zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Συρόμενες λύσεις σίγουρα υπάρχουν, εάν ψάξεις θα βρείς αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σωστές/ασφαλής είναι όταν θα φυσάει αέρας κλπ. Εκτός από το κόστος, έχεις κάποιον άλλο λόγο που θέλεις να είναι ξύλινη η πέργκολα; Για τη στερέωση τι θα λέγατε εάν ο φίλος μας έκανε στην πλάκα τρύπες -παράλληλες με την επιφάνεια της γης- από μπροστά, στη φάτσα του μπαλκονιού και οι κολώνες θα στηρίζονταν μέσα σε ειδική υποδοχή που θα άρπαζε τη πλάκα. Επιστημονική φαντασία; Για δείτε και ένα σχέδιο που σχεδίασα τώρα στα γρήγορα! πλάκα= ανοιχτό γκρί χρώμα πέργκολα= καφέ μαύρο= βάση βίδες= σκούρο γκρι p.s. προσοχή βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα εάν θα είναι ασφαλές μαι τέτοια κατασκευή αλλά και εάν είναι εύκολο να περαστούν οι βίδες από μπροστά, μην πέσει κανείς κάτω ε! 1
azuli Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Συρόμενες λύσεις σίγουρα υπάρχουν, εάν ψάξεις θα βρείς αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σωστές/ασφαλής είναι όταν θα φυσάει αέρας κλπ. Εκτός από το κόστος, έχεις κάποιον άλλο λόγο που θέλεις να είναι ξύλινη η πέργκολα; Για τη στερέωση τι θα λέγατε εάν ο φίλος μας έκανε στην πλάκα τρύπες -παράλληλες με την επιφάνεια της γης- από μπροστά, στη φάτσα του μπαλκονιού και οι κολώνες θα στηρίζονταν μέσα σε ειδική υποδοχή που θα άρπαζε τη πλάκα. Επιστημονική φαντασία; Για δείτε και ένα σχέδιο που σχεδίασα τώρα στα γρήγορα! πλάκα= ανοιχτό γκρί χρώμα πέργκολα= καφέ μαύρο= βάση βίδες= σκούρο γκρι p.s. προσοχή βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα εάν θα είναι ασφαλές μαι τέτοια κατασκευή αλλά και εάν είναι εύκολο να περαστούν οι βίδες από μπροστά, μην πέσει κανείς κάτω ε! το χεις με τις κατασκευες!Δυστυχως ετσι πως ειναι το μπαλκονι δεν ειναι εφικτη αυτη η μεθοδος.Εκτος του οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να περαστει το τρυπανι αναμεσα απο τα καγκελα για να κανει τις τρυπες στην εξωτερικη πλευρα (οι οποιες θα πρεπει να γινουν καπως τυφλα γιατι δεν χωραει το κεφαλι αυτου που θα το κανει να εχει οπτικη με το εξωτερικο του μπαλκονιου ωστε να βλεπει ακριβως να σημαδεψει και να ανοιξει επειτα τις τρυπες) θα πρεπει να κοπουν τα μαρμαρα για να βιδωθει η μεταλλικη βαση,τα οποια μαρμαρα ειναι για να μην πεφτει το νερο απο το μπαλκονι μου στον απο κατω. Επανερχομαστε ετσι στην αρχικη μου ερωτηση γιατι και να γινοταν ετσι παλι αυτες οι τρυπες στην εξωτερικη πλευρα θα επρεπε να μονωθουν οπωσδηποτε γιατι θα περναγε ανετα υγρασια ακομα και οριζοντια να ειναι ανοιγμενες.Κατι που δεν θα θελα να το ρισκαρω.Και το να μονωσεις αυτες τις τρυπες στην εξωτερικη πλευρα του μπαλκονιου θα ηταν πολυ δυσκολο. Επειτα θα επρεπε να βρεις καποια πατεντα να μονωσεις το σημειο γυρω απο την μεταλλικη βαση εκει που εφαπτει με τα κομμενα μαρμαρα για μην πεφτει το νερο απο κατω,οποτε βαζει και ενα εξτρα σταδιο στην διαδικασια. Τελικα αυτο που θα κανω ειναι το εξης.Δεν θα τρυπησω το πατωμα,θα βαλω τις κολωνες να ακουμπαν στο πατωμα (με μεταλλικες η καλυτερα λαστιχενιες βασεις) και η συγκρατηση τους αντι για βιδες στο πατωμα θα γινεται με μεταλλικα κλιπς στα καγκελα,2-3 κλιπς ανα κολωνα.Νομιζω οτι θα ειναι υπερσταθερες ετσι.Ετσι κι αλλιως και οι βιδες και τα κλιπς θα εκαναν την ιδια δουλεια,δηλαδη να συγκρατουν τις κολωνες αμετακινητες οριζοντια κ καθετα. Τωρα με το πανι ακομα δεν εχω σκεφτει καποιον τροπο (οικονομικο) για να γινει συρρομενο,ελπιζω να πεσει καμια προταση αλλιως θα γινει ημι-μονιμο με γατζους που θα το αφηνουν να βγαινει εντελως. Ο λογος που θελω ξυλο ειναι απλα επειδη μου αρεσει πολυ,βασικα γι αυτο θελω να βαλω περγκολα και οχι τεντα. Ευχαριστω πολυ για τον κοπο που εκανες με το σχεδιο! Πως σας φαινεται ο τροπος που σκεφτομαι για τις κολωνες?
madsc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 αυτη ειναι η πιο απλη λυση αλλα επειδη την ειχα δοκιμασει παλιοτερα σε κατι αλλες τρυπες,οταν τις κοιταξα μετα απο κανα χρονο ειχε αρχισει και χαλαγε η σιλικονη απο την βροχη και την ζεστη γιατι το μπαλκονι ηταν εκτεθειμενο. ... Θες αντιμουχλική σιλικόνη σαν αυτή που μπαίνει στα μπάνια. (sanitary γράφει πάνω). Βάζεις όπου κάνεις τρύπα σε τσιμέντο εξωτερικού χώρου. Η τρύπα πρέπει να κάνει "μπάνιο" στη σιλικόνη για να πάει παντού. Έτσι γίνεται σε όσες κατασκευές χρειαστεί να τρυπηθεί τσιμέντο. /sc 1
zoranb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 azouli σκέψου μόνο πως εάν πιάσει κανένας αέρας, μην σου πάρει εκτός της πέργκολας και τα κάγκελα μαζί! Όσον αφορά το όμορφο design που έχουν οι ξύλινες, δες και κάτι αλουμινένιες που εγώ τουλάχιστον θεωρώ super (εκτός του κόστους βέβαια)! 1
madsc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πως σας φαινεται ο τροπος που σκεφτομαι για τις κολωνες? Όπως είπες, δεν τίθεται θέμα ύπαρξης ή μη μόνωσης, με την τοποθεσία της τρύπας. Όπου και αν τρυπήσεις σε εξωτερικό τσιμέντο θες μόνωση από υγρασία. Εξυπακούωντας πάντα ότι είναι μονωμένο οπουδήποτε αλλού το τσιμέντο. Αν δεν σου κάθεται να τρυπήσεις πάτωμα για όποιο λόγο, μπορείς αφού αλφαδιάσεις τις κολώνες σου όρθιες να τις στηρίξεις από πάνω με διαγώνιες αντιρήδες στις οριζόντιες δοκούς. Θες τουλάχιστον 2 ανά κολώνα σε 90 ή 180 μοίρες απόσταση. Έτσι θα δώσεις κάποια ακαμψία στο σκελετό της κατασκευής σου. Αν αφήσεις τις κολώνες απλά να πατήσουν στο πάτωμα φρόντισε να πιέζονται με βάρος. Θες βιομηχανικό λάστιχο ανάμεσα στις κολώνες και το πάτωμα. Σου κάνει 3-4mm. Ένα μέρος που μπορείς να βρεις τέτοια λάστιχα με το μέτρο στην Αθήνα είναι ο Μαρκουτσάς. Με τις κολώνες χωρίς βίδωμα κάτω να στηρίζονται μόνο από πάνω θα έχει μειωμένες αντοχές η κατασκευή. Τρύπες, μόνωση, βίδωμα σε πάτωμα ή σε πλαϊνό τοιχείο είναι ο προτεινόμενος τρόπος για μέγιστη αντοχή τέτοιας κατασκευής. /sc 2
azuli Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 τα καγκελα ευτυχως ειναι αρκετα σταθερα και σε καλη κατασταση,χωρις σκουριες κλπ,οποτε θα παω με την λυση των μεταλλικων clips για τις κολωνες σε συνδιασμο με βαση απο λαστιχο και μαλλον διαγωνιες στις πανω γωνιες για σιγουρια. Το θεμα που μενει τωρα ειναι το συρρομενο πανι,εκει δεν εχω βρει ακρη και το μονο που σκεφτομαι ειναι καποια επι παραγγελια κατασκευη η οποια δυστυχως θα κοστισει και θα προτιμουσα να το αποφυγω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα