christos_0b Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Για να μην κανω παραθεσεις , εμενα ποιο πολυ μου την βαρεσε η το πρωτο ποστ σου defacer . Τωρα το ποσο καλα κανονιζει ο καθενας τα οικονομικα του ειναι αλλο θεμα , αλλα τι να πρωτοκανεις με 500-700€ ? ΓΙα τα υπολοιπα , απλα ναι υπαρχουν καμποσοι που τρωνε το κουτοχορτο και χρεωνονται για να παρουυνε απο εναν αποχυμωτη μεχρι μια bmw για να το παιξουν μουρη ενω ειναι πολυ αμφιβολο αν θα μπορεσουν να το αποπληρωσουν , αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι για καθε λογικο ανθρωπο ο δανεισμος ειναι η εσχατη λυση και τα χρεη δημιουργουνται απο πραγματικες αναγκες , τωρα αν εσυ θες να τρως παντεσπανι αντι για ψωμι και γιαυτο δανειζεσαι ναι εισαι μαλακας. Αλλα η καθε εταιρεια οταν σου πουλαει μια υπηρεσια, μεχρι τωρα τουλαχιστον ,ποτε δεν εβλεπε αν εισαι ικανος να ανταπεξελθεις στην δεσμευση, τους ενδιαφερει να κανουν την πωληση και μετα βλεπουμε , δεν νομιζω η οποια vodafone μεχρι τωρα να εκανε κανα ειδος "credit check" , ουτε καν αν μπορει να χρωσταγες σε καποια αλλη εταιρεια . Οσο υπευθυνος ειναι αυτος αυτος που υπερχρεωνεται ειναι και αυτος που τον υπερδανειζει , το μεγαλο αδικο για εμενα ειναι ο τοκισμος/υπερτοκισμος/πανωτοκια και αυτο θεωρω καθαρη κλοπη , βεβαια αυτος ειναι ο καπιταλισμος. Απο την στιγμη που ειναι πολιτικη της εταιρειας να κανει συμβολαια αδιακριτως , ας τα λουστουνε , αν και λογικα ολα υπολογισμενα ειναι σε τετοιου ειδους bussiness. Σε τελικη αναλυση εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτερες απο τις μεγαλες εταιρειες λειτουργουν με τακτικες τοκογλυφου , "δανειζοντας" ατομα που δεν θα επρεπε και μετα προσπαθουν να τα παρουν πισω με οποιονδηποτε τροπο. Γιατι τα μπακαλικα εχουν κοψει το βερεσε ?
johnieXoX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Όσον αφορά τα 1, 2, 3: όχι, δε δικαιούμαι να το υποκλέπτω. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μένα και στο φίλο ή το "φίλο" της OP: ότι εγώ αυτό που κάνω δεν το δικαιολογώ με το να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, και νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου να το μάθει όλος ο κόσμος. Σου είπα για ποιό λόγο το κάνω, αν στη συνέχεια θέλεις να με κρίνεις είναι δικαίωμά σου. Δε θα σε ρωτήσω καν αν το κατεβάζεις και συ γιατί δε μ' ενδιαφέρει να βρούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη την ηθική και γιατί ακόμα και βιαστής νεογέννητων να είσαι αυτό δεν ακυρώνει απαραίτητα το ορθό ή όχι της κριτικής σου (σε αντίθεση με το να είσαι "βολεμένος" ή "νεοφιλελέ" που κατα πώς φαίνεται καμιά φορά το ακυρώνει). Όσον αφορά το 4: το ότι το κάνει όμως όλη η Ελλάδα δε μας λέει κάτι όσον αφορά το δίκαιο ή ίσως ακόμα και το ηθικό (όχι το νόμιμο) του θέματος; Στην τελική το τι είναι ηθικό δεν είναι γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή, αλλά καθορίζεται κάθε στιγμή από την κοινωνική αντίληψη (υπάρχει φυσικά και η προσωπική ηθική του καθενός αλλά εδώ μιλάω εγώ με σένα οπότε κάπου πρέπει να ψάξουμε κοινό τόπο). Μετά την αλλαγή του ηθικού έρχεται και η αλλαγή του νόμιμου. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα αν κάνεις μοϊκάνα ούτε θα σε πάνε στο τμήμα για τεντιμποϊσμό ούτε θα σου δώσει σφαλιάρα ο πατέρας σου. Δεν κατηγόρησα κανέναν ότι είναι ανάξιος να ζει. Για την ακρίβεια έκανα ακριβώς το αντίθετο, παρόλο που προσωπικά θα με βόλευε να μην υπήρχε κανένας τέτοιος στην κοινωνία που ζω. Και φυσικά έχει διαφορά αν θα κλέψεις για να φας ή για να δεις game of thrones (αυτό είναι τεράστιο θέμα όμως και αξίζει 2-3 threads από μόνο του). ΥΓ: Όμως, και ανεξάρτητα με το αν θα κλέψεις για να φας ή για να δεις game of thrones, το αν θα κλέψεις εμένα, τον Κόκκαλη ή την Exxon Mobil δεν έχει καμία διαφορά. Γιατί αν αυτό έχει διαφορά, τότε έχει διαφορά και το αν σκοτώνεις λευκούς ή μαύρους. δεν ξέρεις αν ο "φίλος" της op αισθάνεται και αυτός εντάξει με τον εαυτό του αν το μάθει όλος ο κόσμος όπως επίσης, δεν ξέρω αν θα αισθανόσουν το ίδιο καλά με το να το μάθει όλος ο κόσμος αν η HBO είχε κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που κατεβάζουν από το θείο τα προϊόντα της και επίσης, μη ξεχνάμε πως το εν λόγω προϊόν προσφέρεται στην ελληνική αγορά από το nova κάθε τρίτη.. αλήθεια, η κοινή ηθική γιατί θεωρεί όχι λάθος το να κατεβάζεις ταινίες ή σειρές? υπάρχει κάποια έρευνα στο σύνολο του πληθυσμού που το αποδεικνύει αυτό? πως ένα προϊόν που ο παραγωγός του το χρεώνει, και που σου προσφέρεται και εσένα με αντίστοιχη χρέωση, είναι ηθικό να το λαμβάνεις δωρεάν με πλάγιους τρόπους? Αν όλη η Ελλάδα το έκανε αυτό τότε πολύ σύντομα δε θα υπήρχαν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και μετά όλη η Ελλάδα θα μυξοκλαιγόταν. Οπότε πρακτικά, αναγνωρίζοντας το ότι οι εταιρίες κινητής παρέχουν μια χρήσιμη υπηρεσία η οποία δεν πέφτει απ τον ουρανό κάποιοι θα πλήρωναν και κάποιοι άλλοι όχι. Κι αυτοί που πληρώνουν θα έλεγαν ότι οι άλλοι που δεν πληρώνουν ενώ τους αρέσει η υπηρεσία που χαίρονται είναι λαμόγια. Όπως γίνεται εδώ, κι όπως γίνεται π.χ. με τα λεωφορεία. Αν όλος ο κόσμος κατέβαζε ταινίες τότε δε θα υπήρχε κινηματογραφική βιομηχανία και μετά όλος ο κόσμος θα μυξοκλαιγόταν. Οπότε πρακτικά, αναγνωρίζοντας το ότι οι εταιρίες παραγωγής παρέχουν ένα χρήσιμο προϊόν το οποίο δεν πέφτει απ τον ουρανό κάποιοι θα πλήρωναν και κάποιοι άλλοι όχι. Κι αυτοί που πληρώνουν θα έλεγαν ότι οι άλλοι που δεν πληρώνουν ενώ τους αρέσει το προϊόν που χαίρονται είναι λαμόγια. Όπως γίνεται εδώ, κι όπως γίνεται π.χ. με τα λεωφορεία.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ακόμα για μένα λέει το παιδί. Μακάρι να είχα τον ελεύθερο χρόνο του.
defacer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 δεν ξέρεις αν ο "φίλος" της op αισθάνεται και αυτός εντάξει με τον εαυτό του αν το μάθει όλος ο κόσμος όπως επίσης, δεν ξέρω αν θα αισθανόσουν το ίδιο καλά με το να το μάθει όλος ο κόσμος αν η HBO είχε κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που κατεβάζουν από το θείο τα προϊόντα της και επίσης, μη ξεχνάμε πως το εν λόγω προϊόν προσφέρεται στην ελληνική αγορά από το nova κάθε τρίτη.. Δεν ξέρω, αλλά πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα. Πήρα αυτή την απόφαση που μου φαίνεται λογικότερη. Αν έχεις κάποια άλλη εναλλακτική θεωρία και διάθεση να την υποστηρίξεις έχω και γω διάθεση να την ακούσω και ν' αλλάξω γνώμη. Θα αισθανόμουν ακριβώς το ίδιο καλά (ή ίσως και ακόμα καλύτερα, φέρε στο μυαλό σου πρακτικές RIAA/MPAA και θα καταλάβεις τι εννοώ) όσον αφορά το ηθικό της υπόθεσης. Μπορεί να αισθανόμουν χειρότερα όσον αφορά το δικαστικό της υπόθεσης, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όσο για τη Nova... can of worms. Πρώτα απ' όλα το προϊόν που προσφέρεται δεν είναι το ίδιο με αυτό που φέρνει ο θείος, και δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα ενδιέφερε εμένα (και πολλούς άλλους) να έχουν. Είναι σα να λες ότι το να πάρω πίτσα delivery στο σπίτι και το να πάω να τη φάω μέσα στο μαγαζί είναι το ίδιο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι, και ότι αν σήμερα οποιαδήποτε πιτσαρία σταματήσει το delivery αύριο θα έχει κλείσει επειδή δε θα δίνει στους πελάτες της το προϊόν που θέλουν, και σαν αποτέλεσμα αυτοί θα το παίρνουν από αλλου. Το ίδιο ισχύει για τη Nova, επειδή αναλαμβάνει ο πανάρχαιος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Δεύτερον εδώ υπάρχει ο παράγοντας των διαφυγόντων κερδών: από τη στιγμή που δεν επιθυμούν να μου προσφέρουν ένα λογικό με τα δεδομένα του 2014 σε ανεπτυγμένη χώρα προϊόν και δεν υπήρχε και ο θείος, απλά δε θα έβλεπα ούτε game of thrones ούτε τις περισσότερες από τις ταινίες που έχω δει κατα καιρούς. Με τον ίδιο τρόπο, είτε αγοράσεις τσαντάκι LV από Μπαγκλαντές είτε όχι, η ίδια η LV έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να δει δεκάρα από σένα. Στην πρώτη περίπτωση θα διαβάσεις κανα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο και στη δεύτερη θα πάρεις τσαντάκι της σειράς, και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τα παραπάνω μας βάζουν στην κατηγορία του victimless crime, στην οποία όταν βρίσκομαι αναρωτιέμαι φιλοσοφικά αν υπάρχει όντως crime (κι αν δεν υπάρχει, τι απομένει που είναι ηθικά μεμπτό?). Αναγνωρίζω ότι δε συμφωνεί όλος ο πλανήτης μαζί μου, μιας και για να φτάσω στο victimless crime αναγκαστικά πρέπει να καλύψω τη διάσταση της συγκατάθεσης και αυτό δε γίνεται με αδιάσειστα επιχειρήματα. Cue Wikipedia: Consent An essential part of most victimless crimes is that the participating parties consent to the act, meaning they have the cognitive faculties and necessary information to make a proper decision. [...] A byproduct of consent is that of awareness. If no harm is caused to the subject of a crime, until the point of becoming aware of the crime, that crime could be victimless. A person who trespasses through a neighbor's yard, without being observed or causing damage, is committing a victimless crime as is a voyeur who shoots "up-skirt" videos. Λέω λοιπόν ότι εφόσον απλά δε θα έβλεπα game of thrones, η HBO δε μπορεί να είναι aware γιατί δε θα φαινόταν στον ισολογισμό τους. Το πιστεύω ή έτσι με βολεύει; Εσύ αποφασίζεις. Τρίτον το να βάλω Nova για να βλέπω μόνο game of thrones θα είχε τελείως παράλογο κόστος για την υπηρεσία που συζητάμε, και μάλιστα απροκάλυπτα νταβατζίδικο σε χαρακτήρα (αν θέλεις να σου πουλήσω το καλό πεπόνι θα αγοράσεις και το σάπιο). Αυτό δεν είναι fair deal όπως και να το δεις, και αν το έκανα θα ήταν με την ίδια χαρά και προθυμία που πληρώνεις στη μαφία προστασία για το μαγαζί σου. Αυτό σίγουρα επηρρεάζει την ηθική εκτίμηση της κατάστασης. αλήθεια, η κοινή ηθική γιατί θεωρεί όχι λάθος το να κατεβάζεις ταινίες ή σειρές? Δεν ξέρω. Πιθανόν να συμμερίζονται την άποψη του victimless crime. Πιθανόν να σκέφτονται πως κάποια πράγματα δικαιολογούνται εφόσον ακόμα κι αν θες ν' αγιάσεις, δε σε αφήνουν οι διαβόλοι. Στην προκειμένη θα πρέπει είτε να πάρεις πακέτο καλωδιακής/δορυφορικής το οποίο αν θες να δεις κάτι συγκεκριμένο είναι απλά εκμετάλλευση, είτε να αγοράσεις το bluray το οποίο εκτός του ότι είναι εκμετάλλευση υπόκειται και σε τεχνητούς περιορισμούς οι οποίοι έχουν σα σκοπό καθαρά το βόλεμα του big content και στα τέτοια τους ο πελάτης. Ανέφερα νωρίτερα ότι στο gaming από τότε που βγήκε steam, gog και humble bundle έχω κόψει το θείο τελείως. Γιατί; Γιατί μου δίνουν το προϊόν που πραγματικά θέλω σε λογική τιμή άρα δεν έχω καμία δικαιολογία με τον εαυτό μου να μη τους πληρώσω γι' αυτό που μου προσφέρουν. Μπορεί κι άλλοι να το σκέφτονται έτσι. Συγκεκριμένα, και μιας που το αναφέραμε, όταν φτάνεις στο σημείο humble bundle να με ρωτάς αν ο κύριος επιθυμεί και πιπούλα, τότε όχι απλά πληρώνω αλλά όταν μου λέει ο κολλητός μου δώσε είτε τον βάζω να πληρώσει κι αυτός είτε πληρώνω εγώ εξτρά για λογαριασμό του με την ευκαιρία που πάω στη σελίδα για το download. Because karma works like that. υπάρχει κάποια έρευνα στο σύνολο του πληθυσμού που το αποδεικνύει αυτό? Σίγουρα υπάρχουν, δεν έχω υπόψη μου links αυτή τη στιγμή αλλά.... https://www.google.gr/search?q=illegal+downloading+survey πως ένα προϊόν που ο παραγωγός του το χρεώνει, και που σου προσφέρεται και εσένα με αντίστοιχη χρέωση, είναι ηθικό να το λαμβάνεις δωρεάν με πλάγιους τρόπους? Υποθέτω σε κάλυψα με τα παραπάνω περι Nova. Ακόμα κι αν δε συμφωνείς, αυτά ήταν τα δικά μου επιχειρήματα. Θα πρέπει να κλείσω εδώ γιατί έχει πάει αργάμισι, more to come κάποια άλλη στιγμή. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ γιατί θίγεις πολύ σημαντικά θέματα και το να μιλάς πολιτισμένα για τέτοια θέματα είναι δυστυχώς μια σπάνια πολυτέλεια online.
zio10 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 defacer, λογικά δεν έχεις twitter ε?? (πλάκα κάνω)
funbreaker Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 (γιατί τα είχε, καλό κορόιδο).. ..ας πούμε πως δεν βρίσκει λογικό να τα πληρώσει, σαν παραπονεμενότατος πελάτης ακόμη και αν έσπασε το σκατοσυμβόλαιο. Τι γίνεται; Όντως μπουντρούμι; Δεν αξίζει να ζει; Και αν ήξερες μάγκα ντιφέυσερ, πως όποια και να είναι η μαγκιά του πολιτισμού, των όρων και της τάξης.. και όποια η πονεμένη ιστορία ενός παραπονεμένου αγράμματου πως εσύ αυτή τη στιγμή πήρες την όποια θέση μιας πολυεθνικής σαν τη Vodafone. Πστ. Στα τέτοια σου ρε. Εγώ μαζί σου, και του μεταφέρω πως "είναι μ-α-λ-ά-κ-α-ς" το 'πε και ο ντιφέ. Και ξέρω πως όλοι εδώ είμαστε καπιταλέ, και πενιέ στις ζωάρες μας με τα ADSL μας και τα κάμπριο, και βόλτα στο Σούνιο μονοή.. αλλά να θυμόμαστε και την ιδέα του Helpdesk και όχι μονάχα το κάθε κώλος και άποψη.. ..ας πούμε Ontopic: Ποινικά, πως πάει; Που φτάνουν αυτοί οι λογαριασμοί; Αυτά σας ρώτησα ρε; Τι είναι εδώ; Γκόσσιπ γκερλ; Ανάψτε το φλωροτσίγαρο σας, είμαι φουλ του γκόσσιπ για γείτονες και έτσι: Πριν 4 μήνες περίπου έμαθα πως έχασαν το σπίτι, από τράπεζα/δάνειο - κλασσικά. Και μέχρι εκείνη τη στιγμή, γνωρίζω προσωπικά πως δεν χρώσταγε ούτε μισό σέντ, αλλά του χρωστούσαν φίλοι/κουμπάροι/συνεργάτες και φυσικά ΠΕΛΑΤΕΣ. Δικαιολογία: Αυτούς τους καιρούς βλέπεις.. Οι όροι συμβολαίων είναι το μισό μου επάγγελμα, και 3 έτη τώρα υπηρετώ τέτοια λογική γιατί είναι η μοναδική για να επιβιώσουμε. Υπάρχουν όμως μερικές εξαιρέσεις.. ακόμα και στα νεκροταφεία, κάποια παιδιά -όχι ο ντιφέ λ.χ. γιατί καλό θα ήταν σαν γονέας να προνοήσει-, τα θάβουν την σήμερον ημέρα χωρίς χρήματα. Έχω πελάτη που βάζει πλάκες ξέρω γω, και ξέρετε τι μου είπε στη περίπτωση τις προάλλες με ένα -10 ετών; "Δεν έχουν μια, λες όμως και μεις να τους ζητήσουμε; Αν είναι δυνατόν. Έχουμε πολλές, ας πάρουν μια αφού τους τα 'φερε έτσι." Άκου εκεί. Κοινωνία να πάει μπροστά με τέτοια νοοτροπία. Πως θα μάθει ο μαλάκας ο γονέας, σόρρυ κιόλας, μη το 'κανε! Άσε που του πέθανε κιόλας του καραγκιόζη, αυτό δεν ήθελε καν συμβόλαιο για να το προστατέψει. Συνοψίζοντας τα προσωπικά του, έφυγες από την εταιρία μετά από συνεργασία 4 ετών πένα; Με 40€ πάγιο για έναν αριθμό (480€ έφταναν ετήσια έξοδα για ένα προσωπικό κινητό), και ?€ με άπειρο σασπένς τελικό το οποίο πληρωνόταν από φαντάρο κάθε ψι του μήνα; Για να μιλάς στο τηλέφωνο όποτε πιάνει; Χρωστάς όμως κάτι διακοπές βάσει όρων; Ε, θα σε πάμε δικαστικώς, και θα σου βγάλουμε μια τελική απόδειξη σαν αυτή του Ιατρικού Αθηνών μετά από επέμβαση κύστης κόκκυγος εν έτη 1998. Φίλε μου.. να μάθεις. Να στέκεσαι και να είσαι πάουερ. Απλά όχι σε αυτήν τη ζωή, στην επόμενη. Στην επόμενη θα γα^ήσεις. Στρατηγό θα σε λένε. Αν ήθελες να είσαι κύριος σε αυτήν τη ζωή Κυρ Θανάση, και να μην σε κοστολογούσαν επί έτη κάτι αριθμοί που σου στέλναν newsfeed κτλπ αλλά εσύ τα πλήρωνες επειδή είσαι αδαής και επειδή τη πάλευες να μη μπλέξεις ακόμα, ας διάβαζες μικρός.. επίσης να έβαζες κεραίες ο ίδιος αν δεν μπορούσες να μιλήσεις στις συσκευές σου ή ας έθετες ο ίδιος με έναν συμβολαιογράφο κολλητάρι σου ειδικό όρο που δεν πιάνει σπίτι σου και στην εργασία σου συγκεκριμένα για να ρίξουν λίγο το κόστος. Τώρα πια το ποσό είναι 185€ και εκκρεμεί. Ξανά Ontopic (ανέκαθεν το 90% σε τόσο απλά τόπικ έπρεπε να το γράφω επιεικώς στο κουκλάκι μου, κάθε φορά): Ο εγκληματίας έχει ακόμη ένα ταμπλό να τον απασχολεί λοιπόν, αυτόν και την οικογένεια του. Καλά μέχρι εδώ. Για να κλείσει η υπόθεση και να πάει ο κάθε κώλος στη ζωή του.. Εάν κάποιος γνωρίζει που φτάνει ο λογαριασμός (π.χ α. δε ξανασυνεργάζεσαι με την εταιρία γιατί δεν θα σε θέλει γιατί θα είσαι κακός β. πάνε εφορία γ..), και αν ξεκινάνε τέτοιες διαδικασίες.. Κοπέλα από την ίδια προαναφερθείσα εταιρία μου είχε πει πως δεν ασχολούνται, απλά το έχουν πετάξει με τρελά Bonus σε καρχαρίες ταριφοδικηγόρους. Υ.Γ2: Τους αγαπώ όπως και εσείς. <3 - Λόγια της ίδιας. Υ.Γ: Θα τα πάθετε και εσείς, ή κάποιος δικός σας.. και θα φτάσετε στην όποια θέση είμαι εγώ τώρα. Όχι μέση από άποψη ντιφέ (που είμαι κοινωνός της) και Κορίτσι_Για_ΠΨ.. αλλά μάλλον black abyss που και η δική μου αξιοπρέπεια οριακά κολυμπάει στα σκατά και δε μπορώ να τους τα βάλω τα 185€ εγώ στο κ^λο για πάρτη του. Ρε κορίτσι για pc να ουμ, μιλάς κι έξω όπως γράφεις εδώ?
firewalker Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Στα σχολεία έχουν σταματήσει να διδάσκουν σύνταξη; 2
arxaggelos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Στα σχολεία έχουν σταματήσει να διδάσκουν σύνταξη; Αν ακολουθήσεις τη φλώρικη σύνταξη που μαθαίνεις στο σχολείο πώς θα κοντράρεις το κατεστημένο; Σκεφτόμαστε πριν ρωτήσουμε, ε. 6
nicoc89 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Στα σχολεία έχουν σταματήσει να διδάσκουν σύνταξη; αν νομίζεις οτι θα πάρουμε σύνταξη γελιέσαι πιτσιρίκο. 2
ADHD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Παιδια sorry για το hijack αλλα ειναι σχετικο με λογαριασμους και δεν αξιζει τοσο για να ανοιξω αλλο τοπικ. Εχω καπου 200MB internet στο κιν (voda) τα οποια δεν ξεπερναω σχεδον ποτε γιατι αντε να σερφαρω λιγο οταν βαριεμαι και ειμαι καπου εξω. Ημουν λοιπον στο mall και περιμενα μια φιλη να τελειωσει εξω απο ενα μαγαζι, ειπα να googlarw λιγο insomnia και τα σχετικα και αρχισαν να μου ερχονται συνεχομενα μηνυματα οτι τελειωσαν τα ΜΒ και συνεχιζω να σερφαρω με 2e τα 30MB.. Μου ηρθαν 20-30 συνεχομενα και λεω wtf δεν εκανα τιποτα σε μια σελιδα μπηκα!! Κοιταω αν ειναι ολα οκ και πραγματικα εχω τα application updates στο off και ολα οπως ηταν πριν, κλεινω εντελως τα δεδομενα και σταματαει, χρεωθηκα περιπου 40-60ε με τη μια. Λεω οκ καποιο λαθος θα εγινε δεν με πειραζει οταν παω να πληρωσω θα τους πω τι συνεβη αν και δεν νομιζω οτι θα βγαλω ακρη. Το θεμα ειναι οτι απλα ανοιγω τα δεδομενα ξανα να δω και αρχιζουν να ερχονται και παλι συνεχομενα μηνυματα χωρις να κανω απολυτως τιποτα.. Πρεπει να εχω χρεωθει πανω απο 100ε συνολο χωρις οπως γνωριζω να φταιω, δεν ειναι οτι δεν εχω να τα πληρωσω αλλα δεν θελω γιατι δεν φταιω εγω.. Δεν εχω παρει ακομα τη voda γιατι θελω καμια συμβουλη πρωτα να ξερω τι να πω για να μην το φορτωσουν σε δικο μου λαθος η ακομα και αν εγινε κατι με το κιν υπαρχει περιπτωση να βρω το δικιο μου.?? Οχι οτι θα το τραβηξω και πολυ μαλλον. το κοροιδο και το θυμα θα ειμαι παλι αλλα anyway, multinationals and capitalism θα κερδισουν και παλι..
torq Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 καταρχην αν δε κάνω λάθος, η vodafone έχει εφαρμόσει πολιτική χρέωσης 1€ την ημέρα για το net σε περίπτωση που είσαι εκτός πακέτου δεδομένων. πράγμα που σημαίνει ότι αν έφαγες τα MB σου θα χρεωθείς με 1€ όσο και να καταναλώσεις. απλά από τα 30MB και μετά θα σου ρίξουν την ταχύτητα. δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό όμως. ο μετρητής του τηλεφώνου τι λέει; πολύ πιθανό να καταναλώθηκαν από κάποια εφαρμογή. δεν αποκλείεται και το λάθος βέβαια.
ADHD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες αλλα μακαρι. Κοιταξα και εχω 2.1gb τα οποια μαλλον ειναι all time γιατι δεν εχω κανει ποτε reset statistics, κοιταξα το "use cellular data for" και η μεγαλυτερη εφαρμογη ηταν καπου στα 25mb ολες οι αλλες σε KB, τιποτα που να δικαιολογεί τον καταιγισμό μηνυμάτων. Κοιταξα και το system services και εχω 50mb itunes account και 50mb networking ως υψηλοτερα, και εκει τιποτα περιεργο. Ειναι σαν να τρελαθηκε το κινητό η σαν να με τρολλαρει η voda τι να πω.. Edit: Τσεκαρα ξανα και τα updates ειναι ολα off καθως και το "use cellular data"
ADHD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Εγώ σου λέω μη βγάλεις να τους δώσεις 60€ για το 1' του Web, και δεν θα έχεις πρόβλημα.. ..αλλά περίμενε και τον ντιφέ. Μπορεί όντως να χρειάζεται να τους αποπληρώσεις, ξέρει αυτός. Εγω να μην πλερωσω και να κανω και μανουρα κανενα προβλημα αφου πιστευω οτι εχω και δικιο μαλιστα, το θεμα ειναι στην περιπτωση που οντως τα κατεβασα τα δεδομενα οχι intentional ομως τι γίνεται?? Το καλυτερο που μπορω να φανταστω ειναι καποιος συμβιβασμος, αν τυπικα εχω αδικο και δεν πληρωσω θα πρεπει να αλλαξω εταιρεια μετα και ειναι ιστορια λογο οικογενειακου πακετου. Τεσπα μη σας χαλαω το τοπικ θα την βρω την ακρη, move on.
paylidis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Εγω να μην πλερωσω και να κανω και μανουρα κανενα προβλημα αφου πιστευω οτι εχω και δικιο μαλιστα, το θεμα ειναι στην περιπτωση που οντως τα κατεβασα τα δεδομενα οχι intentional ομως τι γίνεται?? Το καλυτερο που μπορω να φανταστω ειναι καποιος συμβιβασμος, αν τυπικα εχω αδικο και δεν πληρωσω θα πρεπει να αλλαξω εταιρεια μετα και ειναι ιστορια λογο οικογενειακου πακετου. Τεσπα μη σας χαλαω το τοπικ θα την βρω την ακρη, move on. θα πας να κανεις αμφισβητηση και θα αναφερεις ολα αυτα... δεν ειναι δυνατόν να χρεωθείς μεσα σε λιγη ωρα 60 € ιντερνετ ουτε στο εξωτερικο...
pournaras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Η περιπτωση να εχει κολλησει το συστημα και απλα να στελνει συνεχεια το ιδιο μηνυμα για την πρωτη χρεωση; Ειναι διαφορετικα τα μηνυματα; Σου εχει ερθει λογαριασμος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα