη σε υπαλληλους και δημοσιο και οι τραπεζες συννεχιζουν να τους δανειζουν ενω ο αλλος με 100 € αρχικο χρεος μπαινει στον τειρεσια.

Οσο συγκεκριμενα για την Vodafone εχει ενα καρο κοριτσακια στα βενζιναδικα και στα εμπορικα να δουλευουν μεσω "outsourcing" με 3 € τν ωρα ανασφαλιστα διαφημιζοντας τα προιοντα/υπηρεσιες της εταιρειας , κατα τα αλλα ειναι παρθενες ...

Επισης ας μου πει καποιος , αν δεσμευτεις με ενα συμβολαιο και πριν την ληξη του οι οικονομικες σου δυνατοτητες μειωθουν αποδεδειγμενα , υπαρχει εταιρεια που σου ακυρωνει/παυει το συμβολαιο χωρις δικαστικες διαδικασιες?

Οταν χρεοκοπησει μια εταιρεια τι γινεται με οσους εχουν προπληρωσει προοιντα/υπηρεσιες της ?

Παραδειγματα υπαρχουν απειρα.

Προσωπικα εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα τα θεματα προκυπτουν απο την αδυναμια / ανικανοτητα /ελλειψη θελησης του κρατους να ελεγξει/ρυθμισει/θεσει σοβαρους κανονες στην αγορα , ετσι ωστε να προστατεψει τον καθε καταναλωτη(εξυπνο η χαζο) και αν δεν κανω λαθος ειδικα στον συγκεκριμενο τομεα ακολουθουμε πιστα την πολιτικη και τις οδηγιες της ΕΕ οι οποιες εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα και δεν νομιζω να εχουν καλη εφαρμογη στην ελλαδα , αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Σε όλους αξίζει να ζουν. Απλά κάποιοι θα ήταν καλύτερο για την ανθρωπότητα να μην αναπαράγονται.

Οσο για αυτο καταλαβα ακριβως τι εννοεις ,μα το θεμα δεν ειναι αν υπαρχουν λαμογια αναμεσα μας η ατομα που μεχρι τωρα ζουσαν σκορπωντας 50αρικα και τωρα κλαιγονται γιατι δεν φροντισαν να εχουν καβατζα.

Ουτε μπορεις να συμπερανεις και πολλα για τον ανθρωπο απο το OP καθως ειναι αρκετα δυσνοητο και εχει ελαχιστες πληροφοριες.

Απλα μου ακουστηκε ολιγον τι φασιστικο και απολυτο παρα την εμμεση διατυπωση "θα ηταν καλυτερο" .

Το ιδιο θα μπορουσα να πω για το μεγαλο μερος του ελληνικου λαου που κλεγεται για μισθους/συνταξεις ενω συννεχιζει να στηριζει αυτους που υπολποιουν τις πολιτικες αυτες , τον καθε δημοσιο που μπηκε με βυσμα και σχολαγε τοσα χρονια στις 13:00, για τον καθε "δεξιο και βαζελο" κλπ.

Αυτες τις γενικευσεις ομως τις κανουνε κατι Κασιδιαρηδες , γιατι τους βολευει οπως ειπα να ειναι ολα ασπρο-μαυρο και να ειμαστε ολοι στο ιδιο "τσουβαλι".

Οσο για το αν θεωρειται κλοπη η οχι αυτο το θεμα , νομικα δεν ξερω , ηθικα παντως εγω προσωπικα ανα περιπτωση δεν τον καταδικαζω τον αλλον αμα δεν μπορει η ακομα και αν δεν θελει να πληρωσει , αμα η υπηρεσιες που που λαμβανει ειναι κατωτερες/αλλες των συμφωνημενων , αντε να το αποδειξεις ομως , θα σου κοστισει πολυ περισσοτερο σε χρονο και σε χρημα γιαυτο και και η καθε Vodafone κανει οτι της γουσταρει.

Θα συμφωνησω οτι ειτε κλεψεις ψωμι ειτε το ταδε επεισοδιο ειναι κλοπη , πριν σε καταδικασω ομως θα αναρωτηθω γιατι το εκανες και δεν θα δειξω κανενα ιχνος συμπαθειας αν θυμα ειναι καποιος οργανισμος που σε κλεβει με τον εναν η τον αλλο τροπο ετσι και αλλιως.

Τελικα δηλαδη ποσοι ειναι αυτοι που κανουν χρηση μιας υπηρεσιας και δεν πληρωνουν γιατι ετσι τους καπνισε?Ποιος θελει να χρωσταει απο εδω και απο εκει εαν εχει την δυνατοτητα να πληρωσει ?

Ο απλος "φτωχος" κοσμακης δεν τα κανει αυτα , δεν εχω δει οικοδομο να κανει διακοπες στην μυκονο ενω χρωσταει , εχω δει ομως ασφαλιστη να χρωσταει 70€ για αγορα υπολογιστη και να κανει 2 μηνες διακοπες το καλοκαιρι , ενω ελεγε οτι δεν εχει τωρα , απο σεπτεμβρη, αυτους ναι κραχτους οσο θες ,αυτο τι ειδος ανθρωπου το συχενομαι και εγω , τα εχουν αλλα προτιμουν να τα δωσουν αλλου.

Οσο για τις εταιρειες , μπορουνε ευκολα να προστατευθουν απο τετοιου ειδους ατομα , δεν θελουν ομως , οπως δεν ηθελαν και οι τραπεζες οταν μοιραζανε πιστωτικες, εχουνε τεραστιο μεριδιο της ευθυνης και δεν προκειται ποτε να τις υπερασπιστω προσωπικα.

TLDR : Κουραστηκα και τα εγραφα οπως μου ερχοντουσαν :P Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και οι εταιρεις εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης με τις κουτοπονηρες πολιτικες που ακολουθουν , τα πραγματικα λαμογια ολοι τα καταδικαζουμε , δεν ειναι ολοι ετσι ομως.

• Like 6
Δημοσ.

Τώρα έπρεπε να καθόμουν να το γράφω εγώ όλο αυτό για να το κάνω αφιέρωση σε 2 ψυχές..

Ούτε καν.

Δημοσ.

Με κατι τετοια τρελενομαι και ακομα περισσοτερο με ατομα που επικρωτουν τις τακτικες αυτες , την στιγμη που μεγαλοεπιχειρηματιες κυκλοφορουν με εκατονταδες χιλιαδες ευρω χρεη σε υπαλληλους και δημοσιο και οι τραπεζες συννεχιζουν να τους δανειζουν ενω ο αλλος με 100 € αρχικο χρεος μπαινει στον τειρεσια.

Μόνο δίκιο έχεις εδώ.

Οσο συγκεκριμενα για την Vodafone εχει ενα καρο κοριτσακια στα βενζιναδικα και στα εμπορικα να δουλευουν μεσω "outsourcing" με 3 € τν ωρα ανασφαλιστα διαφημιζοντας τα προιοντα/υπηρεσιες της εταιρειας , κατα τα αλλα ειναι παρθενες ...

Δε νομίζω ότι έχει νόημα το κράξιμο στη Voda εδώ. Αφού είναι νόμιμο να απασχολούνται υπό αυτές τις συνθήκες (ξερατό) στα πλαίσια της "ανταγωνιστικότητας" από αλλού ξεκινάει το πρόβλημα. Και σίγουρα δεν είναι μόνο η Voda πελάτης τους, αλλιώς δε θα υπήρχαν αυτές οι εταιρίες.

Επισης ας μου πει καποιος , αν δεσμευτεις με ενα συμβολαιο και πριν την ληξη του οι οικονομικες σου δυνατοτητες μειωθουν αποδεδειγμενα , υπαρχει εταιρεια που σου ακυρωνει/παυει το συμβολαιο χωρις δικαστικες διαδικασιες?

Οταν χρεοκοπησει μια εταιρεια τι γινεται με οσους εχουν προπληρωσει προοιντα/υπηρεσιες της ?

Παραδειγματα υπαρχουν απειρα.

Δεν καταλαβαίνω το point σου. Ναι, δεν πρέπει να πετάμε ανθρώπους στα σκυλιά επειδή τους έτυχε κάτι άσχημο σε ακατάλληλη στιγμή, αλλά "μειωθούν αποδεδειγμένα"; Αν έπρεπε η κάθε εταιρία που παρέχει υπηρεσίες (και όχι μόνο εταιρία, και γω και συ υπηρεσίες μπορεί να παρέχουμε!) να υπολογίζει ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή για οποιοδήποτε λόγο να φάει πιστόλι τότε πώς θα λειτουργούσε η αγορά;

Εγώ δηλαδή έχω καφέ και αύριο ανοίγει απέναντι μικελ και βαράω μύγες και μειώνονται αποδεδειγμένα οι δυνατότητές μου. Οι πιστωτές μου για ποιό λόγο πρέπει να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους απέναντί μου; Είναι δίκαιο να γίνουν με το στανιό συνέταιροι στο ρίσκο μου χωρίς να είναι συνέταιροι στα κέρδη μου;

Για την ακρίβεια υπάρχει μια υπηρεσία που αυτός που την παρέχει αναλαμβάνει τέτοιο ρίσκο, λέγεται δάνειο. Και ξέρουμε πόσο εύκολα δίνει η τράπεζα το δάνειο όταν δεν είναι με λεφτά αλλουνού. Δεν είναι λογικό;

Προσωπικα εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα τα θεματα προκυπτουν απο την αδυναμια / ανικανοτητα /ελλειψη θελησης του κρατους να ελεγξει/ρυθμισει/θεσει σοβαρους κανονες στην αγορα , ετσι ωστε να προστατεψει τον καθε καταναλωτη(εξυπνο η χαζο) και αν δεν κανω λαθος ειδικα στον συγκεκριμενο τομεα ακολουθουμε πιστα την πολιτικη και τις οδηγιες της ΕΕ οι οποιες εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα και δεν νομιζω να εχουν καλη εφαρμογη στην ελλαδα , αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Καταλαβαίνω το πνεύμα σου και πολύ γενικά συμφωνώ στο ότι τείνουμε να υπορυθμίζουμε αντί να υπερρυθμίζουμε, ΑΛΛΑ: πιστεύεις ότι η προστασία του χαζού καταναλωτή είναι "δωρεάν" για όλους τους υπόλοιπους; Κι αν δεν είναι δωρεάν, δε θα έπρεπε να το σκεφτούμε λίγο πιο προσεκτικά πριν ζητάμε τέτοιες blanket προστασίες;

Υπάρχει ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί όταν το παρακάνεις: USA. Μήνυση επειδή δεν έλεγε ο φούρνος μικροκυμάτων ότι δεν κάνει να βάλω τη γάτα μέσα για στέγνωμα, κλπ κλπ κλπ. Για την ακρίβεια αυτά φτάνουν και σε μας, θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια στιγμή που πήγα να αγοράσω ΜΑΧΑΙΡΙ και έλεγε επάνω ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙΤΕ. Seriously? Θα πρέπει να αισθάνομαι ότι όλος ο "κόπος" που έχει γίνει για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο είναι προς ώφελός μου σαν πολίτης;

Το point μου είναι πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Η υπερβολικά πολλή ρύθμιση μπορεί να είναι εξίσου άσχημη για την κοινωνία όσο η καθόλου ρύθμιση. Δε νομίζω ότι η προστασία του χαζού καταναλωτή από τα ίδια του τα χεράκια είναι κάτι που θέλουμε (άλλο όμως η προστασία του από εξαπάτηση κλπ).

Απλα μου ακουστηκε ολιγον τι φασιστικο και απολυτο παρα την εμμεση διατυπωση "θα ηταν καλυτερο" .

Το ιδιο θα μπορουσα να πω για το μεγαλο μερος του ελληνικου λαου που κλεγεται για μισθους/συνταξεις ενω συννεχιζει να στηριζει αυτους που υπολποιουν τις πολιτικες αυτες , τον καθε δημοσιο που μπηκε με βυσμα και σχολαγε τοσα χρονια στις 13:00, για τον καθε "δεξιο και βαζελο" κλπ.

Αυτες τις γενικευσεις ομως τις κανουνε κατι Κασιδιαρηδες , γιατι τους βολευει οπως ειπα να ειναι ολα ασπρο-μαυρο και να ειμαστε ολοι στο ιδιο "τσουβαλι".

Δεν ήταν τέτοια η πρόθεσή μου, αν και πολύ συχνά χρησιμοποιώ εκφράσεις που ανάβουν φωτιές οπότε κατανοώ.

Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βρει παραδείγματα τύπων που αν ήταν δικτάτορας θα τους έστελνε σε κανα ξερονήσι "για το καλό όλων των υπόλοιπων", αλλά επειδή "η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα που υπάρχει, αν εξαιρέσεις όλα τα υπόλοιπα που ξέρουμε" εδώ πρέπει να μιλάμε με βάση πράξεις. Το να φεσώνεις επειδή είσαι ζώον είναι νομίζω κάτι που "όλοι" συμφωνούμε πως είναι κατακριτέο. Το να ψηφίζεις ΝΔ πάλι κατακριτέο είναι αν ρωτάς εμένα, αλλά δε θα συμφωνήσουν όλοι οπότε...

Για Κασιδιάρηδες τώρα τζάμπα σάλιο ξοδεύουμε, άστους.

Οσο για το αν θεωρειται κλοπη η οχι αυτο το θεμα , νομικα δεν ξερω , ηθικα παντως εγω προσωπικα ανα περιπτωση δεν τον καταδικαζω τον αλλον αμα δεν μπορει η ακομα και αν δεν θελει να πληρωσει , αμα η υπηρεσιες που που λαμβανει ειναι κατωτερες/αλλες των συμφωνημενων , αντε να το αποδειξεις ομως , θα σου κοστισει πολυ περισσοτερο σε χρονο και σε χρημα γιαυτο και και η καθε Vodafone κανει οτι της γουσταρει.

Ναι ρε συ αλλά εδώ είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση. Και το "δε μπορεί" είπαμε παραπάνω, δε στέκει από μόνο του. Εγώ ίσως να μη μπορώ επειδή τα ξύνω και δε θέλω να δουλέψω, να έχω τζάμπα κινητό;

Θα συμφωνησω οτι ειτε κλεψεις ψωμι ειτε το ταδε επεισοδιο ειναι κλοπη , πριν σε καταδικασω ομως θα αναρωτηθω γιατι το εκανες και δεν θα δειξω κανενα ιχνος συμπαθειας αν θυμα ειναι καποιος οργανισμος που σε κλεβει με τον εναν η τον αλλο τροπο ετσι και αλλιως.

Εδώ μάλλον λες το αντίθετο απ' ότι είπα παραπάνω. Το να κλέψεις ψωμί ή επεισόδιο δεν είναι το ίδιο ούτε νομικά ούτε ηθικά: αν η επιλογή μου ήταν να κλέψω ψωμί ή να πεθάνω της πείνας θα έκλεβα (θεωρητικά, στην πράξη θέλω να πιστεύω ότι δε θα έκλεβα γιατί κάποιον θα έπειθα να μου δώσει ένα κομμάτι ψωμί) και τέλος. Αλλά το επεισόδιο δεν είναι το ίδιο.

Αυτό με το αν το θύμα είναι οργανισμός που σε κλέβει κλπ κλπ διαφωνώ κάθετα. Αν μη τι άλλο επειδή το ότι "σε κλέβει" είναι καθαρά υποκειμενικό και συ μπορεί να νομίζεις ότι όλος ο κόσμος σε κλέβει επειδή κανονικά θα έπρεπε να σου κάνουν τεμενάδες. Αν εγώ ισχυριστώ ότι ο φούρνος με κλέβει επειδή το ψωμί αντί για 1 ευρώ θα έπρεπε να μου το δίνει 1 cent τι επιχείρημα θα έχεις; "Έλα τώρα φανερά λες μαλακίες;" Ε με την ίδια λογική "έλα τώρα φανερά λες μαλακίες ότι σε κλέβει ο ΧΥΖ" και άκρη δε θα βγει ποτέ. Χρειάζεται κάποιο αντικειμενικό κριτήριο, και για μένα το κριτήριο "δεν έχει σημασία ποιός είναι το θύμα" είναι καλό.

Στην τελική σκέψου πού θα πήγαινε αυτό αν το αφήναμε να προχωρήσει. Όταν δέρνεις κάποιον έχει σημασία ποιόν έδειρες; Ας πούμε not OK να δέρνουμε μετανάστες αλλά OK να δέρνουμε χρυσαυγίτες; Αλλά μετά αν δείρεις χρυσαυγίτες τότε γιατί δεν είμαι και γω απόλυτα δικαιολογημένος να δείρω εσένα; Ή αν είναι τότε γιατί να μη σκοτώνουμε τους φονιάδες;

Anyway ας το αφήσω εδώ γιατί θα μπορούσε να τραβήξει πολύ ακόμα.

Τελικα δηλαδη ποσοι ειναι αυτοι που κανουν χρηση μιας υπηρεσιας και δεν πληρωνουν γιατι ετσι τους καπνισε?Ποιος θελει να χρωσταει απο εδω και απο εκει εαν εχει την δυνατοτητα να πληρωσει ?

Πλάκα κάνεις; ΟΡΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ θέλουν να χρωστάνε αν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, γιατί μη πληρώνοντας απλά τα λεφτά σήμερα μένουν στην τσέπη τους και αύριο... βλέπουμε. Μόλις περιέγραψες το αρχέτυπο του λαμόγιου, από τα οποία εδώ στην Ελλάδα έχουμε περίσσευμα.

Επιπλέον το πόσοι είναι δεν παίζει ρόλο. Είναι πολύ περισσότεροι π.χ. από τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών, άρα γιατί κυνηγάμε τους μεγαλέμπορους με τόση μανία αφού είναι τόσο λίγοι;

Ο απλος "φτωχος" κοσμακης δεν τα κανει αυτα , δεν εχω δει οικοδομο να κανει διακοπες στην μυκονο ενω χρωσταει , εχω δει ομως ασφαλιστη να χρωσταει 70€ για αγορα υπολογιστη και να κανει 2 μηνες διακοπες το καλοκαιρι , ενω ελεγε οτι δεν εχει τωρα , απο σεπτεμβρη, αυτους ναι κραχτους οσο θες ,αυτο τι ειδος ανθρωπου το συχενομαι και εγω , τα εχουν αλλα προτιμουν να τα δωσουν αλλου.

Αυτούς κράζω. Αλλά μη ξεχνάς ότι ένα μέρος του φτωχού κοσμάκη σήμερα ήταν πολύ ευκατάστατοι χθες. Συγκεκριμένα ξέρω από τον κοινωνικό μου κύκλο άτομο ο οποίος τις εποχές των παχιών αγελάδων έβγαζε ποσά που εγώ τα έχω δει μόνο σε ρεπορτάζ, αλλά σήμερα αν δεν είχε απο πριν δικό του σπίτι παίζει να ήταν και στο δρόμο. Τώρα ο συγκεκριμένος (και όλη η οικογένεια κατ επέκταση) δε μου έχει δώσει κανένα λόγο να τον πω λαμόγιο, αλλά λίγο μαλάκας είναι δε συμφωνείς; Αυτός πολύ άνετα θα μπορούσε να σε φεσώσει όχι από πρόθεση αλλά από βλακεία. Το "φτωχός κοσμάκης" το καταλαβαίνω αλλά δεν είναι λευκή επιταγή να δικαιολογούμε τα πάντα.

Οσο για τις εταιρειες , μπορουνε ευκολα να προστατευθουν απο τετοιου ειδους ατομα , δεν θελουν ομως , οπως δεν ηθελαν και οι τραπεζες οταν μοιραζανε πιστωτικες, εχουνε τεραστιο μεριδιο της ευθυνης και δεν προκειται ποτε να τις υπερασπιστω προσωπικα.

Πώς μπορούν να προστατευθούν τόσο εύκολα που λες; Αν θες κάνε μια πρόταση να σου βρω τα μειονεκτήματά της να δεις ότι δεν είναι άιντε γιούργια.

Οι τράπεζες άλλο κεφάλαιο. Όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι βασισμένο σε σάπια θεμέλια.

Τώρα έπρεπε να καθόμουν να το γράφω εγώ όλο αυτό για να το κάνω αφιέρωση σε 2 ψυχές..

Κρίνοντας καθαρά από αυτά που βλέπω, δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρεις να γράψεις κάτι τέτοιο ψυχή.

Δημοσ.

Επικροτεί την άποψη του προηγούμενου,όλο και κάτι έμεινε απ´ αυτό το μπουρουρπουρου.

Υπάρχει (; ) ελπίδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...