Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου χάλασε η μητρική απ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ.

το λαπτοπ είναι asus x53s

επεξεργαστή ί5

4 γίγα μνήμη,

κ κάρτα γραφικών nv 520.

έπεσε το λαπτοπ κάτω και έσπασε μεγάλο κομμάτι απ την μεριά του φορτιστη επανω στην μητρική.

που παίζει να βρω καινούρια ρε παιδιά ?

Δημοσ.

για καινουρια γνησια απο ελλαδα ποσο λετε να παει ? σίγουρα πάνω απο 250 ευρώ

μονο στην αντιπροσοποια της asus θα την βρω ? ναι(καινούρια)

κοίταξε και στο ebay,σαφώς είναι ποιό χαμηλές τιμές!

θα χρειαστεί να ανοίξεις εσυ η κάποιος άλλος που γνωρίζει για να δείτε ποιό p/n έχει η Motherboard.

σίγουρα δεν φτιάχνει η μητρική;;?

Δημοσ.

το θηλυκο βυσμα της τροφοδοσιας (δηλαδη το pcb και το στερεωμενο με κολληση ή ελασματα βυσμα) ειναι συχνα ανεξαρτητο της μητρικής για λόγους ασφαλείας και στη μητρική καταλήγει μόνο ενα 3πλο καλωδιο τροφοδοσιας.

αν ειναι ετσι και σε σενα και εσπασε αυτο το pcb τοτε ισως δε χρειαζεσαι μητρική. αν ειναι ενσωματομενο και το τροφοδοτικό μπαινει πανω στη μητρική τοτε θεωρησε ακυρη την απαντηση μου

μητρική δε θα αναζητας μονο με το μοντελο του λαπτοπ. Αλλα και με τον κωδικό που ειναι γραμμενο πανω στη μητρική. 

• Like 1
Δημοσ.

το θηλυκο βυσμα της τροφοδοσιας (δηλαδη το pcb και το στερεωμενο με κολληση ή ελασματα βυσμα) ειναι συχνα ανεξαρτητο της μητρικής για λόγους ασφαλείας και στη μητρική καταλήγει μόνο ενα 3πλο καλωδιο τροφοδοσιας.

αν ειναι ετσι και σε σενα και εσπασε αυτο το pcb τοτε ισως δε χρειαζεσαι μητρική. αν ειναι ενσωματομενο και το τροφοδοτικό μπαινει πανω στη μητρική τοτε θεωρησε ακυρη την απαντηση μου

μητρική δε θα αναζητας μονο με το μοντελο του λαπτοπ. Αλλα και με τον κωδικό που ειναι γραμμενο πανω στη μητρική. 

το προβλημα ειναι οτι ηταν ο φορτιστης επανω οταν επεσε. και εσπασε το φισακι μαζι με κοματι απ το pcb της mobo.

εβαλα εγω καλωδια για + κ - χωρις φισακι αλλα δεν αναβει.

κατι εχει καψει η μητρικη.

Δημοσ.

Αν φτάσεις να αλλάξεις μητρική που φοβάμαι πως αυτο πρέπει να κανεις ειναι δύσκολα γενικά τα πράγματα πρώτον πρέπει να πληρώσεις ενα σεβαστό ποσό και 2ο καμια φορά υπάρχουν περιπτώσεις που η καινούργια μητρική δεν "κάθεται" σωστά οσο αφορά το υπόλοιπο hardware οποτε το καλύτερο θα ηταν να βρείς ακριβώς την ίδια , οπως ειπαν τα παιδιά στο ebay κοίτα πρώτα

Δημοσ.

η μητρική εχει πολλαπλά layers χαλκου. δηλαδη αυτο που βλεπεις σαν διαδρομές χαλκου πανω και κατω στο ενδιαμεσο μπορει να εχει και αλλες διαδρομες. οποτε μητρική που εσπασε σε καιριο λειτουργικο σημειο δεν επισκευαζεται ουτε απο το θεο πιστευω...Το θεμα ειναι απο τυχη μην τυχον και αν τροφοδοτουσες με κροκοδειλακια τις διαδρομες μηπως τελικα η ζημια δεν ηταν μοιραια. 

Τωρα πριν την πεταξεις. Παιξε  με την τροφοδοσια + και -. Απλα να σου πω 2 πραγματακια για να παιξεις και με ασφαλεια ετσι ωστε αν 1 στο εκατομμυριο δουλευει να μην την καψεις. Το - στην μητρική σου ειναι η γειωση. Οποτε αν βρεις εκει κοντα στο σπασιμο μια μεγαλη επιφανεια χαλκού οπου παταει συνηθως και καποιος ηλεκτρολυτικός πυκνωτης (φιλτρο) images?q=tbn:ANd9GcT_bg-aiYO7R9zAMiJmiwY απο τη μεριά που βλεπεις τη ανοιχτοχρωμη λωριδα τη γκρι ΕΚΕΙ μπαινει το - της τροφοδοσιας. Μετα παιξε με το + σε  οπουδηποτε αλλου εκτος απο αυτη τη διαδρομή με πολύ προσοχή πραγματικά γιατι αν βραχυκλωσεις τον πυκνωτη και ειναι 6.3 βολτ συνηθως σκαει!

Θα καταλαβεις οτι βρηκες τη σωστη παροχή αν εχοντας συνδεμενη τη μπαταρια αναψει το λαμπακι οτι φορτιζει. Αυτα με πολύ προσοχή, δεν παιζεις με πολλά ρευματα αφου το τροφοδοτικό εχει κανει τη δουλεια και εισαι στα 19βολτ, μονο κινδυνος ειναι οι πυκνωτες και το ινβερτερ που δεν εχεις προσβαση

αν παλι βαριεσαι, την πετας και παιρνεις αλλη. καλή τυχη. Αυτα που σου γραφω παραπανω ειναι απο την εμπειρια μου, δεν ειμαι ηλεκτρονικος προσεχε.

Δημοσ.

η μητρική εχει πολλαπλά layers χαλκου. δηλαδη αυτο που βλεπεις σαν διαδρομές χαλκου πανω και κατω στο ενδιαμεσο μπορει να εχει και αλλες διαδρομες. οποτε μητρική που εσπασε σε καιριο λειτουργικο σημειο δεν επισκευαζεται ουτε απο το θεο πιστευω...Το θεμα ειναι απο τυχη μην τυχον και αν τροφοδοτουσες με κροκοδειλακια τις διαδρομες μηπως τελικα η ζημια δεν ηταν μοιραια. 

Τωρα πριν την πεταξεις. Παιξε  με την τροφοδοσια + και -. Απλα να σου πω 2 πραγματακια για να παιξεις και με ασφαλεια ετσι ωστε αν 1 στο εκατομμυριο δουλευει να μην την καψεις. Το - στην μητρική σου ειναι η γειωση. Οποτε αν βρεις εκει κοντα στο σπασιμο μια μεγαλη επιφανεια χαλκού οπου παταει συνηθως και καποιος ηλεκτρολυτικός πυκνωτης (φιλτρο) images?q=tbn:ANd9GcT_bg-aiYO7R9zAMiJmiwY απο τη μεριά που βλεπεις τη ανοιχτοχρωμη λωριδα τη γκρι ΕΚΕΙ μπαινει το - της τροφοδοσιας. Μετα παιξε με το + σε  οπουδηποτε αλλου εκτος απο αυτη τη διαδρομή με πολύ προσοχή πραγματικά γιατι αν βραχυκλωσεις τον πυκνωτη και ειναι 6.3 βολτ συνηθως σκαει!

Θα καταλαβεις οτι βρηκες τη σωστη παροχή αν εχοντας συνδεμενη τη μπαταρια αναψει το λαμπακι οτι φορτιζει. Αυτα με πολύ προσοχή, δεν παιζεις με πολλά ρευματα αφου το τροφοδοτικό εχει κανει τη δουλεια και εισαι στα 19βολτ, μονο κινδυνος ειναι οι πυκνωτες και το ινβερτερ που δεν εχεις προσβαση

αν παλι βαριεσαι, την πετας και παιρνεις αλλη. καλή τυχη. Αυτα που σου γραφω παραπανω ειναι απο την εμπειρια μου, δεν ειμαι ηλεκτρονικος προσεχε.

βαριεμαι δε βαριεμαι θα ασχοληθώ για να μάθω κ αν τα καταφέρω θα γλιτώσω κ παρα πολλα χρήματα !! 

οσο αναφορα για το ρευμα εχω δωσει κανονικα στην μητρικη.

κ μαλιστα απο τα βασικα σημεία οπου επερνε ρευμα εξ αρχης.

εβαλα το + στο μερος οπου εσπασε κ το - σε μια κοντινή γειωση που περναει βιδα για το σασι του λαπτοπ, κ μετρισα με το πολιμετρο κ μου εβγαλε 19,κατι ν. οποτε εχω ρευμα στην mobo.

μετα προσπάθησα να βραχυκυκλώσω τα σιμεια οπου ειναι ο διακοπτης power και μου αναψαν τα λαμπακια power κ hdd. οταν παταω το κουμπι ομως δεν μου κανει τιποτα.

αλλη απόκριση σε αλλα πραγματα δεν ειδα. ουτε καν στο cpu cooler. με λιγα λογια μονο τα λαμπακια αναψαν. 

τι μπορει να καει ευκολα σε μια τετοια μητρικη ?

http://i.ebayimg.com/00/s/OTYwWDEyODA=/z/woIAAOxydgZTHeFy/$_57.JPG

αμα δωσετε βαση στην εικονα, στην περιοχη που ειναι το φισακι για το ρευμα ( το οποιο σε εμενα εσπασε μαζι με το pcb) εχει κατι μικρουλες αντιστασεις, ειναι 2-3 μαζι, πως μπορω να μαθω αν ειναι καλες ???

βεβαια απο δω κ περα θα δουλεψω με τροδοφοτικο το οποιο εχει 15ν ρευμα, δεν θελω να δουλεψω με 19ν που εχει το λαπτοπ.

μην παρω κανεναν επεξεργαση στο χερι !! κ ειναι κ Ι5 !!! 

τα φωτα σας!!!!!

edit

αν παρω ενα τετοιο λετε να μου βρει τιποτα ?

http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4116

εχει δωκιμασει κανενας κατι τετοιο-σχετικο ? 

Δημοσ.

τον διακοπτη power τον βραχυκλωνεις μια φορα και τον αφηνεις. δεν τον βραχυκυκλωνεις συνεχεια. μια διεγερση στιγμιαια θελει η μητρική απο το μπουτον για ανοιξει. δες μηπως φταιει αυτο.

αν δεν εχει σπασει και η υποδοχη που δεχεται το μπουτον on off στη μητρική δοκιμασε να το συνδεσεις και μην προσπαθεις χειροκινητα. Βαλε τη μπαταρια πανω και ελεγξε εκει που τωρα συνδεεις τα + - οτι αναβει το λεντ φορτισης της στη μητρικη. αν ναι εχει ζωη.

Στη μητρική που δειχνεις μην ψαχνεις αν εχει καει κατι. το μονο που μπορεις να αντικαταστησεις με το χερι ειναι οι 3 πυκνωτες με το γκρι γαλαζιο χρωμα κοντα κοντα διπλα στο βυσμα που κουμπωνει η μπαταρια στη μητρική. Αν θελεις να τους αλλαξεις κοστιζουν περιπου 10cent ο ενας και μπορω να σε βοηθησω να τους αλλαξεις με ασφαλεια (αν ειναι through hole, αν οχι την κατσαμε δεν αλλαζουν). Θελει λιγο τεχνικη και ενα κολπακι με μια καρφιτσα.... Δεν μπορεις να τους ελεγξεις σε καμια περιπτωση πανω στη μητρική. Για να τους ελεγξεις πρεπει να τους αφαιρεσεις και να εχεις και πολυμετρο που μετραει χωρητικοτητα πυκνωτη και μαλιστα στο ευρος του πυκνωτη. Τα περισσοτερα πολυμετρα μετρανε μεχρι 100uf (μικροφαραντ) ενω αυτοι που εχει τωρα πανω μαλλον ειναι απο 200 εως 500uf οποτε ειναι εκτος κλιμακας.

Δες αν εχουν κουμπωσει σωστα μνημες και μη συνδεεις σκληρο. Αν λειτουργησει και κανει ποστ η μητρική θα βρει και το σκληρο αργοτερα οταν τον συνδεσουμε. Σου λεω να μην τον συνδεεις γιατι με τους πειραματισμους σου μπορει να βαλεις ταση καπου που δεν πρεπει ή να ειναι χαλασμενη η μητρική και να καψει οτι εχει απανω...οποτε δεν υπαρχει λογος να χαλασεις κατι που λειτουργει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...