Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για προτεινετε ποια μηχανη να παρω ρε παιδια για το σπιτι? Το budget ειναι 150-180 ευρω το πολυ.

Και δυο αποριες:

1.Να παρω για αλλεσμενο κανονικο η με καψουλες? Νομιζω προς προτιμω για κανονικο για καποιο λογο, δεν μου πολυγεμιζει το ματι η καινουρια τεχνολογια με τις καψουλες.

2.Υπαρχει με αυτα τα χρηματα καποια αξιολογη μηχανη που να κανει και το αφρογαλα?

Περιμενω προτασεις και σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Εγώ αυτή θα τσιμπήσω http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-130bs-p-HAP.105204

έχει αρκετά καλά σχόλια. Για το σπίτι για 3-4 καφέδες την μέρα μια χαρά θα είναι, μόνο για το αφρόγαλο λένε οτι δεν κάνει καλό, αλλα δεν πίνω capuccino οπότε δεν με αγχώνει.

Το θέμα είναι μετά τι καφέ διαλέγουμε? Κομμένο ή παίρνουμε και ένα μύλο κοπής?

Δημοσ.

Έλεγα να μην πάω σε κάτι τόσο φτηνο ρε σύ. θέλω μύλο απο 300€ και πάνω αχχαχαχα

για κανα φτηνιάρικο κοιτάω, ίσα ίσα να γλιτώνω την ταλαιπωρία απο το να πηγαίνω να παίρνω καφέ απο μαγαζί και να το φτιάχνω σπίτι θέλω

Δημοσ.

Για προτεινετε ποια μηχανη να παρω ρε παιδια για το σπιτι? Το budget ειναι 150-180 ευρω το πολυ.

Και δυο αποριες:

1.Να παρω για αλλεσμενο κανονικο η με καψουλες? Νομιζω προς προτιμω για κανονικο για καποιο λογο, δεν μου πολυγεμιζει το ματι η καινουρια τεχνολογια με τις καψουλες.

2.Υπαρχει με αυτα τα χρηματα καποια αξιολογη μηχανη που να κανει και το αφρογαλα?

Περιμενω προτασεις και σας ευχαριστω!

Για τα λεφτά που διαθέτεις, καλύτερα να συμβιβαστείς με κάποια λύση τύπου Nespresso και έτοιμες κάψουλες. Οτιδήποτε άλλο, θα σε κουράσει και το αποτέλεσμα θα είναι μη ικανοποιητικό. Μακροπρόθεσμα θα σου βγει το ίδιο με το να επενδύσεις περισσότερα λεφτά τώρα και να πάρεις σοβαρή μηχανή και μύλο για πραγματικά καλό καφέ, αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είσαι σε θέση αυτή τη στιγμή και να μην σε ενδιαφέρει κιόλας. 

Πάντως, όσους ξέρω να χρησιμοποιούν Nespresso και κάψουλες δηλώνουν ικανοποιημένοι  :-D

Δημοσ.

Nespresso, ποιο απο ολα? Μπορεις να μου δωσεις ενα link απο skroutz?

Κατι ακομα, αν ο κανονικος αλλεσμενος καφες ανοιχτει και δεν καταναλωθει μεσα σε 1-2 εβδομαδες, χαλαει?

EDIT: Επισης οταν λες για το κοστος μια καλης μηχανης και μυλου σε τι ποσο περιπου αναφερεσαι?

Δημοσ.

Δεν έχω άποψη για τα Nespresso, ας πει κάποιος άλλος.

Ο αλεσμένος καφές δεν χαλάει τόσο γρήγορα, αλλά σίγουρα χάνει σε γεύση και αρώματα με το πέρασμα του χρόνου. Το ιδανικό είναι να αλέθεις την ποσότητα καφέ που θέλεις να καταναλώσεις ΑΜΕΣΩΣ πριν κάνεις την απόσταξη. 

Οτιδήποτε άλλο δίνει φτωχό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι.

Αν κάνεις μια σύντομη αναζήτηση σε εξειδικευμένα φόρουμ θα δεις ότι το μίνιμουμ πακέτο που προτείνεται από γνώστες για ικανοποιητικό αποτέλεσμα(σαφώς ανώτερο από αυτό μιας random καφετέριας) είναι η Gaggia Classic με χειροκίνητο μύλο Porlex για οικονομία(και γυμναστική) ή κάτι σαν τον αυτόματο Ascaso Mini 2(λίγο πιο φτηνός από αυτόν που πρότεινε ο Νικος πιο πάνω). Εκτός από αυτά τα δύο μηχανήματα, θα χρειαστείς και διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια όπως γαλατιέρα, διπλό καλαθάκι για το γκρουπ, σκόνη καθαρισμού κ.α., που ανεβάζουν αρκετά το συνολικό κόστος.

Επειδή είσαι μακριά από αυτά τα νούμερα και επειδή εκτός από το οικονομικό κομμάτι, χρειάζεται επιπλέον έρευνα για ποικιλίες καφέ και πειραματισμός μέχρι να φτάσεις σε καλό επίπεδο, θα σου έλεγα να μην το τολμήσεις. Επιπλέον, η προτίμησή σου στο αφρόγαλα μου δείχνει ότι δεν ψάχνεις τόσο την ουσία του καφέ, όσο τα χαριτωμένα ροφήματα που βασίζονται στον καφέ. Άρα, Nespresso και πάλι Nespresso.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αυτή θα τσιμπήσω http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-130bs-p-HAP.105204

έχει αρκετά καλά σχόλια. Για το σπίτι για 3-4 καφέδες την μέρα μια χαρά θα είναι, μόνο για το αφρόγαλο λένε οτι δεν κάνει καλό, αλλα δεν πίνω capuccino οπότε δεν με αγχώνει.

Το θέμα είναι μετά τι καφέ διαλέγουμε? Κομμένο ή παίρνουμε και ένα μύλο κοπής?

Αυτή την έχω κι εγώ. Αλλά την είχα πάρει από το πλαίσιο. Υπερβολικά καλή για την τιμή της. Το αφρόγαλα μερικές φορές μου πετυχαίνει. Άλλες φορές όχι γιατί δεν έχω την υπομονή να κάθομαι για ώρα όρθια για λίγο γάλα. Με το φυσητήρα έχω κάνει και σοκολάτα ζεστή στο παρελθόν όπως και τσάι (όπως δηλαδή το κάνουν και στις καφετέριες). 

Από καφέ, χρησιμοποιώ lavazza και illy. Ο lavazza μου αρέσει λίγο παραπάνω για fredo. 

Δημοσ.

Αν παρω nespresso ποια μηχανη απο ολες μου προτεινετε να επιλεξω? Τις καψουλες τις βρισκω σε μαρκετ κλπ η πρεπει να τις κανω παραγγελια?

Δημοσ.

Σε αλλους αρεσουν με καψουλες και σε αλλους οχι,γουστα ειναι αυτα!

Στον περίγυρό μου πάντως όσοι εχουν παρει με καψουλες το εχουν σκθλονετανοιώσει καθαρα λόγω κόστους.

Εγω εχω απο τα Χριστούγεννα την Spicy Red της Izzy η οποια ειναι με αλεσμενο καφε

Δε ξερω αν ειναι entry level σαν εσπρεσσοκαπουτσινιερα αλλα προς το παρον ειμαι ικανοποιημενος

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν παρω nespresso ποια μηχανη απο ολες μου προτεινετε να επιλεξω? Τις καψουλες τις βρισκω σε μαρκετ κλπ η πρεπει να τις κανω παραγγελια?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα κάνω μια απλη πραξη

Συσκευασία 50 κάψουλες εχει  ~10 ευρω, ~6γρ καθε η καθε μια επι 50 = 300 γρ

Τα 250 γρ ενος καλού καφέ εχουν ~5 ευρω, χοντρικά διπλάσια+ τιμή

http://www.wine24shop.gr/lavazza-espresso-crema-e-gusto-250.el.aspx

Δεν θα σου πρότεινα λοιπόν μηχανές με κάψουλες, σε ένα ενα εξάμηνο κάνεις απόσβεση του εξοπλισμού

Δημοσ.

Για εμενα αν δε θες να χαλασεις τρια μηνιατικα για να πινεις καφε, αλλα θες να πινεις οσο το δυνατο πιο φρεσκο καφε  κανε το εξης. Παρε μια Gaggia μεχρι τα 150€ http://www.skroutz.gr/c/2413/mixanes-Espresso.html?keyphrase=gaggia&from=autocomplete και παρε ένα μυλο όπως τον Delonghi KG79 http://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79.html?from=autocomplete&keyphrase=delonghi+kg79.

Λογω του ότι είναι pressurized τα καλαθακια που χρησιμοποιει η μηχανή δεν σε νοιαζει ουτε ποσα κιλα πατας, ουτε ποσα μπαρ είναι ρυθμισμενη η αντλια ουτε να τρελλενεσαι κάθε φορα για να αλλαξεις κοψιμο στο μυλο όταν αλλαζεις καφε η αλλαζει η υγρασια στον αερα.

Τον μυλο σου τον συστηνω γιατι ο καφες μολις κοπει πρεπει να καταναλωθεί μεσα στην ημερα το πολύ, αλλιως πινεις χωμα. οποτε παντα κοβεις οσο ποσοτητα χρειαζεσαι εκεινη την στιγμη.

Αν δεις ότι τα οικονομικα σου το επιτρεπουν και γουστάρεις να κανεις το βημα παραπανω εκει κανουμε άλλη συζητηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...