rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Παιδιά μόλις πήρα την ψύκτρα της υπογραφής μου και ο ανεμιστήρας της, δεν ξεκινάει μόλις bootάρω το pc. Είναι σαν να παίρνει λίγο μπρος και μετά σταματάει. Άλλαξα από Auto fan control σε PWM fan control στα BIOS αλλά το πρόβλημα δεν φεύγει. Πρέπει να ανοίξω το πλαϊνό καπάκι και να δώσω όθηση στις προπέλλες του ανεμιστήρα ώστε να ξεκινήσει να δουλεύει. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τον noctua NF-F12 που τον είχα πάνω σε μία coolermaster hyper 212 evo, αλλά εκείνος μετά από την ίδια ρύθμιση που έκανα και σε αυτόν άρχισε να δουλεύει ενώ αυτός όχι. Τί μπορεί να φταίει? Έχει κανείς καμμιά ιδέα? Ίσως η μητρική δεν δίνει αρκετό ρεύμα? Ο ανεμιστήρας δεν νομίζω να είναι ελαττωματικός.
kostasxin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Παιδιά μόλις πήρα την ψύκτρα της υπογραφής μου και ο ανεμιστήρας της, δεν ξεκινάει μόλις bootάρω το pc. Είναι σαν να παίρνει λίγο μπρος και μετά σταματάει. Άλλαξα από Auto fan control σε PWM fan control στα BIOS αλλά το πρόβλημα δεν φεύγει. Πρέπει να ανοίξω το πλαϊνό καπάκι και να δώσω όθηση στις προπέλλες του ανεμιστήρα ώστε να ξεκινήσει να δουλεύει. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τον noctua NF-F12 που τον είχα πάνω σε μία coolermaster hyper 212 evo, αλλά εκείνος μετά από την ίδια ρύθμιση που έκανα και σε αυτόν άρχισε να δουλεύει ενώ αυτός όχι. Τί μπορεί να φταίει? Έχει κανείς καμμιά ιδέα? Ίσως η μητρική δεν δίνει αρκετό ρεύμα? Ο ανεμιστήρας δεν νομίζω να είναι ελαττωματικός. Αν την πήρες καινούρια κατευθείαν πίσω για αντικατάσταση φίλε μου.
rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Αν την πήρες καινούρια κατευθείαν πίσω για αντικατάσταση φίλε μου. Δύσκολα..Υποννοείς ότι ο ανεμιστήρας είναι ελαττωματικός έτσι?
dimitrisOP Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 το ιδιο επαθε και η στοκ ψυκρα που ειχα στο 1366 αναψα το pc(δεν γυρναγε το ανεμηστηρακι) εφτασε 100 βαθμους και εσβησε
rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ναι το ίδιο είχα πάθει και με την αλλαγή ανεμιστήρα στην evo που είχα πριν όπως έιχα πει πιο πάνω και αδυνατώ να πιστέψω ότι φταίει το fan. Τώρα τι να πω.. Είχα στείλει τότε τον NF-F12 για αντικατάσταση και δεν του βρήκαν προβλήματα και μόλις τον παρέλαβα πίσω και έκανα μια ρύθμιση στο bios άρχισε να δουλεύει κανονικά..Ίσως χρειάζεται τρέξιμο σε 100% rmp για να στρώσει το motor.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 βαλτον σε αλλη υποδοχη τον ανεμιστηρα(και προφανω αγνοησε το μηνυμα οτι δεν βλεπει cpu fan) και δες αν ξεκιναει. Η ακομα καλυτερα αν εχεις ανταπτορακι απο molex σε fan header. Μου φαινεται παραλογο ομως να μην μπορει η μητρικη να δωσει ταση.
kraken92 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Mε κάποιο άλλο τροφοδοτικό ή σε άλλο PC αν έχεις για να δεις αν σου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα ; Πάντως δεν νομίζω οτι η μητρική δεν δίνει το απαιτούμενο ρεύμα... 1
rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δεν υπάρχει μύνημα ότι δεν βλέπει cpu fan. Τον αναγνωρίζει μια χαρά στα bios. Εγώ απλά παρατήρησα ότι παρατήρησα. Θα δοκιμάσω να τον βάλω και σε άλλο header και θα δω τι κάνει. Λογικά φταίει το φαν. Tώρα τον τρέχω εδώ και ένα μισάωρο 100% rmp για να στρώσει το μοτέρ. Γιατί το ίδιο είχε γίνει και με τον nf-f12 που είχα στείλει για αντικατάσταση πιο παλιά. Προφανώς τον σκίσαν λίγο και συνήλθε. Mε κάποιο άλλο τροφοδοτικό ή σε άλλο PC αν έχεις για να δεις αν σου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα ; Πάντως δεν νομίζω οτι η μητρική δεν δίνει το απαιτούμενο ρεύμα... Τροφοδοτικό είναι οκ. Μητρική και εγώ δεν νομίζω..τεσπα θα δοκιμάσω μετά σε άλλο header.
kraken92 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Πάντως όταν είχα αντίστοιχο θέμα με το CPU fan στο παλιό PC άνοιξα το αυτοκολλητάκι και έβαλα λίγο λάδι στη μπίλια και όλα έστρωσαν...Και μειώθηκε και ο ήχος! 1
rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ε ναι συνήθως φταίνε τα φανάκια σε τέτοια θέματα ή τα headers..Anyway ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Όποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας το πει. 1
rowain Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, με πολλές δοκιμές ο ανεμιστήρας δουλεύει σε όλα τα υπόλοιπα headers της μητρικής εκτός από το cpu_fan header με ότι ρύθμιση και να κάνω στο BIOS (PWM, voltage, auto). Απο εκέι και πέρα δοκίμασα και έναν άλλο ανεμιστήρα στο cpu fan header και δούλεψε κανονικά. Επομένως πιστεύω ότι το cpu_fan δεν δίνει την απαραίτητη τάση στον ανεμιστήρα ώστε να περιστραφεί. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Συνεπώς πρέπει να πάρω έναν άλλο aftermarket ανεμιστήρα που ούτως η άλλως θα έπαιρνα. Ποια είναι η γνώμη σας?
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 μου φαινεται παραξενο το συγκεκριμενο θεμα,αλλωστε οι ανεμιστηρες 12 βολτ θελουν νομιζω.
rowain Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ειλικρινά και εγώ δεν ξέρω τι σκ@τά γίνεται..Μπορεί να έχει ελάττωμα το μοτέρ του ανεμιστήρα και να μην μπορεί να τρέξει σε χαμηλά rpm παρα μόνο αν δώσει το sensor μεγάλη ανάγκη για πολλά rpm και να τρέξει σε μεγάλη ταχύτητα ο ανεμιστήρας. Είναι σαν να σκαλώνει..Τεσπα θα πάρω έναν aftermarket κάποια στιγμή και ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και πάλι. Αλλιώς η μητρική είναι για πέταμα.
rowain Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Βρήκα μια πηγή στο site της noctua, που λογικά μου ταιριάζει γάντι και αν και δεν έχω noctua ανεμιστήρα στην thermalright, o ανεμιστήρας της δουλεύει maximum 1240rpm σαν να έχω δηλ έναν noctua με low noise adapter: ''If you've connected the fan directly (or using the supplied Low-Noise or Ultra-Low-Noise-Adaptors) to your mainboard, it's possible that the mainboard's automatic fan controller doesn't provide the required starting voltage due to the low CPU temperature. Please verify whether the fan starts spinning at higher CPU temperatures, remove any Low-Noise or Ultra-Low-Noise Adaptors, deactivate your mainboard's automatic fan controller in the BIOS or connect the fan directly to the power supply using the supplied 3:4-pin adaptor.''
pagratios Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οπότε θέλει περισσότερο ρεύμα στην εκκίνηση. Μπορείς να βάλεις το ελάχιστο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα