zoranb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Είμαι σε αναμονή του OWC Qx2 DirectStorageBay και είμαι στη φάση αγοράς του κατάλληλου δίσκου! Οι δίσκοι που προτείνονται από την OWC είναι οι παρακάτω και θα ήθελα μια γνώμη. Western Digital Caviar Black(Recommended) . Western Digital RE3. Western Digital RE4(Recommended) Να πω πως το συγκεκριμένο κουτί προορίζεται ώστε να λειτουργεί με δίσκους Sata2 αλλά δέχεται και Sata3. Απ' ότι έχω καταλάβει όμως, ακόμα κι αν υπάρχει Sata3 δίσκος μέσα, δεν λειτουργεί με τις ταχύτητές του δεύτερων καθώς τους βλέπει σαν Sata2! Οπότε τα ερωτήματα εδώ είναι 1. εάν αξίζει το κόπο για θέμα κόστους η αγορά ενώς Sata3 δίσκου. 2. τι υποδηλώνουν οι ονομασίες RE3 και RE4 των δίσκων της WD;
SPANK Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Καλύτερα να πάρεις τους RE της western που προορίζονται κυρίως για servers και ειναι σχεδιασμένοι για μεγαλύτερη αξιοποιστια και ποιότητα , οι black ειναι εξίσου πολυ καλοί δίσκοι αλλα κανουν ενα συγκεκριμένο τακ τακ οταν δουλεύουν. Ενοείται πως αν πάρεις δίσκους θα πάρεις sata3 δεν υπάρχει λόγος να πας σε sata2 γιατι αργότερα μπορεί να βάλεις τον δίσκο σε καποιο μηχάνημα sata3 οποτε θα εισαι έτοιμος
zoranb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 RE εννοείς τους RED? οι Sata3 είναι στις ίδιες τιμές με τους Sata2 ή μου φαίνεται;
SPANK Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οχι οι RE ειναι αλλη μάρκα απο τους red δες εδω http://www.wdc.com/gr/products/internal/nas/, και οι 2 δίσκοι ομως ειναι για αυτον τον σκοπό
zoranb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τους RED δεν τους συνιστούν γιατί είναι variable speed και δεν πρέπει να μπαίνουν τέτοιοι δίσκοι σε RAID περιβάλλοντα! Η OWC προτείνει για το συγκεκριμένο κουτί, τους WD RE, Blue και Black, τόσο για RAID όσο και για JBOD modes!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα