MessengerOfGood Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Θέλω να βάλω στον τοίχο (μπετόν ή πέτρα) τα εικονιζόμενα στηρίγματα ηχείων εξωτερικού χώρου JBL. Τα στηρίγματα έχουν σπείρωμα σε ίντσες και μπορώ να βρώ στην αγορά μεταλλικά ούπα με σπείρωμα μόνο μετρικό (τα εικονιζόμενα ούπα είναι Μ12. Η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι να ανοίξω καινούριο ΜΕΤΡΙΚΟ σπείρωμα στα στηρίγματα (Μ10 ή ότι βγαίνει). Αν κάποιος ξέρει κανένα μηχανουργείο στην περιοχή κοντά στο Χολαργό (για να μη τρέχω στον Πειραιά) ας ρίξει ένα μύνημα ή καλύτερα ας ποστάρει εδώ.
madsc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν φαίνεται να βγαίνει. Απ' όσο φαίνεται από την photo, έχουν ελάχιστο "ψωμί" τα ούπα για να μεγαλώσεις την τρύπα τους. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτά τα αρσενικά στηρίγματα, προσανατολίσου στο να φτιάξεις νέα ούπα ή να παραγγείλεις απ έξω τα κατάλληλα αν δεν τα βιάζεσαι. Για ότι κάνεις πρέπει να γνωρίζεις 2 διαστάσεις. Διατομή x σπείρωμα. π.χ. Μ10 x 150. /sc
MessengerOfGood Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν θέλω να πειράξω τα ούπα (που έχουν μετρικό σπείρωμα). Στο στήριγμα θέλω να ανοίξω μετρικό σπείρωμα αντί για αυτ'ο που έχουν τώρα (σε ίντσες). Φυσικά θα χρειαστώ μικρότερα ούπα (Μ10).
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πρέπει οπωσδήποτε να είναι στρογγυλή η άκρη του στηρίγματος; Δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με μια βίδα; Υπάρχουν και με λίγο στρογγυλό κεφάλι οπότε λογικά θα μπαίνουν στην φωλιά που μπαίνουν και αυτά. Άμα πας σε μηχανουργείο για 2 κομμάτια κατά πρώτον μπορεί να αρνηθούν την δουλειά ή μπορεί να σου ζητήσουν όσα τους λείπουν, εκτός αν πέσεις σε καλή περίπτωση. Και σπείρωμα Μ10 x 150 λίγο μεγάλο πέφτει(κατά 100 φορές). Και η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι πολύ εύκολη για μηχανουργείο. Γνώμη μου να κοιτάξεις μήπως μπορείς να αντικαταστήσεις τα στηρίγματα με βίδα. Σαν 2η λύση, να ψάξεις περισσότερο για ούπα με σπείρωμα σε ίντσες
Parasomnia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πάντως αυτά τα στηρίγματα δεν είναι φτιαγμένα για να μπούν σε ούπα αλλά κανονικά βιδώνονται σε βάση στερεωμένη στον τοίχο. Αν μπορείς να βρείς τουλάχιστο απλα παξιμάδια που να ταιριάζουν στο σπείρωμα, πιστεύω είναι πιο εύκολο να φτιάξεις μια φλάντζα που να βιδώνεται στον τοίχο με κολλημένο το παξιμάδι στο κέντρο. Παλιότερα χρησιμοποιούσα λαμάκια σαν και αυτό: http://www.e-photoshop.gr/roline-vesa-adapter-7575-100100.htmlγια να στερεώσω κάτι επίτοιχες προσπεκτοθήκες. Ακόμα και για το μηχανουργείο θα είναι πιο απλή λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα