Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, είμαι 18 ετών και ναι παραδέχομαι πως καπνίζω. Αλλά καφέ μπορώ να πιω μια στο τόσο. Για παράδειγμα σήμερα ήπια έναν γιατί διάβαζα όλη νύχτα σερί. Γενικά έχω 1.82 ύψος και ζήτημα είναι να ζυγιζω 65 κιλά. Κάποιο πόνο στο στήθος η γενικά κάποια ενόχληση στο σώμα μου δεν αισθάνομαι. Μπορώ να τρέχω και δεν είμαι από τα άτομα που έχουν πρόβλημα με την άσκηση την σωματική. Επίσης όταν έχω καβλες εννοείται πως ξεδινω και πολύ καλά μάλιστα. Το θέμα είναι ότι όταν συμβαίνει αυτό δεν θέλω να ξεδωσω και πάντα μα πάντα πριν πάω για ύπνο πάντα κατουραω. Όπως και επίσης δεν έχω θέμα με ακράτεια ούτε με ούρα ούτε με τίποτα. Αυτό το φαινόμενο το είχα σε πολύ μικρότερη ηλικία αλλά δεν έδινα σημασία. Η αλήθεια όμως είναι πως τον τελευταίο καιρο

εχω πολυ άγχος σχετικά με το σχολείο και όλα τα κλασσικά. Κάτι παίζει. Πάντως σίγουρα δεν είναι σωματικό το πρόβλημα, αλλιώς θα το είχα καταλάβει.

Δημοσ.

Αμα εισαι οχι 100% αλλα 105% σιγουρη πως δεν ειναι σωματικο το θεμα , μιας και με την καρδια δεν παιζουμε ποτε, τοτε καλυτερα να επισκεφτεις εναν ειδικο οπου να μπορει να σου γραψει ενα αγχολυτικο.

καλο ειναι τα αγχολυτικα να μην τα παιρνεις σαν καραμελες βεβαια και αν μπορεις να το αποφυγεις σαν λυση, αλλα εχω την εντυπωση πως ολο αυτο ειναι απλα αγχος που σου βγαινει το βραδυ.

το παθαινα και εγω μερικες φορες αλλα οχι με χτυπους καρδιας, αλλα με κατι ακομα πιο σπαστικο: παρακολουθουςα τους ρυθμους αναπνοης μου. πιστεψε με, σε τρελαινει κυριολεκτικα!!!

Παρατηρησα πως το παθαινα μονο οταν ζουσα σε περιοδους μεγαλου τρεξιματος οποτε τελικα εμαθα να ζω με αυτο και σταματησα να του δινω σημασια μεχρι που ξεχασα οτι υπαρχει. πλεον αγνοω την υπαρξη του χεχε!

Νομιζω το καλυτερο παραδειγμα αντιμετωπισης ειναι κατι αντιςτοιχο με την αντιμετωπιση των "εμβοων". Για οσους δεν γνωριζουν οι εμβοες ειναι ενα σπαστικος και συνεχομενος ηχος που φτανει στο αυτι οταν γυρω γυρω υπαρχει απολυτη ησυχια. Η επιστημη δεν εχει ανακαλυψει απο που προερχεται ακομα αυτος ο ηχος ουτε πως αντιμετωπιζεται , ενω οσο το σκεφτεσαι αυτο δε μπορεις καν να κλεισεις ματι απο τον "θορυβο".

Οποτε τι σου λεει εκει περα σαν θεραπεια?

Ζησε με αυτο!

Οταν το ενταξεις σαν κατι φυσιολογικο και το αποδεκτεις σαν μερος της καθημερινοτητας σου θα σταματησεις να του δινεις σημασια και θα ξεχασεις την υπαρξη του , ή θα το θυμασαι μονο οταν διαβαζεις για παρομοιες περιπτωσεις.

κανε το ιδιο.

αλλα, πρωτα επιβεβαιωσου 105% πως η καρδια σου 10000% ενταξει!

Σαν παθών και των δύο καταστάσεων, η καλή ψυχολογία είναι το καλύτερο φάρμακο. Απλά όλο αυτό θα έρθει με τον καιρό. εμένα που μου έσκασαν μαζί και τα 2, δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα με εμποδίσει να κάνω πράγματα λαο ότι είναι περαστικό. Μετά από αρκετού μήνες, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ και είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσω εντελώς. Μπορεί να φαίνεται βουνό στην αρχή, αλλά με τον καιρό και όσο λιγότερο το σκέφτεσαι θα περάσει.

Δημοσ.

Σαν παθών και των δύο καταστάσεων, η καλή ψυχολογία είναι το καλύτερο φάρμακο. Απλά όλο αυτό θα έρθει με τον καιρό. εμένα που μου έσκασαν μαζί και τα 2, δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα με εμποδίσει να κάνω πράγματα λαο ότι είναι περαστικό. Μετά από αρκετού μήνες, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ και είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσω εντελώς. Μπορεί να φαίνεται βουνό στην αρχή, αλλά με τον καιρό και όσο λιγότερο το σκέφτεσαι θα περάσει.

Το θέμα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην δίνεις σημασία....
Δημοσ.

Θα δεις με τον καιρό θα γίνεται καλύτερα :). Είσαι νέο παιδί, δεν δικαιολογείται να αγχώνεσαι, κοίτα να διοχετεύσεις την ενέργεια σου σε άλλα πράγματα και όχι σε αυτό. Επίσης ενημερώσου για το τι συμβαίνει στο σώμα σου, ψάξε να δεις τι είναι hyperventilation και fight or flight response. Εμένα πλέον όταν με πιάνει συνεχίζω απλά ο,τι έκανα και δεν δίνω σημασία, στην αρχή με κυρίευε πανικός. Σκέψου κάτι που σε ευχαριστεί και ότι όλα καλά θα πάνε και κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα από τον πανικό.  

Δημοσ.

Θα δεις με τον καιρό θα γίνεται καλύτερα :). Είσαι νέο παιδί, δεν δικαιολογείται να αγχώνεσαι, κοίτα να διοχετεύσεις την ενέργεια σου σε άλλα πράγματα και όχι σε αυτό. Επίσης ενημερώσου για το τι συμβαίνει στο σώμα σου, ψάξε να δεις τι είναι hyperventilation και fight or flight response. Εμένα πλέον όταν με πιάνει συνεχίζω απλά ο,τι έκανα και δεν δίνω σημασία, στην αρχή με κυρίευε πανικός. Σκέψου κάτι που σε ευχαριστεί και ότι όλα καλά θα πάνε και κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα από τον πανικό.

Δεν αγχώνομαι για αυτό το θέμα, αλλά για το σχολείο και γενικά το τι θα κάνω με την ζωή μου. Και επίσης ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και σίγουρα θα κοιτάξω αυτά που αναφέρεις.
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά έχω 1.82 ύψος και ζήτημα είναι να ζυγιζω 65 κιλά.

1.82 και 65 κιλά; Έχεις σκεφτεί ότι η καρδιά σου μπορεί να σου σου κάνει κόνξες επειδή είσαι φύλλο και φτερό; Μήπως να ξεκίναγες να τρως τίποτα;

Δημοσ.

Δεν αγχώνομαι για αυτό το θέμα, αλλά για το σχολείο και γενικά το τι θα κάνω με την ζωή μου. Και επίσης ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και σίγουρα θα κοιτάξω αυτά που αναφέρεις.

Το καταλαβαίνω αυτό αλλά κι εμένα ξεκίνησε σε μια περίοδο έντονης πίεσης αλλά εξελίχθηκε σε φόβο για την ίδια την κατάσταση. Όπως και να έχει, μη σκας για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δημοσ.

1.82 και 65 κιλά; Έχεις σκεφτεί ότι η καρδιά σου μπορεί να σου σου κάνει κόνξες επειδή είσαι φύλλο και φτερό; Μήπως να ξεκίναγες να τρως τίποτα;

Το θέμα όμως είναι ότι εγώ δεν είμαι κόκαλο. Νιώθω πολύ ωραία και ότι και να κάνω δεν ζοριζομαι όπως πχ τρέξιμο, γυμναστική. Καλύτερα να είμαι έτσι πάρα να είμαι σαν τα παιδάκια από Αμερικα.Και επίσης τρώω 3 γεύματα την ημέρα οπότε δεν τίθεται θέμα ότι δεν τρώω. Ότι τρώω το παίρνω σε ύψος.
Δημοσ.

Το παθαίνω και εγω, ειναι σχετικα random αλλα οταν πρεπει να ξυπνησω νωρις πχ και μετραω ποσες ωρες υπνου μου μενουν εκει γινεται παντα και δεν παιζει να κλεισω ματι αν δεν παρω τίποτα.. Εισαι μικρός για ηρεμιστικά αλλα σε εμενα ειναι το μονο που δουλεύει 100%.

Δεν ειμαι γιατρος αλλα επειδη υποφερω απο τετοια περιεργα και εγω πιστευω οτι ειναι ψυχολογικο.

Δεν αγχώνομαι για αυτό το θέμα, αλλά για το σχολείο και γενικά το τι θα κάνω με την ζωή μου.

Μην αγχώνεσαι, ανεργος θα εισαι οτι και να κανεις.. :P

Δημοσ.

Εγώ μερικές φορές όταν πάω να κοιμηθώ έσω συνεχή στύση. Έχω προσπαθήσει να "χαλαρώσω" αλλά μάταιο. Αυτό που κάνω είναι να κοιμάμαι ανάσκελα αλλά θα εκτιμούσα μια πιο επιστημονική άποψη. Ένας φίλος πρότεινε κάτι χάπια αλλά δεν ξέρω αν θα επέλθει καμιά μόνιμη βλάβη. 

Και εγω το παθαινω.Ριχνω ενα σεντονι πανω και προσποιουμαι οτι ειναι αντισκηνο και εγω κανω καμπινγκ  :-D

Δημοσ.

Τρώγε μπανάνες (εχεις έλλειψη καλίου)

...και κόψε τα παρακάτω

Νικοτίνη, Καφεΐνη, Χάπια διαίτης, Άσκηση (τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν τον ύπνο)

• Moderators
Δημοσ.

το παθαινα και εγω μερικες φορες αλλα οχι με χτυπους καρδιας, αλλα με κατι ακομα πιο σπαστικο: παρακολουθουςα τους ρυθμους αναπνοης μου. πιστεψε με, σε τρελαινει κυριολεκτικα!!!

Παρατηρησα πως το παθαινα μονο οταν ζουσα σε περιοδους μεγαλου τρεξιματος οποτε τελικα εμαθα να ζω με αυτο και σταματησα να του δινω σημασια μεχρι που ξεχασα οτι υπαρχει. πλεον αγνοω την υπαρξη του χεχε!

ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΣ.

Νομιζα πως ημουν ο μονος που ειχα αυτην την εμμονη (ευτυχως διηρκησε μοναχα καποιους μηνες που ειχα στρεσσαριστει πολυ). Δεν υπαρχει χειροτερο, να ξαπλωνεις, να εισαι σε φαση φθορας και αφθαρσιας και το ηλιθιο μυαλο σου να σου λεει "Ωπ, μεγαλε αναπνεεις τωρα, τσεκαρε". 

Το πακετο ειναι πως το να το αγνοεις συνειδητα φερνει το αντιθετο αποτελεσμα (κατι σαν το the game ή το "μη σκεφτεσαι ροζ ελεφαντες") οποτε εκει συνουσιαζεται το συμπαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...