azuli Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Καλημερα,θελω να βαλω περγκολα στο μπαλκονι και εχω μια ερωτηση για οποιον ισως ξερει. Θελω να μαθω τι πρεπει να βαλω μεσα στις τρυπες που θα ανοιξω για να βιδωθουν οι βασεις των κολωνων ωστε να μην παιρνει υγρασια μεσα το πατωμα.Παλιοτερα που ειχα ανοιξει παλι κατι τρυπες στο πατωμα του μπαλκονιου (περιπου 5-6 εκατοστα βαθος) δεν ειχα βαλει καποιο μονωτικο και φοβαμαι πως περναγε υγρασια απο τις βροχες μεσα (το μπαλκονι απο πανω ειναι ακαλυπτο) και ξεφλουδιζε το ταβανι του απο κατω. Οποτε σκεφτομαι αφου ανοιξω τις τρυπες να βαλω καποιο μονωτικο υλικο μεσα και μετα να βαλω τις βασεις των κολωνων στις τρυπες ωστε να στεγανοποιηθουν οι τρυπες. Αρα ρωταω τι μονωτικο να βαλω και αν χρειαζεται πρωτα να το αφησω να στεγνωσει μεσα στις τρυπες και μετα να βαλω τις βασεις η να βαλω το μονωτικο και στο καπακι τις βασεις ενω ειναι ακομα υγρο. Ελπιζω να το διαβασει κανενας που το χει με τα μαστορεματα..!
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οταν κινδυνεύεις απο υγρασίες ή εχεις μονωμένες επιφάνειες δεν πατάς ποτε στο δάπεδο, ταράτσα, μπαλκόνι κλπ, πατας σε τοίχους πρεβάζια κάγκελα κπλ 3
azuli Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οταν κινδυνεύεις απο υγρασίες ή εχεις μονωμένες επιφάνειες δεν πατάς ποτε στο δάπεδο, ταράτσα, μπαλκόνι κλπ, πατας σε τοίχους πρεβάζια κάγκελα κπλ ενδιαφερουσα μεθοδος αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφαρμοσιμη στο μπαλκονι μου γιατι ειναι με καγκελα στα οποια μου φαινεται πολυ δυσκολο να στηριχτει η ολη κατασκευη αποκλειστικα πανω τους..! Θα χρειαζοταν σιγουρα καποια εξτρα σιδερα να κολληθουν πανω στα καγκελα ωστε να πατησουν οι βασεις απο τις κολωνες,κατι που τεχνικα δεν ξερω κατα ποσο γινεται και αισθητικα κατα ποσο θα ηταν ωραιο.Ευχαριστω για την απαντηση παντως! ps: παντως αν δεν βρεθει σιγουρος τροπος μονωσης για τις τρυπες θα ειναι μια μεθοδος που θα επανεξεταστει..!
zoranb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό είχα, φοβούμενος μήπως περάσει υγρασία στο ταβάνι του από κάτω, συνεπώς απέφυγα τις τρύπες στο πάτωμα και έκανα τρύπες μόνο στο στηθαίο του μπαλκονιού που είναι τσιμεντένιο! Ζήτησα να φτιάξουν μια ειδική βάση όπου μέσα εκεί θα έμπαιναν τα κολωνάκια της πέργκολας. Η βάση βιδώθηκε στο πάνω μέρος του στηθαίου για να στηρίζεται. Μετά μπήκε το κολωνάκι της πέργκολας, όπου το διαπέρασε -αυτό και τη βάση- μια μεγάλη βίδα με ούπα. Ρίξε μια ματιά στην φωτογραφία για να καταλάβεις! (το σκάσιμο εκατέρωθεν δεν έγινε από την τρύπα, προυπήρχε) 1
zoranb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ρώτα το μέλος zoranb Τιμή μου που με πρότεινες για βοήθεια
leftermann Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 γιατί δεν άφησες το ξύλο απλά να πατήσει κάτω;
zoranb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 γιατί δεν άφησες το ξύλο απλά να πατήσει κάτω; Αλουμίνιο είναι, όχι ξύλο. Δεν το άφησα να πατήσει για να μην χαλάσει το πλακάκι από το βάρος και να μην μαζεύονται σκουπίδια στο σημείο αυτό. Τώρα έτσι όπως είναι μπορεί και καθαρίζεται.
azuli Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό είχα, φοβούμενος μήπως περάσει υγρασία στο ταβάνι του από κάτω, συνεπώς απέφυγα τις τρύπες στο πάτωμα και έκανα τρύπες μόνο στο στηθαίο του μπαλκονιού που είναι τσιμεντένιο! Ζήτησα να φτιάξουν μια ειδική βάση όπου μέσα εκεί θα έμπαιναν τα κολωνάκια της πέργκολας. Η βάση βιδώθηκε στο πάνω μέρος του στηθαίου για να στηρίζεται. Μετά μπήκε το κολωνάκι της πέργκολας, όπου το διαπέρασε -αυτό και τη βάση- μια μεγάλη βίδα με ούπα. Ρίξε μια ματιά στην φωτογραφία για να καταλάβεις! (το σκάσιμο εκατέρωθεν δεν έγινε από την τρύπα, προυπήρχε) καλη μεθοδος κι αυτη,εγω δεν εχω καθολου στηθαιο,ειναι μονο πατωμα και ενα μαρμαρο περιμετρικα για να συγκρατει τα νερα να μην πεφτουν απο κατω.Αλλα αρχιζω και προσανατολιζομαι προς λυση χωρις τρυπημα στο πατωμα.. ενα αλλο πραγμα που ψαχνω ειναι ενας οικονομικος τροπος το πανι σκιασης που θα βαλω απο πανω να μπορει να μαζευεται κυλιομενα με καποιο τροπο,οπως οι τεντες αλλα χωρις τους τεραστιους μεταλλικους οδηγους που χρησιμοποιουν οι τεντες για να στηριζονται,γιατι θα φαινοταν εντελως τσαντιρι περγκολα με οδηγους τεντας απο πανω/κατω Λετε να υπαρχει καμια οικονομικη λυση? (το παω DIY το project με ξυλα περγκολας απο το leroy merlin,οποτε ψαχνω μια λυση που να μην χρειαστει τενταδες,αλουμιναδες και λοιπα)
pournaras Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 γιατί δεν άφησες το ξύλο απλά να πατήσει κάτω; Πολυ απλο, δεν ειναι του επιπεδου του... 1
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 καλη μεθοδος κι αυτη,εγω δεν εχω καθολου στηθαιο,ειναι μονο πατωμα και ενα μαρμαρο περιμετρικα για να συγκρατει τα νερα να μην πεφτουν απο κατω.Αλλα αρχιζω και προσανατολιζομαι προς λυση χωρις τρυπημα στο πατωμα.. ενα αλλο πραγμα που ψαχνω ειναι ενας οικονομικος τροπος το πανι σκιασης που θα βαλω απο πανω να μπορει να μαζευεται κυλιομενα με καποιο τροπο,οπως οι τεντες αλλα χωρις τους τεραστιους μεταλλικους οδηγους που χρησιμοποιουν οι τεντες για να στηριζονται,γιατι θα φαινοταν εντελως τσαντιρι περγκολα με οδηγους τεντας απο πανω/κατω Λετε να υπαρχει καμια οικονομικη λυση? (το παω DIY το project με ξυλα περγκολας απο το leroy merlin,οποτε ψαχνω μια λυση που να μην χρειαστει τενταδες,αλουμιναδες και λοιπα) Εάν δεν έχεις στηθαίο δεν ξέρω εάν μπορείς να βάλεις τη στήριξη χωρίς να τρυπήσεις . Μήπως να ανέβαζες καμιά φωτογραφία να δούνε όλα τα παιδιά τι δυνατότητες υπάρχουν κλπ. Οι γνώμες τους εδώ μέσα με έχουν βοηθήσει απίστευτα! Από την άλλη εάν πάς σε λύση DIY του Merlin είναι οκ και φθηνή, αλλά νομίζω μπορείς να την αντιγράψεις με πιό φαρδιά ξύλα ώστε να γίνει πιό στιβαρή κατασκευή. Τώρα για την τέντα, εάν δεν σε νοιάζει να μαζεύει, ίσως μπορείς να βάλεις μόνιμο πανί που θα στηρίζεται από τα φουρούσια της πέργκολας. Όπως είπα όμως θα είναι μόνιμο και δεν θα στεγανοποιεί τόσο το μπαλκόνι όταν θα βρέχει! 1
azuli Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Σιλικόνη στις τρύπες. /sc αυτη ειναι η πιο απλη λυση αλλα επειδη την ειχα δοκιμασει παλιοτερα σε κατι αλλες τρυπες,οταν τις κοιταξα μετα απο κανα χρονο ειχε αρχισει και χαλαγε η σιλικονη απο την βροχη και την ζεστη γιατι το μπαλκονι ηταν εκτεθειμενο Εάν δεν έχεις στηθαίο δεν ξέρω εάν μπορείς να βάλεις τη στήριξη χωρίς να τρυπήσεις . Μήπως να ανέβαζες καμιά φωτογραφία να δούνε όλα τα παιδιά τι δυνατότητες υπάρχουν κλπ. Οι γνώμες τους εδώ μέσα με έχουν βοηθήσει απίστευτα! Από την άλλη εάν πάς σε λύση DIY του Merlin είναι οκ και φθηνή, αλλά νομίζω μπορείς να την αντιγράψεις με πιό φαρδιά ξύλα ώστε να γίνει πιό στιβαρή κατασκευή. Τώρα για την τέντα, εάν δεν σε νοιάζει να μαζεύει, ίσως μπορείς να βάλεις μόνιμο πανί που θα στηρίζεται από τα φουρούσια της πέργκολας. Όπως είπα όμως θα είναι μόνιμο και δεν θα στεγανοποιεί τόσο το μπαλκόνι όταν θα βρέχει! ανεβαζω φωτο να παρετε μια ιδεα.Το merlin εχει ποικιλια και φαρδια και λεπτα ξυλα οποτε δεν υπαρχει προβλημα..! Αν δεν μπορεσω να βρω λυση συρρομενη για το πανι θα βαλω μονιμο αναγκαστικα αλλα ενιαιο για να κραταει το χωρο στεγνο και με ενα συστημα με γατζακια για να βγαινει ολο αμα θελω για πλυσιμο και λοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα