Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Φόρμας Αγοράς/Αναβάθμισης Η/Υ


rowain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως λέει και ο τίτλος, έκανα μια αναβαθμισμένη φόρμα για αγορά-αναβαθμίσεις pc, με βάση τη φόρμα που είχε φτιάξει ο ColdFusion + μερικές συμπληρώσεις-τροποποιήσεις, που πιστεύω χρειάζονται για να μην υπάρχει ανάγκη να ρωτάνε συνεχώς για περαιτέρω διευκρινήσεις όσοι θέλουν να βοηθήσουν και για να παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για ξεκάθαρες και ολοκληρωμένες απαντήσεις.

 

                                                                         

 

                                              

                                                  Φόρμα αγοράς- αναβάθμισης Υ/Η

 

 

                                                                         -UPDATE-

 

Για αγορά υπολογιστή:

 

**Βήματα-Οδηγίες: Όταν επιθυμούμε την αγορά νέου υπολογιστή, ανοίγουμε νέο θέμα και ακολουθούμε τα εξής:

1) Στον τίτλο του θέματος αναφέρουμε : ''Αγορά νέου υπολογιστή για...(και λέμε την κύρια/βασική χρήση για την οποία προορίζεται ο υπολογιστής)''. πχ ''Αγορά νέου υπολογιστή για video editting'' ή ''Αγορά νέου υπολογιστή για απλή χρήση internet/ταινιών'' κτλ. Αυτό το κάνουμε για να υπάρχει μια ομοιομορφία στα θέματα και για να ξέρει όποιος θέλει να βοηθήσει περι τίνος πρόκειται, καθώς πολλές φορές οι τίτλοι είναι τελείως απροσδιόριστοι και πολλοί αποφεύγουν να μπουν στον κόπο να κάνουν κλικ στο θέμα και να δουν περισσότερες λεπτομέρειες.

2) Μόλις συμπληρωθεί ο τίτλος περνάμε στο ''ζουμί'', όπου  είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα, καθώς περιέχει ερωτήσεις που δίνουν κατάλληλες πληροφορίες για να δωθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις από όσους θέλουν να βοηθήσουν. (εδώ μπορούμε πλέον να πούμε και λεπτομέρειες για την χρήση του υπολογιστή)

 

{*Σε περίπτωση που η χρήση είναι καθαρά για gaming τότε εκτός από το άνοιγμα καινούργιου θέματος σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε επίσης και σε αυτό το thread: http://www.insomnia.gr/topic/522368-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/}

 

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

 

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

 

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

 

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

 

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

 

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

 

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

 

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

 

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

 

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

 

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

 

 

 

 

 

 

Για αναβάθμιση υπολογιστή:

 

**Βήματα-Οδηγίες: Όταν επιθυμούμε την αναβάθμιση υπολογιστή, ανοίγουμε νέο θέμα και ακολουθούμε τα εξής:

1) Στον τίτλο του θέματος αναφέρουμε : '' Αναβάθμιση υπολογιστή ''

2) Μόλις συμπληρωθεί ο τίτλος, εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία της φόρμας, αναφέρουμε ποια κομμάτια έχουμε κρατήσει από τον υπολογιστή που θα αναβαθμίσουμε.

Επεξ/σία από Ailuros
  • Like 26
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


xiii) Αναφέρετε αν κάνετε/θα κάνετε stress testing στο Hardware σας.

Αυτο σε τι θα χρησιμευσει?

 

Οσοι γνωριζουν λιγα παραπανω απο pc, θα κανουν ενα stress test  στα νεα components.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο σε τι θα χρησιμευσει?

 

Οσοι γνωριζουν λιγα παραπανω απο pc, θα κανουν ενα stress test  στα νεα components.

 

Θα χρησιμεύσει στην επιλογή psu και αυτό. Παίζει ρόλο και η συχνότητα με την οποία γίνεται. Επίσης παίζει ρόλο αν κάποιος έχει ένα παλιό psu και κάνει αναβάθμιση στο pc του. Αν κάποιος κάνει ένα stress testing μόνο στη cpu δεν θα δει τραγική κατανάλωση ακόμα και αν έχει κάνει oc (αναλόγως και το chip και το oc φυσικά, αλλά μιλάμε για το 90% των περιπτώσεων). Αν κάνει όμως και στην gpu ειδικά αν είναι και κλοκαρισμένη τότε θα ανέβει κατα πολύ η κατανάλωση.

Λέτε το xiii να το βάλω στην αναβάθμιση και όχι στην αγορά; Γιατί εκεί παίζει πιο πολύ ρόλο μου φαίνεται τελικά, με την προϋπόθεση ότι θα κρατηθεί το παλιό psu σε σχέση με του είδους την αναβάθμιση. Η μήπως να το σβήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την έσβησα αυτήν για το stress testing.


Μου φαίνονται πολλές οι ερωτήσεις.

 

Είναι απλές όμως. Και δίνουν επιπλέον πληροφορίες για τις οποίες ρωτάμε συνέχεια. 3 καινούργιες ερωτήσεις πρόσθεσα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ βαριόντουσαν να συμπληρώσουν τη προηγούμενη με λιγότερες...Το λέω με σκοπό τη βελτίωση και για να μη πάει και τσάμπα ο κόπος σου.Μπορούν να ενωθούν σε μια κάποιες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε άμα βαριούνται ποιός τους φταίει; :P

Τεσπα οι μόνες που μπορούν να ενωθούν είναι η xi +xii, απλά δεν θα είναι τόσο σαφή η απάντηση που θα παίρνουμε, αφού θα πρέπει να συμπτυχθούν σε μία πρόταση και δεν θα είναι τόσο συγκεκριμένες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 για sticky(pinned)

προτεινω επισης να ειναι δυο φόρμες , η ηδη υπαρχουσα ονομαζομενη ως φορμα ας του πουμε για "αρχαριους"

και η νεα φορμα ως φορμα για "προχορημενους".........αυτη η δικη μου αποψη.....

 

Φιλικα Νικος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προτεινω επισης να ειναι δυο φόρμες , η ηδη υπαρχουσα ονομαζομενη ως φορμα ας του πουμε για "αρχαριους"

και η νεα φορμα ως φορμα για "προχορημενους".........αυτη η δικη μου αποψη.....

 

Φιλικα Νικος

 

Χμμ, δεν είναι άσχημη η ιδέα σου. Απλώς πως θα γίνει ο διαχωρισμός? Μερικά άτομα δηλ που θέλουν να φτιάξουν καινούργιο pc και δεν γνωρίζουν πολλά, μπορεί να θεωρούνται αρχάριοι, αλλά μπορεί να έχουν επιθυμία να δοκιμάσουν πχ oc ή crossfire/SLI και αν δεν μας το πούνε τότε, θα γίνουν λάθη στη σύνθεση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας