Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Οχι δεν ειναι αντικειμενικο το design. Ενα ομορφο σπιτι θα αρεσει πχ σε ολους. Ενα iMac πχ αρεσει σε ολους. Ενας πυργος εστω και με συμαζεμενα καλωδια φερνει στο μυαλο τι κανει αυτην η βλακια κατω απο τα ποδια μου, πρεπει να βρω τροπο να τον κρυψω. Και οπως επισης ειναι αντικειμενικο οτι πυργοι με φωτακια και leds και καγκουρια και κατι που σου περναει και το βρισκεις αποκρουστικο αμεσως σχεδον μολις κλινεις τα 30 σου. επειδη δεν κλι(?)νουν ολοι τα 30 οταν αγοραζουν pc γι αυτον ακριβως τον λογο η εμφανιση ειναι υποκειμενικη.
StigmaX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί σε όλα σου τα ποστ αναφέρεις την ηλικία σου σαν πειστήριο για τις απόψεις σου. Οι ανάγκες του καθενός για υπολογιστικό σύστημα είναι καθαρά προσωπικές και ουδεμία σχέση έχουν με την ηλικία. Θα δεχτώ το γεγονός ότι τα καλώδια σε ενοχλούν και προτιμάς ένα στολίδι από ένα tower. Το αν εκλεισες όμως τα τρίαντα σαράντα η πενήντα δεν έχει καμία σχέσει με αυτό. 2
Papakaliati Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί σε όλα σου τα ποστ αναφέρεις την ηλικία σου σαν πειστήριο για τις απόψεις σου. Οι ανάγκες του καθενός για υπολογιστικό σύστημα είναι καθαρά προσωπικές και ουδεμία σχέση έχουν με την ηλικία. Θα δεχτώ το γεγονός ότι τα καλώδια σε ενοχλούν και προτιμάς ένα στολίδι από ένα tower. Το αν εκλεισες όμως τα τρίαντα σαράντα η πενήντα δεν έχει καμία σχέσει με αυτό. Σαφεστατα και εχει σχεση. Εχει σχεση με το οτι αλλαζουν οι αναγκες σου . Δεν μπορω να παριμενω απο εναν που ειναι 20 να εκτιμα τα μακ, οπως και εγω δεν το εκτιμουσα επειδη ηθελα οτι φτηνοτερο ωστε να παιζω με τον καλυτερο αποτελεσμα games που προφανος δεν ειναι τα μακς... Δεν ειναι επιχειρημα για τις αποψεις μου. ΕΙναι επιχειρημα οτι σε αλλες φασεις τις ζωης σου αλλαζουνε οι υπολογιστικες σου αναγκες. Ειναι προσωπικες αλλα συνδεοντε 100% με την ηλικια σου. Στα 20 εχεις all the time of the world να ασχοληθεις με games και αυτο κοιτας σε ενα pc. Αργοτερα δεν θα εχεις οποτε δεν σε νοιαζει αυτη η δυνατοτητα τους, η τουλαχιστον ειναι το τελευταιο πραγμα που κοιτας. Ειναι σαν το αμαξι. Αλλο κοιτας και θεωρεις καλυτερο οταν εισαι 20 και αλλο οταν εισαι 30, 40. Αν νομιζεις οτι οι αναγκες σου δεν εχουν σχεση με την ηλικια εισαι τελειος λαθος. επειδη δεν κλι(?)νουν ολοι τα 30 οταν αγοραζουν pc γι αυτον ακριβως τον λογο η εμφανιση ειναι υποκειμενικη. Αυτο ακριβως λεω. Θελω να καταληξω οτι η επιλογη η οχι του μακ δεν εχει να κανει μονο απο ατομο σε ατομο, αλλα και σε τι φαση βρισκεται αυτο το ατομο. Σε εναν gamer ειναι αχρηστα. Σε εναν ex gamer ειναι αδιαφορη η δυνατοτητα σε games... Σε εναν 20χρονο gamer δεν θα το προτεινεις το μακ...
StigmaX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Για να σου αποδείξω ότι είσαι λάθος. Στα 20 μου, ήθελα να ξεχωρίζω, και είχα MacBook που Ελλάδα δεν υπήρχαν καν σε retail μαγαζιά. Στα 30 μου και με δύο παιδιά, επιλέγω Pc για να κάνω τη δουλειά μου, και να παίξω και το παιχνιδάκι μου οπότε έχω ελεύθερο χρόνο. Οπότε σου δείχνω ότι η αγορά η μη ενός μακ είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και αναγκών, και ουδεμία σχέση έχει με την ηλικία του χρήστη. Και ούτε Led έχει το κουτί μου, ούτε φώτα xenon. Ο υπολογιστής είναι εργαλείο, όχι αξεσουάρ για να κάνεις μόστρα στα φιλαράκια σου.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 google -> dell Ναι τι? Μου δείχνεις κάτι πλαστικό και το βάζεις στην ίδια κλίμακα των υλικών και του design του imac???
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Ναι τι? Μου δείχνεις κάτι πλαστικό και το βάζεις στην ίδια κλίμακα των υλικών και του design του imac??? εχεις αλλεργια οταν ακουμπας κατι πλαστικο? να σου φερουμε κατι απο βιολογικα υλικα παρθενας γης?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 εχεις αλλεργια οταν ακουμπας κατι πλαστικο? να σου φερουμε κατι απο βιολογικα υλικα παρθενας γης? Σου εξήγησα πριν τα περί σχεδιασμού, design κλπ που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή ενός προϊόντος. Αλλιώς θα είχαμε όλοι lada μιας και "κάνουν μια χαρά τη δουλειά" τους και θα φορούσαμε τζην ...Biezel! Στο τέλος, με τα δικά σου κριτήρια, θα τα βάζουμε όλα πάνω σε μια ζυγαριά και θα τα εκτιμούμε με το κιλό και μόνο! Επιπλέον, δήλωσες πριν πως δεν έχεις εμπειρία από mac, άρα πως βγάζεις συμπεράσματα???
Cosmo_Chronos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το πιο premium που βγάζει η dell: (=$2500+) //σε προσφορά!!! http://m.dell.com/mt/www.dell.com/us/p/xps-15-9530/pd?oc=fncwx1603b&model_id=xps-15-9530&mboxDisable=1&un_jtt_redirect Και το MacBook Pro:(=2500+) http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro?product=ME294LL/A&step=config ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο εξέγερσης του MacBook είναι κατά 0.1GHz πιο αδύναμος αλλά στα benchmark είναι 8 θέσεις πιο πάνω... Η μνήμη του MacBook είναι CL7 έναντι CL9 (όσο μικρότερο τόσο πιο γρήγορη)... O ssd του MacBook έχει ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 520mb/740mb, έναντι 420mb/440mb... Η οθόνη του MacBook αν και 400px λιγότερα οριζόντια, αποδίδει βαθύτερα μαυρά, φωτεινότερα λευκά και 100% της RGB παλέτας, έναντι του μόνο 78%... Τα φιλιά μου καλησπέρα σας, που η Apple υπερκοστολογει...για πια Dell λέγατε???...με βάση τα τιμολόγια της Apple, αυτό που η Dell πουλάει 2500 η Apple με το ζόρι θα το έδινε 2000!!! 1
fingolfingr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Οχι δεν ειναι αντικειμενικο το design. Ενα ομορφο σπιτι θα αρεσει πχ σε ολους. Ενα iMac πχ αρεσει σε ολους. Ενας πυργος εστω και με συμαζεμενα καλωδια φερνει στο μυαλο τι κανει αυτην η βλακια κατω απο τα ποδια μου, πρεπει να βρω τροπο να τον κρυψω. Και οπως επισης ειναι αντικειμενικο οτι πυργοι με φωτακια και leds και καγκουρια και κατι που σου περναει και το βρισκεις αποκρουστικο αμεσως σχεδον μολις κλινεις τα 30 σου. Και ούτε Led έχει το κουτί μου, ούτε φώτα xenon. Ο υπολογιστής είναι εργαλείο, όχι αξεσουάρ για να κάνεις μόστρα στα φιλαράκια σου. Ότι αλλαζουν οι αναγκες σου είναι σίγουρο. Άλλο αμαξι είχα στα 20, αλλο εχω τωρα με οικογενεια. Το όμορφο όμως δεν είναι ποτέ αντικειμενικό. Εγώ πχ είμαι 34 (μιας και λεμε ηλικιες). Παρόλα αυτά στο pc που εφτιαξα περισυ εβαλα ανεμιστηρακι με led. Εβαλα τα κοκκινα καλώδια του κλπ. Όχι, δεν το έκανα για τα φιλαράκια μου. Το έκανα επειδή το γουστάρω εγώ έτσι. Δεν το θεωρώ καγκουριά γιατί το εχω κανει για εμενα και το βλέπω μόνο εγώ. Κανεις αλλος. Γενικώς ο καθένας αγοράζει σύμφωνα με τις αναγκες του. Και παντα συνηθιζουμε να υπερκαλύπτουμε τις αναγκες μας. Είτε αυτό είναι PC, είτε κινητό, είτε αμαξι.
haHa Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το οτι ειναι κακιστη αγορα με μικρη αντοχη στο χρονο αυτος ο imac, φαινεται απο ολους τους καλοθελητες που θεωρουν πως τα υπολοιπα desktop μηχανηματα ειναι με "με φωτακια και leds και καγκουρια". Προφανως γιατι η συγκριση με ενα νορμαλ desktop(χωρις led κλπ) που θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερη εκμεταλλευση του hardware λογω windows, δεν τους συμφερει, οντας "καλοθελητες"..
ramarg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το πιο premium που βγάζει η dell: (=$2500+) //σε προσφορά!!! http://m.dell.com/mt/www.dell.com/us/p/xps-15-9530/pd?oc=fncwx1603b&model_id=xps-15-9530&mboxDisable=1&un_jtt_redirect Και το MacBook Pro:(=2500+) http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro?product=ME294LL/A&step=config ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο εξέγερσης του MacBook είναι κατά 0.1GHz πιο αδύναμος αλλά στα benchmark είναι 8 θέσεις πιο πάνω... Η μνήμη του MacBook είναι CL7 έναντι CL9 (όσο μικρότερο τόσο πιο γρήγορη)... O ssd του MacBook έχει ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 520mb/740mb, έναντι 420mb/440mb... Η οθόνη του MacBook αν και 400px λιγότερα οριζόντια, αποδίδει βαθύτερα μαυρά, φωτεινότερα λευκά και 100% της RGB παλέτας, έναντι του μόνο 78%... Τα φιλιά μου καλησπέρα σας, που η Apple υπερκοστολογει...για πια Dell λέγατε???...με βάση τα τιμολόγια της Apple, αυτό που η Dell πουλάει 2500 η Apple με το ζόρι θα το έδινε 2000!!! Σωστός.Και παλι είσουν μετριόφρων..Ο SSD στα σημερινα macbook retina με PCI-e πλεον βαραει 740 read, 690-700 write.. Εαν θελεις στελνω και screenshot.. 1
Cosmo_Chronos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το οτι ειναι κακιστη αγορα με μικρη αντοχη στο χρονο αυτος ο imac, φαινεται απο ολους τους καλοθελητες που θεωρουν πως τα υπολοιπα desktop μηχανηματα ειναι με "με φωτακια και leds και καγκουρια". Προφανως γιατι η συγκριση με ενα νορμαλ desktop(χωρις led κλπ) που θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερη εκμεταλλευση του hardware λογω windows, δεν τους συμφερει, οντας "καλοθελητες".. Κανείς δεν είπε πως αυτός ο iMac θα έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, αλλά φίλε βγήκαν τα μάτια έξω με αυτό που έγραψες!!!! καλυτερη εκμεταλλευση του hardware λογω windows Upgreadability ναι, όλα τα δίκια του κόσμου δικά σου!!! Αλλά ένα λειτουργικό που γράφεται σε συγκεκριμένο hardware για συγκεκριμένο hardware δεν θα ξεπεραστεί ποτέ στο θέμα διαχείρισης πόρων από κανένα άλλο!!! 2
haHa Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Κανείς δεν είπε πως αυτός ο iMac θα έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, αλλά φίλε βγήκαν τα μάτια έξω με αυτό που έγραψες!!!! καλυτερη εκμεταλλευση του hardware λογω windows Upgreadability ναι, όλα τα δίκια του κόσμου δικά σου!!! Αλλά ένα λειτουργικό που γράφεται σε συγκεκριμένο hardware για συγκεκριμένο hardware δεν θα ξεπεραστεί ποτέ στο θέμα διαχείρισης πόρων κανένα άλλο!!! Η διαφορα ειναι οτι το συγκεκριμενο hardware(αυτου του imac, αλλα και των περισσοτερων mac που κυκλοφορει ) εχει συνηθως καλυτερη υποστηριξη σε windows(ειδικα σε τομεις που οι επιδοσεις ειναι σημαντικες) απο οτι σε mac os x. Δες ενδεικτικα ποσα συχνα βγαινουν driver updates πχ για την ιδια καρτα γραφικων στο mac os x και ποσο συχνα για windows. Ποιο λειτουργικο νομιζεις οτι εχει καλυτερη υποστηριξη για cuda ή opengl σε επαγγελματικες εφαρμογες ή ακομα και σε παιχνιδια; Αν θελεις να τρεξεις ενα παιχνιδι 3d ή μια επαγγελματικη εφαρμογη 3d modelling που χρησιμοποιει cuda/opengl, ποιο λειτουργικο νομιζεις θα εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware-καρτα γραφικων; Αν παρεις ενα macbook pro με αργο δισκο και του βαλεις δικο σου ssd, ποιο λειτουργικο πιστευεις οτι θα τον εκμεταλλευεται καλυτερα και θα υποστηριζει επισημα TRIM ωστε να μην μειωνονται οι επιδοσεις;
ramarg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Η διαφορα ειναι οτι το συγκεκριμενο hardware(αυτου του imac, αλλα και των περισσοτερων mac που κυκλοφορει ) εχει πολυ καλυτερη υποστηριξη σε windows απο οτι σε mac os x. Δες ενδεικτικα ποσα συχνα βγαινουν driver updates πχ για την καρτα γραφικων στο mac os x και ποσο συχνα για windows. Ποιο λειτουργικο νομιζεις οτι εχει καλυτερη υποστηριξη για cuda ή opengl σε επαγγελματικες εφαρμογες ή ακομα και σε παιχνιδια; Αν θελεις να τρεξεις ενα παιχνιδι 3d ή μια επαγγελματικη εφαρμογη 3d modelling που χρησιμοποιει cuda/opengl, ποιο λειτουργικο νομιζεις θα εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware-καρτα γραφικων; Αν παρεις ενα macbook pro και του βαλεις δικο σου ssd, ποιο λειτουργικο πιστευεις οτι θα τον εκμεταλλευεται καλυτερα και θα υποστηριζει επισημα TRIM ωστε να μην μειωνονται οι επιδοσεις; Λογικό να βγαίνουν συνεχώς αναβαθμίσεις για windows όταν υπάρχουν 5000 προβλήματα και 5000 κενά ασφαλείας... Ανοίγεις το windows update και αρχίσεις να ανεβάζεις πίεση όταν βλέπεις 500 ενημερώσεις,και 3 ώρες τον υπολογιστή να τερματίσει,και 3 ώρες να κανει επανεκκινηση.. Ακόμα και τα updates στο mac os είναι μία σύντομη διαδικασία,ευχάριστη θα έλεγα. ****Δηλαδή στα windows όταν βάλεις ένα thirdy party ssd έχεις το trim προεγκατεστημένο από την ms ? Σε καμία περίπτωση. Αν θεωρείς επιχείρημα αυτό ενάντια στα mac πάω πάσο ! Μπράβο της λοιπόν,που βάζει factory trim support για τον factory ssd. Μία ακόμα απόδειξη της προσεγμένης δουλειάς που κάνει η apple αφού θεωρείς τόσο σημαντικό το trim. ___________________________________________________ 3d game ? γιατί είπε κανείς ό,τι δεν μπορείς να παίξεις 3d games σε macos ? 3d modelling ? autocad ? Bγάλτε και άχρηστα όλα τα μακ να ανεβάσουμε πίεση 30 !
Cosmo_Chronos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Η διαφορα ειναι οτι το συγκεκριμενο hardware(αυτου του imac, αλλα και των περισσοτερων mac που κυκλοφορει ) εχει πολυ καλυτερη υποστηριξη σε windows απο οτι σε mac os x. Δες ενδεικτικα ποσα συχνα βγαινουν driver updates πχ για την καρτα γραφικων στο mac os x και ποσο συχνα για windows. Ποιο λειτουργικο νομιζεις οτι εχει καλυτερη υποστηριξη για cuda ή opengl σε επαγγελματικες εφαρμογες ή ακομα και σε παιχνιδια; Ναι γιατί στα Windows συναντάνε τα περισσότερα προβλήματα, το πλήθος των update της nVidia στα Windows λένε από κάτω "fix, fix, fix, fix, fix, fix, 10% Better performance στο X παιχνίδι"... Στα Mac έρχονται με ενημερώσεις του συστήματος όχι για διορθώσουν λάθη αλλά για να προσθέσουν future... Όταν έχεις να κάνεις με ένα σύστημα με 10.000 συνδυασμούς δεν μπορείς να υπολογίσεις το δεν λειτουργεί και που θα κρασαρει κάτι, σε αντίθεση τα MAC που ξέρουν το hardware και λάθη πέφτουν σχεδόν στο 0... Όσο για τα benchmarks να ψάχνεις για benchmarks που εφαπτουν πληρος στο λειτουργικό... DIRECTX WINDOWS OPENGL LINUX OPENCL MAC Όσο για το πόσο καλά είναι δομημένο το σύστημα, παραθέτω: Πέρα από αυτό όμως, η διαχείρηση των πόρων, είναι κλάσης ανώτερη, και οι δυκλείδες ασφαλίας δεκάδες περισότερες... Μπορείς να το δείς διαβάζοντας των κώδικα τους, είναι ανοιχτός όλως ο πυρήνας... Από την άλλη μπορείς να το δείς με την χρήση πόρων κατ-εντολή, λειτουργίες δηλαδή που λένε στον υπολογιστή σου, δώσε υπολογιστική υσχίει σε αυτό που βλέπω (onFront) και αυτό το παράθυρο που είναι απο πίσω (αν δεν είναι κρίσημο) συμπεριφέρσου του σαν να μην λειτουργεί καν... Μετά κοίτα το πλήθος των EVENT που απασχολούν τον επεξεργαστή το δευετερόλεπτο και δες πως ένας MAC κάνει χρήση αλγορίθμου ομαδοποίησης και αφήνει στο μηχάνημα σου ανάσες ασφαλείας... Έπειτα κοίτα τον τρόπο δέσμευσης χώρου RAM, όπου ένας MAC κάνει χρήση αλγορίθμου συμπίεσης και έχεις πάντα μνήμη για να τρέξει κάτι αυτόματα... Ακόμη κοίτα τον PORT HANDLER των δίσκων τους οπου σε SSD οι ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης είναι 520mb, 740mb (without RAID of course)... Μετά μπορείς να δείς το οτι οταν λέμε παράλληλο προγραμματισμό (Parallel Proramming/Multithreading Programming), σε Windows μιλάμε για προγραμματισμο με 1.2ms διαφορα περασματος ερασιας απο τον σειματοφορο (Semaphore, WINAPI) στο επομενο THREAD (sofware multitreading), από την αλλη σε MAC λειτουργει με 0.1ms (software multithreading also) (like CUDA Cores 0.1ms (hardware multithreading))... Και τέλος δες την μπαταρία, δεν θα πω τίποτα αλλό παρά 9-12ώρες χωρίς να είναι τούπμανο η μπαταρία... Τέλος αν μετά απο τόσα χρόνια εξακολουθείς να πιστεύεις πως τα RAW SPECS ενός συστήματος με το λειτουργικό X μπορούν να συγκριθούν με τα RAW SPECS ενός συστήματος με λειτουργικό Y τότε δεν θα μιλήσω άλλο... Δές απλά τις κονσόλες παιχνιδιών μιας και μιλάτε για παιχνίδια σε ένα λειτουργικό που ο δημιουργός του τα θεωρούσε άχρηστα...τα SPECS τους είναι κλάσης κατώτερα από ένα μέσο υπολογιστικό σύστημα, κι όμως, μπορούν για 5 χρόνια να παίζουν παιχνίδια σε αναλύσεις 720p/1080i/1080p αξιωπροπέστατα... Γιατί? Γιατί είναι καλό το λειτουργικό & το λογισμικό & έχει γίνει σωστό OPTIMAZATION πάνω σε σταθερό HARDWARE... DISNAY, PIXAR, PARAMOUNT, WARNER BROS είναι λίγες από τις πολλές εταιρίες που τρέχουν MacOSX σε MAC PRO... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα