Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ φίλε, με αυτά που λες θες εμάς τους ελληνες να μας βγάλεις μαλακες επειδή εσείς οι καημένοι Αλβανοί δεν μπορείτε να πάρετε μια ταυτότητα ? Έχω φίλους αλλοδαπούς και δεν είμαι ρατσιστής, αλλά όταν εσείς λέτε πόσο άθλια είναι η χώρα μου με βγάζει εκτός εαυτού. Δεν γουστάρεις ? Φεύγεις! Πολύ απλά τα πράγματα.

Ναι γιατί δεν ειναι.....????

Αν ειναι έξυπνος φυσικά και θα φύγει .....

Η Ελλάδα για τριτοκοσμική χώρα μια χαρά ειναι.

Περιοχή φιλέτο αλλά οι διαμένοντες χαλάνε την εξίσωση

Δημοσ.

Ναι γιατί δεν ειναι.....????

Αν ειναι έξυπνος φυσικά και θα φύγει .....

Η Ελλάδα για τριτοκοσμική χώρα μια χαρά ειναι.

Περιοχή φιλέτο αλλά οι διαμένοντες χαλάνε την εξίσωση

Ειπα εγω πουθενα οτι δεν ειναι???? Ειμαστε και παραειμαστε για τον πεοντα, αλλα αν αφηνουμε και τους αλοδαπους να μας την λενε για τα χαλια μας, αστο....ας τους χαρησουμε την πατριδα μας τοτε

Δημοσ.

εγω λέω να μιλάνε μονο για να μας λένε τι γαματη χωρα που έχουμε και τι φοβερα τυπάκια που είμαστε...

...not

Φίλε, κανείς δεν είναι γαματος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν πρέπει να μιλάνε για την χώρα μας την στιγμή που μένουν παράνομα και δεν πληρώνουν φόρους, εξαπλωνουν την εγκληματικοτητα,αρρώστιες που φέρνουν από την δικιά τους χώρα και πολλά άλλα. Βρίσκεσαι σε μια χωρα παράνομα και παρόλο που οι αρχές το ξέρουν, δεν σου κάνουν τίποτα για Χ και Ψ λόγους. Σεβασου το και απλά βουλωσε το.
Δημοσ.

Αυτός που μπαίνει νόμιμα, πληρώνει φόρους, δεν εξαπλώνει την εγκληματικότητα, δεν είναι άρρωστος και πολλά άλλα έχει δικαίωμα να μιλήσει; Ο έλληνας σπό την άλλη που δεν πληρώνει φόρους και που παρανομεί αναλόγως γιατί έχει δικαίωμα να μιλήσει;

Ξυπνήστε και ξεκολλήστε επιτέλους, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

• Like 2
Δημοσ.

εδω με το ζορι παιρνουν ομογενεις υπηκοοτητα μετα απο 20 χρονια.

για τους αλλογενεις μαλλον υπαρχουν ελαχιστες πιθανοτητες

Δημοσ.

Φίλε, κανείς δεν είναι γαματος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν πρέπει να μιλάνε για την χώρα μας την στιγμή που μένουν παράνομα και δεν πληρώνουν φόρους, εξαπλωνουν την εγκληματικοτητα,αρρώστιες που φέρνουν από την δικιά τους χώρα και πολλά άλλα. Βρίσκεσαι σε μια χωρα παράνομα και παρόλο που οι αρχές το ξέρουν, δεν σου κάνουν τίποτα για Χ και Ψ λόγους. Σεβασου το και απλά βουλωσε το.

Ναι γιατί οι Έλληνες πληρώνουν φόρους και τα κάνουν / ειναι σε όλα νόμιμοι ......

Λογικη.......

Δημοσ.

Ναι γιατί οι Έλληνες πληρώνουν φόρους και τα κάνουν / ειναι σε όλα νόμιμοι ......

Λογικη.......

Και ξαναλέω, κανείς δεν είναι τέλειος.
Δημοσ.

Μη ξεχνας και το πιο βασικό, ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΗ ΣΚΟΝΗ και μας λερώνουν τα αμάξια.Οι "απολίτιστοι" αντί να σκουπίζουν τα σκονισμένα παπούτσια τους στα χαλάκια των συνόρων, μπαίνουν όπως να ναι και αναγκάζομαι εγω να πλένω κάθε τρεις και λίγο το αμάξι!

Βέβαια ένας φίλος μου, είπε πως αυτη δεν είναι αφρικανική σκόνη - μας την πλασάρουν έτσι- αλλά ειναι η σκόνη που μας ψεκάζουν! Τι να πεις ειλικρινά δεν ξέρω...

Αν και έχει εκτροχιαστεί το θέμα απο την αρχική τοποθέτηση - ερώτηση του συμφορουμήτη. Να πω μόνο  πως:

1) φόρους σ αρεσει δεν σ αρέσει πληρώνουν, είτε μέσω των αγαθών, προϊόντων που αγοράζουν. Ειτε μέσω των υπηρεσιών βλέπε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ... (και στη τελική το παιδί θέλει να γίνει ένας απο μας να πληρώνει, νόμιμα, φόρους τι σε πειράζει; χμ... τώρα που το σκέφτομαι ίσως θέλει να γίνει και τυπικά ενας απο μας για να ΜΗΝ πληρώνει, νόμιμα, φορους...Σκαμ μπαγκ μετανάστη σε πιάσαμε!)

2) Η εγκληματικότητα δεν είναι  λέξη συνυφασμένη με τον μετανάστη. Έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά και λόγους εξάπλωσης. Για να προσπαθήσεις να την εξηγήσεις πρέπει να λάβεις υπόψιν τη μισή βιβλιογραφία από όλες σχεδόν τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ακόμα και των μαθηματικών στα θέματα στατιστικών κλπ.  (Προσοχή δεν κάθομαι και αραδιάζω λέξεις τόση ώρα για να μου πεις πως υπερασπίζομαι εγκληματίες και να τους πάρω σπίτι μου αν θέλω. Αν κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια είναι ένα θέμα. Βασιζόμενος μόνο στη δική σου λογική, όπως οι πλειοψηφία των μεταναστών είναι  εγκληματίες, ετσι και μεις - σχεδόν όλοι- είμαστε τύποι που γουσταρίζουμε να μένουν όλα "in family". Έλληνες ήταν αν δεν με απατάει η μνήμη, οι τύποι που βίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά... )

3)Εν κατακλείδι και μην μακρηγορώ γιατί θα θελήσει ο" Γουός" να κάνει ρελάνς. Το αν διαμένει κάποιος σε μια χωρα παράνομα, είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει η κάθε χώρα με τους κρατικούς μηχανισμούς της και προφανώς σεβόμενη τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ. Το να έχει άποψη ο οποιοσδήποτε για αυτά που συμβαίνουν γύρω του, ειναι υποχρέωση που δεν περιορίζεται στα στενά όρια εγγράφων, γραφειοκρατίας και ζήλιας ψώρας - ο μπαμπας μου μπορεί να δείρει το δικό σου μπαμπά γιατι αντέχει στις σκουπιες της μαμας μου! 

• Like 4
Δημοσ.

Ενας φιλος μου που γεννηθηκε στην Αυστραλια απο ελληνες γονεις και μεγαλωσε στην Ελλαδα.....

Εκανε καπου στα 15ετη να παρει ελληνικη ταυτοτητα. Βεβαια μιλαμε για αλλες εποχες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδη ζω εξω,μπορει να μου εξηγησει καποιος,γιατι εξω ειμαστε ολοι σωστοι απεναντι στο κρατος,Ελληνες,ντοπιοι,Πακιστανοι,λατινοαμερικανοι,Αφρικανοι και γενικα ολος ο κοσμος?

Σεβομαστε τους νομους και δεν τολμαμε να παρανομησουμε?

Να απαντησω?

Γιατι εξω υπαρχει κρατος ενω στην Ελλαδα οχι.

Αρα ποιος φταiει?

Δημοσ.

Επειδη ζω εξω,μπορει να μου εξηγησει καποιος,γιατι εξω ειμαστε ολοι σωστοι απεναντι στο κρατος,Ελληνες,ντοπιοι,Πακιστανοι,λατινοαμερικανοι,Αφρικανοι και γενικα ολος ο κοσμος?

Σεβομαστε τους νομους και δεν τολμαμε να παρανομησουμε?

Να απαντησω?

Γιατι εξω υπαρχει κρατος ενω στην Ελλαδα οχι.

Αρα ποιος φταiει?

Εννοείται πως φταίμε εμείς αλλά και οι αλλοδαποι δεν πρέπει να μας το λένε και να πόσο για τον πεοντα είστε και εμείς είμαστε τόσο καλοί και δεν μπορούμε να πάρουμε μια ταυτότητα και και και...

Δημοσ.

Εννοείται πως φταίμε εμείς αλλά και οι αλλοδαποι δεν πρέπει να μας το λένε και να πόσο για τον πεοντα είστε και εμείς είμαστε τόσο καλοί και δεν μπορούμε να πάρουμε μια ταυτότητα και και και...

Εφόσον είμαστε για τον πεοντα γιατί να μην το λένε ;

Απαγορεύεται ;

Δημοσ.

Μιας και δεν έχει κλειδωθεί το θέμα ακόμα ας γράψω μερικά.

για το ποιός φταίει εννοείται ότι φταίμε εμείς.

μάθανε ότι μαμιόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι. κυριολεκτικά όμως.

αφού καθόμαστε και ανεχόμαστε τον καθένα. σε πολλούς τομείς.

η συζήτηση βασικά αφορά μόνο την ταυτότητα μη το ανοίγουμε το θέμα.

περιμένω απάντηση στην παρακάτω ερώτηση απο αυτούς που διαφωνούνε:

στην ελλάδα μπαίνουν κάθε μέρα τόσοι και τόσοι λαθρομετανάστες (μπορεί να πληγώνονται μερικοί αλλά αυτή είναι η λέξη) περισσότεροι απο κάθε άλλη χώρα (δεν έχω στοιχεία αλλά το υποθέτω. πέρασμα είμαστε).

πολλοί από αυτούς παραμένουν στη χώρα παράνομα μιας και δε καταφέρνουν να φύγουν για ευρώπη.

Μετά από 5-10 χρόνια παραμονής (παράνομης) εδώ, θα έρθουν και θα ζητάνε ταυτότητα γι αυτούς η για τα παιδιά τους.

τι κάνουμε τότε;

εδώ οι καλές ταυτότητες; στις 2 η μια δώρο;

για τον φίλο ποιο πάνω:

βασικά δε βρίσκονται παράνομα αυτή τη στιγμή. 

απλά έχουν άδεια παραμονής η οποία πρέπει να ανανεώνεται καταβάλλοντας κάποιο ποσό. βέβαια πρέπει να τηρούνται και κάποιες προϋποθέσεις. πχ αν δεν έχουν δουλειά την έχουν άσχημα. αλλά εκεί υπήρχαν άλλα κόλπα με τα σικέ ένσημα για να συμπληρωθεί το όριο. ο φίλος από αλβανία φαντάζομαι τα ξέρει καλά. μη κάθομαι να τα αναλύω. βέβαια βάλαν το χεράκι τους και οι έλληνες.

μ αυτό τον τρόπο λοιπόν αρκετοί πήραν ήδη την ταυτότητα. πριν την κατάργηση του νόμου.

μπήκαν παράνομα λοιπόν στη χώρα, κάναν ανανεώσεις της άδειας παραμονής με κολπάκια (όχι όλοι αλλά αρκετοί) και τώρα γκρινιάζουν που δε τους δίνουν την ταυτότητα. όσοι δε την πήραν.

αυτή τη στιγμή αν δε κάνω λάθος υπάρχει η λύση της πολιτογραφησης (?) με κόστος νομίζω 700€ αλλα δεν εγγυάται τίποτα μιας και στην πράξη έχουν κολλήσει αιτήσεις απο το 2010. κοινώς πάει πολύ αργά και δεν ξέρω αν όντως προχωράει.

αυτα τα λίγα. αν και θα μπορούσα να γράψω κι άλλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...