Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θες να μου πείς ότι πήγε π.χ. ένας κακός μαθητής να ρωτήσει κάτι στον Χ καθηγητή μετά την λήξη του μαθήματος και ο καθηγητής τον έδιωξε ας πούμε... Ρε τον καημένο... Τι τραβάει κ αυτό το παιδί και τι του στερεί η άτιμη αυτή κοινωνία και το σάπιο σύστημα. Έχει καταγραφεί κάποιο τέτοιο περιστατικό άραγε? Υπάρχει κακός μαθητής ο οποίος ενδιαφέρεται και δεν παίζει LOL όλο το απόγευμα για να καλύψει τα κενά του? Ποιός είναι αυτός ρε παιδί μου? Να του κάνω εγώ ιδιαίτερα δωρεάν και να του φτιάξουμε και καμιά προτομή έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Έχεις παρεξηγήσει το νόημα της δευτεροβάθμιας. 

Ο μαθητής δεν θα πάει να ρωτήσει. Ο καθηγητής είναι εκεί για να του τα βάλει στο κεφάλι του. Εάν δεν θέλει ο μαθητής, ο καθηγητής πρέπει να τον κάνει να θέλει. 

Αυτό που λες είναι ΟΚ για τριτοβάθμια αλλά στην δευτεροβάθμια τσου. 

Ακόμα, όταν εσύ έλεγες για καλούς ή κακούς μαθητές, το κριτήριο κατηγοριοποίησης ήταν το πόσες φορές πάει ο καθένας να ρωτήσει τον καθηγητή ή οι βαθμοί; 

Εάν είναι το δεύτερο (οι βαθμοί) τότε αυτό που λες είναι άσχετο. Εάν είναι το πρώτο, τότε έχεις όντως πολύ πρωτότυπα κριτήρια. Κρίμα όμως, γιατί δεν νομίζω ότι συμφωνούν οι περισσότεροι με αυτό. Οπότε είτε θα πρέπει να το προωθήσεις είτε να δεχθείς ότι δεν ισχύει αυτό το κριτήριο. Σε κάθε περίπτωση, η απάντησή σου δεν στέκει. 

Υ.Γ. Τονίζω ότι αυτά αφορούν θετικά μαθήματα γιατί αλλιώς θα ήμασταν off topic. 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις παρεξηγήσει το νόημα της δευτεροβάθμιας. 

Ο μαθητής δεν θα πάει να ρωτήσει. Ο καθηγητής είναι εκεί για να του τα βάλει στο κεφάλι του. Εάν δεν θέλει ο μαθητής, ο καθηγητής πρέπει να τον κάνει να θέλει. 

Τι εννωεις τον κανει να θελει ? Το μονο που μπορει να κανει ειναι να το πει σε γονεις να των χωσουν αυτη τι αλλο μπορει να κανει ?

Δημοσ.

Πέραν από αναφορά σε γονείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο καθηγητής αν δεν θέλει ο μαθητής να μάθει. Δεν ζούμε πλέον στην εποχή των γονιών και των παππούδων μας που οι φάπες στα σχολεία έπεφταν σαν τις σταγόνες της βροχής.

Δημοσ.

Nταξει το ποιντ μου ηταν αλλο βασικα και ισως να μην εγινε τοσο κατανοητο οπως το 'γραψα.

Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου. Και στα δημοσια σχολεια και στα φροντιστηρια. Εκει που βγαζω σπυρακια ειναι οταν ακουω αποψεις τυπου "το σχολειο με καταρακωσε και ευτυχως που με εσωσε το φροντιστηριο" ή "τα σχολεια ειναι γτπ".

Οι καθηγητες μεσα σε ενα σαπιο εκπαιδευτικο συστημα οπως ειπες και με πενιχρους μισθους κατ'εμε κανουν καλη δουλεια σε γενικες γραμμες. Επισης, το σαπιο αυτο εκπαιδευτικο συστημα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εχει εδω και ετη αξιοκρατικο τροπο εισαγωγης στην τριτοβαθμια (με ελαχιστες εξαιρεσεις που συνεβησαν κατα καιρους), πραγμα ανηκουστο για Ελλαδα που ολα λειτουργουν με το κονε και το βυσμα.

Και οπως ξαναειπα στην ταξη μου ειχα 2 συμμαθητριες αριστουχους που δεν κανανε ουτε μιση ωρα φροντιστηριο. Εγω παλι και φροντιστηρια εκανα, και αριστουχος δεν ημουν. Ημουν κι εγω απτους τυπικους μαθητες που επειδη πατωνα στα θεωρητικα μαθηματα ελεγα οτι δεν ειχα καλη καθηγητρια (οντως δεν ηταν η καλυτερη, αλλα δεν εφταιγε αυτη που πατωνα, εκει ειναι το 2ο ποιντ μου). Η ηλιθια λογικη που ποτιζουν (και καταστρεφουν) τα παιδια απο οταν ειναι μικρα, οτι για τις αποτυχιες δεν φταιει ο κανακαρης μας, ο καθηγητης του φταιει.

Εδώ ο άλλος έγραψε, "ευτυχώς που είχαμε καλό επιτηρητή και μας άφησε να ανταλλάξουμε κόλλες με ένα παιδί".

ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.

Εσύ που έκανες φροντιστήριο θα είχες πάρει τις ίδιες γνώσεις και θα έβγαζες τον ίδιο βαθμό στις πανελλήνιες αν δεν έκανες? :)

Δεν μιλάω καν για θεωρητικά μαθήματα που προφανώς και δεν θα σε ενδιέφεραν.

Μιλάω για μαθηματικά,φυσική που σε ενδιαφέρουν να γράψεις.

Ε στα αυτά εγώ προσωπικά άμα περίμενα από το σχολείο τώρα θα ήμουν ΤΕΙ κτηνοτροφίας.

Να καθυστερεί να έρθει ο καθηγητής μέσα στην τάξη, να κάνει το τσιγαράκι του υπομονετικά.Να κάνει τις πιο απλές ασκήσεις γιατί τις δύσκολες μάλλον δεν τις ξέρει κτλπ.

Ηλικία γύρω στα 55 και έκανε μαθηματικά.

Φυσική γύρω την ίδια ηλικία και αυτός, ο οποίος σε έκανε να τρέμεις μόλις μπαίνει μέσα.Να φοβάσαι το μάθημα κυριολεκτικά.

Σε αντίθεση με σένα πάντως εγώ είχα καλύτερους θεωριτικούς καθηγητές (που ναι δεν με ενδιέφεραν τα μαθήματα τους...δεν πήγαινα για θεωριτική) και το έκαναν με ωραίο τρόπο το μάθημα που έπαιρνες πολλά πράγματα.(εκτός από μια καθηγήτρια που μας έκανε αρχαία στην 2α κ' 3η λυκείου που ήταν ύπνος.)

Άντε πάλι μπλέκω σε κουβέντα στο μπλα-μπλα και θα νευριάσω... Τι θέλω και γράφω ο μαλάκας?

Λοιπόν, άκου να δεις φιλαράκι πως έχουν τα πράγματα, επειδή και εμείς πήγαμε σχολείο... Ποτέ στην ζωή μου δεν άκουσα καλό μαθητή να γκρινιάζει για κάποιον καθηγητή του. Ναι, σαφώς και υπήρχαν καλύτεροι και χειρότεροι καθηγητές, όπως υπάρχουν καλοί και κακοί ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ο.κ. Αυτοί που μονίμως γκρινιάζαν και πετάγαν το μπαλάκι στους καθηγητές ήταν αυτοί που δεν καταλαβαίνανε Χριστό στο μάθημα.

Γιατί συνέβαινε αυτό? Γιατί δεν θέλανε να δούνε την μάπα τους στον καθρέφτη και να παραδεχτούνε ότι είναι "ντουγάνια" όπως λένε και στο χωριό μου. Δεν θέλανε να το πούνε στους γονείς τους αυτό, ούτε και στους φίλους τους και ούτε και στον εαυτό τους ακόμη, γιατί έμμεσα θα έπρεπε να παραδεχτουν είτε ότι είναι ηλίθιοι είτε ότι δεν ασχολούνται-προσπαθούν όσο χρειάζεται. Είναι πολύ εύκολο να πείς ότι δεν μου τα είπανε καλά στο μάθημα και δεν καταλαβαίνω... Αν θες όμως υπάρχει και το ίντερνετ, και υπάρχει και το σχολικό βιβλίο που είναι δωρεάν, είτε και βοηθήματα αν δεν σε καλύπτουν τα ανωτέρω. Αφιέρωσε λίγη ώρα για να μελετήσεις και θα καταλάβεις τα πάντα. Δεν είναι πυρινική φυσική τα μαθηματικά πρώτης λυκείου.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τον ts είναι πολύ θετικό το ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημά του. Πρέπει όμως να καταλάβει ότι αυτός φταίει για το ότι δεν καταλαβαίνει και κανένας άλλος. Επίσης πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του ότι δεν πρόκειται ο καθηγητής του λυκείου να κάτσει να κάνει μάθημα στην ύλη του γυμνασίου για να καταλάβει ο ένας μαθητής όσα θα έπρεπε ήδη να ξέρει. Και καλά κάνει και το κάνει αυτό, γιατί θα ήταν άδικο και χάσιμο χρόνο για τους υπόλοιπους μαθητές που καταλαβαίνουν.

Και για να κλείσω, ξέρεις γιατί κάθομαι και τα λέω αυτά ο μαλάκας? Γιατί αυτός ο άνθρωπος που έχει αυτή την φιλοσοφία, είναι ο ίδιος που αύριο μεθαύριο θα έχει πάρει 822 δάνεια για να αγοράσει 52" smart tv και αυτοκίνητο και θα του φταίει το σύστημα που δεν τα βγάζει πέρα. Είναι ο ίδιος που στο πανεπιστήμιο δεν θα ξέρει την τύφλα του (όπως τα άτομα π.χ. που ζητάνε λύσεις σε εργασίες στο φόρουμ του προγραμματισμού) και θα παρακαλάει τους καθηγητές να τον περάσουνε, θα πάρει το πτυχείο του, δεν θα βρίσκει δουλειά γιατί είναι άσχετος και πάλι θα του φταίει το σύστημα, οι καθηγητές του, η ευθυγράμμιση του σύμπαντος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Μην τον υποστηρίζεις λοιπόν και ας τον να δεί την πραγματικότητα. Κακό του κάνεις.

Υ.Γ. Όσον αφορά την επισημασμένη πρόταση. Εγώ μια χαρά κέρδισα από το σχολείο πάντως. Ξέρεις ποιοί δεν πήραν τίποτα από αυτό? Αυτοό που σκεφτόταν σαν εσένα και ερχόταν στο σχολείο για να κοιμηθούνε ώστε να είναι ξεκούραστοι στο φροντηστήριο.

Υ.Γ. no offence, έτσι γράφω συνήθως, μη δίνεις βάσεις στον ίσως επιθετικό λόγο.

Μαθητής του 18 ήμουν :)

Όχι του άριστα αλλά όχι και του κακού :)

Δεν αναφέρομαι για τα μαθηματικά της Α Λυκείου.Αναφέρομαι γενικά και τον ρόλο τους στην Γ' Λυκείου (που δεν σημαίνει ότι επειδή κάνουν τα παιδιά φροντιστήρια(που δεν κάνουν και όλα λόγω κρίσης σήμερα) θα πρέπει αυτοί να βαριούνται την ζωή τους).

Σου ξαναλέω ότι δεν ξέρεις αν φταίει αυτός.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ώστε να ασχοληθεί με το μάθημα.

Λοιπόν, στο δημοτικό ήμουν άριστος στα μαθηματικά σου μιλάω τώρα τα λάτρευα απίστευτα!Θα μου πεις τώρα τι μαθηματικά κάνεις στον δημοτικό...άλλο αυτό :P

Με έβαζε ο αδελφός μου να κάνω πράξεις, διαιρέσεις με το μυαλό-χωρίς χαρτί κτλπ.

Στον γυμνάστιο μας έκανε μια στρίγκλα που με έκανε να ΜΙΣΗΣΩ το μάθημα.Κυριολεκτικά.Μας πήρε και στις 3 τάξεις η ηλίθια.

Στην πρώτη λυκείου πάλι, μια 60αρα που σε κάθε μάθημα να μαλώνει με ένα κορίτσι είτε επειδή μιλούσε, είτε επειδή ντυνόταν περίεργα ξέρω γω.Να την μπαίνει σε όλα τα κορίτσια της τάξης, να βαριέται να σηκωθεί από την καρέκλα.Γενικά ο τύπος που είτε είχε προβλήματα στο σπίτι είτε ήθελε να πάρει την σύνταξη και να φύγει.

Όσο για το άλλο με τα δάνεια, μαζί σου!Με τα 1000.

Δεν ξέρω τι λογική έχει αυτός ο άνθρωπος αλλά ναι, είναι μλκας.

Εγώ προσωπικά, στα θεωρητικά μαθήματα πήρα γνώσεις στο Λύκειο αλλά άμα περίμενα από μαθηματικά και φυσική...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...