Prof_Chaos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 ξοδεύτηκε πάλι η apple.. οσον αφορά το OSX θεωρώ οτι έκανε ενα θετικό βήμα με τα mavericks. Σαν μηχανήματα είναι αδιάφορα. Υπάρχουν καλύτερα λαπτοπ- desktop και με διαφορά σε τιμή και δυνατότητες.
GMod Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σαν τα κορακια ολοι σας ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ MAC Κ ΟΧΙ WINDOWS αλλο το ενα αλλο το αλλο αν σας διναν εναν mac για ενα διαστημα μετα ολα τα αλλα θα σας φενονταν σκουπιδια... οποτε μην κραζετε αν δεν εχετε δοκιμασει!! Τρέχουν Mac ποια; Τα OS X; lol... Τα ξέρεις και εσύ όλα σαν τον @atheatos εεε;;; 2
Cosmo_Chronos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τρέχουν Mac ποια; Τα OS X; lol... Τα ξέρεις και εσύ όλα σαν τον @atheatos εεε;;; iMac, MacBook, Mac Pro κτλ λέγεται το προϊόν ως υλικό... Το λειτουργικό λέγεται MAC (Mac Operating System 10 (Mac OSX), όπωςWindows OS 8.1) και αποτελεί παράλληλη μετεξέλιξη του Macintosh... Φιλικά Αργύρης... Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, συζήτηση κάνουμε. Θα δεχτώ το γεγονός του οτι το 99-04 έκανες τη δουλειά σου με Μακ. Και είναι λογικό μιας και πολλά προγράμματα ήταν γραμμένα για επεξεργαστές αρχικετκονικής PowerPC. Τώρα όμως είμαστε στο 2014, και οι δύο πλατφόρμες μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική και hardware οπότε και η συγκρίσεις είναι άμεσες. Οποιοδήποτε benchmark και να δείς δεν δικαιολογεί το επιπλέον κόστος για έναν υπολογιστή Apple όσον αφορά το θέμα απόδοση/κόστος. Και στο φινάλε το thread για ιΜακ είναι, δεν πιστεύω να θες να τρέξεις και τίποτα ιδιαίτερο. Όσο για τη σύγκριση IMovie και Movie maker, απλά ανούσια αν βάλεις στην εξίσωση το οικοσύστημα εφαρμογών γραμμένες για windows. Και κλείνοντας, αυτό που θέλω να προσθέσω είναι οτι πέραν του design και brand name δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστείς τους περιορισμούς (που δεν είναι λιγοι) ενός OSX συστήματος έναντι ενός με Windows. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνεις με mac και να μην το κάνεις με PC, αλλα υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να κάνεις με PC και δεν μπορείς να κάνεις με Mac. Αυτά δεν στα λέω σαν MS fanboy. Και iphone έχω, και ipad, και Macbook αγοράζω απο το 2005 (3 έχω αλλάξει). Το θέμα είναι η αγορά να είναι συνειδητή και να γνωρίζει κάποιος οτι το quality και το brand (και το πολύ καλό trackpad) κουβαλάνε στις πλάτες τους και πολλούς περιορισμούς. Βέβαια να προσθέσω πως μετά την φετινή WWDC μόνο ανοίγματα είδαμε με πλήθος να ρέουν τα SDK... Ακόμη για κάποιον PowerUser που έρχεται από Linux, μέσο του Terminal μπορείς να κάνεις παπάδες, όχι όσα μπορείς στα Linux αλλά οι δυνατότητες είναι πολλές!!!... Τέλος αν το κατέχεις με τον προγραμματισμό θα βρεις πολλά open source project στην σελίδα της apple, μέχρι και τον πυρήνα της, όπου μπορείς να προτείνεις αλλαγές (πως και στα Linux) και αν ψηφιστούν από τους εξωτερικούς developer θα προστεθούν στα επόμενα kernel update... Φιλικά Αργύρης
GMod Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Χαίρω πολύ... Από το λειτουργικό έχει κοπεί το Mac. Σκέτο OS X.
Cosmo_Chronos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Χαίρω πολύ... Από το λειτουργικό έχει κοπεί το Mac. Σκέτο OS X. Το ότι το χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει πως είναι και σωστό είναι σαν να λες "Λειτουργικό Σύστημα 10" χωρίς λες πιο λειτουργικό είναι... Χρησιμοποιείτε στα forum και στους συζητήσεις αλλά το παιδί σωστά το λέει...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) 1. Δεν είναι μόνο το design όπως πολλοί λένε, είναι ένα fusion design, engineering (για ανοίξτε ένα να δείτε πως είναι μέσα και θα καταλάβετε) και OS. Ας πάρουμε για παράδειγμα το mac mini λοιπόν. Θέλω να μου βρείτε (έτοιμο ή σύνθεση δε με πειράζει) ένα αντίστοιχο PC με τα χαρακτηριστικά του mini. Τονίζω, ίδιο ή μικρότερο μέγεθος, χαρακτηριστικά, θόρυβο, ψύξη, υλικά κατασκευής και κόστος (το PSU να είναι εσωτερικό παρακαλώ)! Για πάμε ρε παιδιά να σας δω! 2. Windows...registry, no standalone portable apps, NTFS, no bash, no scripts (το powershell είναι για γέλια), και η λίστα είναι ατελείωτη....κάπου εδώ τελειώνει για μένα η ιστορία. Unix και ότι app δεν υπάρχει σε OSX , το τρέχω σε Linux. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2014 από Dr.Fuzzy 3
GMod Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το παιδί σωστά δεν το λέει, διότι αυτή είναι η επίσημη ονομασία της Apple για το λειτουργικό της από το 2012 και μετά, και όχι ότι το λέω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στα forums. Link 1 Link 2 Αλλά δεν έχει σημασία. 1. Δεν είναι μόνο το design όπως πολλοί λένε, είναι ένα fusion design, engineering (για ανοίξτε ένα να δείτε πως είναι μέσα και θα καταλάβετε) και OS. Ας πάρουμε για παράδειγμα το mac mini λοιπόν. Θέλω να μου βρείτε (έτοιμο ή σύνθεση δε με πειράζει) ένα αντίστοιχο PC με τα χαρακτηριστικά του mini. Τονίζω, ίδιο ή μικρότερο μέγεθος, χαρακτηριστικά, θόρυβο, ψύξη, υλικά κατασκευής και κόστος (το PSU να είναι εσωτερικό παρακαλώ)! Για πάμε ρε παιδιά να σας δω! 2. Windows...registry, no standalone portable apps, no bash, scripts και η λίστα είναι ατελείωτη....κάπου εδώ τελειώνει για μένα η ιστορία. Unix και ότι app δεν υπάρχει σε OSX , το τρέχω σε Linux. Γενικά όντως δεν είναι μόνο design. Αλλά συγκεκριμένα αυτό του θέματος είναι ποιο πολύ design.
StigmaX Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το ότι το χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει πως είναι και σωστό είναι σαν να λες "Λειτουργικό Σύστημα 10" χωρίς λες πιο λειτουργικό είναι... Χρησιμοποιείτε στα forum και στους συζητήσεις αλλά το παιδί σωστά το λέει... Επειδή σε βλέπω και επιμένεις περί σωστού και λάθους... http://www.apple.com/osx/ Πές μου το το αναφέρει ως Mac OS X.... Πάτα και στο κουμπί που λέει mac, να μου πείς αν βγάζει τίποτα για OSX...
Cosmo_Chronos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Επειδή σε βλέπω και επιμένεις περί σωστού και λάθους... http://www.apple.com/osx/ Πές μου το το αναφέρει ως Mac OS X.... Πάτα και στο κουμπί που λέει mac, να μου πείς αν βγάζει τίποτα για OSX... Παιδιά συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός, αλλά αναφέρομαι στην εμπορική ονομασία... Η πτυχιακή μου έχει θέμα "A retrospective and pragmatic analysis of the three kings" IBM, APPLE, RED HAT... Επικοινώνησα με το νομικό τμήμα για να πάρω έγγραφη δήλωση χρήσης περιεχομένου (οπτικοακουστικό) και η εμπορική ονομασία είναι MacOSX
StigmaX Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Και τα Windows στην ουσία Microsoft Windows "x" λέγονται αλλα δεν θα πείς οτι έχεις "έναν υπολογιστή που τρέχει microsoft" όπως αναφέρει το poster που υποστήριξες.
georgepppo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 βλέπω να λένε πως υπερέχει το osx,mac όπως θέλετε να το πείτε,και πως τα όποιος πάει σε αυτό απο τα windows δεν θα τα αλλάζει,και εγώ απαντώ αυτά που λέτε είναι παπαγιές ,τα windows μια χαρά είναι,ωραία και καλά τα mac στην λεζάντα τους και καλά κάνετε και τα πληρώνετε μαγκια σας,και εγώ πήρα ρολόι nautica 250 ευρώ γιατί το γούσταρα και μου άρεσε εμφανισιακά αλλά είχα την τρέλα μου και το πήρα,δεν σημαίνει πως είναι και vfm και ότι αξίζει(αντικειμενικά) τα λεφτά του και πως έκανα την σοφότερη επιλογή αλλά το ήθελα,έτσι και εσείς θέλετε να παίρνετε mac γιατί τα γουστάρετε,όμως μην βγαίνετε και μας κοπανάτε την δήθεν υπεροχή στο λειτουργικό τους γιατί δεν είναι και 100 χρόνια μπροστά. προσωπικά έχω PC και δεν θα αλλάξω σε mac γιατί κάνω μια χαρά την δουλειά μου χωρίς παράπονο και δεν με ενδιαφέρει η λεζάντα,εσείς που γουστάρετε πάρτε την. φιλικά πάντα. 6
fingolfingr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Όλοι μας σε κάποια φάση έχουμε επιλέξει ένα προϊόν όχι επειδή το αξίζει αλλά επειδή το γουστάραμε και το θέλαμε. Εγώ πχ είχα πάρει μια RAMPAGE IV extreme και έναν ι7 3930Κ (συν κάτι άλλα). Τα χρειαζόμουν? Σαφώς όχι. Τα ήθελα σαν τρελός όμως.Έκανα τα κουμάντα μου και τα πήρα. Και κάμποσο καιρό μετά τα πούλησα εδώ Το ότι τα windows είναι ωραία και καλά δεν αντιλέγει κάνεις. Ίσως όμως να υπάρχει και κάτι καλύτερο/διαφορετικό. Χωρίς να λέγεται αποκλειστικά OSX.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 και φυσικα θα καταληξουν να βλεπουν κι εκει ολη μερα τσοντες... 1
The Ace Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το πραγματικό κόμπλεξ των haters της apple είναι Οικονομικό ! .............. Όποιος είναι αντικειμενικός μπορεί να αναγνωρίζει και να τόσο τα μειονεκτήματα όσο και τα πλεονεκτήματα της καθε εταιρίας..Από εκεί και πέρα όσοι παίρνουν θέση σε στρατόπεδα είναι απλά μη υπολογίσιμοι σχολιαστές... Στο πρώτο είσαι προφανώς εντελώς λάθος, καθώς -πέρα από εμένα που έχω ιδεολογικές διαφορές με την Apple εδώ και 35 χρόνια, αλλά δόξα το Δία έχω την οικονομική άνεση να αγοράσω ότι γουστάρω- εξίσου προφανές είναι ότι κάποιος PC owner που έχει δώσει 1,5 ή 2Κ για να φτιάξει ένα υπερτούμπανο gaming ή office PC, έχει τα λεφτά για να πάρει το οποιοδήποτε Apple. Ομοίως το ίδιο ισχύει και για τα ναυαρχοκινητά android (που έχουν παραπλήσια τιμή με το οποιοδήποτε τρέχον iPhone) ή με τα tablets (εδώ ειδικά τα iPad μπορεί και να θεωρούνται φθηνά). Άρα κανένα complex, οικονομικό ή άλλως, αντιθέτως αυτό το higher-than-thou attitude πρέπει να το προσέξετε, από εκεί έχουν βγει όλα τα άσχημα παρατσούκλια που κουβαλάνε οι χρήστες Apple προϊόντων. Τα ενδιάμεσα δεν τα σχολιάζω, γιατί δεν χρήζουν σχολιασμού. Στο δεύτερο γράφεις το προφανές, οπότε θα σου δώσω credit για τουλάχιστον ένα σωστό που έγραψες στο κατεβατό σου... 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 βλέπω να λένε πως υπερέχει το osx,mac όπως θέλετε να το πείτε,και πως τα όποιος πάει σε αυτό απο τα windows δεν θα τα αλλάζει,και εγώ απαντώ αυτά που λέτε είναι παπαγιές ,τα windows μια χαρά είναι,ωραία και καλά τα mac στην λεζάντα τους και καλά κάνετε και τα πληρώνετε μαγκια σας,και εγώ πήρα ρολόι nautica 250 ευρώ γιατί το γούσταρα και μου άρεσε εμφανισιακά αλλά είχα την τρέλα μου και το πήρα,δεν σημαίνει πως είναι και vfm και ότι αξίζει(αντικειμενικά) τα λεφτά του και πως έκανα την σοφότερη επιλογή αλλά το ήθελα,έτσι και εσείς θέλετε να παίρνετε mac γιατί τα γουστάρετε,όμως μην βγαίνετε και μας κοπανάτε την δήθεν υπεροχή στο λειτουργικό τους γιατί δεν είναι και 100 χρόνια μπροστά. προσωπικά έχω PC και δεν θα αλλάξω σε mac γιατί κάνω μια χαρά την δουλειά μου χωρίς παράπονο και δεν με ενδιαφέρει η λεζάντα,εσείς που γουστάρετε πάρτε την. φιλικά πάντα. Υπερέχει σε πολλά σημεία το OSX αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου στα windows. Στο σπίτι το desktop μου τρέχει win8.1 pro (τα οποία τα αγόρασα ε!) και είναι πρόσφατη σύνθεση (intel i5 4670, 16gb ram, vga 2gb, ssd samsung 840 pro klp). Όλα οκ και ταχύτατο και άμεσο boot αλλά θυμάσαι πως έχεις windows όταν χρειάζεται που και που να ρίξεις το restart σου για να "στρώσει" ή να "ανανεωθεί" το σύστημα! Αυτό sorry αλλά δεν το έχω στο OSX το οποίο για να του κάνω shut down θα πρέπει να έχει φτασει το καλοκαίρι που θα το κλείσω για να φύγω διακοπές! Και τα 2 έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα